Sevilla maakt supporters niet al te blij, Lens uitstekend op dreef

Sevilla heeft zich donderdagavond voor de knockout-fase van de Europa League geplaatst. De koppositie in Groep G ging naar Feyenoord, maar de ploeg van Unai Emery verzekerde zich ten koste van HNK Rijeka in ieder geval van de tweede plaats. VfL Wolfsburg overleefde een spannend duel met Lille, dat het geluk niet aan zijn zijde had en zich niet bij de laatste 32 schaarde. De nederlaag van Everton had geen gevolgen had voor de eerste plaats in Groep H. Napoli verzekerde zich tegelijkertijd van de eerste plaats in Groep I.

/

Sevilla - HNK Rijeka 1-0
De ploeg van Emery had twintig minuten nodig om de bezoekers uit Kroatië op achterstand te zetten. Na een goede individuele actie schoot Denis Suárez het leer achter doelman Ivan Vargic: 1-0. In het restant van de eerste helft kwam de voorsprong niet in gevaar, maar Sevilla maakte ook geen aanstalten om de voordelige marge uit te breiden. De gemakzucht bij de spelers zorgde na het rustsignaal voor enkele hachelijke momenten voor het doel van Beto, tot onvrede van de fans in het Ramón Sánchez Pizjuan. Emery wijzigde zijn elftal op enkele plaatsen en zag hoe zijn spelers beter spel vertoonden. Dat resulteerde niet in meer doelpunten, al werkte Stéphane M’Bia de bal enkele minuten voor tijd tegen het aluminium.

Everton - FC Krasnodar 0-1
In de eerste helft deden de ploegen het qua balbezit en doelpogingen nauwelijks voor elkaar onder, maar toch was het bezoek ietwat dreigender. Dat resulteerde in de 0-1 na een half uur spelen. Ricardo Laborde ontdeed zich van Steven Pienaar en werkte de bal achter Joel Robles. Roberto Martinez had zeker niet zijn sterkste elftal binnen de lijnen gebracht en dat brak the Toffees, ondanks goed spel, uiteindelijk op. Zo had Arouna Koné tien minuten voor tijd een goede kans: de aanvaller kopte de bal echter over. De nederlaag had geen nadelige gevolgen voor de koppositie: de ploeg van Martinez was al zeker van de eerste plaats.

/

Steaua Boekarest - Dynamo Kiev 0-2
Dynamo Kiev was in Groep J al zeker van de groepswinst, maar thuisploeg Steaua Boekarest was bij een overwinning mogelijk nog over nummer twee Aalborg BK heen gesprongen. De bezoekers waren echter niet van plan om mee te werken aan de droom van de Roemenen. Twintig minuten voor tijd opende Andriy Yarmolenko de score met een schot in de onderhoek. In de slotfase ging Steaua alles of niets spelen en het werd niets. Diep in de blessuretijd maakte Lens, de laatste weken uitstekend op dreef in Oekraïne, met een uitstekende treffer de 0-2.

Lille - VfL Wolfsburg 0-3
Het was niet de glorieuze avond waar heel voetbaminnend Lille op gehoopt had. Een zege op het bezoek uit Duitsland volstond om in Europa te overwinteren, maar het liep allemaal heel anders. Op slag van rust rondde Vierinha voorbereidend werk van Ivan Perisic af, waarmaa Lille niet werd beloond voor een uitstekende eerste helft. Tien minuten na rust incasseerde Josuha Guilavogui zijn tweede gele kaart en kreeg Lille weer hoop. Een vrije trap van Ricardo Rodriguez maakte echter een einde aan de illusies van de Noord-Fransen. Tot overmaat van ramp keerde Diego Benaglio daarna ook nog een strafschop van Divock Origi en schoot Rodriguez twee minuten voor tijd wel een elfmetertrap tegen de touwen: 0-3. Bas Dost was na rust de vervanger van Ivica Olic.

/

Napoli - Slovan Bratislava 3-0
De ploeg van Rafael Benitez legde in de eerste helft de basis voor de overwinning en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats in Groep I. Een heerlijke knal van Mertens in verre hoek betekende al na zes minuten de 1-0 voor Napoli. De tweede treffer van i Partenopei kwam op naam van Marek Hamsik, die een vrije trap van Faouzi Ghoulam achter de keeper werkte: 2-0. Tot aan de rust was Napoli dicht bij een derde doelpunt, maar Dusan Pernis en het aluminium verleenden geen medewerking. Een kwartier voor tijd kopte Duván Zapata de 3-0 binnen. Jonathan de Guzman speelde het laatste half uur als vervanger van Mertens.