Supersub De Reuver redt met mooie volley een punt voor Excelsior

Carlo de Reuver hielp Excelsior vorige week met zijn eerste balcontact aan de 3-3 tegen AZ en bewees vrijdagavond opnieuw zijn waarde voor de club van trainer Marinus Dijkhuizen. De negentienjarige aanvaller viel na 86 minuten in tegen FC Utrecht en zorgde vier minuten later met een volley voor de 2-2. De ongeslagen thuisstatus van de Rotterdammers bleef daardoor intact.

/

Excelsior kent een uitstekende seizoenstart en kon tegen Utrecht de eerste promovendus sinds het seizoen 1992/93 worden, die in zijn eerste zes thuiswedstrijden ongeslagen heeft weten te blijven. Het team van Dijkhuizen kon het publiek op Woudestein in het eerste kwartier nog niet echt verwennen, maar sloeg na een kwart wedstrijd wel toe. Jeff Stans speelde Luigi Bruins met een prachtige steekbal vrij in het strafschopgebied, maar het schot van Bruins trof de paal. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Tom van Weert, die wél binnenschoot: 1-0. Utrecht leek even van slag, maar kwam na 33 minuten toch langszij.

Kristoffer Peterson kwam vanaf de rechterflank naar binnen, maar produceerde slechts een afzwaaier. Die onbedoelde voorzet kwam terecht bij Mark van der Maarel, die de bal bewust met zijn buik van richting veranderde en daarmee zijn eerste doelpunt in de Eredivisie ooit maakte: 1-1. Die gelijkmaker zorgde voor een flinke knauw bij Excelsior, want die ploeg liet in het restant van het eerste bedrijf weinig meer zien. Alleen Van Weert deed nog een poging, maar doelman Jeroen Verhoeven liet zich niet verrassen en daardoor hielden de partijen elkaar na één helft spelen in evenwicht.

/

De tweede helft bleef lange tijd gespeend van hoogtepunten. De eerste mogelijkheden waren overigens wel voor Excelsior: Adil Auassar probeerde het met een schot van afstand, maar plaatste de bal in de handen van Verhoeven en Jordan Botaka schoot even later ruim naast. Utrecht werd naarmate de helft vorderde wel wat sterker en kreeg na ruim een uur spelen een goede kans: Ramon Leeuwin kreeg een vrije kopkans bij een vrije trap, maar wist het leer alleen maar te schampen. Twintig minuten voor tijd voorkwam Verhoeven met twee reddingen nog een doelpunt van Excelsior.

De tijd begon voor beide ploegen te dringen en Dijkhuizen bracht met Ninos Gouriye een extra aanvaller binnen de lijnen, maar er leek geen doelpunt meer te vallen in Kralingen. Christian Kum besloot zes minuten voor tijd echter anders: de verdediger zette zijn hoofd tegen een goede indraaiende vrije trap van Yassin Ayoub en leek Utrecht daarmee naar de tweede overwinning op rij te koppen. De Reuver, die was ingevallen voor verdediger Kevin van Diermen, tekende na een mooie voorzet vanaf de linkerflank echter nog voor de 2-2.