El Hamdaoui maakt eerste goal in vijftien maanden; bizarre fout Neto

Mounir El Hamdaoui heeft zijn eerste wedstrijd van dit seizoen opgeluisterd met een doelpunt. De aanvaller viel in de uitwedstrijd tegen Cesena vijf minuten voor tijd in en verzorgde even later de 1-4 in het voordeel van Fiorentina. De dertigjarige Marokkaan maakte daarmee zijn eerste doelpunt sinds 15 september vorig jaar, toen hij namens Málaga een hattrick maakte tegen Rayo Vallecano.

/

El Hamdaoui zat door de vele blessures van Fiorentina voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Vanaf de reservebank zag hij hoe zijn medespelers de eerste helft domineerden en via Mario Gómez en Alberto Aquilani bijna tot scoren kwamen. De uitfans moesten echter tot de 44e minuut op de 0-1 wachten: Borja Valero volleerde raak, nadat een hoekschop voor zijn voeten belandde. Twee minuten na de pauze maakte Stefan Savic er 0-2 van, door de bal na een vrije trap van Mati Fernández binnen te koppen.

Na een uur kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Savic speelde de bal terug op zijn doelman, maar Norberto Neto liet de bal over zijn voet rollen en kon de 1-2 niet meer voorkomen. Gonzalo Rodríguez herstelde tien minuten voor tijd echter weer de dubbele marge en in de 93e minuut maakte El Hamdaui er 1-4 van. De ex-speler van onder meer Ajax en AZ, die Borja was komen aflossen, benutte een rebound. Hij speelde overigens zijn eerste officiële wedstrijd sinds 25 maart.

Denk jij dat Fiorentina in de top vijf eindigt?