SC Cambuur troeft FC Utrecht af met dank aan Van de Streek

Na vier wedstrijden is er een einde gekomen aan de ongeslagen status van FC Utrecht. De Domstedelingen van Rob Alflen gingen zaterdagavond met 3-1 kopje onder bij SC Cambuur en hebben nu vijf van de laatste zes competitiewedstrijden tegen Cambuur verloren. De thuisploeg staat nu met 36 punten op de negende plaats in de Eredivisie. Utrecht heeft vier punten minder en staat twaalfde.

/

De openingsfase in het Cambuurstadion was weinig enerverend, want pas na tien minuten kwam de wedstrijd enigszins los. Het eerste gevaarlijke moment was voor Cambuur: Sander van de Streek kon de bal al vallend echter niet de juiste richting meegeven en daardoor ging de kans verkeken. Na zeventien minuten kwamen de geelhemden wel tot scoren: Christian Kum veroorzaakte met een overtreding op Daniël de Ridder een strafschop en die werd benut door specialist Erik Bakker. De bezoekers uit Utrecht waren inmiddels ook al tegen vier gele kaarten opgelopen en leken dan ook een vervelende avond tegemoet te gaan.

Na 26 minuten kwam Utrecht echter op gelijke hoogte: Vytautas Andriuskevicius maakte een inschattingsfout en daardoor kon Edouard Duplan de bal oppikken en via de paal hard raak schieten. Die opleving van het bezoek was evenwel van korte duur, want binnen twee minuten kwam Cambuur weer op een nieuwe voorsprong. Uitblinker Van de Streek schoot op aangeven van Furdjel Narsingh in alle vrijheid binnen: 2-1. De Ridder en Narsingh waren even later dicht bij een derde doelpunt en aan de andere kant voorkwam Lucas Bijker dat Yassin Ayoub zou scoren. Het team van Henk de Jong zocht daardoor met een goed gevoel de kleedkamer op.

/

Utrecht was in de tweede helft op achtervolgen aangewezen en ging heel aardig van start. Timo Letschert probeerde het na 55 minuten uit een vrije trap, maar zijn inzet scheerde over de lat. Halverwege de tweede helft was Mohamed El Makrini dicht bij de beslissing, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Mark van der Maarel. Beide ploegen maakten op basis van het veldspel ook eigenlijk geen aanspraak op een doelpunt, maar zowel Cambuur als Utrecht was via Ayoub en Bartholomew Ogbeche (lob tegen de lat) nog wel één keer dicht bij een goal. Via Mikhail Rosheuvel scoorden de Friezen echter toch nog een derde keer: 3-1.