Fortuinlijk doelpunt van Henderson bevrijdt Liverpool in Swansea

Liverpool heeft drie belangrijke punten gepakt in de Premier League. De roodhemden hadden maandagavond aan een lucky goal van Jordan Henderson genoeg om Swansea City van zich af te schudden en staan nu nog maar twee punten achter nummer vier Manchester United. Komende zaterdag staat Liverpool-United op het programma.

/

Liverpool wist dat het moest winnen om in het spoor van Louis van Gaal en consorten te blijven, maar maakte in de beginfase niet veel indruk. Het tempo liet te wensen over en in het eerste kwartier werd er geen kans gecreëerd. Swansea werd gedurende de eerste helft wel dreigender en na een kwart wedstrijd leek Bafetimbi Gomis te scoren, maar zijn inzet werd op de lijn weggekopt door Martin Skrtel. Na een half uur werd Simon Mignolet opnieuw aan het werk gezet door de Franse aanvaller en Liverpool kon zich enkel focussen opverdedigen. De doelman groeide zodoende uit tot de beste man aan de kant van the Reds.

Zeven minuten voor rust moest hij immers ook nog in actie komen op een schot van Gylfi Sigurdsson, dat hij met een zweefduik fraai uit zijn doel hield. Ook na rust kwamen beide partijen in de eerste minuten niet tot doelgevaar, maar na een klein uur spelen toonde het Liverpool van Brendan Rodgers zowaar dreiging. Lukasz Fabianski had een uitstekende reflex in huis op een schot van Philippe Coutinho. Even later kon Joe Allen na een actie van Adam Lallana uithalen, maar zijn poging was te zwak om Fabianski in de problemen te brengen. Met Steven Gerrarrd inmiddels in de ploeg kwam Liverpool op 0-1.

/

Daniel Sturridge bediende Henderson en die schoot de bal via het been van Jordi Amat tegen de touwen. Liverpool kwam na dat openingsdoelpunt steeds beter in zijn spel en leek via Raheem Sterling naar een dubbele marge uit te lopen, maar zijn schot vloog naast. Swansea kon het laatste kwartier geen vuist meer maken en leed zijn tweede competitienederlaag op rij, want vorige week woensdag werd met 3-2 verloren van Tottenham Hotspur. Liverpool is nu al dertien speelronden ongeslagen en de laatste nederlaag dateert van 14 december (Man United, 3-0). Zaterdag kan Liverpool wraak nemen op the Mancunians.

Een terechte zege voor Liverpool?

1
2

Man van de wedstrijd voor mij Mignolet, maar voor de rest zwakjes in balbezit en op zijn United's gewonnen. Maar dat is ook winnen

16 maart 2015 om 23:33

Motm was Allen

17 maart 2015 om 05:39

Dat bedoel je cynisch neem ik aan?? Allen was echt belabberd.

17 maart 2015 om 09:20

Niet zo naar de commentator luisteren, door allen hebben we gewonnen.

Swansea uitstekend gespeeld, leuke wedstrijd maar jammer genoeg niet de punten.

Komt helemaal goed met Swansea. Gary Monk bewaakt de cultuur en is de perfecte man voor de club.

16 maart 2015 om 23:02

Helemaal mee eens. Ben een fan van garry monk. Denk dat swansea aan gomis een goeie vervanger al hebben voor bony. Ook zon sterke spits, mist alleen nog het rendament van bony

16 maart 2015 om 23:08

Pfff jammer voor Swansea, top voor Liverpool. Liverpool echt onverdiend drie punten gepakt. Was meer bang tijdens de wedstrijd dan dat ik genoot

16 maart 2015 om 23:32

Echt onverdiend? De eerste helft had Swansea inderdaad op voorsprong kunnen komen, maar op basis van de tweede helft pakt Liverpool, ondanks dat het een gelukkig doelpunt was terechte de punten. Ik kan het niet echt onverdiend noemen, maar op basis van de eerste helft had Swansea wel een punt verdiend.

16 maart 2015 om 23:44

Ik heb gelukkig alleen de 2e helft gezien. Eigenlijk een pot gezien die ze al weken laten zien. Goed genoeg dus. Best leuk om te zien. Gerrard is nog enorm belangrijk voor dit Liverpool. Over belangrijk gesproken: Liverpool - United zondag. Wat een pot zal dat worden.

Eerste helft was voor Swansea. Als het 2-0/3-0 had gestaan was er weinig van te zeggen. Zeer zwak Liverpool ook 1e helft. 2e was wel voor Liverpool als werd dr weinig gecreeerd. Geluksdoelpunt, mja ze zitten in een geweldige reeks en dan zit zoiets ook mee.

Zeer knappe prestatie om alweer te winnen en 6 uitwedstrijden de 0 is zeer netjes. Mogen Mignolet vaak bedanken, laat zien dat het een zeer goede keeper is.

16 maart 2015 om 23:35

2-0 3-0? Swansea creërde niet 1 grote kans.
Daarnaast deed Liverpool dat wel in 2e helft met de kans van Sterling

17 maart 2015 om 05:41

Nouu geen kansen. Volgens mij pakt Mignolet 2 100% doelpunten. Was echt niet best vandaag, maar snel vergeten en doorgaan.

17 maart 2015 om 08:03

Ze creerde zeker wel grote kansen. mignolet pakte er een paar zeer goed.

Afstandschoten, 0 kansen waarvan je zegt die moet erin.

17 maart 2015 om 11:58

Dat waren wel degelijk kansen, twee goede reddingen waren nodig

17 maart 2015 om 18:14

Had je zonder rode bril moeten kijken denk ik.

Liverpool is wel lekker bezig laatste tijden. Kan iemand mij vertellen hoe Emre Can speelde?

Verdedigend als rechter cv sterk, opbouwend was hij iets minder vandaag, maar dat was heel het team want het was een rommeltje

16 maart 2015 om 23:03

Meh niet goed maar slecht vind ik te hard gezegd

16 maart 2015 om 23:04

Hij liet zich een paar keer te makkelijk passeren, verder niet veel spectaculairs gezien van hem. Paar ballen weggekopt en verder was hij eigenlijk net zoals de rest van Liverpool. Een mager zesje.

16 maart 2015 om 23:06

Speelde dramatisch. Een paar keer werd hij gewoon voorbijgelopen alsof hij er niet stond en opbouwend ook matig, weinig risico in zijn spel. Niet dat ik het een slechte speler vind maar deze wedstrijd was het gewoon niks.

Helaas heeft Rodgers geen enkele reden om een winnend team te wijzigen. Weet dat dommotelli vandaag ziek was, maar hoop toch dat hij nog wat laat zien dit seizoen!

Liverpool doet het in de wedstrijden tegen de topclubs beter dan de gewone wedstrijden dus hopelijk volgende week over united heen.

17 maart 2015 om 08:23

Ze hebben anders maar een top wedstrijd ( top 4) gewonnen dit jaar

Wat was swansea sterk in de eerste helft zeg! Bij lfc ging alles mis behalve bij mignolet. 2e helft en helemaal toen Gerrard erin kwam was liverpool de baas. Ook nog zo gelukkig (doch geforseerd) doelpunt. Wel hele belangrijke punten voor Liverpool

Slechte wedstrijd van Liverpool, met als dieptepunt Allen. Goede overwinning. Plek 2 t/m 4 blijft ongelofelijk spannend.

16 maart 2015 om 23:05

Dieptepunt allen? Ik vond allen juist een van de betere bij liverpool. In de eerste helft was hij lfc's beste veldspeler. Tweede helft was hij aardig. Ben geen fan van hem maar vond hem goed spelen won vaak de bal terug

16 maart 2015 om 23:09

In de eerste helft was hij dramatisch. Ok toegegeven hij had een paar goede onderscheppingen maar dan moet hij de bal afgeven aan dezelfde kleur. Dat mislukte te vaak waardoor swansea druk kon blijven houden op Liverpool. 2e helft was hij inderdaad een stuk beter.

16 maart 2015 om 23:16

Allen is naar voren spelend een stuk slechter maar heel lfc was slecht 1e helft en hij was nog de beste

16 maart 2015 om 23:29

Ik vond Skrtel de beste, wat heeft hij een hoop ballen weggewerkt. Eigenlijk de enige samen met Mignolet maar dat is geen veldspeler die in de 1e helft een 7 speelde. De rest zat tussen de 4 en de 6 in met Allen rond de 4 en een half.

Als dieptepunt Allen? Allen speelde de tweede helft juist ontzettend sterk.

Swansea had hier wel een punt verdient, maar wel een mooie overwinning.
Henderson doet het toch weer, mooie goal en de mooie reeks gaat maar voort.

Lekker zo'n Van Gaal-esque overwinning. Zeer slechte eerste helft, een stuk betere tweede. Als we de eerste helft 3-0 achter hadden gestaan had niemand mogen klagen. Mignolet met een paar pracht reddingen en wederom een zeer sterke Joe Allen. Samen met Mign en Skrtel en Sakho zeer goed in vorm. 4 punten van plek twee. Wie had dat met kerst verwacht. Bring on United.

Eerste helft was Swansea de betere partij, ze hadden makkelijk 2-0 voor kunnen staan. Gelukkig was Gomis ongelukkig aan de bal en had Mignolet een paar goede reddingen. Hij begint steeds beter te keepen en is gelukkig ook in de lucht niet meer zo onzeker. De 2e helft is Liverpool eigenlijk niet meer in de problemen gekomen en hadden ze een paar kleine kansjes en een gelukkig doelpunt. Al met al wel een verdiende overwinning in mijn optiek en een belangrijke zo vlak voor de wedstrijden tegen United en Arsenal. Het worden nog spannende weken. Heerlijke competitie die BPL.

16 maart 2015 om 23:11

die reddingen van afstand waren nooit een probleem en met een sterkere verdediging voor hem krijgt hij ook meer van dat soort schoten op zich af en kan hij zich weer bewijzen

16 maart 2015 om 23:24

Het is inderdaad een goede lijnkeeper en dat was hij al voordat hij naar LFC ging maar sinds hij zijn basisplaats kwijt raakte hoef ik mijn hart niet meer vast te houden bij hoge ballen. Nu alleen nog zijn uittrappen verbeteren en hij mag volgend seizoen blijven als concurrent voor Cech.

Vraagje, want ik zie verscheidene meningen.
Hier zag ik veelal voorbij komen dat Allen behoorlijk slecht speelde weer.
Op de LFC site werd Allen alleen maar geprezen.

Dus hoe speelde hij nou? :S

Edit: zie boven deze reactie dat ook hier de meningen verdeeld zijn

16 maart 2015 om 23:14

Verloor zo'n beetje elke bal, al kwam er op het laatst verbetering in. Speelde zeer slechte wedstrijd in mijn ogen en kan me moeilijk voorstellen dat iemand hem goed vond.

16 maart 2015 om 23:17

Hij speelde gewoon goed, zoals de laatste weken. Balvast, defensief sterk, maakte steeds de juiste keuzes en versnelde steeds het spel met goede aannames en passes. Hij heeft nauwelijks een fout gemaakt. Eerste helft was wel minder maar toen speelde heel Liverpool dramatisch dus kon hij er weinig aan doen.

16 maart 2015 om 23:19

Ik vond hem sterk spelen normaal vind ik hem altijd alles verkeerd doen maar hij speelde goed en veroverde de bal vaak. Aanvallend gezien kan zijn spel wel beter maar hij was zeker niet slecht vandaag (vergeleken met de rest)

16 maart 2015 om 23:27

Ik vond hem de eerste helft goed in het onderscheppen van de bal maar in de duels was hij (net als de rest van het team) iedere keer een stapje te laat. Daarbij leverde hij de bal te vaak in bij de tegenstander en op zijn positie kom je op die manier niet onder de druk uit en maak je al helemaal geen kans op een goede counter, waar zeker wel de ruimte voor lag. Het had mij niks verbaasd als hij in de rust werd gewisseld voor Stevie G. In de 2e helft was hij in de duels juist erg sterk, veroverde hij de bal een paar keer uitstekend en speelde de bal goed in en versnelde hij het tempo. Hij kreeg zelfs nog anderhalve kans dus net als de meningen was ook de wedstrijd van Allen een van 2 gezichten.

Eerste helft was zeker niet goed, 2e helft een stuk beter en met name de laatste 20 minuten.
Precies hoe Liverpool zelf ook speelde. Slecht, redelijk en op 't laatst goed.

Goeie winst voor de reds, niet slecht gespeeld en ze blijven maar winnen dat wordt wat aanstaande zondag.
Ik denk persoonlijk dat man utd buiten de boot gaat vallen zijn net iets minder dan arsenal en liverpool