Immobile schiet Dortmund naar kwartfinale; blessure voor Reus

Borussia Dortmund is doorgedrongen tot de kwartfinale van de DFB-Pokal. De huidige nummer tien van de Bundesliga won dinsdagavond met 0-2 van derdeklasser Dynamo Dresden, maar zal toch met een wrang gevoel op het duel terugkijken. Sterspeler Marco Reus raakte namelijk geblesseerd, al is nog onduidelijk hoe groot de schade is. SC Freiburg was in eigen huis met 2-1 te sterk voor FC Köln.

/

Dynamo Dresden - Borussia Dortmund 0-2
Reus miste het WK in Brazilië door een enkelblessure en raakte nadien nog eens drie keer (!) geblesseerd aan hetzelfde gewricht. De aanvaller maakte eind januari weer zijn rentree, maar moet zich nu dus opnieuw melden in de ziekenboeg van die Borussen. Na een kwart wedstrijd op de klok hinkte hij na een duel met Dennis Erdmann geblesseerd naar de kant en werd hij vervangen door Henrikh Mkhitaryan. De bezoekers waren de baas op het veld van Stadion Dresden, maar hadden grote moeite om een gaatje te vinden in de hechte afweer van de tegenstander. Alleen Mkhitaryan werd eigenlijk gevaarlijk, maar hij schoot rakelings naast. Dynamo kende na het wegvallen van Reus een goede fase, maar kon doelman Mitchell Langerak niet op de proef stellen.

Vijf minuten na rust brak Ciro Immobile de ban in Saksen: na een afgrijselijke breedtebal van Michael Hefele kon de Italiaan de bal controleren en binnenschieten. Een paar minuten later ging Mats Hummels aan de andere kant in de fout, maar Robert Andrich kon daar niet van profiteren. Dresden, dat eerder VfL Bochum en Schalke 04 uitschakelde, ging geloven in een goed resultaat, maar dat zat er voor de gastheer niet in. Immobile kreeg in de slotfase zelfs nog een goede mogelijkheid om er 0-2 van te maken, maar hij opteerde voor een pass in plaats van een schot en daardoor ging de kans verkeken. In de blessuretijd tekende hij alsnog voor de 0-2. Bij Dresden bleef de Nederlandse aanvaller Sylvano Comvalius negentig minuten aan de kant.

/

SC Freiburg - FC Köln 2-1
SC Freiburg was in het eigen Schwarzwald-Stadion al binnen twintig minuten klaar met de bezoekers uit Keulen. De nummer voorlaatst van de Bundesliga kwam na achttien minuten op 1-0 door een eigen doelpunt van Anthony Ujah; de spits werkte de bal bij een hoekschop achter zijn keeper. Een minuut later verdubbelde Vladimir Darida de score, door na een pass van Maximilian Philipp de doelman te omspelen en raak te schieten. Köln kreeg, via onder anderen Marcel Risse, Pawel Olkowski en Kevin Vogt, nog kansen om wat terug te doen, maar zou lange tijd geen doelpunt maken. In de tweede helft had men nog geluk dat het geen 3-0 werd, want Darida miste een strafschop. De eretreffer van invaller Deyverson kwam te laat.

Denk jij dat Borussia Dortmund de DFB-Pokal wint?