Galatasaray boekt zwaarbevochten zege en neemt koppositie in

Galatasaray is tenminste voor een dag koploper van de Süper Lig. De ploeg van de prima spelende Wesley Sneijder boekte zaterdag een zwaarbevochten overwinning op Mersin Idmanyurdu (3-2), waardoor Fenerbahçe en Besiktas gepasseerd werden in de rangschikking. Besiktas kan zondag de koppositie weer overnemen, omdat het dan nog in actie komt tegen Akhisarspor.

/

Güven Varol zal de openingsfase van de wedstrijd tussen Galatasaray en Mersin Idmanyurdu niet snel vergeten. Na dik twintig minuten spelen had de 33-jarige middenvelder van Mersin twee keer gescoord, maar de stand was toen wel 1-1. Eerst scoorde Güven in het goede doel: de verdediging van Galatasaray liet zich wel erg makkelijk in de luren leggen en Güven stond op de juiste plek om binnen te tikken. Niet veel later maakte de routinier van Mersin zijn tweede van de avond, alleen deed hij dat in eigen doel. Güven raakte een voorzet van de flank helemaal verkeerd en zag de bal tot zijn afgrijzen achter zijn eigen keeper verdwijnen.

Wie dacht dat Galatasaray door zou drukken, kwam bedrogen uit. Na een klein halfuur kreeg Mersin een strafschop en Aleksandar Mitrovic faalde niet van elf meter. In de tweede helft kreeg de thuisploeg eveneens een strafschop. Burak Yilmaz verzilverde het buitenkansje. Na de gelijkmaker ging de ploeg van coach Hamza Hamzaoglu op zoek naar meer. Even nadat Aurélien Chedjou de paal raakte schonk Umut Bulut zijn ploeg verlossing. In de blessuretijd kreeg Gökçek Vederson van Mersin nog rood.

Pakt Galatasaray de titel?

1
2

Oke hands wel of geen penalty... Geen penalty omdat burak heeeeeel klein beetje duwt. Gisteren daartegenover was wel 300% procent penalty.. hmmm mm Jazeker!

En terecht ook Sneijder man of the match!

20 december 2014 om 20:02

nee ongetwijfeld Sabri

Chedjou nam vandaag wel heel veel risico's.

Damn wat een stressvolle wedstrijd. Eindelijk is t afgelopen.

De eerste 45 minuten waren van Mersin. Ze speelden goed georganiseerd. Galatasaray speelde beter toen ze onder druk stonden. In de tweede helft zag ik weer dat alle spelers voor iedere meter gingen strijden. Dit brengt ons dan ook de drie punten, ongeacht wat de scheidsrechter Aydinus wou.

Over de discutabele beslissingen,
Servet maakte geen hands. Hij hield zijn armen langs zijn lichaam. De penalty van Mersin vind ik terecht. Ook de penalty van Galatasaray is volkomen terecht. De keeper speelde niet met de bal. We moesten echter nog een penalty krijgen. Burak duwde zijn tegenstander niet. Althans, zijn aanraking is niet genoeg om te vallen.

We moeten Hakan Balta echt bedanken. Hij heeft in zijn eentje de doelpunt voorkomen. Ook Burak verdiend een pluim. Sinds Hamzaoglu er is speelt Burak heel anders. Hij strijd voor de bal etc.

Ps, wat was commentator Melih toch anti Galatasaray vandaag. Damn heb hem nog nooit zo horen praten.

Gefeliciteerd kleurgenoten. Wij worden kampioen, al krijgt Fenerbahce 1.000.000 penalty's.

Ik zag vandaag een galatasaray die streed om de punten . En daarnaast penalties did moesten krijgen waren er misschien veel maar ik bedoel maar ik heb liever dat gala zo wint dan dat ze 3 panalties mee krijgen dat is verschil onder de supporters. Liever als een man punten verliezen dan als laffard winnen a matie!

Heb de wedstrijd niet gezien, hoe speelde Sneijder en Melo?

20 december 2014 om 20:28

Melo speelde net zoals altijd zijn eigen spelletje. Sneijder was onzichtbaar, bij elk aanname had hij drie man om Zich heen. Verder vond ik Umut heel slecht, hij heeft weliswaar een belangrijke doelpunt gescoord, maar hij kon niet eens een simpele bal terugspelen. Maar goed tweede helft heel sterk gespeeld. Ik ben blij dat we drie punten binnen hebben.

Galatasaray was 1e helft zo dramatisch...en mersin maakte daar handig gebruik van natuurlijk. Tweede helft leek beter te beginnen, maar veel heel veel persoonlijke fouten. Na de 2-2 kon je de 3-2 wel zien aankomen. Doelpunten kwamen wel allemaal uit fouten van mersin( eigen doelpunt, penalty, balverlies in de omschakeling). Slechte pot en toch de 3 punten!

Passie en wilskracht heeft ons vandaag de overwinning gebracht. Voor mij is Hakan Balta man of the match na zijn cruciale redding.

20 december 2014 om 21:46

En gewoon 4 penalties niet gegeven. Keeper Nihat die geen rood krijgt bij de overtreding. We werden weer eens een potje tegen gewerkt.

20 december 2014 om 22:17

Ach we zijn zulke dingen wel gewend, toch? De scheidsrechters zijn van nature al van laag niveau in Turkije, maar ze zijn er ook niet vies van om partijdig te fluiten.

Ik ben al ontzettend blij dat er weer een familiesfeer heerst waar iedereen strijdt voor elkaar. Ik ben sinds de komst van Hamzaoglu weer echt aan het genieten van het spelletje. Het ene week spelen we heerlijk voetbal, maar winnen we met minimale verschil (akhisar), de week daarop verpletteren we de tegenstander door effectiviteit (konyaspor) en deze week winnen we ongeacht het slechte spel op wilskracht en passie.

We zijn er nog lang niet, maar ik geniet van het vertoonde mentaliteit.

20 december 2014 om 22:42

Mee eens. De spanning is weer terug. 4-4-2 is ook echt onze systeem. Ik hoop op een buitenlandse spits. Upgraded versie van Umut.

21 december 2014 om 01:51

Maar wie wil je eruit om plaats te maken voor een buitenlandse spits? We hebben niet eens plek voor Bruma

21 december 2014 om 13:08

Daar heb je gelijk in. Voor volgend jaar in Europa heb je gewoon een krachtige spits nodig.

Heerlijke overwinning. Twee keer achterstand, twee keer goed gemaakt en dan in de slotfase de overwinning binnen slepen. Met zeges als 0-5 en 1-9 raakten wij wellicht verwend en vergaten wij dat we ook lastige duels gingen spelen. Dit was zo een duel. Prima veerkracht getoond.

21 december 2014 om 00:13

Ustad,

Wat vind je van Telles? Sinds Hamzaoglu er is krijgt Telles steeds weer zijn kansen. Ik vind hem om de week weer sterker voetballen. Bovendien heeft Juventus een bod gedaan op hem zoals je wellicht weet. Wat denk je?

21 december 2014 om 13:07

Telles is een speler die het niveau van Galatasaray aan kan. Hij is nog jong en kan jarenlang de linksback positie invullen. Het is aan hem om z'n zwakke punten te verbeteren. Vergeet niet dat Sneijder voor hem speelt en hij er verdedigend praktisch alleen voor staat.

eindelijk eens veerkracht en mentaliteit dit seizoen! Hadden we gemist! Ik begin steeds meer en meer vertrouwen te krijgen in dit team. Kleine simpele foutjes moeten er wel uit... Ik verwacht echt wel meer van Telles eerlijk gezegd, hoop dat hij het zo snel mogelijk ook brengt...

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar Wederson wel...

20 december 2014 om 22:36

Zo een ezel is hij niet. Door die tweede gele kaart mist hij alleen de beker. Als hij geen tweede geel pakte, dan miste hij Fenerbahce.

20 december 2014 om 22:52

Dat is mij ontgaan, ik neem mijn woorden terug. Maar ik zou er ergens wel stiekem van genieten als Riza Calimbay hem laat banken tegen Fenerbahce.

Sergen Yalcin(oud-international):"Galatasaray heeft Fenerbahce laten zien hoe je wint zonder hulp van de scheidsrechter".

Gelukkig ziet iedereen het, helaas kan niemand er iets aan doen.

21 december 2014 om 00:34

Hoezo als Fener een onterechte penalty krijgt meteen iedereen janken? Hoezo noemt geen enkele g hater hier dan ook niet de pingel op die Sow moest krijgen? Of niemand die zegt dat Melo rood had moeten krijgen? Jullie willen alleen zien wat jullie willen zien.

21 december 2014 om 00:48

Omdat het niet 1,2 maar 7x gebeurd. Bovendien hebben jullie niet bepaald het voordeel van de twijfel sinds 2011, logisch toch dat mensen het opnoemen ?

21 december 2014 om 21:40

Ja maar er zijn ook al net zoveel gevallen waar we geen pen hebben gekregen dus het is maar hoe je het wilt zien.