Baalmoment voor Vitesse: ‘Ik vond het niet verstandig om iets te zeggen’

Vitesse77291000.JPG'>
/

Vitesse leek zaterdagavond hard op weg om de zevende overwinning op rij te boeken. De ploeg van Peter Bosz kon na 93.54 minuten echter niet voorkomen dat Denni Avdic ervoor zorgde dat Heracles Almelo alsnog een punt overhield aan de krachtmeting: 1-1.

"Ik sta hier met een slecht gevoel. Dat je hier de overwinning zo weg geeft…", vertelde Bosz aan Omroep Gelderland. “De eerste helft was volledig voor ons. Daarin deden we alles goed, we speelden goed voetbal. Dat was de tweede helft volledig weg. Die was voor Heracles, waardoor het een terecht gelijkspel was.”

Bosz zei na afloop niets tegen zijn spelers in de kleedkamer. “Ik vond het niet verstandig om iets te zeggen. Er valt een heleboel te zeggen, maar dit was niet het juiste moment.” Bosz kan niets met de opmerking dat Vitesse een van de leukst voetballende ploegen van de Eredivisie is. “Dat kan wel zo zijn, maar een wedstrijd duurt geen 45 minuten”, vertelde hij in gesprek met de NOS. “Daarom is het misschien wel een terecht gelijkspel. De tweede helft was voor Heracles. Wij zijn helaas meegegaan in hun spel; vechtvoetbal. Dat ligt Heracles nu eenmaal beter dan Vitesse.”

Gaat Vitesse een Europees ticket pakken?

1
2

En ik vond het niet verstandig om 15 seconden voor het einde te wisselen Petertje

8 maart 2015 om 09:18

Idd echter voor een wissel wordt normaal 30 sec bijgeteld en geen minuut.

8 maart 2015 om 12:52

De minimale extra speeltijd was 3 minuten, in die 3 minuten was Vitesse echt niet op uit om snel te spelen, snelle ingooien of wat te nemen, dus dan telt Kuipers die tijd er gewoon bij (dat doet die elke wedstrijd dat is gewoon bekend), Dus met die extra wissel neemt die al het recht om die volle minuut bij te trekken.

Dat wisselen doet iedereen bij een voorsprong. Gewoon domme pech en een geluk voor Heracles

8 maart 2015 om 08:51

Inderdaad, lekker achteraf praten dat het dom is terwijl het echt door heel veel trainers wordt gedaan en dan is het een slimme zet als ze uiteindelijk winnen.. Gewoon niet geholpen door de scheidsrechter ook.

8 maart 2015 om 16:18

Nou ik stond in het uitvak en zei voordat hij ging wisselen al dat ik het dom zou vinden. De tijd zat er zo goed als op, was nog iets van 10 seconden ofzo. Je weet als je wisselt je er nog minimaal 30 seconden bijgeteld krijgt. Hadden ze gewoon alle ballen de tribune ingerost dan was er niks aan de hand geweest. Nu ligt het natuurlijk niet allemaal aan die wissel. Het was ook wel weer diep triest hoe er verdedigt werd. Sowieso had Uros er eerder ingemogen. Traore was al minimaal 10 minuten toe aan een wissel.

8 maart 2015 om 11:10

Oneens, wisselen in 88e of 89e minuut prima. Maar 15 seconden voor het einde van de blessuretijd is gewoon dom, je weet dat er dan nog extra tijd bij gaat komen.

Vraag me nog steeds af waarom Kuipers niet afblies toen de bal bij de keeper van Heracles was. Net zo goed als ik me afvraag waarom de goal van Propper werd afgekeurd.

goed, de ene keer win je in de extra tijd dan andere keer geef je het weg.. 19 uit 7 is nog steeds heel goed. Zuur maar niet te lang treuren op naar volgende week!

8 maart 2015 om 11:23

Omdat de blessuretijd minimaal 3 minuten was en er een wissel had plaatsgevonden.
Halve minuut voor een wissel en minimaal 3 minuten is dus minimaal 3 en een halve minuut doorspelen.
En dat heeft Kuipers gedaan: 3 min 54 sec doorspelen is langer dan 3 en een halve minuut.
Kuipers valt dus niets te verwijten

8 maart 2015 om 15:17

Ja.. zo kan je zelf 6 minuten vd 3 minuten extra tijd goed praten.

min 3 min betekent 3 minuten wat er nog gebeurd in die 3 minuten. 1 wissel, 30 sec is 3.30 en dus had hij moeten fluiten toen de bal bij de keeper kwam..

er is buiten die wissel namelijk geen op onthoud geweest.

8 maart 2015 om 15:23

Dat minimaal zijn ze gaan zeggrn nadat het geloof in Groningen keer mis ging omdat een scheids na een blessure behandeling langer liet doorspelen. En Groningen daardoor niet won/verloor.. er werd toen gewezen naar de klok. Scheids gaf toen aan langer door te zijn gegaan ivm met stil liggen in de extra tijd en sinds toen word et minimaal gezegd zodat je die discussie niet meer kreeg.

anders kan je standaard 1 min zeggen.. min 1 min dat kan ook 2 zijn of 3 of 4

8 maart 2015 om 16:27

Als Kuipers tijdens de wedstrijd 3,5 min blessure'leed' heeft geconstateerd, dan wordt dat naar beneden afgerond naar 3 minuten en zegt men minimaal 3 minuten. Dat zijn de regels. Dan kan het wel zijn dat hij 3,5 min laat spelen.
Stel je voor dat hij de 3,5 min naar boven zou afronden, dus 4 min. Dan hadden de spelers van Heracles op de achterste benen gestaan dat hij eerder zou affluiten.
Om een lang verhaal kort te maken: Kuipers heeft de regels gehanteerd en Vitesse is de enige die je iets kan aanrekenen in de laatste minuut.

Gewoon de schuld bij jezelf zoeken, want zo nonchalant met de kansen omspringen kan echt niet. Vitesse gaat gewoon weer geen europees voetbal halen en wat was Dan mori gisteren slech zeg. Heb kashia toch wel gemist zeg!

Vitesse smijt gewoon met krachten en weigert meer verdedigend te gaan spelen als het halve elftal moe en leeg is. Ze moeten daar echt eens leren doseren, Bosz laat ze veel te veel alles of niks spelen. Zo veel kwaliteit maar een trainer die niet het vermogen heeft nuances aan te brengen. Alle elftallen van Bosz speelden ondoordacht, naief kamikazevoetbal

8 maart 2015 om 11:20

Beetje raar dat je het nu zo uitlegt.
Dat kamikaze voetbal waar je het over hebt, heeft de laatste 8 wedstrijden wel 22 punten opgeleverd!

8 maart 2015 om 12:58

Dat klopt Ritchie, en dat gun ik Bosz en Vitesse ook, maar uit zijn Heracles tijd is gebleken dat dit voetbal de nodige zwaktes kent, en Heracles heeft dat wel laten zien, aan het einde van de wedstrijd is gewoon iedereen bekaf, en als je dan een keer goed druk zet, ben je der door. Dat is toen ook al gebleken en nu ook, Zeker nu de komende 2 wedstrijden gaan moeilijk worden tegen AZ, Groningen (tussendoor nog GAE maar die reken ik niet mee) hun aanval is van redelijk hoog niveau en denk dat Vitesse dan pas kan laten zien wat ze waard zijn, Als ze dit "kamikaze" voetbal goed kunnen volhouden en uitspelen of dat ze het extreem moeilijk gaan krijgen.

8 maart 2015 om 15:18

Dan is kashia weer terug scheelt toch..

Vitesse verliest 2 punten door de zoveelste idioot late wissel van Bosz.
Wanneer word die vent nu eens wakker, als hij gewoon door had laten spelen dan was dit niet gebeurd. Bosz begrijp eens dat je een wisselspeler niet blij maakt met een wissel een paar minuten of zoals deze keer een paar seconden voor tijd.