Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Ons veld was echt een drama, daar zou je een konijn zelfs niet op uitlaten'

Laatste update:

Het Algemeen Dagblad maakte een rondje langs trainers, aanvoerders en keepers in de Eredivisie en vroeg om hun mening over kunstgras. Het grootste gedeelte van de stemmers bleek fel tegen kunstgras te zijn en er werd zelfs gepleit voor een verbod. In de Eredivisie spelen zes clubs op kunstgras: ADO Den Haag, SC Cambuur, Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior en FC Dordrecht.

/

Heracles geldt als de grondlegger. De Tukkers speelden in 2003 nog in de Jupiler League, maar wilden graag hogerop. Dat was op het slecht bespeelbare veld in het Polman Stadion niet mogelijk, zo werd geconcludeerd. "Ons veld was echt een drama, daar zou je een konijn zelfs niet op uitlaten", zegt Gertjan Verbeek, destijds coach van Heracles. "De pollen vlogen je om de oren, er zat geen leven meer in."

Uiteindelijk werd besloten om over te stappen naar kunstgras en in 2005 deed deze mat, door de promotie van Heracles, zijn intrede in de Eredivisie. "Als Feyenoord-directeur Martin van Geel zegt dat voetballers niet naar Nederland komen omdat ze acht keer op kunstgras moeten spelen, moet ik daar om lachen", zegt voorzitter Jan Smit. "Als je diezelfde voetballers 10.000 euro meer aan salaris biedt, spelen ze desnoods op beton, geloof mij maar."

De discussie over kunstgras is overdreven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Steenmarters blijkbaar wel.

10 november 2014 om 11:06

Dat is dan ook weer opgehelderd. Ik dacht gisteren al, wat is dat voor beest?

10 november 2014 om 11:08

Ik wist het ook niet, maar lees overal dat het een steenmarter was.

... ik heb nog nooit iemand een konijn zien uitlaten.....

maar dat terzijde... ik ben gewoon erg nieuwsgierig wat het precies is dat de spelers zo vervelend vinden aan het veld.. want kunstgras zelf kan en mag, zolang het aan bepaalde regels voldoet.
Het lijkt me alleen sterk dat die regels alleen bestaan uit "het moet groen zijn".

Ipv het kunstgras volledig tegen te gaan kunnen misschien beter de eisen worden aangepast.?

10 november 2014 om 11:09

De kunstgras velden worden uitvoerig getest, zo is de kunstgrasmat in het polman stadion al meerdere keren afgekeurd omdat de bal niet goed stuiterde.

10 november 2014 om 11:12

De critici halen vaak twee (feitelijke) punten aan:

1. De grotere kans op schaafplekken bij slidings.
2. De andere/mindere demping van de mat.

Het eerste is echt een broodje aap, dat misschien 10 jaar geleden een issue was op Hockeyvelden. Maar de kunstgrasmatten van nu hebben dat probleem niet meer, zeker niet als ze juist vochtig worden gehouden.

Het tweede punt is absoluut waar, maar ook hier is veel verbetering gekomen in nieuwere matten. Persoonlijk vind ik ook niet dat de demping slecht is, maar je voelt wel dat het anders is. Aan de andere kant is zo'n veld wel veel egaler, glijd je minder vaak uit en kun je je niet verstappen op plekken waar pollen uit het veld zijn. Ik vind dat die twee zaken elkaar opheffen, maar accepteer dat smaken daarin verschillen.

De meeste overige argumenten zijn vaak sentiment. Snap ik, maar het is natuurlijk inherent aan verandering dat sommige lieden dat alleen maar negatief kunnen zien.

Als je voetbal als sport aantrekkelijker wil maken, sneller, technischer en minder afhankelijk van de ondergrond, dan moet je kunstgras juist toejuichen. Maar ook dat is mijn persoonlijke mening.

10 november 2014 om 11:19

Ik heb nogsteeds elke week schaafwonden hoor van dat ku(ns)tgras. Ook de geur van gewoon gras is veel lekkerder dan die plastic troep. En die zwarte stukjes autoband slijt ook zo lekker op de schoenen. Doe mij maar gewoon gras.

10 november 2014 om 11:22

Ik heb 's zomers ook schaafwonden van echt gras en 's winters heb ik schaafwonden van bevroren gras/zandgrond. Wat is precies je punt?

10 november 2014 om 11:27

@ Lennard: ook kunstgras moet onderhouden worden. Kennelijk lukt dat slecht op de amateurvelden die jij bezoekt. Ik heb nooit ergens last van gehad.

En verder wat Fachten zegt. Op een winters grasveld is het veel erger.

10 november 2014 om 11:32

Dat minder uitglijden zou logisch zijn. Maar afgelopen vrijdag in Kralingen heb ik wel heel veel glijpartijen gezien en volgens mij is dat geen uitzondering.

Ik vind dat clubs een normaal grasveld moeten hebben. Als het veld van heracles zo waardeloos was, dan hadden ze toch een nieuw veld kunnen laten aanleggen en dit goed laten onderhouden

Ik ben ervan overtuigd dat het een nadeel is om als club met normale grasmat uit te moeten spelen op kunstgras

10 november 2014 om 11:32

Kunstgras moet inderhouden worden.. ipv dat te onderhouden kun je ook gewoon veld onderhouden. En als jij geen last hebt van schaafwonden wil ik wel weten op welke kunstgrasvelden jij speelt. In de regio twente is t mij nl bog nie gelukt..

10 november 2014 om 11:41

Onderhoud van een kunstgrasveld bestaat vooral uit het vochtig genoeg houden voor tijdens de wedstrijd. Als dat gebeurt en het is een veld met enige kwaliteit, dan heb je echt geen last meer van schaafwonden. Een echt veld onderhouden en regelmatig vervangen is veel duurder. Daar komt bij dat een echt veld minder vaak in de week te bespelen is en je dus feitelijk twee echte grasvelden moet onderhouden, ipv 1 kunstgrasveld.

Een bevroren ondergrond op een echt veld in de winter is trouwens veel erger. Zullen we dan van december t/m februari het voetballen maar verbieden omdat de balletdansertjes bang zijn voor schaafwondjes? Dan kwak je toch ook gewoon vaseline op je benen?

10 november 2014 om 12:30

@Hoppa: hou toch op man. Kunstgras is gewoon drama. Ik maak bewust al geen slidings meer op die velden omdat je gewoon schaafwonden oploopt. Vorige week nog twee man van mijn team met grote schaafwonden. Het moet gewoon afgeschaft worden want het spelletje is op kunstgras heel anders dan op echt gras.

10 november 2014 om 12:42

Ik heb een advies voor jou als je geen schaafwonden wil oplopen tijdens een partijtje voetbal. Doe een lange broek aan, kniebeschermers en elleboogbeschermers. Als je dan nog bang bent om auw te krijgen, zou ik een sport gaan beoefenen waarbij geen persoonlijk contact toegestaan is. Zwemmen, darten of tafeltennis.

10 november 2014 om 12:59

Denk ook niet dat de kunstgrasmatten van pak m beet reserve 4e klas op zondag volledig te vergelijken zijn met de eredivisiematten.

Toch ben ik van mening dat iedereen op gewoon gras moet spelen. Er is wel degelijk een groot verschil.. minder demping, slechter voor knieen enkels etc.

En kunstgras voetbalt toch anders, dus ik vind het competitievervalsing. Daarnaast zijn wij natuurlijk het enige land wat kunstgras toelaat..

10 november 2014 om 13:06

Ik heb zelf dusdanig slechte knieën dat ik daardoor heb moeten stoppen met voetbal. Toch had ik na het spelen op een kunstgrasveld minder (vaak) last van mijn knieën dan wanneer ik op het gemiddelde amateur-boerenknollenveld had gespeeld.

Bij lagere temperaturen helemaal, dan is een kunstgrasmat qua demping vaak juist beter.

10 november 2014 om 14:58

Bij een dusdanig lage temperatuur wordt er niet gespeeld..

10 november 2014 om 15:00

@fachten: wijsneus.. Het gaat mij niet om het auw of fysiek contact. Je loopt gewoon onnodige schaafwonden op door dat rot kunstgras. Ik voetbal denk ruim 15 jaar en ik ben echt niet vies van blubber of vies broekje. Dat kunstgras kan me echter gestolen worden.

10 november 2014 om 15:08

Dat is onzin, want als het 's nachts dik heeft gevroren en het is overdag 5, dan wordt er gewoon gevoetbald en is de grond onder een grasveld nog altijd zo hard als beton. En dat komt tussen december en februari echt heel vaak voor. Vaker als dat jij in een seizoen op kunstgras speelt, schat ik zo in.

Maar jij hebt nog nooit gevoetbald in de winter, zoveel is duidelijk.

10 november 2014 om 18:03

Laat die zes een eigen compentie houden,je kunt toch wel een beetje gras(onkruid)laten groeien.

10 november 2014 om 20:06

Ik als scheidsrechter weet dat als de toplaag van het veld bevroren is het veld gewoon afgekeurd moet worden.. Omdat er dan meer risico is op fysiek letsel..

11 november 2014 om 09:49

En ik als Heracles supporter die de eer heeft gehad een keertje met het zakenteam mee te doe , weet dat het goed gesproeide kunstgras van Heracles fantastisch voetbalt, bijna beter dan gewoon gras.. Helaas ben ik meer van het sentiment en juich ik overal gewoon gras toe. Maakt het voor de toeschouwers ook leuker.. heb je nog eens iets om over te zeuren.

10 november 2014 om 11:41

We moeten inzien dat door de klimaatverandering er zoveel water valt dat er regelmatig velden worden afgekeurd. Al met al meer dan menige voetbalbond zich wenst.
De hele voetbalsport is zo conservatief en iedereen praat elkaar na, dat deze discussie nog wel even door emmert.
Kijk naar andere veldsporten zoals hockey,d ie wilden deze toestanden niet meer.
Gevolg kunstgrasvelden.
Laat men wijs zijn en een promotiecommissie in het leven roepen ter voordeel van kunstgras.

De wie mannen krijgen achteraf altijd gelijk.
Succes.

10 november 2014 om 13:23

Ik wel haha een gehandicapte knul laat in mijn stad altijd zijn konijnt

Kunstgras hoort niet in het voetbal gewoon lekker bij een groengrasmat houden

10 november 2014 om 11:33

Betaald voetbal hoort ook niet thuis in het voetbal. Voetbal is al zo oud, betaald voetbal pas na Wo2, afschaffen dus.

Las ook ergens dat clubs het competitie vervalsing noemen.

Volgens mij is het competitievervalsing dat de tv gelden worden verdeel over 5 of 6 ploegen. De overige clubs mogen het met een fooitje doen. En volgens mij is het competitie vervalsing dat de ene club financieel wordt onderhouden door de gemeente en de andere club op eigen kracht net het hoofd boven water probeert te houden. Volgens mi is het ook competitievervalsing wanneer er wordt gevoetbald in een stadion met een dicht dak etc. etc.

Ik word een beetje moe van deze onzinnige discussie die elke week op maandag weer wordt aangezwengeld. Aangezien de Knvb clubs verplicht om 's winters het veld ijsvrij te hebben, kiezen clubs voor kunstgras. Punt. Wanneer de winterstop gewoon 3 maanden duurde, dus tijdens de winter, zou er geen club moeite hebben om het veld goed bespeelbaar te houden. Het is of dit, of 's winters onbespeelbare velden. De Knvb mag kiezen!

Dus eigenlijk wordt hier openlijk gezegd dat spelen op kunstgras competitie vervalsing is. Het lukte Heracles niet om een normale vlakke grasmat neer te leggen maar toen er ineens op plastic werd gespeeld promoveerde Heracles niet veel later.
Jan Smit is ook een balgehakt natuurlijk. Ik weet nog dat hij zichzelf een aantal jaar geleden zo slim vond omdat dat ze het technische beleid en het aantrekken van spelers hadden aangepast op het kunstgras waarmee meneer Smit zelf toegeeft dat voetbal op kunstgras een hele andere tak van sport is.

Ik blijf het absurd vinden dat een BVO geen fatsoenlijke grasmat kan aanleggen en onderhouden.

Het is zoals Marc Overmars ook reeds heeft gezegd: "dan maar één of twee spelers minder op de loonlijst wanneer het teveel geld kost"

Wanneer je als BVO geen fatsoenlijke echte grasmat kunt bekostigen, dan heb je gewoon helemaal niets te zoeken in de Eredivisie en ga je op een lager niveau maar voetballen op echt gras, maar met mindere spelers.

Ik geloof best dat er een kern van waarheid zit in de uitspraak van Martin van Geel. Heracles is natuurlijk de commerciële speelbal van Ten Cate en dus zal Jan Smit van alles blijven roepen om alle negatieve berichtgeving omtrent kunstgras tegen te spreken.

10 november 2014 om 11:18

haha, natuurlijk, Overmars kan dat makkelijk zeggen, die hebben een bankrekening die uitpuilt.

Trouwens, wat is de reden dat Ajax met een gesloten dak speelt? Weersinvloeden? Dat is net zo goed competitievervalsing als spelen op kunstgras. Het klimaat is anders, luchtvochtigheid, zuurstof, akoestiek etc.

Daarbij, in Amerika sporten alle grote American Football clubs op Kunstgras. Hert is daar niet eens een thema, omdat ze gaan voor de beste ondergrond.

10 november 2014 om 11:31

Ja, dat klopt ze hebben inderdaad een bankrekening die uitpuilt, maar dat doet er toch niet toe? Ze hebben d.m.v. prestaties in het verleden (op echt gras...) toch voor zichzelf deze gunstige positie gecreëerd?

En de vergelijking met het dak in de Arena is natuurlijk onzin.... Elk stadion in Europa heeft zijn eigen kenmerken m.b.t. luchtvochtigheid en zuurstof.

Amsterdam, Glasgow, Barcelona, Turijn of Moskou.... nergens zal de luchtvochtigheid en zuurstofniveau in de stadions gelijk zijn.

Wat betreft akoestiek.... Hier maak je toch een grapje? Wat heeft dat er mee te maken?

10 november 2014 om 11:38

Niet helemaal, ze zitten ook in die positie omdat de balans tussen nederland en europa zoek is. Ajax wordt kampioen en mag daar best wat aan verdienen. Echter één gelukkige wedstrijd tegen barca en de kassa wordt gevuld met 9miljoen. Een net zo kanppe prestatie van PEC tegen Ajax (misschien nog wel knapper) 5-1! in de beker en ze krijgen een andere kleur badjas. Het staat totaal niet in verhouding dat de kampioen van Nederland door nauwelijks te presteren prijzengeld ontvangt ten grote van de helft van veel subtoppers en gelijk aan die van middenmotors, daar is de prestatie "kampioen van Nederland" niet moeilijk genoeg voor. En deze scheefgroei zorgt er automatisch voor dat bij fatsoenlijk beleid Ajax het jaar daarna automatisch meer kans maakt op de titel en dus op weer meer geld.

10 november 2014 om 11:51

Het doet toch zeker ter zake. Ajax kan zich makkelijk iemand veroorloven die dagelijks de grasmat verzorgt, of anders 4 keer per jaar een compleet nieuwe mat in het stadion legt. Een bescheiden club met een begroting van 2,7 mln kan dat niet. Ajax krijgt jaarlijks 8 mln aan tv gelden voor de eredivisie, clubs als Cambuur en GAE 1,5 mln. Oneerlijke concurrentie!

En jij weet toch ook wel dat er in een gesloten ruimte met 55.000 supporters een andere lucht hangt dan wanneer je in een open stadion speelt! Dat verschil is net wat groter dan het verschil tussen spelen in Italië of Schotland.

En wat heeft de akoestiek in een gesloten ruimte met 55.000 supporters voor invloed op de tegenstander? Wat denk jezelf!

10 november 2014 om 14:18

Fachten

Gae ???
Die spelen anders gewoon op gras hoor! Net als Willem 2 en Nac die beide op een haar na failliet waren. Het is gewoon fatsoenlijk handelen.

Kunstgras als uitweg is het zelfde als naar de bank toe stappen om af te sluiten dat je rood mag staan... met andere woorden de zaken niet goed voor elkaar!

Het is gewoon competitievervalsing;
Cambuur heeft sinds dat ze in de eredivisie nog geen wedstrijd op gras gewonnen en blijven er met speels gemak in!

Nac en Go Ahead zijn gewoon de lul, omdat zij hun uitwedstrijden op gras niet tegen hun directe concurrenten spelen (ajax, Twente, Psv etc.) Die zullen ze op beton, gras, kunstgras en wat dan ook allemaal verliezen... Op het moment dat ze tegen de concurrenten moeten (den Haag, Dordt, Excelsior etc.) spelen ze op kunstgras.... Waar Den Haag, dordt, heracles als vaste concurrenten gelijk aan elkaar zijn door op dezelfde ondergrond te spelen.

Eagles pakken de punten ook niet niet voor niets in thuiswedstrijden en uit bij Utrecht en Heerenveen en verliezen van Excelsior!

11 november 2014 om 11:13

Ik zeg toch nergens dat GAE op kunstgras speelt!! Lezen is en blijft moeilijk wanneer er blijkbaar sentiment bij komt kijken.

Ik reageer op de stelling dat kunstgras competitievervalsing is. Wanneer dat het geval is, is de tv gelden verdeling ook competitievervalsing, is spelen met een dicht dak ook competitievervalsing etc.

Haal dus voordat je reageert even die waas van haat voor je ogen weg. Dan zie je ook wat iemand schrijft.

10 november 2014 om 11:22

Een of twee spelers minder levert voor clubs als Heracles, Cambuur, Excelsior, Ado etc. bijna niks op, hier spelen veel spelers voor een minimum loon, en degene die daadwerkelijk genoeg verdienen hebben ze nodig om niet te degraderen.

10 november 2014 om 11:35

Gelukkig bevestig je dus hierbij mijn stelling....

Als je dus op kunstgras moet spelen om spelers te kunnen aantrekken die je in de Eredivisie houden dan heb je niets in de Eredivisie te zoeken.

10 november 2014 om 11:45

Wil je liever met 12 clubs in de Eredivisie gaan spelen? Of een speciale regeling dat alleen clubs met normaal gras mogen promoveren?

10 november 2014 om 11:54

En mijn mening is dat wanneer je als grote club de smoes gebruikt dat kunstgras oneerlijk is en de juffertjes bang zijn voor schaafwonden, dan hoor je Ãœberhaupt niet op de voetbalvelden thuis. Dan moeten ze gaan synchroon zwemmen ofzo, dan krijgen ze geen schaafwonden.

Het meest domme is zelfs dat alle topclubs in Nederland ook op kunstgras trainen 's winters. Dus ze moeten niet zieken en gewoon voetballen.

10 november 2014 om 11:24

Kunstgras is de toekomst, het sluit toeval iets meer uit en ik hoor nooit zinnige argumenten waarom het minder is. En nee, dat het zo hoort is geen argument.

10 november 2014 om 11:33

En waarom is het de toekomst?

Omdat commerciële bedrijven, zoals Ten Cate vinden dat het de toekomst is?

In Engeland en Duitsland denken ze daar toch heel anders over....

10 november 2014 om 11:39

Nee de toekomst is het voetballen op velden zoals Ado die had voordat ze zijn overgestapt naar kunstgras. En de velden die talloze clubs altijd hebben na de wintermaanden.

10 november 2014 om 11:44

Ook in Engeland en Duitsland begint het langzaam om te slaan.

In Engeland is juist een paar weken geleden nog besloten om kunstgras in de FA Cup en de League Cup toe te staan, waar dat eerder nog verboden was.

Bayern München en Barcelona opperden nog niet zo lang geleden dat clubs verplicht op kort gras zouden moeten spelen, gras dat dan exact dezelfde eigenschappen zou hebben als modern kunstgras, namelijk dat de bal snel rolt en ook goed stuitert. Dat opperde ze juist omdat dat in het voordeel van het technisch voetbal is.

Het zal me niets verbazen dat over een aantal jaren ook in de Premier League en de Bundesliga kunstgras toegestaan wordt en er ook zijn intrede zal doen.

Of je het moet willen moet iedereen voor zichzelf maar bepalen.

10 november 2014 om 11:55

@serey Jij weet dat half Duitsland op gravel voetbalt?

10 november 2014 om 16:05

Lage elftallen maar op het moment dat ze top amateur niveau spelen spelen ze allemaal op echt gras.

11 november 2014 om 11:16

Neemt toch zeker niet weg dat ze evengoed op Gravel spelen in Duitsland. Hij beweert dat ze daar nooit en te nimmer zullen overstappen op kunstgras. Nou, ik weet wel zeker dat ze binnen nu en 10 jaar allemaal op kunstgras spelen.

Dat is de toekomst. Helemaal voor landen rond de evenaar of voor landen waar het ijskoud kan zijn. Denk aan Rusland en Ijsland e.d. Daar zal binnen afzienbare tijd iedereen op kunstgras spelen, simpelweg omdat het klimaat dit vraagt.

10 november 2014 om 11:47

Dat is nu makkelijk praten voor Overmars. In 2001 was Ajax echter wel de eerste club in Nederland die toestemming vroeg aan de Uefa om kunstgras te mogen leggen...... Zij wilde dat graag in de Arena destijds.

Toen werd dat onder andere onderbouwd met de stelling dat het voor het spel van Ajax prachtig zou zijn, omdat kunstgras voor technisch voetbal ideaal is. En er waren toen grote problemen met de grasmat van Ajax..... Vond jij toen ook wat je nu vindt?

Uiteindelijk ging dat niet door omdat verschillende eredivisieploegen daar bezwaar tegen aan tekende. Maar feit blijft feit, als het aan jouw clubje had gelegen, dan waren zij de eerste geweest met kunstgras in Nederland.

In plaats van zo te mopperen op dat kunstgras, kunnen we ook toejuichen dat Nederland voorop loopt. Kunstgras is in principe veel geschikter voor sport dan gewoon gras. En kunstgras is ook veel egaler, waardoor het veld het spel minder zal beïnvloeden. Over 20 jaar kun je je niet meer voorstellen dat er nog iemand op echt gras zal spelen, dan zal de reactie zijn dat dat toch voor in het park is...

Bij hockey, de sport die in alles voor loopt op voetbal, is er niet voor niets ook gekozen voor kunstgras.

10 november 2014 om 11:29

Precies. Net als bij hockey is voetbal ook gebaat bij een egale mat. Nu was de keuze daar ook wel makkelijker, omdat er minder gevaar was voor brandwonden omdat er minder slidings worden gemaakt.

Maar ook daar: beetje vaseline op de benen en je hebt nergens last van, ook niet op oude matten. En een winterse ouderwetse bevroren voetbalmat (en dat heb je ook drie maanden per jaar met wat pech) is nog veel erger. Moeten we dan in die maanden ook maar stoppen met amateurvoetbal?

10 november 2014 om 11:51

Drie maanden vorst in Nederland? Dat is volgens mij het laatst gebeurd in 1964? Ik kan het bij amateurclubs nog wel voorstellen dat men om financieele redenen voor plastic kiest. Het is natuurlijk niet waar dat mocht het drie maanden vriezen de competitie gewoon door kan gaan veel clubs hebben nog geen plastic mat en bij langdurige vorst zal het toch lijden tot algehele afgelastingen waardoor je op je kunstgrasveld hoogstens een oefen potje kan spelen.
Maar voor profclubs vind ik het ronduit bezopen. Zie jij het gebeuren dat Real Madrid Barcelona Manchester (2x) Liverpool Bayer Munchen en dichterbij huis, Ajax Feyenoord en PSV op plastic gaan voetballen? Ik niet.
Elke club die een beetje wil en een beetje z'n best wil doen heeft een strak matje van gras liggen. Kiezen voor plastic is de weg van de minste weerstand.

10 november 2014 om 11:56

Ajax heeft in 2001 al toestemming gevraagd aan de Uefa om kunstgras in de Arena te mogen leggen..... Dus ja, zo ondenkbaar is dat niet.

Toen mocht dat niet omdat de regels vanuit de Uefa nog zo waren dat alle clubs in de competitie daar toestemming voor moesten geven. Maar als het aan Ajax had gelegen, dan speelde ze al 14 jaar op kunstgras.

Inmiddels hebben ze daar een goede grasmat en hoor je er niemand meer over. Maar toen waren de plannen heel serieus.

10 november 2014 om 12:30

Als we jou moeten geloven gaat alles over op kunstgras: het heilige gras van Wimbledon, Tiger Woods op kunstgras etc. Nee, liever niet.

Goede zet van (sponsor) Ten Cate om het er zo door te drukken.
Helaas zitten we nu met de gebakken peren..

En de koeien moeten ook al niet van kunstgras weten. Weer een argument tegen, zie.

Ja, en. Deze discussie is een eeuwige heb ik het idee. Argumenten voor en tegen, allemaal hartstikke leuk. Maar als het financiële plaatje blijft zoals ie nu is, veranderd er behoudens een verbod helemaal niets.

Kunstgras is gewoon afschuwelijk. In een land als deze met zo'n klimaat moet je toch een mooie grasmat erop kunnen leggen!?! Heb 1 x op kunstgras gespeeld. Eens maar nooit meer. Ga eens een luchtduel aan en kom eens een beetje verkeerd terecht dan is t toch echt auw hoor. Zelfde met slidings en dergelijke. Nee geef mij maar echt gras.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren