Late strafschop tegen PEC helpt Cambuur eindelijk weer aan thuiszege

PEC Zwolle is na drie overwinningen op rij weer tegen een nederlaag aangelopen. Het team van Ron Jans leek in Leeuwarden genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar door een late strafschop hield de nummer drie van de Eredivisie niet één punt over aan de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (2-1). De Friezen wisten zodoende na vier nederlagen op eigen veld weer eens te winnen. Zwolle kan later op de avond nog gepasseerd worden door AZ.

/

Cambuur was vorig seizoen in eigen huis al te sterk voor Zwolle en stapte zaterdagavond dus opnieuw als winnaar van het eigen kunstgrasveld. Het team van Henk de Jong kreeg na een gelijkwaardige beginfase ook de eerste kans van de wedstrijd: Martijn Barto kwam voor zijn man en stuurde de bal naar de verre hoek, maar Warner Hahn kon redding brengen. Zwolle leek de grip op het duel wat te verliezen, maar kwam na negentien minuten toch op voorsprong. Jody Lukoki slingerde de bal vanaf rechts voor het doel, Jesper Drost legde de bal terug en Thomas Lam haalde verwoestend uit: 0-1.

Het vertrouwen bij de Zwollenaren groeide en zij waren na een half uur spelen dicht bij een tweede treffer, maar een kopbal van Tomas Necid werd van de lijn gehaald. Cambuur wist de openingen maar niet te vinden en zou in het restant van de eerste helft dan ook niet meer tot serieus doelgevaar komen. De voorsprong van Zwolle bij rust was dan ook verdiend. Ook na rust had Cambuur alle moeite om tot uitgespeelde aanvallen te komen en het publiek begon dan ook te morren. De gelijkmaker viel dan ook op een zeer welkom moment. Terwijl Lukoki nog geblesseerd op het veld lag, voetbalde Cambuur verder met de 1-1 tot gevolg.

/

Sander van der Streek dribbelde het strafschopgebied binnen en liet Hahn met een schuiver in de verre hoek kansloos. De keeper voorkwam een fractie later een tweede Cambuur-treffer, door een kopbal van Etiënne Reijnen te pareren. De geelhemden roken bloed, maar Zwolle leek halverwege de tweede helft weer te scoren. Necid frommelde de bal na een hoekschop van dichtbij binnen, maar werd teruggefloten. Er was vermoedelijk sprake van gevaarlijk spel. Zwolle ontsnapte even later aan een tegendoelpunt, maar Hahn voorkwam ternauwernood een eigen goal van linksback Bart van Hintum.

Beide ploegen speelden in de laatste twintig minuten actief voor de winst en de punten bleven uiteindelijk in Leeuwarden. Hahn veroorzaakte een strafschop en Erik Bakker maakte twee minuten voor tijd geen fout: 2-1. Bij Zwolle speelde Necid waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd, want hij keert terug naar CSKA Moskou. Een andere tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Mustafa Saymak. Hij moest zich vanwege knieproblemen al binnen drie minuten laten vervangen door Stef Nijland. Na de 2-1 leek Oebele Schokker, de Maradona van de Wâlden, nog zijn opwachting te maken, maar de cultheld van Cambuur bleef uiteindelijk aan de kant.

Eindigt PEC Zwolle in het linkerrijtje, denk je?

1
2

Drama wedstrijd, op ongeveer een kwartier na echt nergens. Cambuur heeft verdiend gewonnen, maar absoluut onterecht. Wat bezielt de grensrechter om die goal af te keuren.

20 december 2014 om 20:30

Niet zeiken, het was helemaal geen corner.

20 december 2014 om 20:39

Moet je nagaan hoe slecht die arbitrage is. Ben nog steeds benieuwd waarom hij de goal afkeurde.

20 december 2014 om 20:51

Doorlopen op Reijnen

20 december 2014 om 20:53

Reijnen trekt, Necid duwt. Niks aan de hand lijkt me.

20 december 2014 om 20:55

Omdat hij op een ARM kwam.

de beste man is gewoon gestoord wat een gek

Leuke pot, niet echt goed, maar wel kijkwaardig. alleen die commentator: Theo Reitsma is echt nauwelijks te verstaan.. schandalig!

20 december 2014 om 20:41

Dat viel mij ook al op inderdaad.

20 december 2014 om 21:12

Sowieso een saaie vent, moet eens een luister CD maken voor mensen met slaapproblemen, ben je zo weg.

Ik vraag me toch ten zeerste af of die goal wel afgekeurd moest worden

22 december 2014 om 00:42

1) Het was sowieso al geen corner. 2) Reijnen is niet bewust op die plek met zijn hoofd. Hij kwam tot val en Necid gaat dan gevaarlijk door en trapt hem min of meer tegen het hoofd. Gevaarlijk spel dus. Daarnaast is Necid ook aan het trekken de hele tijd. Oftewel, het is een optelsom. Wellicht speelde het mee in de beslissing dat de scheids later hoorde dat het uberhaupt geen corner was. Deze scheids heeft verder keurig gefloten. De hele media gaat ineens allerlei dingen roepen over deze man, maar dat is dikke onzin. En Jans zijn woedeuitbarsting is ook onzin. Eerst de beelden nog maar eens bekijken Ron, voordat je iets zegt.

Knap hoor van Cambuur. Ze hebben hun positie op de ranglijst dik verdiend! De afgekeurde goal vond ik vreemd, maar in de herhaling zie je wel een overtreding voorafgaand aan de goal. De penalty was terecht, maar vooral de afgekeurde goal was dubieus. Cambuur gefeliciteerd!

20 december 2014 om 20:37

Waar doel je precies op met een overtreding? Vond het trekken namelijk helemaal niks, beide kanten en een typisch corner-duel.

Bedroevend niveau van de arbitrage. Echt om te janken!

v.d.kerkhof bedankt. je kost ons de wedstrijd.

dan hebben ze t over higler maar deze vent is net zo slecht of mogelijk nog slechter.

de afgekeurde goal was loepzuiver en onterecht afgekeurd.

en dat ie niet weet waarom ie m afkeurt.

v.d.kerkhof ga vissen of zo want fluiten kun je niet

20 december 2014 om 20:33

De hoekschop was ook onterecht gegeven. Het neemt niet weg dat ik je frustratie begrijp.

20 december 2014 om 20:34

Gezien hoe PEC bij de twee tegengoals verdedigde? Normaal verdedigen en je sleept hier minstens een punt over de streep, vooral bij het 'verdedigen' bij de penalty kon ik ze wel een flinke trap onder de kont geven.

Er was natuurlijk niks aan de hand, gaf Reijnen zelf ook toe net, maar PEC heeft de wedstrijd zelf verloren.

Absoluut, met name vd Werff was dramatisch vanavond zeg

20 december 2014 om 20:35

Ik hoopte ook voor winst pec ivm toto maar jij zag necid die gast niet ondersteboven duwen? Naar mijn idee volledig terecht afgekeurd helaas

Reijnen gaf zelf ook al aan dat er daar niks aan de hand was, gewoon van beide kanten beetje trekken, typisch corner-duel noemde hij het.
Neemt niet weg dat de corner zelf al onterecht was gegeven natuurlijk, onderstreept het dramatische niveau van de arbitrage vandaag nog meer.

20 december 2014 om 20:42

Pec heeft het over hun zelf afgeroepen. 2de helft speelden ze enorm onder niveau. Als ze gewoon net als in de eerste helft gespeeld werd, was er niks aan de hand geweest. Maargoed ze hadden nog genoeg tijd om nog een goal te maken, na die afgekeurde, eigen schuld dus.

"cambuur was vorig seizoen in beide ontmoetingen te sterk voor Zwolle en stapte zaterdagavond dus opnieuw als winnaar het eigen kunstgrasveld af."

Vorig seizoen heeft Zwolle de thuiswedstrijd met 2-0 gewonnen, weer een knap staaltje journalistiek vz..

Afgekeurde goal heb ik zeer mijn twijfels over, over algemeen gezien Cambuur wel de terechte winnaar, Zwolle speelde bij lange na niet hoe ze de afgelopen tijd hebben gespeeld.

Pec uit of thuis het blijft helaas een wereld van verschil. GA en Cambuur uit kan je met zekerheid een 1tje op je toto formuliertje zetten hoor!

Beide ontmoetingen? Volgensmij won PEC 2-0 thuis vorig jaar. Zat in stadion maar werd de goal van PEC terecht afgekeurd? Gr.

20 december 2014 om 20:48

Nee, maar de corner waar hij uit kwam schijnt ook geen corner te zijn geweest.

26 punten naar 17 wedstrijden in de eredivisie wat een droom ej eindelijk weer een thuis overwinning

Drama 1e helft ban Cambuurkant, erg onnauwkeurig in de passing Zwolle had hier van kunnen profiteren, jaagden Cambuur goed af de eerste helft.

Tweede helft een totaal ander Cambuur en Zwolle was ineens de weg kwijt.
Succes verder Zwolle. Tot over een maand !

Welke kneus heeft deze poll bedacht ?

Hahn kost ons veel tegendoelpunten. Goede keeper op de lijn maar voor de rest waardeloos...

Zal men vast weer gaan lopen huilen over die afgekeurde goal, ten eerste was het al geen corner, ten tweede werd Reijnen naar de grond gewerkt voordat de bal ingetikt werd dus goed gezien van scheids. Een van de weinige dingen die de scheids wel goed zag overigens.

Ik denk dat de PEC-fans wel zullen balen als ze Narsingh zien voetballen. Die jongen is bij tijd en wijlen niet te houden..

20 december 2014 om 21:00

PEC en rechtsbuitens gaan niet goed samen, gaan altijd stuk.

20 december 2014 om 23:11

Daar baalden we al van toen we vorig seizoen te horen kregen dat hij weg ging... blijf het echt een fout van de technische staf vinden dat ze niet met hem verder wilden!

21 december 2014 om 00:02

Nee hoor. 0,00000000% rendement en ligt 24/7 op de massagetafel. Veel succes met het betalen van zijn salaris terwijl hij weer op de bank Kwik, Kwek en Kwak aan het kijken is.

Jammer dat Saymak zo vroeg uitviel! Het karakter van deze jongen had PEC van pas gekomen. Hopen dat het meevalt. Nijland daarentegen is voor dit soort wedstrijden waar gebikkeld moet worden nooit thuis. Van Polen valt weer door de mand als hij moet verdedigen. Thuis altijd leuk als hij geen tegenstander heeft, maar een beetje onder druk en het is klaar. PEC toch prima gepresteerd in de eerste helft van de competitie. Resultaatvoetbal in uitwedstrijden is hopelijk in de 2e helft beter!

Lekker hebben we weer een vrolijke Genee tijdens Vi.. pff

20 december 2014 om 21:41

Klopt word je moe van,verliezen ze een x hoor je hem niet.

1ste tien minuten dominant, pec proberen vast te zetten, pec wist dat dit zou gebeuren : backjes hoogop, middenveld weg sturen en probleem opgelost.
de 0-1 was dan ook terrecht.
Cambuur, kwam er zelf totaal niet uit.
Beidr cv's waren te bang om in te dribbelen, fietstas was helemaal het spoor bijster, en rusnak deed maar wat.
Pec hield het potdicht, het was niet om aan te gluren.

2de helft bleef het zo, cambuur werd wakker door de afgekeurde goal.
Mac intosh durfde in te dribbelen, el makrini won alles op t middenveld en narsingh vond in zichzelf de maradonna.

Pec verloor het op strijd 2de helft, alleen als die goal telde was het allemaal anders.

De corner was toch al geen corner, maar neemt noet weg dat ik jullie frustaties begrijp.
Eindelijk weer winst.

Onterechte overwinning Cambuur. Onbegrijpelijk dat de 1-2 werd afgekeurd, wat een schande.

Ik vind het nooit gepast om de scheidsrechter als zondebok aan te wijzen, maar ik heb in dit geval alle reden toe. Reijnen gaat liggen terwijl Necid al zijn been naar de bal brengt (wat volgens mij het doel achter het spelletje is) en vervolgens geeft die koekenbakker een doelpunt wat het ook gewoon was om na een halve minuut (!) terug te komen op zijn beslissing. Vervolgens gaat hij doodleuk vertellen waarom hij het deed en hij gaf nog net geen lintje aan zichzelf. Ik zeg niet dat wij onterecht hebben verloren want die twee doelpunten waren gewoon slecht verdedigd en die penalty was helaas terecht, maar die 1-2 zou op een heel lekker moment komen. Ik ga geen woorden meer vuilmaken aan deze wedstrijd want ik wil wel naar een eerlijk voetbalschouwspel kijken en niet naar een zoveelste uitglijder van iemand van de Knvb.

21 december 2014 om 10:23

Som zit het mee,soms tegen.Doe nou niet zo zielig iedereen heeft wel een x wedstrijden waarin je genaaid word.En gematst boehoe hoor arme jij.

De eerste helft hield PEC - zeker na de 0-1 - het potdicht en loerde op de counter. Cambuur wist hier niet mee om te gaan. Narsingh was alleen maar bezig met tikkie terug. Er ging nauwelijks dreiging vanuit. Dat deed PEC helaas goed. In de tweede helft had Cambuur het heft in handen, speelde met lef en zelfvertrouwen. Dat zag je bijvoorbeeld aan Narsingh met zijn acties. De hele wedstrijd werd er wel gewerkt, maar pas in de tweede helft (ook in de beginminuten van de eerste helft overigens) werd er echt gevoetbald door Cambuur. De eerste helft was PEC beter.

Toen iedereen zat te wachten op de 1-1 kwam het "omstreden" moment. De beslissing had volgens mij twee kanten uit kunnen vallen. Ron Jans is dan een opgefokte verliezer, zo valt hij me tegen. Al die domme trainers die tekeer gaan tegen de vierde man, daar word ik soms moe van.

Neemt niet weg dat Cambuur terecht gewonnen heeft op grond van het verdedigende spel van Zwolle en het aanvallende initiatief van Cambuur. Al met al weer een leuke pot.

Cambuurspelers en staf: weer bedankt! Dit was een leuk verjaardagscadeau!!!

21 december 2014 om 10:40

Even een aanvulling: als je naar de interviews op Fox kijkt, blijkt Ron Jans gelukkig ook nog genuanceerd te kunnen reageren. Zo zie ik hem graag.