Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica is in eigen huis oppermachtig en kan kraker zondag rustig bekijken

/

Benfica kan zondag rustig achterover leunen en toekijken hoe de concurrentie het ervan afbrengt, als runner-up FC Porto het opneemt tegen het als derde geklasseerde Sporting Portugal. De nummer één van de Portugese competitie had voor eigen publiek geen enkele moeite met Estoril; bij rust keek de middenmoter reeds tegen een 4-0 achterstand aan, na goals van Luisao, Eduardo Salvio, Pizzi en Jonas. In de tweede helft bepaalden Lima en nogmaals Jonas de eindstand op 6-0.

De koploper van de Primeira Liga had in het Estádio da Luz amper een kwartier nodig om op voorsprong te komen tegen Estoril, eerder dit seizoen in de groepsfase van de Europa League nog een van de tegenstanders van PSV. Luisao ging bij een hoekschop van Pizzi mee naar voren en bij de eerste paal knikte de boomlange verdediger raak, doelman Pawel Kieszek in de verre hoek volstrekt kansloos latend: 1-0. Tien minuten later hadden as Águias de marge al verdubbeld: Lima werd op de linkervleugel aangespeeld en vond voor het doel zijn ploeggenoot Salvio, die van luttele meters afstand alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten, 2-0.

/

Er was net een half uur verstreken toen Pizzi voor de derde van de avond tekende in Lissabon. De middenvelder stond met zijn corner en zijn pass op Lima al aan de basis van de eerste twee treffers en was zelf verantwoordelijk voor de 3-0, toen hij een afgeslagen bal van een meter of zestien binnen knalde. Weer twee minuten leidde een prachtige Benfica-aanval tot de 4-0. Nicolás Gaitán gaf de bal met een listig hakje mee op Maxi Pereira, die Jonas in staat stelde om binnen te tikken.

Na de onderbreking was het voor de gasten vooral een kwestie van tegenhouden, maar dat lukte slechts tien minuten; toen mocht Lima een penalty nemen en werd Kieszek opnieuw gepasseerd, 5-0. De laatste twintig minuten moest Estoril ook nog eens met tien man verder, nadat Anderson Esiti zijn tweede gele kaart incasseerde. Ola John mocht vervolgen invallen van trainer Jorge Jesus en de Nederlander leverde zijn bijdrage aan de 6-0: Kieszek kon de inzet van John nog keren, maar in de rebound was het via Jonas alsnog raak.

Denk je dat Benfica kampioen van Portugal wordt?