Strafschoppen van hattrickheld Ibrahimovic redden PSG van afgang

Paris Saint-Germain overnacht op de koppositie van de Ligue 1. De regerend kampioen stevende vrijdagavond op een gelijkspel af tegen Lorient, maar door twee late doelpunten van Zlatan Ibrahimovic werd het toch nog 3-1. De Zweed had de score in de eerste helft ook al vanaf elf meter geopend. Olympique Lyon is zaterdag aan zet, wanneer het thuis Olympique Nice ontvangt.

/

Met Gregory van der Wiel in de basis kende het PSG van Laurent Blanc een uitstekende start in het eigen Prinsenpark. Nadat Edinson Cavani al een goede mogelijkheid had laten liggen, verdiende Ibrahimovic na een overtreding van doelman Benjamin Lecomte een strafschop. De spits benutte het buitenkansje na vier minuten zelf: 1-0. PSG kreeg vervolgens genoeg kansen om de marge te verdubbelen, maar Ezequiel Lavezzi was onfortuinlijk in de afronding, een schot van Van der Wiel werd geblokt en een poging van Ibrahimovic werd gekeerd door Lecomte.

Blanc kon tevreden zijn over de eerste helft, maar zag hoe Lorient halverwege de tweede helft plots op gelijke hoogte kwam. Jordan Ayew ontving de bal van Benjamin Jeannot en vond met een gericht en hard schot de onderhoek van keeper Salvatore Sirigu: 1-1. Marco Verratti voorkwam even later op de lijn de 1-2 van Ayew en acht minuten voor tijd kwam PSG zelf op voorsprong. Lamine Koné beging een overtreding van Javier Pastore en Ibrahimovic stuurde Lecomte vervolgens de andere hoek in: 2-1. Ibrahimovic maakte er in de blessuretijd ook nog 3-1 van en completeerde daarmee zijn hattrick.

Denk jij dat Zlatan Ibrahimovic de topscorer van de Ligue 1 wordt?