Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Wij hebben minder contractspelers dan andere topclubs in de Eredivisie'

Laatste update:

De KNVB is druk bezig met het opzetten van een 'voetbalpiramide', waarbij er een nieuwe tweede divisie in het leven wordt geroepen en promotie en degradatie tussen het prof- en amateurvoetbal verplicht wordt gesteld. Diverse clubs uit de Eredivisie verzetten zich echter tegen het plan en ook Feyenoord heeft al aangekondigd dat het niet wil meewerken.

/

De Rotterdammers starten met tien clubs uit de Eredivisie en vijf verenigingen uit de Jupiler League in 2016 een nieuwe competitie voor reserveteams, als tegenhanger van de tweede divisie in de nieuwe voetbalpiramide. Het gaat hier naast Feyenoord om ADO Den Haag, Heracles Almelo, NAC Breda, Willem II, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Dordrecht, sc Heerenveen, Excelsior, SC Cambuur, NEC, Roda JC Kerkrade, VVV, Fortuna Sittard en Telstar. Dat meldt De Telegraaf.

Feyenoord vindt het kostenplaatje van meer dan een miljoen euro voor instroming in de voetbalpiramide te groot. "Vanaf 2016 moet een club een volledige selectie op de been brengen", legt technisch directeur Martin van geel uit. "Wij hebben minder contractspelers dan de andere topclubs in de Eredivisie. We moeten een aparte technische en medische staf optuigen en ook de accommodatie ervoor inrichten. Bij de weerstand van de tegenstanders uit de topklasse plaatsen we onze vraagtekens. De entourage is niet aansprekend, want zelfs in de Jupiler League zien we al wedstrijden met slechts 300 man publiek. Die ga je in de tweede divisie ook krijgen."

Lijkt de voetbalpiramide jou een goed plan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over de weerstand kan je kort zijn volgens mij die is gewoon een stuk hoger in de Jpl. Snap wel dat Feyenoord heeft gekeken naar het financiële en dan besluit om hier niet aan mee te doen. Daarnaast gaat het meer dan prima met de jeugdopleiding van Feyenoord. Toch gaan ze op de langere termijn hier wel hinder van vinden vermoed ik, de jeugd van Ajax en PSV spelen dan structureel op hoger niveau bij Jong.

4 maart 2015 om 07:55

De kosten-baten analyse valt in het nadeel uit van de tweede divisie. Feyenoord mag daarin zijn eigen keuze maken. En dat structureel moet je nog maar zien. Als ze in 2016 een vaste selectie moeten hebben kan je dus niet meer niet gebruikte reserves en van blessure terugkomende spelers gebruiken. Dan kan je zo maar onderin spelen en degraderen en voor je eerste selectie is het dus ook nadelig. Veel spelers die zelden spelen. Ik weer niet of het allemaal zo gunstig is als jij het schetst.

4 maart 2015 om 08:05

Er loopt een knul bij Eindhoven van Feyenoord, die gaat ze nog een stap verder brengen. Hoewel hij in Eindhoven ala Toornstra/Schone hangend op links speelt doet hij het meer dan uitstekend en is hij genomineerd voor de bronze stier!

Hopelijk is dat een van de talenten die ze echt een stap omhoog kan brengen in de nabije toekomst!

4 maart 2015 om 08:12

Joey Sleegers bedoel je? Ja die geldt al jaren als een redelijk talent. Alleen zijn positie (aanvallende middenvelder) is ruimschoots bezet in de opleiding en hij is niet het grootste talent van Feyenoord voor die positie.

Ik kijk regelmatig amateur voetbal en zelfs bij wedstrijden in de derde klasse staan regelmatig meer dan 300 mensen langs de lijn. Een betaald voetbalclubwaar maar 300 mensen langs het veld zitten heeft toch geen enkel bestaands recht?

4 maart 2015 om 07:49

een belofteteam voetbalt toch niet voor het publiek maar voor de ontwikkeling?
Ik snap je punt hoor alleen ik denk dat het goed is voor het Nederlandse voetbal dat talenten met meer weerstand te maken krijgen. Of je nou tegen Jong Heerenveen speelt met allemaal broekies of tegen teams met sluwe oude vossen erin... voor je ontwikkeling is het denk ik beter om tegen wisselende tegenstanders te spelen

Ik heb het in een ander topic ook al gevraagd. Hoe kan Achilles 2/beloften wel instromen zonder over geld te beginnen en Feyenoord niet?

4 maart 2015 om 11:08

Die van Achilles zullen in de Hoofdklasse/topklasse in gaan stromen, waar weinig/ geen eisen zijn wat betreft accommodatie en minimaal aantal contractspelers, wat de grootste kostenposten zijn.
Feyenoord zou in de tweede divisie instromen, wat betekend dat ze een minimaal aantal contractspelers moeten hebben en de accommodatie op varkenoord aan moeten passen of wedstrijden voor weinig publiek in de Kuip gaan organiseren. Die kosten zijn een stuk hoger dan wat Achilles zou betalen doordat ze hun huidige accommodatie kunnen gebruiken zonder al te veel extra kosten en de spelers niet per se onder contract hoeven hebben.

4 maart 2015 om 13:17

Achilles speelt in de jupiler league he..

4 maart 2015 om 14:27

Achilles wel, maar het 2e van Achilles zal waarschijnlijk lager gaan spelen. Er zijn 4 plekken voor 2e teams in de tweede divisie. Ik verwacht dat die zullen gaan naar AZ, Groningen, Vitesse en Utrecht. Dan blijven er nog plekken over in de hoofdklasse en topklasse, waar het tweede van Achilles dan terecht komt.

Waarom starten we geen Beneliga voor de beloften? Maak me sterk dat daar meer volk naar toekomt, het niveau best goed zal zijn en dan zit je niet met die rare situaties in de 1ste Divisie.

4 maart 2015 om 08:12

Voor de verandering ben ik het met je eens. Topidee.

4 maart 2015 om 08:28

Ja en dan zullen ze klagen over reiskosten. Het investeringsklimaat in Nederland zit nog ergens vast in de VOC tijd, men wilt enkel investeren als er directe return of investment is. Dergelijke manier van bedrijfsvoering is achterhaald en is de reden waarom zoveel landen en teams Nederland voorbij knallen.

4 maart 2015 om 08:35

Dacht ik ook altijd. Zo zou je ook een hele Beneliga kunnen maken zodat je een veeeel grotere competitie met meer aanzien krijgt. Maar dat gaat toch niet gebeuren. Maar kan me voorstellen als Jong SC Heerenveen naar Jong Standard Luik moet dat dat ook niet echt fijn is en neemt ook weer wat kosten mee voor busreis hotel enz. Overigens zou dit ook als gelegenheid kunnen dienen voor rivaliserende supportersgroepen uit Nederland en Belgie, zoals Standard Luik en Feyenoord, om te rellen.

4 maart 2015 om 09:28

1.dedoelman,

Wat moeten ze dan in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje of Rusland zeggen?

De Benelux is nog steeds maar een klein lapje grond hoor.

Meer kosten ja, maar er zou ook meer volk komen. Bovendien volgt de return later: je jonge spelers kunnen spelen in een competitieve competitie.

Rellen? Ja, zouden gebeuren. Mag je je niet door laten afschrikken. Zero tolerance graag. Dan sterft het vanzelf uit. Zoals in de PL bv.

4 maart 2015 om 09:45

Iedereen komt: Klopt al hebben we in zijn geheel behoefte aan een Beneliga. Ook op het hoogste niveau gewoon.

We zijn gewoon te klein als Nederland en België. Sponsoren zien alleen je bereik en dat is hier nog niet de 16 miljoen die er wonen en Belgie wat zijn het er 12/13?

De competitie zal dan sterker worden wat het leuker maakt en ook voor sponsoren maakt dit het leuker. Je bereikt een gotere doelgroep en als de competitie sterker word zal het ook meer mensen trekken.

Ja er zullen teams afazakken, maar ook de 2de competitie zal dan een stuk aantrekkelijker zijn. En verhelp je gelijk het probleem dat er daar niet genoeg teams voor zijn.

4 maart 2015 om 10:10

Capis,

Zeker, ik ben zelf ook een groot voorstander van een Beneliga.

Misschien kan zo'n belofte versie als Paard van Troje of voorstudie gebruikt worden?

Het is inherent dat zo'n nieuwe competitie wat probleempjes met zich meebrengt. Een aantal kunnen we dan eerder detecteren en oplossen alvorens de echte Beneliga start.

Ik zie het er wel van komen hoor. Ik dacht dat de Belgische en Nederlandse top en subtop binnenkort voor dit onderwerp nog eens rond de tafel ging zitten.

We hebben beide geen keuze. Als we een beetje willen meedoen, met nog maar Frankrijk, dan is fusioneren een must.

4 maart 2015 om 10:29

@iedereen komt

Het probleem is alleen... Welke teams mogen meedoen aan de beneliga?

Ajax PSV AZ Feyenoord zijn wel zeker. Anderlecht, Luik en club Brugge ook.

Maar hoe ga je teams als Heerenveen/Groningen/Vitesse of Zwolle peilen? Dat wordt dan heel selectief.... Hetzelfde in België... Waarom wel/niet Lokeren, Gent of Genk mee laten doen?

4 maart 2015 om 12:02

Je zal dan gewoon de prestaties van de afgelopen 5 jaar moeten pakken. Wie stonden daar gemiddeld hoog en wie stonden er laag gemiddeld.

Ja er zullen sommige niet direct blij zijn. Maar ook voor die teams is het voor de toekomst beter. Op deze manier verliezen we alleen maar meer de aansluiting.

10 teams uit Nederland (hoger niveau) en 8 teams uit België. Je kan eventueel ook naar 20 teams gaan zelf.

De teams die afvallen maken de divisie lager ook sterker. en dus geeft dat ook meer aantrekkingskracht dan.

Het is zeker lastig, maar zeker mogelijk en ik vrees noodzakelijk.

4 maart 2015 om 13:56

jan1980,

Je kan met gewichten werken, resultaten van de laatste 5 jaar zoals Capis zegt, maar ook met de resultaten van de laatste 10 jaar moet je rekening houden. 5 jaar is immers wat kort.

Zeer belangrijk is ook het budget.

Gent en Genk zitten qua gemiddelde prestaties de laatste 5 en 10 jaar bij de eerste 5. Lokeren niet.

Het budget van Lokeren is ook 2,5 a 3 keer kleiner dan dat van Gent of Genk.

De eerste 5 aanduiden voor België da's zo lastig nog niet. Wel voor de plekjes daarna.

Je kan ook licentie eisen voorschrijven en daar vastleggen aan welke voorwaarden een club moet voldoen om toegelaten te worden.

Wat je ook kan doen is het eerste jaar met 22 clubs starten. Dan kan je al gelijk meer clubs meenemen.

Zit je wel met 42 wedstrijden, maar da's te behappen. In België spelen de eerste 6 nu ook 40 wedstrijden. En in de Primera División speelden ze van 1995 tot 1997 ook met 22.

Ter compensatie kan je deze clubs dan wat later in de bekercompetitie laten beginnen.

12 Nederlandse clubs, 10 Belgische daar kan je mee starten.

Beide landen moeten dan jammer genoeg dan maar 6 clubs laten vallen.

Na dat eerste jaar kan je er dan 2 extra laten dalen naar de Beneliga 2, een jaar later doe je dit nog eens over, zodat je terug met 18 bent.

En andere formules zijn vast ook wel te bedenken, jan1980.

Ik denk bv. dat het verstandig zou zijn om één Luxemburgse club ook mee te nemen. Er is daar wel geen topclub, maar die kan wel gemaakt worden. In een Beneliga constellatie zou die wel levensvatbaar zijn.

Dat hoeft daarom niet in jaar 1 te gebeuren.

Luxemburg, het is toch weer een half miljoen inwoners extra. En daar zit echt wel veel geld. Bovendien is er via de Benelux een historische link tussen de 3 landen.

Volgens mij is de grootste horde eerder het verschil in administratie, wetgeving en reglementering. Ook de lopende TV-contracten is een probleem.

Maar het is echt allemaal niet onoverkomelijk. Er is al een Beneliga in het handbal en bv. het vrouwenvoetbal.

Mooi dat Feyenoord steeds tekst en uitleg moet geven. Terwijl toch ook oa clubs als Heerenveen, Pec, Ado enz. enz. niet deelnemen. Slechts 10 clubs kiezen voor de nieuwe indeling.
Ook Twente gaat zich terugtrekken i.v.m. het financiële plaatje.

4 maart 2015 om 14:56

Voor heerenveen is het ook te duur heb ik gelezen. Ik heb zelfs vorig jaar nog gelezen, dat heerenveen wel oren had om jong heerenveen te laten indelen in de regional liga in duitsland. Nie dat ze dat voor mekaar krijgen denk ik, maar goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren