Krachtige comeback in Den Haag levert Willem II niets op

ADO Den Haag heeft de aansluiting met de enorme middenmoot/subtop hervonden. Het elftal van Henk Fraser moest diep gaan tegen Willem II, dat na rust een 2-0 achterstand binnen de kortste keren als sneeuw voor de zon liet verdwijnen. Het laatste woord was echter aan de thuisploeg: met een benutte strafschop tekende Roland Alberg voor de drie punten. ADO blijft weliswaar vijftiende, maar het gat met nummer vijf FC Twente bedraagt slechts vijf punten.

/

ADO begon goed en had nog geen twee minuten nodig om verandering aan te brengen in de score. Na een vlotte, goedlopende aanval belandde de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied bij Mathias Gehrt, die koel bleef en de bal na goed kijken beheerst in de verre hoek schoof. Willem II moest even van die vroege tik bekomen, maar had daarna wel het betere van het spel. Het ontbrak de bezoekers echter aan slagkracht en veel verder dan een gevaarlijke voorzet van Ben Sahar, die net werd gemist door Ali Messaoud, kwamen de bezoekers niet.

De thuisploeg toonde zich heel wat effectiever. Nadat Alberg met een ziedend schot doelman Kostas Lamprou op de proef had gesteld, maakte Kramer er op prachtige wijze 2-0 van. De spits kreeg de bal ietwat ongelukkig aangespeeld, maar liet zien uiterst balvaardig te zijn en draaide op bijna onnavolgbare wijze weg bij drie tegenstanders. Zijn afronding was eveneens dik in orde: Lamprou kon niet meer doen dan achterom kijken hoe de bal in zijn doel viel.

/

Zo zorgvuldig als de thuisploeg de voorsprong in de eerste helft opbouwde, zo snel gaf ADO die comfortabele positie na rust weer uit handen. Stijn Wuytens rondde vijf minuten na de hervatting een knappe slalom af met een kleine stift, die via de hand van doelman Martin Hansen in het net viel. ADO liet zich tussendoor nog wel even gelden via Alberg, wiens schot hard naast vloog, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. Twaalf minuten na de aansluitingstreffer kopte Samuel Armenteros bij de tweede paal raak op aangeven van Mitchell Dijks.

Willem II was op dat moment de betere ploeg en leek dan ook door te kunnen drukken, maar ADO slaagde erin om zich aan de Tilburgse dadendrang te ontworstelen. Achttien minuten voor tijd viel vervolgens de beslissing. Aaron Meijers werd in de zestien gevloerd en kreeg een strafschop mee, die feilloos werd benut door Alberg: 3-2. Bruno Andrade (schot voorlangs) en Armenteros (knal van dichtbij over) waren nadien nog dicht in de buurt van een nieuwe gelijkmaker, maar zij faalden in de afronding.