Robben doorbreekt magische grens; Stevens verslaat V/d Vaart

Arjen Robben heeft de magische grens van honderd doelpunten doorbroken bij Bayern München. De Nederlander scoorde dinsdagavond tegen SC Freiburg en hielp zijn ploeg daarmee aan een 2-0 overwinning. Het VfB Stuttgart van Huub Stevens klopte Hamburger SV met 0-1 en deed goede zaken in de onderste regionen van de Bundesliga.

/

Bayern München - SC Freiburg 2-0
Bayern boekte in de eigen Allianz Arena zijn zevende competitiezege op rij. Het team van Josep Guardiola was heer en meester, maar toch hield Freiburg lang stand. Pas na het eerste kwart van de wedstrijd creëerde de thuisploeg pas enkele goede kansen: Thomas Müller schoot na een voorzet van Juan Bernat net naast, Mario Götze stuitte op doelman Roman Bürki en Robben mikte naast. Vier minuten voor tijd viel de 1-0 alsnog: Franck Ribéry kopte de bal na een pass van Xabi Alonso voor het doel en Robben werkte het leer vervolgens met een snoekduik in het doel. Vier minuten na de pauze besliste Müller voortijdig de wedstrijd, door de bal van dichtbij binnen te koppen na een knappe voorzet van Bernat.

Herbstmeister Bayern stapelde vervolgens kans op kans. Bürki keerde een kopbal van Dante en invaller Xherdan Shaqiri kopte daarna over. De keeper van Freiburg hield even later ook Bernat van scoren af, door de bal over de lat te tikken. Bürki was met afstand de beste man aan de kant van de bezoekers. Freiburg speelde in aanvallend opzicht nauwelijks iets klaar, al kreeg Admir Mehmedi nog wel een aardige mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs. Een smet op de zege van Bayern was het uitvallen van Medhi Benatia, Robert Lewandowski én Alonso.

/

Hamburger SV - VfB Stuttgart 0-1
Hamburger SV won zijn laatste drie thuiswedstrijden, maar tegen Stuttgart ging het dus mis. De bezoekers gingen volledig verdiend aan de leiding, want zij waren voor rust de bovenliggende partij. Na 42 minuten viel de 0-1: Rafael van der Vaart leed dom balverlies en uit de daaropvolgende counter scoorde Florian Klein na een breedtepass van Alexandru Maxim. De bezoekers moesten tien minuten na rust echter met tien man verder doordat Georg Niedermeier een rode kaart pakte. Desondanks hield Stuttgart relatief gemakkelijk stand in de Imtech Arena. HSV en Stuttgart staan nu allebei op zestien punten in de Bundesliga.

/

Hannover 96 - FC Augsburg 2-0
Hannover 96 pakte slechts één punt in de laatste vier speelronden, maar mocht dinsdag dus weer eens drie punten bijschrijven. Het team van Tayfun Korkut kwam na twintig minuten op voorsprong: Salif Sané tikte de bal binnen, nadat Lars Stindl een hoekschop wist te verlengen. Die Roten beloonden zich met die goal voor een uitstekende eerste helft en tien minuten na rust maakte Joselu er 2-0 van. FC Augsburg slaagde er niet in om nog wat terug te doen en verloor zodoende voor de tweede keer op rij.