Opgeleefde John heeft met assist opnieuw aandeel in zege Benfica

Benfica heeft Vitória Setúbal voor de tweede keer in vijf dagen verslagen. As Aguías wonnen woensdag in de halve finale van de Taça da Liga met 3-0 en deden dat zondagavond nog eens dunnetjes over: 3-0. Ola John stond voor de achtste keer in de laatste negen wedstrijden in de basis en bereidde het tweede doelpunt voor.

/

Het team van Jorge Jesus had niet lang nodig om het net te vinden in het eigen Estádio da Luz: Jardel torende bij een hoekschop van Pizzi boven iedereen uit en kopte via de grond raak. De bezoekers waren hierna dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Artur stopte de bal met één hand. De thuisploeg zette de wedstrijd vervolgens helemaal naar zijn hand en nadat er al een paar kansen waren gemist, tekende Lima vijf minuten voor rust voor de 2-0. Hij knalde raak na een goede dribbel en dito voorzet van John.

De Braziliaan was twintig minuten voor tijd nog eens trefzeker: na een lage voorzet van Eduardo Salvio kopte hij de bal in het doel. De 31-jarige Lima staat nu op negen competitiedoelpunten. John werd na 73 minuten vervangen door Gonçalo Guedes. Benfica heeft nu weer vier punten meer dan FC Porto en blijft dan ook aan kop gaan in de Liga NOS. Porto won vrijdag al met 1-0 van Vitória Guimarães.

Denk jij dat Benfica dit seizoen een prijs pakt?