Juventus morele winnaar na puntendeling met AS Roma

Het kampioenschap lijkt Juventus nauwelijks meer te kunnen ontgaan. Het team van Massimiliano Allegri consolideerde maandagavond door een 1-1 gelijkspel tegen AS Roma namelijk de voorsprong van negen punten op de runner-up. Er zijn nog dertien speelronden te spelen in de Serie A. Roma leed voor de zevende keer in de laatste acht competitiewedstrijden puntverlies en moet oppassen dat het de tweede plaats niet ook nog verspeelt.

/

Eerder dit seizoen won Juventus dankzij twee curieuze strafschoppen met 3-2 en Roma hoopte in eigen huis revanche te kunnen nemen voor die nederlaag. De druk lag ook bij de thuisploeg, want als men nog kans wilde maken op de Scudetto, dan moest en zou er gewonnen worden in Stadio Olimpico. Het tempo lag in het eerste kwart hoog en het spel golfde op en neer, maar behoudens een schot van Arturo Vidal werd er nauwelijks doelgevaar gesticht. Het duel kenmerkte zich vooral door enkele spijkerharde overtredingen; zelfs Francesco Totti ging een keer hard door op Stephan Lichtsteiner. Toch werd het na 23 minuten spelen bijna 0-1.

Kostas Manolas schoof de bal na een voorzet van Álvaro Morata maar een haar naast zijn eigen doel. Na 26 minuten kwamen de bezoekers nog eens gevaarlijk opzetten: een voorzet van Patrice Evra kon Roberto Pereyra echter niet bereiken. Juventus loerde op dergelijke momentjes en Roma mocht de bal van voet naar voet laten gaan, maar kwam voor rust niet tot één serieuze kans. Vier minuten voor de pauze kwamen de zwart-witten van Juventus er nog één keer uit: Carlos Tévez werd gevonden door Morata en schoof de bal voorlangs. Dat deed Vidal ook, vier minuten na rust. Na een scherpe omschakeling miste hij de goal maar op een tiental centimeters.

/

Voor Roma was er simpelweg geen doorkomen aan en na 65 minuten kreeg men het deksel op de neus. Vasilis Torosidis kreeg na een overtreding op Vidal zijn tweede gele kaart en uit de daaropvolgende vrije trap zorgde Tévez voor de 0-1. Na de zeventigste minuut werden Totti en Daniele De Rossi vervangen en het publiek liet merken niet blij te zijn met die wissels. Roma ging daarna echter wel beter spelen en nadat Manolas al gevaarlijk was geweest met een kopbal, tekende Seydou Keita met een kopbal uit een vrije trap voor de 1-1. Maar ook met een punt schoot het Roma van trainer Rudi Garcia relatief weinig op.

Een terecht gelijkspel?

1
2

Alleen de laatste twintig minuten waren de moeite waard om te kijken. Helaas was het de eerste zeventig minuten alleen maar schoppen in combinatie met veel slordigheden en weinig kansen. 1-1 is geen ongunstige uitslag voor ons, maar ik had op een spektakelstuk gehoopt zoals begin dit seizoen in Turijn. De Scudetto is in zicht. Forza Juve!

2 maart 2015 om 22:56

Scudetto komt dichter en dichter weer! Ben tevreden met dit punt, we komen hier inderdaad als morele winnaar uit. Over de wedstrijd zelf... tjah, niet best Maar Tevezje, wat een goal weer, a la Alessandrooooo!

Forza Juve!

2 maart 2015 om 23:08

Was weinig soeps weer bijna geen een gelukte aanval van beide kanten

2 maart 2015 om 23:32

Gezien jouw naam is de CL wel leuk ofniet?

3 maart 2015 om 00:01

Zeker of juist niet aangezien ik maar een van de 2 door kan😡 en ok partij moest kiezen 😂

2 maart 2015 om 23:24

Het is natuurlijk wel kenmerkend voor de Italiaanse competitie.

3 maart 2015 om 00:27

als geen verstand van voetbal heb, zeg dan niks.. er zijn zat leuke wedstrijden, dit weekend bijv: Sassuolo vs Lazio, Firontina vs Torino, ect

3 maart 2015 om 02:44

Je begrijpt zijn punt niet.
Dit was de zogenaamde topper en beide ploegen laten bizar weinig zien terwijl het voor 1 van de 2 de laatste kans was.

Ervoor zorgen dat de ander niet kan winnen is het belangrijkste.

3 maart 2015 om 06:03

Deadsr

Roma kon gewoon niet beter, en das al maanden zo, Juve is niet dom en zal niet vol in de aanval gaan om met ons noodgedwongen 352 systeem in de counters van Roma gepakt te worden.

3 maart 2015 om 07:07

Kom op zeg er zijn genoeg toppers die niet spectaculair zijn. Roma is uit vorm. En juve werd gedwongen om 352 te spelen, omdat er een aantal middenvelders misten. Er zijn genoeg leuke wedstrijden.

3 maart 2015 om 08:27

Het is gewoon typerend dat Juve op de verdediging gaat. Das niet erg, maar zo gaat het vaak in Italië. Het is ook geen kritiek dus niet zo aangebrand dames

3 maart 2015 om 08:34

Idd juve speelt gwn liever safe dan als een kip zonder kop

3 maart 2015 om 10:47

Het is helemaal niet typerend het enige wat typerend is is dat jij zegt dat er verdedigend word gespeeld, terwijl dat door omstandigheden komt dat er gister zo werd gespeeld.

3 maart 2015 om 13:21

Waarom is iedereen zo op zijn teentjes getrapt van Juve? Ik verkondig alleen wat ik vind wat typerend is.

Zat er dik in dit natuurlijk. Wat een kansloze wedstrijd van onze kant, tempo was weer drama, geen enkele aanvallende actie met een beetje dreiging en lekker veel counters weggeven. Dan dus rood, een prima vrije trap van Tevez.

Maar zowaar, met 10 man en 0-1 achter komt dit elftal erachter dat ze wel daadwerkelijk kunnen voetballen. Rug tegen de muur en je bent opeen met 10 tegen 11 beter dan de kampioen. Waarom kan dat niet vanaf het begin? Waarom elke keer zo traag, onzeker en slap, om dan met 10 man opeens Juve met de rug tegen de muur te drukken?

Drie punten voorsprong op Napoli, dat is het enige waar je nog voor speelt: niet voor dit seizoen, maar voor het redden van volgend seizoen. In de huidige vorm ben je nog voor Pasen die 2e plek kwijt, dus ik kijk alvast nog verder omlaag.

Volgende week Sampdoria thuis, belooft weer een voetbalshow te worden als ze zo spelen als het begin van de wedstrijd.

2 maart 2015 om 23:36

Is een mentale kwestie, zie ik ook terug bij mijn eigen ploeg op amateurniveau (wel in een andere context vanzelfsprekend). Je speelt met 10 tegen de kampioen die voorstaat in je eigen huis. Kan het veel erger? Nope. Heb je nog iets te verliezen? Nope. Dan komt er mentaal iets los wat men vrijuit laat voetballen, ze zijn niet bang om af te gaan maar meer gemotiveerd om 'strijdend ten onder te gaan'. Zelfde rede dat Feyenoord het jullie nog zo lastig maakte met 10 in de Kuip.

Overigens is dit niet iets standaard naar mijn idee, het vereist wel een team met veerkracht en strijdlust, wat een kwaliteit op zich is (en geen onbelangrijke). In die zin dus een compliment naar Roma.

weer geen Niangolan in de basisploeg..

Gelukkig deed ik de rond de 70 ste minuut de tv aan

3 maart 2015 om 00:08

Hoe kan je weten dat het vanaf de 70e minuut een beetje leuk werd als je pas dan je tv aan zet?

Met 10 man hervindt Roma weer haar oude spel. Echt gek wat er allemaal voor nodig is.

Weinig bevredigend resultaat voor beide ploegen waarschijnlijk. Roma had vooraf op meer gehoopt, winst was noodzakelijk als ze nog iets wilden in de titelstrijd, en Juventus heeft een 1-0 voorsprong weggegeven tegen 10 man.

Vrij saaie eerste helft. Roma creëerde wel heel weinig in de eerste 45 minuten. Was ook lastig tegen een achterover leunend Juventus, loerend op de counter, waarin zij wél gevaarlijk waren, alleen niet doortastend genoeg. Gewoon 0 schoten op goal van beide kanten.

Tweede bedrijf verliep eigenlijk hetzelfde tot het moment van de rode kaart voor Torosidis. Die was terecht in mijn ogen. Eerste geel was verdiend met die charge, tweede ook, want Vidal had een grote mogelijkheid daar. Typerend voor het duel dat de eerste goal dan via een vrije trap moet komen, goed genomen natuurlijk door Tevez. Eerste bal op goal van Roma ook uit een vrije trap. Tweede bal op goal is een treffer en eveneens uit een vrije trap, haha. De wedstrijd is beslist door vrije trappen enzo. Iturbe gaf Roma een impuls toen hij erin kwam, prima invalbeurt nog.

Eigenlijk brak bij de 1-1 de wedstrijd pas open, ook het publiek liet zich toen horen, daarvoor was het vrij mat eigenlijk. Wie kampioen gaat worden in Italië lijkt me wel duidelijk nu.

Manolas wat een verdediger hoho!! Holebas zwakste man van Roma. Hij durfde vandaag precies niet.

3 maart 2015 om 00:09

Hahaha, heb je Manolas tegen Feyenoord gezien? Met die andere flapdrol naast hem, Yanga-M'Biwa slechtste spelers van Roma. Kan helemaal niks, alleen een beetje koppen. Iets te nationalistisch vriend?

3 maart 2015 om 00:25

Daarnaast zei Markozanis dat Holebas de slechtste was...ook een Griek van As Roma(van de 3). Beter lezen

Prima gelijkspel. Weer een stap dichter bij de scudetto. Nu ons focussen op de coppa italia tegen Fiorentina aanstaande donderdag. Een wedstrijd wat toch meer prioriteit heeft. Ik vind Evra echt niet geschikt voor de 3-5-2 formatie.Was vandaag nauwelijks bij het spel betrokken in tegenstelling tot Lichtsteiner.

3 maart 2015 om 07:10

Ja ik had gewoon de Ceglie laten spelen. Die kan het prima. Veel slechter dan Evra kan niet. Aanvallend gezien.

3 maart 2015 om 10:08

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Asamoah en Barzagli er snel bij zijn. We hebben die twee hard nodig. Tevens moet onze instelling anders zijn. De eerste 70 minuten speelden we perfect. Daarna ging het na de 1-1 compleet mis.

3 maart 2015 om 12:20

Ja, het is jammer dat we niet gewoon 4312 konden spelen. Want dan spelen we ook beter. Het is wel vaak uit standaard situaties. Daar word ik wel beetje moe van.

AS Roma 1 - 1 Feyenoord
AS Roma 1 - 1 Juventus

Feyenoord = Juventus

Grapje natuurlijk, Juventus wordt vrijwel zeker kampioen in de Serie A

ik vind 9 punten voorsprong van juve niet veel als je nagaat dat roma de laatste 8 wedstrijden 7 keer heeft gemorst.

Zat veel druk op deze wedstrijd waarbij met name Roma in het begin probeerde te intimideren middels harde overtredingen.
Juve bleef rustig en heeft de voorsprong van 9 pnten geconsolideerd. Enerzijds wel jammer want als ze ff aanzetten zie je gewoon dat ze beter zijn en meteen de overhand hebben.
Gevoel blijft dat als ze voor de overwinning waren gegaan dat makkelijk binnen was gehaald. Juve is gewoon beter, simpel.