Verliezend Paris Saint-Germain mag AS Monaco dankbaar zijn

Paris Saint-Germain leed zondag tegen Guingamp de eerste competitienederlaag van dit seizoen en dat bood Olympique Marseille de gelegenheid om drie punten uit te lopen. De koploper van de Ligue 1 wist het verschil echter niet te vergroten: Marseille ging zelf namelijk ook onderuit, bij AS Monaco. Bernardo Silva maakte ruim twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van het duel (1-0).

De wedstrijd in het prinsdom kende kansen voor beide ploegen en was daardoor ook leuk om naar te kijken. Na een rustige openingsfase had André-Pierre Gignac Marseille op voorsprong moeten zetten, maar op aangeven van Florian Thauvin kopte de spits de bal in het zijnet. De eerste kans van Monaco kwam op naam van Anthony Martial, die in het vijandelijke strafschopgebied ruimte vond voor een vlammend schot en de lat raakte.

De wedstrijd golfde op en neer en kort voor rust kreeg Rod Fanni de grootste kans van de eerste helft, toen hij de bal na een hoekschop van dichtbij binnen kon prikken. De verdediger van de bezoekers slaagde daar tot de verbazing van velen echter niet in, waardoor Monaco en Marseille in evenwicht gingen rusten. In de tweede helft hervatte Marseille de jacht op de openingstreffer en Dimitri Payet werd gevaarlijk, maar Danijel Subasic keerde zijn inzet.

Een kleine tien minuten hierna kwam Monaco op een 1-0 voorsprong. Na een fraaie aanval over rechts kwam de bal bij Bernardo, die niet eens zo hard schoot, maar Steve Mandanda toch wist te passeren. Voor de Portugees betekende het zijn eerste goal in dienst van Monaco en met deze treffer werd hij direct de matchwinner. De voorsprong van Marseille op PSG blijft door deze nederlaag slechts een puntje.

Denk je dat Olympique Marseille kampioen kan worden?