Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ze zijn hier niet meer gewend om na te denken over wat goedkoop is’

Laatste update:

FC Twente is op te grote voet gaan leven, na de successeizoenen 2008/09 (tweede), 2009/10 (kampioen) en 2010/11 (weer tweede). De club trok te dure spelers aan en deelde riante salarissen uit, maar bracht zichzelf daarmee serieus in de problemen. Woensdag deelde FC Twente mee dat het drie punten in mindering kreeg op de ranglijst, als gevolg van het financiële wanbeleid. De vraag is hoe het nu verder zal gaan.

/

Gerald van den Belt trad per 1 februari in dienst bij FC Twente als directeur, nadat hij overkwam van SC Cambuur. Hij duidt in De Telegraaf de oorzaak van de problemen. “FC Twente is een te verwende club geworden. Er is zoveel luxe die ik niet heb begrepen. Ze zijn hier niet meer gewend om na te denken over wat goedkoop is, of hoe iets zuiniger aangepakt kan worden”, zegt Van den Belt.

De ochtendkrant stelt dat De Grolsch Veste een hoofdpijndossier is voor FC Twente. Het enorme bedrag dat de club jaarlijks kwijt is aan aflossing en rente, hangt als een molensteen om de nek van de club. Als de prestaties blijven zoals nu, blijven de fans bovendien weg en kan FC Twente een flinke recette vergeten. Om kosten te besparen, wordt Jong FC Twente na dit seizoen teruggetrokken uit de Jupiler League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zoals perez al zij er is gegokt en verloren.
Met de top structureel meedraaien is moeilijk tot niet mogelijk.

5 maart 2015 om 07:25

Tenzij er echt geld is, kijk naar AZ onder dirk scheringga. Der was genoeg geld en AZ deed goed mee met ajax en psv totdat dirk scheringga failliet ging en AZ bijna ook.

5 maart 2015 om 07:35

Ja dan zou het kunnen.
Maar ook dan word het moeilijk.

5 maart 2015 om 09:01

paliewallie,

Zijn geld, geen AZ geld. Als een club dat geld niet zelf zit te genereren, dan is het een kwestie van tijd voor het fout afloopt.

Hoop dat AZ er door komt, ze zitten immers nog steeds in zwaar weer.

21,3 miljoen euro schulden
3,1 miljoen euro verlies vorig seizoen

5 maart 2015 om 09:27

@iedereen komt
Exact. Suikeroompjes (az, Vitesse) of creatief boekhouden (twente) helpt nooit voor de lange termijn. Het kan alleen als de (vaak incidentele) middelen die in zo'n periode beschikbaar zijn worden ingezet om structureel de aansluiting te vinden.

Daarvoor is meer nodig dan een selectie bij elkaar kopen, dikke salarissen betalen of een keer een paar miljoen in een trainingscomplex steken (al is dat laatste natuurlijk wel een investering die ondersteunend kan zijn).

Je zult je middelen in moeten zetten om een club op termijn zo ver te krijgen dat ze een sluitende begroting krijgen op het niveau dat nodig is om mee te draaien. Sponsoren, recettes, commerciële activiteiten. Het kan ook niet bij elke club. Zelfs als je bij RKC éénmalig 300 miljoen zou investeren zal het nooit een topclub worden. Ook bij AZ is het achterland gewoon te klein en de concurrentie om de supporter te groot. Bij Twente is het in theorie wel mogelijk, maar dan moet het wel anders dan het gegaan is.

5 maart 2015 om 11:20

Hoppa!,

Zeker. Met die suikeroompjes beginnen na een paar jaar de vrouw en kinderen wel te zeuren dat papa 'hun' erfenis in een bodemloze put zit te smijten om zijn ego wat te laten blinken.

In België hebben we ook veel 'last' van zo'n figuren.

Het is altijd hetzelfde verhaal. Zo'n figuur komt binnen, rolt met wat geld, ploeg doet het beter dan 'normaal', voorzitter is held voor de eigen supporters, voorzitter wil na een paar jaar geen geld meer verkwisten, ploeg begint minder te presteren, voorzitter is plots een schlemiel voor de eigen supporters, voorzitter stopt, ploeg zit aan de afgrond of toch dicht bij.

Vandaag zijn dat bv. Samy Maged van Lierse, die aan de laatste fases bezig is. Een Marc Coucke bij Oostende zit dan weer in de eerste fases en Roger Lambrecht van Lokeren zit dan weer halfweg.

Al 1000 keer dat verhaal gezien, ik heb het nog nooit weten lukken.

Ook mijn club heeft zo'n megalomaan gehad. Jean Van Milders. Heeft bijna de club kapot gemaakt. Dure spelers, dito lonen, te duur voor de draagkracht van Gent. Enfin, hij heeft wél nog meer op zijn kerfstok.

5 maart 2015 om 07:49

Toch heb ik het idee dat op dit forum een aantal fans zijn geweest van de topclubs uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven die het zo nu en dan toch aardig benauwd kregen bij de groei die Twente toen doormaakte.

Persoonlijk zou ik het wel mooi vinden als meer clubs doorgroeien naar de top/subtop want dat zorgt ervoor dat het niveau van de eredivisie alleen maar stijgt en de competitie aantrekkelijker wordt.

Je hebt echter dat het voor clubs als Twente en bijvoorbeeld Az of Heerenveen natuurlijk lastig is om de stap te maken want deze club hebben landelijk gezien niet het imago. Tevens is het in drukbevolkte gebieden natuurlijk aanzienlijk makkelijker om een goede jeugdopleiding op te zetten simpelweg omdat er een grotere vijver is om uit te vissen.

5 maart 2015 om 08:12

Ik moet zeggen dat ik wedstrijden tegen twente ook echt als topwedstrijden ging zien, met in 2011 de absolute finale en bekerfinale.

Twente heeft heel veel goed gedaan, want het imago hebben ze wel degelijk gecreeërd. Ze hebben daaropvolgend veel te veel geld uit gegeven zo simpel wordt het hier ook uitgelegd. Groei is de moeilijkste vorm van beleid en dat blijkt hier maar weer. Een gemiste kans en nu beginnen ze weer van voor af aan.

Wat je zegt over meer topclubs ben ik het niet mee eens. Hoe meer topclubs hoe meer spreiding, wat het niveau van de top omlaag haalt. Spelers als tadic, chadli, castaignos, ziyech, mokotjo etc. Vertrekken naar Twente terwijl een deel ervan anders bij Ajax, Fey of Psv terecht was gekomen. In plaats daarvan stond jody lukoki rechtsbuiten bij ajax... En haalt feyenoord een toornstra met wat minder potentie.

5 maart 2015 om 11:33

Pdb4,

Dat is alleen waar voor de Nederlandse spelers. Als er meer topclubs zijn, dan verspreiden die zich over het beschikbare aantal, waardoor je een nivellering krijgt.

Maar er zijn ook nog buitenlanders. Daar zijn er te veel van om een paar ED topclubs te voeden. Waardoor het niveau eerder stijgt.

Komt nog eens bij, dat wanneer er meer topclubs zijn, de spelers onderling elkaar beter maken. Ze moeten allen een tandje bijsteken om het niveau nog maar te kunnen volgen.

Dus ja, hoe meer topclubs, hoe beter.

5 maart 2015 om 14:53

@ hellflames

Dat valt wel mee hoor, de meeste van ons waren op zich blij met Twente. Er was meer weerstand en ook voor de Europese punten is het gewoon goed dat Nederland een stabiele subtop heeft.

5 maart 2015 om 15:07

Toornstra is een killer. Hij schiet bijna altijd op goal

5 maart 2015 om 16:03

Niet mee eens, Nederlandse clubs kopen vooral spelers die in deze competitie doorgroeien. Dus dat geld ook voor Tadic, Chadli etc.

Hoe meer topclubs, hoe meer verdeling van de gelden. Wat voor lagere inkomsten zorgt. Met name Feyenoord is hier de dupe van geweest. Een Hakim Ziyech zal nu wel spijt hebben van zijn overstap naar Twente... is mijn vermoeden.

Spelers maken elkaar onderling beter, maar als dat totale niveau daalt, dan wordt het er niet beter op. Buiten het feit dat volledig Twente en Munsterman nogsteeds veel lof verdienen van de titel van 2010, hebben Ajax Fey en Psv het Twente (en AZ) wel makkelijk gemaakt. Door wanbeleid en magere prestaties bij de Top 3 is het niveau van de hele Eredivisie gedaald naar mijn mening. De financiële verschillen in Europa vind ik geen volledige reden van het falen van het Nederlands voetbal. We hebben altijd minder geld te besteden gehad.

5 maart 2015 om 19:18

Nee... Ik denk niet dat Ajax, Feyenoord of PSV zich ook maar druk hebben gemaakt over de groei die twente destijds mee maakte. Ook de fans niet.

Het enige echte slachtoffer is Heracles denk ik. Die zijn behoorlijk ondergesneeuwd in de regio.

5 maart 2015 om 19:24

Maar het is wel DE reden. Vroeger waren er ook wel verschillen maar niet zo groot als nu. Real Madrid geeft gewoon 100 mil uit, net zo makkelijk. Dat is bijna het hele eigen vermogen van Ajax. Zo groot zijn de verschillen tegenwoordig. Hoe wil je daar de strijd mee aan gaan dan? Of kijk wat er gebeurd in Engeland met die TV gelden. Wat willen wij daar tegenover zetten dan?

Tegenwoordig worden jongens van 15/16 jaar al weg gelokt uit Nederland. Die krijgen een vette worst voor de neus en weg zijn ze. Ook talenten zijn tegenwoordig heel moeilijk te behouden.

Wij moeten ons er bij neerleggen dat de Eredivisie nooit meer terug zal keren naar de Europese standaard.

6 maart 2015 om 08:28

Duurt weer jaren voor Twente Bovenin meedoet.

Dit is en draaiboek wat Herman Wessels Twente voorschilderde in de begin jaren 2000. Een groot multifunctioneel stadion met een klein Twente als bespeler. Daar was Munsterman toen begrijpelijk fel op tegen, en kijk nu.

Wel lekker uit verkoop daar. Jammer dat er voor Ajax niks te halen valt.

5 maart 2015 om 08:32

Niet voor marc je zou zomaar geld moeten investeren in spelers

5 maart 2015 om 08:33

Jullie hebben geld en er lopen veel spelers rond die beter zijn dan de spelers op dezelfde positie bij ajax(niet zo moeilijk)dus er er valt juist veel te halen.

5 maart 2015 om 08:40

oh ja??? noem er eens een paar dan. Je hebt het over veel spelers die beter zijn dan de spelers op dezelfde positie bij Ajax.

Dat valt toch behoorlijk tegen. Ik denk dat er bij twente een a twee spelers rondlopen die beter zijn dan dezelfde speler bij Ajax op die positie, maar dan stopt het. Daar komt bij dat ze dan iets beter zijn en niet veel beter.

5 maart 2015 om 08:54

Ik zou er niet eens 1 kunnen noemen die bij Ajax meteen basis zou staan en ik zou alleen voor Bilal Ould Chick, Corona en Guiterez willen betalen. Al hun andere spelers komen te kort of voegen niks toe

Op basis van de afgelopen 2 dagen krijg ik al direct het gevoel dat die Van der Belt de juiste man is op dit moment. Komt net binnen wandelen, daardoor een lekkere onbeoordeelde blik op de zaken, en dan krijg je dit soort uitspraken die je van de huidige leiding nooit hoeft te verwachten. Heerlijk, geeft in 24 uur meer openheid van zaken dan Munsterman de afgelopen 5 jaar heeft gedaan.
Prima dat Twente een flink aantal stappen terug moet doen, het is zoals het is en je doet er niks meer aan, maar dan is het een geruststellende gedachte dat er eindelijk eens iemand zit die weet waar hij het over heeft en duidelijk is. Ik verwacht wel dat de supporters met deze houding zich ook meer kunnen identificeren, in plaats van dat gezwets van de afgelopen tijd. Munsterman en co hebben daarmee ervoor gezorgd dat de club zich steeds meer heeft vervreemd van de supporters, met Van der Belt heb ik het vertrouwen dat wel weer terugkomt. Volgend seizoen, als Schreuder hopelijk weg is bij het 1e en Rutten terug is op het oude nest, staan we weer als 1 blok achter de club, wellicht met wat minder mensen in het stadion maar dat is dan maar zo.

5 maart 2015 om 09:28

Van der Belt is hier zeker de juiste man voor, kijk wat er bereikt is met Zwolle en Cambuur. Vooral bij Cambuur die waren op een haar na failliet geweest, en spelen nu Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren