Eindhoven ontsnapt in stadsderby; Sparta in de sneeuw naar een punt

FC Eindhoven heeft goede zaken gedaan in de top van de Jupiler League. Het team van Jean-Paul de Jong leek in de stadsderby tegen Jong PSV op een gelijkspel te blijven steken, maar won door een laat doelpunt toch nog met 2-1. Koploper NEC, dat zes punten meer heeft dan Eindhoven, komt zondag nog in actie. FC Volendam en Sparta Rotterdam deelden in een heuse sneeuwwedstrijd ook de punten (1-1) in de Jupiler League.

/

FC Eindhoven - Jong PSV 2-1
FC Eindhoven had in de eerste helft moeite met het compacte spel van PSV, maar ging door een doelpunt van Jens van Son wel met een voorsprong de rust in. De middenvelder kopte na ruim een half uur op de klok, na een voorzet van Joey Sleegers, de 1-0 binnen. Eerder was onder anderen Maxime Gunst ook al gevaarlijk geweest. PSV kwam sterk uit de kleedkamer en dankzij Elvio van Overbeek werd het na een uur gelijk: 1-1. De aanvaller kon alleen op keeper Tom Muyters af en maakte geen fout. Het duel leek dan ook in een remise te eindigen, maar Chiró N’Toko maakte er vlak voor tijd nog 2-1 van door een vrije trap binnen te koppen.

/

FC Volendam - Sparta Rotterdam 1-1
Op het besneeuwde veld van het Kras Stadion kwam FC Volendam al na acht minuten op voorsprong: Henk Veerman werd in de diepte weggestuurd en schoof de bal in het doel. De bezoekers werden hierna wel wat sterker, maar normaal voetbal was in de winterse omstandigheden onmogelijk en Sparta kwam dus ook niet tot veel kansen. Jeremy de Nooijer probeerde het vlak voor rust wel met een stift, maar Theo Zwarthoed redde. Sparta kwam na een uur echter alsnog terug tot 1-1: Huseyin Dogan troefde Raymond Fafiani af en vond de verre hoek. In de slotfase werd er nog een goal van Paul Gladon terecht afgekeurd en hij kopte ook nog tegen de lat.

FC Emmen - VVV-Venlo 1-1
VVV-Venlo breidde zijn ongeslagen reeks uit naar vier wedstrijden. De bezoekers begonnen echter niet sterk, want binnen acht minuten stond het 1-0 voor FC Emmen door een goal van Alexander Bannink. Nadat Guus Joppen en Aziz Khalouta hierna voor gevaar hadden gezorgd, maakte Melvin Platje uiteindelijk met een kopbal de gelijkmaker. Hij was even later ook nog dicht bij de 1-2, maar dit keer was zijn kopbal te slap. Emmen werd na rust sterker en sterker, maar kwam niet tot scoren. In de slotfase ontsnapte de thuisploeg zelfs nog aan een tegentreffer, maar Guus Joppen kopte bij een hoekschop naast.

Fortuna Sittard - Achilles’29 0-0
Fortuna Sittard liet het spel grotendeels aan de tegenstander en Achilles’29 kreeg dan ook de betere kansen, maar slaagde er niet in om voor rust een doelpunt te maken. Doelman Ferhat Kaya hield onder anderen Thijs Hendriks van scoren af en Sem de Wit haalde de bal na een halfuur voor de doellijn weg. In de tweede helft had Achilles wederom het betere veldspel en na een klein uur was Kürsad Sürmeli nog dicht bij de 0-1, maar hij kwam net te kort om de bal binnen te tikken. Fortuna leek in de slotfase wat meer grip te krijgen, maar het duel bleef verstoken van doelpunten.

Denk jij dat FC Eindhoven in de top drie eindigt?