Voormalig Vitesse-aanvaller dient Schalke 04 pijnlijke nederlaag toe

Schalke 04 is tegen zijn eerste uitnederlaag in de Bundesliga sinds 8 november (SC Freiburg, 2-0) aangelopen. Die Königsblauen verloren zaterdagavond, nog zonder de geschorste Klaas-Jan Huntelaar, met 1-0 van middenmoter Eintracht Frankfurt. Voormalig Vitessenaar Lucas Piazón kroonde zich tot de matchwinner in de Commerzbank-Arena. Frankfurt heeft nu in tien achtereenvolgende competitiewedstrijden gescoord, net als Bayern München en VfL Wolfsburg.

/

Thomas Schaaf zat voor de vijfhonderdste keer als trainer op de bank bij een Bundesliga-wedstrijd en zal dus tevreden terugkijken op het jubileumduel. In de eerste helft was zijn Frankfurt nog wel een paar keer goed weggekomen: Joel Matip kopte bij een vrije trap rakelings naast, een volley van Marco Höger werd gekeerd door Kevin Trapp en de keeper lette even later ook goed op toen Christian Fuchs plots voor zijn neus opdook. Frankfurt speelde een beter tweede kwart van de wedstrijd, maar kwam daarin niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Men had tien minuten na rust wel een strafschop moeten krijgen van scheidsrechter Marco Fritz.

Makoto Hasebe werd onderuitgehaald door Benedikt Höwedes, maar de bal ging niet op de stip. Frankfurt had een eventuele penalty uiteindelijk ook niet nodig om op voorsprong te komen, want na een uur werd het 1-0. Een van richting veranderde voorzet van Timothy Chandler viel op het hoofd van invaller Piazón en hij kopte knap raak. Trainer Roberto Di Matteo greep in en bracht met Max Meyer en debutant Felix Platte twee aanvallende pionnen binnen de lijnen. Schalke was echter niet meer bij machte om gevaarlijk te worden en droop verliezend af. Frankfurt won zodoende na zes wedstrijden weer eens in de Bundesliga.

Denk jij dat Schalke 04 zich voor Champions League-voetbal kwalificeert?

1
2

Onnodige nederlaag van Schalke dit. In de eerste helft waren ze veel beter en speelden ze ook goed aanvallend voetbal, waarbij er zo'n 3 á 4 toch wel grote kansen waren. Als je die dus niet benut en in de rust zeker met 2-0 had moeten leiden, weet je eigenlijk al dat Frankfurt die goal wel maakt en zo geschiedde. In de tweede helft was Schalke ook geen schim meer van de ploeg in de eerste helft. Ze lieten Frankfurt te veel komen en het spel maken en uiteindelijk viel die goal dan ook voor Frankfurt.

Ik vond wel dat Di Matteo te laat echt aanvallend wisselde, door er een verdediger uit te halen. Volgende wedstrijd tegen Bremen moet eigenlijk gewonnen worden om mee te blijven strijden om die derde plek, maar Bremen is in erg goede vorm dus dat wordt nog lastig.

14 februari 2015 om 21:55

Goed aanvallend voetbal is wel erg positief uitgedrukt. Ik kon geen enkel schot op doel ontdekken van onze aanvallers. Het is allemaal wel stabieler maar het spel onder di Matteo is slaapverwekke d. Ik hoop echt dat we binnenkort de selectie weer fit hebben zodat hij gedwongen wordt met meer middenvelders en aanvallers te spelen.

15 februari 2015 om 11:26

Het waren inderdaad niet de aanvallers die de kansen kregen, maar de middenvelders. Boateng en Barnetta gaven een paar goede (steek)passes in de eerste helft waardoor er een aantal kansen gecreëerd werden en op doel geschoten werd. Helaas werd daarbij steeds recht op Kevin Trapp geschoten, door Marco Höger een paar keer bijvoorbeeld. Gezien het systeem en de afgelopen paar wedstrijden vond ik Schalke in de eerste helft, op het benutten van kansen na, best goed spelen, vooral ook in de omschakeling. Ze lieten weer wat beter aanvallend spel zien. Jammer dat die tweede helft vervolgens weer waardeloos was...

Ik hoop ook dat Di Matteo het systeem veranderd als Draxler en Farfán weer terug zijn, maar ik heb er een hard hoofd in dat dat gebeurd eerlijk gezegd. Momenteel is het spel inderdaad weinig spectaculair te noemen.

14 februari 2015 om 22:13

vind het langzaam maar een trieste club worden. Ik snap dat Schalke af en toe op de centjes moet letten en dat er focus ligt op jeugd en talenten. Maar men doet nog steeds aankopen waar je gewoon vraag tekens bij zet. Di Matteo zet ook de verdediging wel goed neer maar het gaat tenkoste van dat kleine beetje aanvals creativiteit dat Schalke had. Het is hedendaags echt niet om aan te zien.

Uchida, Fuchs, Kirchhoff, Barnetta, Obasi het is echt drie keer niks.

met Matija Nastasic een goede speler binnen gehaald maar daar blijft het bij. dat hele bestuur straalt volgens mij ook niks uit, scoutings afdeling komt niet op kantoor? heb geen idee wat ze allemaal aan het doen zijn daar. Maar het gaat steeds slechter, waar men 3 a 4 seizoenen geleden nog om de 2e plek mee deed, is nu plek 4.

Het is dat de concurrentie punten laat liggen, maar als dit zo doorgaat dan is het straks 6e plaats onder Wolfsburg, Leverkusen, RB leipzig, Bayern en Dortmund...