Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mijlpaal Afellay blijkt niets waard: Juve en Atlético erkennen salonremise

Ibrahim Afellay zorgde dinsdagavond voor een Nederlandse mijlpaal in de Champions League. De aanvaller van Olympiacos nam in het thuisduel met Malmö FF het vierhonderdste doelpunt van Nederlandse komaf in het Europese miljoenenbal voor zijn rekening. Afellay tekende voor de 4-2, maar dat was niet voldoende om in de Champions League te overwinteren. Olympiacos eindigde in Groep A één punt onder nummer twee Juventus.

/

Juventus en Atlético Madrid maakten er tegelijkertijd namelijk een salonremise van. Atlético had aan een punt voldoende om als groepswinnaar te eindigen en Juventus moest een nederlaag zien te voorkomen. Met name in de slotfase was duidelijk zichtbaar hoe beide ploegen de teugels lieten vieren. “We wilden dat kwalificatie niet in gevaar zou komen. We probeerden in de tweede helft nog wel te winnen, maar tegelijkertijd niet het risico te lopen nog te verliezen”, probeerde Massimiliano Allegri het nog enigszins goed te praten.

Collega Diego Simeone was ervan overtuigd dat Atlético een goede wedstrijd had gespeeld. “We hebben de wedstrijd gespeeld die we moesten spelen om als eerste te eindigen. We zijn weer als eerste in de groepsfase geëindigd en dat is voor Atlético een grootse prestatie. Of we voor een gelijkspel gingen? Nee, zeker niet.” Atlético-doelman Miguel Ángel Moya gaf toe dat de ploegen ‘uiteindelijk’ vrede hadden met een remise. “Iedereen zag in de laatste minuten in dat een gelijkspel een goed resultaat zou zijn. Het zou natuurlijk dom zijn geweest om nog iets te riskeren.”

1
2

Tja een salon remise. Een gelijkspel levert 500.000 euro direct op. Een ronde verder levert weer een bedrag van 3.5 miljoen. Ze hebben weer een stadion dat ze uit kunnen verkopen wat een miljoen of 2 op levert. Oftewel deze salonremise heeft beide clubs 6 miljoen opgeleverd, geen slecht bedrag.

10 december 2014 om 09:53

En dan heb je ook nog de mediagelden, toch?

10 december 2014 om 10:23

Klopt, maar dat geldt dan wel vooral voor Juventus. Atletico was al zeker van de volgende ronde, dus in principe was er voor hun alleen het voordeel van het winnen van de groep.

Overigens was er aan het begin van de wedstrijd nog geen sprake van een salonremise, vooral Atletico was dicht bij een goal met die bal op het houtwerk. Op het einde ga je natuurlijk geen risico meer nemen, dat zou geen 1 team doen.

10 december 2014 om 10:49

Pfff dat zijn echt absurde bedragen zeg.

Weet je toevallig wat voor bedrag de nummer 3 van de CL krijgt die doorstroomt naar de Europa League?

Ik stel voor dat ploegen die in de laatste wedstrijd genoeg hebben aan een gelijkspel ten koste van eenander team moeten spelen voor de overwinning. Gelijke spelen moeten op straffe van een geldboete bestraft worden want dat van gisteren sloeg nergens op aan Juve's kant.

10 december 2014 om 10:56

@ Israeli Amir

Een geldboete is leuk, maar er is geen ploeg die een bonus van 3,5 miljoen op het spel gaat zetten vanwege een eventuele geld boete. Daarnaast zijn dit de inkomsten die grofweg gegarandeerd zijn. Wanneer ze in de volgende ronden 2 wedstrijden spelen krijgen ze 500.000 voor een gelijkspel of 1 mil voor een winst partij. Nog meer inkomsten dus als ze aardig presteren.

10 december 2014 om 11:08

Pfffff. Wat een simpele reactie. Beide ploegen hebben er toch voor gezorgd dat ze in deze situatie terecht zijn gekomen? Is hun eigen verdienste. Dan hadden de andere ploegen maar beter voor de dag moeten komen tegen Juve en Atletico Madrid...

Die kulverhalen over salonremises verbieden...... Pffff

10 december 2014 om 14:57

Overduidelijk dat je de wedstrijd niet hebt gezien en alleen op basis van NOS oordeelt. Juve heeft op de laatste 10 minuten na, gespeeld om te winnen. In de eerste helft ging Juve er vol voor. Alleen Atletico heeft op 10/15 minuten na hele wedstrijd zich in gegraven. Kom daar maar eens doorheen, Godin stond er als een muur. Geen club kan beter verdedigen dan Atletico, Madrid/barca komen er keer op keer weer achter. En die twee hebben een van de, zo niet de beste selecties ter wereld(met name op het middenveld en voorin). In de laatste 10 minuten was het helemaal erg ze stonden met 11 man op eigen helft stil. Juve probeerde nog paar x vooruit, en toen werd wel duidelijk, je gaat niet nog 2x tegen ze scoren en is Juve dus rond gaantikken. Sloeg nergens op aan Juve's kant? Volgens mij bedoel je aan de kant van Atletico. Ik vind het een enorm lelijke speelstijl, ik heb wel respect voor de passie en dat ze met beperkte middelen zich bij de absolute top hebben gevoegd. Maar t's echt hele wedstrijden ingraven, alles weghalen, en dan in standaardsituaties of uit een voorzet van ver scoren. Zelden zie je ze een uitgespeelde kans scoren.

10 december 2014 om 16:42

Ik vind Atletico dit seizoen echt waardeloos spelen in de CL daar heb je gelijk in. Ze speelden wel goed in de thuiswedstrijd tegen Olypiakos maar die gasten hadden echt een off-day.

Ik had van Juve alleen de laatste 15 minuten gezien en daar begonnen ze al met tijdrekken...dat gedeelte bedoelde ik ook met "het sloeg nergens op"

En ja Juventus speelt veel mooier voetbal dan Atletico en verdienen naar mijn mening de volgende ronde. Olypiakos had wel ten koste van Atletico door moeten gaan want die hebben heel goed gespeeld(helaas alleen thuis).

We kunnen er natuurlijk wel schande van spreken, maar ik snap best dat je een paar minuten voor tijd toch geen echte risico's meer gaat nemen. Mooi als je wint, maar vooral zorgen dat je niet verliest. Lullig voor Olympiakos, maar ik kan het de beide teams niet kwalijk nemen dat ze geen gekke dingen meer proberen op het einde

10 december 2014 om 14:13

oke, maar dan doe je nog steeds onozel, die omkpoing en doping was in 2006 en dat is allang niet meer aan de orde, sneu op het huidige Juve zwart te maken met dingen uit het verleden waar het huidige Juve niks mee te maken heeft.

Het ging vooral om de laatste 10 minuten, twee doelpunten waren niet meer te scoren en Atletico bleef met 11 man op eigen helft staan, dus Juve speelde de bal rond, met af en toe een poging om een aanval op te zetten.

Juve heeft verder de gehele wedstrijd gezocht naar een doelpunt. Atletico heeft buiten 10/15 minuten over de gehele wedstrijd gezien alleen maar verdedigd en bijna met iedereen achter over gehangen. Kom daar maar eens doorheen, Godin haalde alle ballen weg.

Wat een waardeloos kritiek weer dit, en wat een valse beeld gaf de NOS weer.

10 december 2014 om 11:11

Heb de wedstrijd live gezien en vond dat er zeker de eerste helft geen sprake was van een salonremise. Er waren best wat kansen en daarbij reddingen nodig van beide keepers.
Bij een echte salonremise komt de bal amper over de middenlijn. Dat was het laatste stukje van de wedstrijd wel het geval, maar dat kan je moeilijk iemand aanrekenen.