FC Groningen komt na hachelijke situatie met schrik vrij tegen Utrecht

FC Groningen is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis, maar wist zijn laatste drie thuiswedstrijden niet te winnen. Die reeks werd zondag uitgebreid naar vier duels: Groningen kwam tegen FC Utrecht tweemaal op voorsprong, maar kreeg ook twee keer snel de gelijkmaker om de oren. De nummer negen en elf van de ranglijst gingen daardoor in evenwicht uit elkaar: 2-2. Kort voor het einde maakte Utrecht nog bijna een einde aan de ongeslagen thuisstatus van Groningen, maar de manschappen van Erwin van de Looi kwamen met de schrik vrij.

/

Utrecht won thuis nog met 1-0 van Groningen en Ruud Boymans was toen de matchwinner. De spits was er zondag in het noorden van het land niet bij vanwege een blessure en winteraanwinst Sébastien Haller stond voor het eerst in de basis. De Fransman zag zijn ploeg goed starten en Willem Janssen had Utrecht al vroeg op voorsprong moeten zetten, maar hij ramde de bal uit een kansrijke positie over het doel van Sergio Padt. Aan de overkant was de eerste grote kans voor Groningen voor Tjaronn Chery, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Een kwartier voor rust was Chery wel trefzeker. In een fase waarin Groningen de bovenliggende partij was schoot de middenvelder, die zijn vijftigste wedstrijd voor de Trots van het Noorden speelde, een vrije trap over de muur en in het doel. Robbin Ruiter zag er hier niet goed uit, maar de keeper zag al snel de gelijkmaker vallen. Na een hoekschop bleef de bal liggen in het strafschopgebied, waar Édouard Duplan binnen kon schieten. Ramon Leeuwin bezorgde Utrecht zelfs nog bijna een voorsprong bij de rust, maar zijn wippertje belandde op de bovenkant van de lat.

Vijf minuten na rust viel de 2-1, gemaakt door Michael de Leeuw. De aanvaller werd gevonden door Hans Hateboer en maakte met een prima knik alweer zijn zevende doelpunt met het hoofd van dit seizoen. Ook van deze voorsprong kon Groningen echter maar kort genieten: vijf minuten na de goal van De Leeuw stond het alweer gelijk, door een hard schot van Yassin Ayoub. Utrecht kreeg vervolgens kansen op meer, via Kristoffer Peterson en Duplan, voordat het een paar minuten voor het eindsignaal nog écht spannend werd voor het doel van Padt. De keeper redde eerst zelf uitstekend, zag Ayoub vervolgens de lat raken en had hierna geluk dat een schot van Duplan van de doellijn werd gehaald. Het boeiende treffen eindigde daardoor in een gelijkspel.

Een gelijkspel is een terecht resultaat

1
2

Utrecht was de tweede helft bovenliggende party desondanks is over de hele 90 minuten 2-2 wel een goed beeld. Spectaculaire slotfase

Groningen had een penalty moeten hebben, en een onterecht doelpunt van utrecht. Lekker weer.

25 januari 2015 om 16:32

Aant het einde had fc utrecht ook eem penalty verdiend met eem handsbal na die bal op de lat van ajoub.

25 januari 2015 om 16:36

Dat is 100 waar van die penalty, maar hij had hem net zo goed aan Utrecht kunnen geven op het laatst want daar werd ook hands gemaakt dus streep dat maar tegen elkaar weg.

25 januari 2015 om 16:45

Die handspal is mij ontgaan. Ik zag niets..

25 januari 2015 om 17:12

Zelfs de analisten van Fox zagen na meerdere herhalingen geen handsbal van Groningen. Knap dat jij het wel hebt gezien dan.

25 januari 2015 om 17:18

Die spelers reageren echt niet voor niet allemaal tegelijk. Zelfs in slowmotion hadden ze een prijs gewonnen voor synchroonheid

25 januari 2015 om 17:22

In het stadion mij ook ontgaan...
Was het trouwens geen penalty toen volgens mij Hoessen werd neergehaald? Zat aan de andere kant, dus misschien was het niks hoor....

25 januari 2015 om 22:20

Bij hoesen was t niks iig. Volgens mij geen penalty voor ons na ayoub, maar die had m er gwn inmoeten schieten. Overigens hadden jullue wel een penalty verdiend na handsbal van hardeveld. Was een leuke wedstrijd met 2-2 uiteindelijk terechte uitslag.

26 januari 2015 om 09:47

Die van Hoesen was er überhaupt ook buiten toch? Verder heeft het praten over penalty's niet heel veel zin denk ik. Qua kansen had Utrecht het aan de ene kant zelf af moeten maken, en aan de andere kant mogen wij niet klagen met het gelijke spel als je de kansenverhoudingen bekijkt. 2-2 in dat opzicht wellicht een terechte uitslag, al had denk ik alleen Utrecht aanspraak gemaakt op meer gezien het aantal gemiste kansen.

Tuurlijk blij met een punt in groningen maar als er een verdiende te winnen was het utrecht een godswonder dat die 2-3 er niet inging

Wel een heerlijke pot gezien

Foute wissel van Vd Looi. Die Hoessen heeft het niveau niet en dat heeft hij ook vandaag weer bewezen. In de 1e helft was Groningen wat beter, maar in de 2e helft door de wissel was Utrecht beter en komt Groningen goed weg.

25 januari 2015 om 16:40

Hoesen speelde vandaag niet slecht. Hij deed het beter dan Antonia

25 januari 2015 om 16:46

Wat vond je dan goed van Hoessen? Hij scoort niet, geeft geen assists en is lui. Misschien schrijf ik hem te vroeg af, maar hij past niet bij Groningen.

Ik ben trouwens ook niet echt fan van Antonia. Laat hij Mahi maar eens een paar wedstrijden de kans geven. Gaat tenminste dreiging vanuit.

Pardon? Hoesen viel heel sterk in vandaag, snap niet waarom hij niet de voorkeur krijgt boven Antonia. Zonder die wissel was De Leeuw nooit in positie gekomen om de 2-1 te maken. Heb jij Michael de eerste helft zo vrij in de zestien gezien? Nee, juist. Dat komt omdat hij als aanspeelpunt moet fungeren en zo niet in scoringspositie komt. Met Hoesen als aanspeelpunt heeft De Leeuw de ruimte om het gat in te duiken. Zonder die wissel had hij die goal dus niet gemaakt.

25 januari 2015 om 16:49

Hoezo aanspeelpunt, de bal komt vanaf de flank door Hateboer en De Leeuw kopt hem erin. Hoessen is veel te statisch en te lui. De Leeuw komt over hem heen, maar eigenlijk zou hij als diepste spits daar moeten staan. De Leeuw doet het werk van Hoessen.

25 januari 2015 om 16:56

Juist niet. Hoesen is een voetballende spits, geen scorende, dat weten we. Met Hoesen naast hem rendeert De Leeuw gewoon veel beter. Mijn punt is dat De Leeuw moet meevoetballen en de bal op komen halen als hij alleen in de spits loopt. Met 442 doet Hoesen dat, en staat De Leeuw dus veel dieper. Daar is hij ook goed in, onrust veroorzaken in de 16. Daar komt hij niet aan toe als hij moet meevoetballen, waar wel als Hoesen dat doet.

25 januari 2015 om 19:30

Nou dan denk ik dat we het niet eens worden. Een meevoetballende spits die als aanspeelpunt fungeert, moet in mijn optiek fysiek sterker zijn en veel balvaster zijn dan Hoessen. En maar 1 goal scoren is ook voor een mee voetballende spits te weinig. Zelfs Kolder heeft meer gescoord dan Hoessen en dat vind ik het prototype aanspeelpunt.

Maar goed, we hebben allemaal recht op onze mening. En die van ons verschillen. Is niets mis mee lijkt me.

25 januari 2015 om 19:52

Nee hoor, ik respecteer jouw mening absoluut. Dat hij te weinig scoort ben ik het helemaal met je eens, alleen zie je wel dat met Hoesen juist De Leeuw makkelijker aan zijn doelpunten komt. In zijn eentje kan hij het in ieder geval niet doen in de spits, daarvoor is hij voetballend niet sterk genoeg. Hoesen is fysiek misschien niet heel sterk, althans zo oogt het in de duels, alleen is hij in de combinatie wel sterk, met o.a. Chery. Vaak staan die combinaties aan de basis van een goal van bijvoorbeeld De Leeuw. Bekijk de goal tegen Twente maar, daar staat ook een mooie combinatie tussen beide spelers aan de basis.

25 januari 2015 om 16:59

Hoesen Hoesen Hoesen..... Vorig jaar een doelpunt tegen Barcelona en nu bankzitten bij Fc Groningen. Wat is het voetbal toch onvoorspelbaar

25 januari 2015 om 17:11

Tjonge jongen zo ging het in het begin ook over chery. En dan wel juichen als hij fcg naar europees voetbalschiet. Hoesen heeft zeker toegevoegde waarde voor fcg. Hij viel vandaag goed in en die goaltjes komen vanzelf.

Een terechte uitslag. Alleen kan ik die handsbal in de eerste helft maar niet vergeten. Duidelijker kan haast niet en dus is Groningen gewoon een penalty ontnomen.

2-2 is denk een terechte uitslag. Kansen over en weer maar over het algemeen waren de ploegen redelijk in evenwicht. Na die hartaanval op het eind mogen we niet ontevreden zijn met deze uitslag. Leuke pot gezien maar Utrecht thuis moet je gewoon winnen. Nu de focus op woensdag. Belangrijke pot. Ik hoop dat de spelers dat ook beseffen.

Zit net herhalingen te kijken, en Duplan maakt gewoon hands bij zijn doelpunt.... Tuurlijk niet bewust maar heeft er wel gewoon voordeel bij, volgens mij moet je dat gewoon affluiten....

25 januari 2015 om 19:33

Kijk nog 100 keer en kan echt nooit hands van Duplan zien. Sorry voor jou maar geen hands is geen hands. Hardeveld maakt wel hands daar is geen discussie over, net als FC Groningen vlak voor tijd ook hands maakt.

25 januari 2015 om 20:47

Misschien dit even kijken.....

Opmerkelijk dat jij beweert dat het geen hands is, en Duplan zegt van wel. Of stond je in het veld?

Wat een heerlijke pot voetbal
Ik heb ontzettend genoten vanmiddag van beide clubs.
Ga maar even door met zeiken over panel of niet mijn middag kan niet meer stuk
Bravo utje en grun jullie hebben laten zien wat voetbal vermaak is.

25 januari 2015 om 20:35

Helemaal met jou reactie eens. Was er vanmiddag bij, een heerlijke pot voetbal gezien. Terechte uitslag. Wat is die Ayoub trouwens een heerlijke voetballer, de beste die er vanmiddag op het veld liep.

Geen beste wedstrijd, en ook geen beste scheidsrechter, en dan heb ik het niet over penaltymomenten, die heb ik niet gezien en daar kan ik geen uitspraken over doen. Qua spelbeeld wel een terechte uitslag, al denk ik dat we goed zijn weggekomen met een punt gezien het aantal kansen wat Utrecht heeft gehad. Daar hadden wij niet heel veel tegenover te stellen vandaag. Op de twee goals na en het schot van Mahi in de slotfase heeft Groningen gewoon te weinig gecreëerd. Wat mij vooral opviel is dat Utrecht zo vroeg druk zette bij onze opbouw, en daar hadden we heel veel moeite mee. Dan vraag ik mij meteen af waarom wij dat niet doen/kunnen? Groningen speelde veel te mak, er was veel te weinig beleving naar mijn idee.

Hoesen viel sterk in, maar daar heb ik genoeg over gezegd. Vond Antonia weer zwak spelen, maar werd ook helemaal verkeerd gebruikt als diepste speler. Hij moest continu de duels in de lucht aangaan. Wie dat heeft bedacht... Rusnak en Botteghin vandaag de beste spelers op het veld als je het mij vraagt (aan Groningen zijde dan). Tibbling speelde de eerste helft sterk, maar viel de tweede helft iets tegen, maar de boog kan niet altijd gespannen zijn natuurlijk. Ik ben enorm tevreden met hem, eindelijk iemand die de bal komt ophalen en er vervolgens ook iets goeds mee doet.

Waar ik me echt enorm aan heb geërgerd zijn de tegengoals. Je komt twee keer heel moeizaam op voorsprong, want echt makkelijk werd er niet gevoetbald, en dan geef je je goals op zo'n manier weg. Dat vind ik echt niet kunnen, en zo doe je jezelf echt heel erg veel te kort. Aan het einde van de rit kunnen we niet klagen natuurlijk, maar als je iets scherper achterin staat of niet zo'n onnozele corner weggeeft kun je hier ook nog met wat geluk gewoon winnen. Wederom een gelijkspel hebben we ook niet zoveel aan. Die ongeslagen status staat wel leuk, maar we hebben nu de laatste paar thuiswedstrijden alleen nog maar gelijkgespeeld. Zonde, want er zit echt wel meer in.

25 januari 2015 om 21:08

Prima verhaal Sjonnie! Ben het alleen niet met jouw oordeel over de scheidsrechter eens. Floot mijns inziens gewoon goed.

25 januari 2015 om 22:21

Vond hem soms echt heel rare beslissingen nemen, maar goed, misschien heerst dan toch de teleurstelling. Van die penaltyverhalen en handsgevallen trek ik me niks aan. Qua kansenverhoudingen had je geen recht op meer vandaag.

1e helft was vrij matig. Al begon Groningen wel goed, Tibbling viel vooral op met een aantal prima akties. Tweede helft was een heerlijke pot voetbal. Zowel Groningen als Utrecht gingen voor de winst. Had eerlijk gezegd iets meer van Groningen verwacht ( met nieuwe spelers als Rusnak en Tibbling ). Van Utrecht had ik zulk goed spel ook niet verwacht! Vooral Ayoub was erg goed, ook Jansen speelde tweede helft prima. Bij Groningen tweede helft Botteghin ook weer uitstekend. Vanaf nu altijd Hoesen in de spits, geen flauwekul met Antonia die helemaal geen spits is. Een ieder kon zien dat vanaf het moment dat Hoesen kwam het spel van Groningen direkt veel beter werd. Linksback van Nieff zeer zwak, niets te vertellen tegen Duplan, waar was vd Laan? Scheidsrechter maakte zijn debuut, floot prima!
Snapte alleen niets van gele kaart van Mahi.