Olympique Lyon gaat mede door geweldige omhaal verrassend onderuit

Olympique Lyon is de koppositie kwijt. Les Gones werden vrijdagavond al gepasseerd door Paris Saint-Germain, maar hadden de koppositie een dag later weer over kunnen nemen. Het team van Hubert Fournier verloor in eigen huis echter met 1-2 van Olympique Nice en leed zijn eerste thuisnederlaag sinds 24 augustus (Lens, 0-1).

/

Van de laatste vier wedstrijden heeft Lyon er nu nog maar één weten te winnen en de titelaspiraties liepen zaterdag dan ook een flinke deuk op. De thuisploeg begon in Stade de Gerland nog wel zo aardig, maar kwam na een kwart wedstrijd spelen op achterstand. Na een afgeslagen hoekschop schoot Carlos Eduardo de bal met een magnifieke omhaal in het doel: 0-1. Simon Pouplin hield Nice in de eerste helft op de been, al hadden de bezoekers ook zeker kansen op meer. Een doelpunt van Alassane Pléa werd bijvoorbeeld afgekeurd.

Twee minuten na rust stond Lyon even met tien man op het veld, omdat de geblesseerd geraakte Yoann Gourcuff niet op de wissel wilde wachten en daarom maar direct naar de kleedkamer liep. Via Valentin Eysseric had Nice in de tussentijd op 0-2 kunnen komen, maar zijn schot zeilde naast. Na 56 minuten was het aan de andere kant raak: Maxime Gonalons benutte een strafschop. Lloyd Palun kreeg bij het veroorzaken van de penalty zijn tweede gele kaart, maar zag hoe zijn medespelers in de slotfase nog een keer scoorden. Eysseric maakte er eveneens vanaf elf meter 1-2 van, na een overtreding van Bakary Koné.