'Als je een keer wat kon halen in Amsterdam, dan was het vandaag wel'

Robby Alflen baalt als een stekker van de nederlaag die FC Utrecht zondagmiddag leed bij Ajax. De coach zag zijn ploeg met 3-1 onderuit gaan, maar dat was volgens Alflen volstrekt onnodig geweest. "Als je een keer wat kon halen in Amsterdam, dan was het vandaag wel", bromde hij.

/

Utrecht begon uitstekend aan de wedstrijd in de hoofdstad en kreeg de eerste kansen om op voorsprong te komen. Die werden echter niet benut en Ajax ging met 2-0 rusten, dankzij doelpunten van Thulani Serero en Davy Klaassen. "Dan moet je je als ploeg herpakken en dat lukte pas na de aansluitingstreffer. Daarna waren we zeker gelijkwaardig met Ajax", vond Alflen.

"Er was echt wat mogelijk vandaag, maar het mocht helaas niet zo zijn", vervolgde Alflen voor de camera van FOX Sports. "Wat het vertoonde spel van mijn ploeg betreft ga ik met een redelijk tevreden gevoel naar huis, maar het absolute besef dat er meer in zat vandaag zit me wel dwars."

FC Utrecht had meer verdiend

1
2

2-0 rusten dacht toch echt 2-1

right.... Ajax vergat om t voor rust af te maken door geen derde goal te maken, waardoor Utrecht vlak voor en na rust weer in de wedstrijd kwam. maar ik heb geen moment gedacht dat er wat te halen viel voor Utrecht.

Vond het wel mee vallen! Ze kregen wat mogelijkheden om te scoren maar de overwinning is nooit in gevaar geweest. Utrecht voetbalden de 2de helft goed mee.

Het was wel zo dat Ajax heel nonchalant en slordig speelde. Dat gebeurt wel vaker bij Ajax. Ook die ene pass terug van El Ghazi, die onderschept werd. Zulke momenten moeten er echt uit.

14 december 2014 om 16:58

Wat dacht je van het opboueen van ajax leveren soms zo de bal in

Hij vergeet mee te nemen dat Ajax het voor rust al had moeten beslissen en dat hun keeper een paar beste reddingen in huis had. Utrecht was dreigend maar veel echte reddingen heeft Jasper niet hoeven verrichten. Voor mijn gevoel is de overwinning nooit echt in gevaar geweest.

14 december 2014 om 16:20

Ajax had voor de rust natuurlijk al met 9-0 voor moeten staan en na de 2-1 zijn ze natuurlijk geen seconde in gevaar geweest want ze hebben Cilissen en Veltman. Het Utrecht doelpunt was natuurlijk geen fout van deze Oranje klanten en ze hadden de scheids nog als een soort van slot achter de deur.

Robby, net als iedereen heb je het recht om te zwijgen.
Doe dat aub in dit geval, want toen ik jou hoorde zeggen dat de wedstrijd tegen Ajax ook bij de groep ging leven, vond ik dat al een slechte zaak.

De spelers van Utrecht hadden dus niet na het eindsignaal van de vorige wedstrijd dat gevoel (zou wel moeten) en jij als onervaren coach kan ze, getuige de (zwaar) verloren wedstrijden tegen degradatienood verkerende ploegen echt niet op scherp zetten.

Er viel voor menig ploeg wat te halen, maar niet voor ons.

14 december 2014 om 16:29

Daarnaast lult die elke week dat we leuk hebben meegevoetbald, maar als je op zo'n kinderachtige manier verdedigt en de goals weggeeft dan heb je er niks aan

Zeg vlak voor de 2-1 tegen mijn vrouw dat ik eindelijk weer kan genieten van het spel van Ajax en dan dit weer. Gelukkig wel de overwinning tegen een goed FC Utrecht.

Wauw, vindt je het gek dat je zo matig presteert als je een trainer hebt met zo beperkt vermogen om te relativeren. Als Ajax minder slordig was in de eindfase was het gewoon 6/7-1 geweest, zo matig was Utrecht vandaag.

14 december 2014 om 18:16

Dat vind ik allemaal wel meevallen, eerst helft begon utrecht goed en waren de kansen ook voor Utrecht. Daarna kreeg ajax veel kansen en had het idd zo 3,4-0 kunnen zijn voor Ajax, maar dat werd het niet. Na rust, toen Utrecht de 2-1 maakte, was utrecht eigenlijk gewoon de net iets betere van de twee en zag ik eigenlijk de 2-2 eerder vallen dan de 3-1, die kansen waren er ook, maar werden weer eens niet afgemaakt. In dit opzicht geef ik Alflen dan ook wel gelijk.

Ajax was over de hele wedstrijd wel de betere, maar Utrecht was aanvallend niet eens heel slecht vandaag. Verdedigend blijft het gewoon een drama. Zoals je ook die eerste 2 goals weer weggeeft is echt te knullig voor woorden.

heeft hij zijn contract verlengt of gaat hij dat nog doen?ik zou gek worden als hij weg zou gaan, en ik zie hem daar niet voor aan. blind zij ook dat hij bleef.. ookal is het spel eerlijk beter geworden, alleen in verdedigend opzicht missen we hem misschien.

"die werden echter niet benut en Ajax ging met 2-0 rusten." De rust werd gehaald met een 2-1 voorsprong...

Utrecht begon inderdaad sterker aan de wedstrijd dan Ajax en Ajax mocht dan ook van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Toen het eenmaal 2-0 stond in de eerste helft had Ajax echter een groot overwicht en verzuimde het tot een paar keer toe om de marge te vergroten en de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk leidde dat ook tot een tegendoelpunt door goed doorzetten van Rubin en zwak verdedigen van Moisander en onnodig uitkomen van Cillessen.

In de tweede helft vond ik Ajax een stuk zwakker dan in de eerste helft. Er werden meer duels verloren of er werden onnodig duels aangegaan, De bal werd een aantal keer door onnauwkeurig passen verspeeld en de ruimte die ontstond werd niet goed benut. De 3-1 van El Ghazi kwam op een welkom moment en bracht weer wat rust voor Ajax. Waar die rust na de 2-0 in de eerste helft wel zichtbaar was in het spel, was dat in de tweede helft na de 3-1 niet echt het geval. Toch kon Utrecht niet echt een vuist maken en de overwinning is dan uiteindelijk ook wel terecht te noemen.

Op basis van die 1,5 kans? Ik heb toch geen moment het idee gehad dat Utrecht zou scoren.

Alflen, je zegt iedere week het zelfde! Ja we hadden een punt of 3 punten kunnen halen. Maar dat is.iedere week zo! Je mist een type jp de jong! En die LB positie vul die lekker in met een jeugd speler ipv vd maarel en haal verdomme die parkiet eruit. Zet die Hardeveld er neer! Hb ballen en grijp in, want zo haal je t einde van t seizoen niet!

Ja hoor Robbie dat horen we vaker. Je ploegje heeft geluk gehad dat het geen 4-0 stond met rust. Neem een kussen mee dan kan je nog ff dromen op de terugweg.

Hij heeft op zich gewoon gelijk, vandaag viel er wel degelijk wat te halen. Echter hadden alleen clubs met kwaliteit dit kunnen afstraffen, kwaliteit die Utrecht simpelweg niet heeft. Zo leverde Ajax keer op keer de bal kinderlijk eenvoudig in, maar ontbrak bij Utrecht vooral de eindpass. En die eindpass is bij Utrecht al het hele seizoen een probleem en gewoon een gebrek aan kwaliteit. Hopeloze schoten van afstand van Oar en van der Maarel onder anderen.