wk2018
 

Onkunde Van Vossen bewijst klasse Boessen

Donderdag, 6 november 2014 om 16:42 door fortusit

Aantrekkelijk voetbal met jonge spelers en de wederopbouw van Fortuna Sittard moest gestalte krijgen. Het waren de mooie voornemens van Peter van Vossen aan het begin van het seizoen. Amper vier maanden na zijn aanstelling lijkt het huwelijk tussen de oud-international en de Limburgse club geen lang leven beschoren. Dankzij een 1-8 nederlaag tegen Emmen zal het al zo grote stadion van de Limburgers, leger dan ooit zijn.

Fortuna-directeur Martin Masset zal de komende nachten niet al te lekker slapen. De bestuurder van de Limburgse club moet met lede ogen aanzien hoe onder leiding Van Vossen alle voortgang van de afgelopen seizoenen ongedaan is gemaakt. Al vanaf het begin van de competitie is het voetbal bedroevend, halen sterkhouders hun niveau niet en zijn de resultaten uitermate teleurstellend. Een ontslag lijkt vanwege de financiële situatie (de club bivakkeert nog altijd in categorie 1) geen optie. Masset zit als het ware in een houdgreep. Niet alleen financieel kan de directeur zich geen ontslag veroorloven, maar ook de geloofwaardigheid van Masset zelf komt in het geding. De aanstelling van ‘grote naam’ Van Vossen was een gok vanwege zijn geringe ervaring en gebrek aan binding met de club.

Bij de supporters heeft de oud-international inmiddels zijn krediet al verloren. Met name de zweverige teksten na afloop van een verloren wedstrijd leiden tot frustraties. Ook met de uitspraak: “We willen binnen drie seizoen naar de eredivisie en daar blijven”, kreeg Van Vossen de lachers op zijn hand. Het is de zoveelste tegenslag voor de Fortuna-achterban. Afgelopen drie seizoenen leken de magere jaren, waar de club in de onderste regionen van de Jupiler League vertoefde, achter de rug.

Of het aan Van Vossen ligt, gebrek aan kwaliteit in de voorhoede en/of de rest van de selectie. Feit is wel dat onder voorganger Wil Boessen spelers als Ramon Voorn en Roel Janssen wekelijks een constante factor waren. Onbekende namen als Aziz Khalouta, Gevaro Nepomuceno en Fatih Turan braken door en de prestaties waren beduidend beter. Clubman Boessen wist tot twee keer toe de play-offs om promotie naar de eredivisie te bereiken.

Het veldspel onder de huidige oefenmeester van FC Oss was niet altijd om naar huis te schrijven. Maar het was in ieder geval resultaatgericht. Kwaliteit werd gecompenseerd met inzet en in thuiswedstrijden leed de ploeg zelden puntverlies. Veel waardering kreeg Boessen niet. Het resultaatgerichte voetbal werd vaak omschreven als ‘betonvoetbal’. Met een schamel applausje in de afscheidswedstrijd van Fernando Ricksen nam Boessen uiteindelijk afscheid. Echt treuren om zijn vertrek, deed een groot deel achterban niet. Er werd zelf gegrinnikt toen hij bij FC Oss aan de slag ging.

Met Van Vossen aan het roer, worden de kwaliteiten van zijn voorganger echter pijnlijk duidelijk. Vooral als je de prestaties van Boessen met FC Oss vergelijkt met hoe Fortuna er nu voor staat. In Brabant presteert hij tot nu toe met beperkte middelen boven verwachting. Iets wat hij met Fortuna de afgelopen seizoenen ook deed. Het bewijst niet alleen dat Fortuna een uitstekende trainer met clubgevoel heeft laten gaan, maar ook dat een goede voetballer niet altijd een goede trainer hoeft te zijn.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 5 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 880+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door maurootje)

Mooie CE over een wat minder bekende club. Je stuk leest prettig en de verdeling tussen alinea's is goed.

Boessen is een speler van de oude stempel, die het (letterlijke) klappen van de zweep kent, heeft meegemaakt en ondervonden onder Frans Körver, een beul op het vlak van conditie kweken. Als jonkie maakte hij de tijden mee waarin de meeste 1e elftal spelers nog een baan ernaast hadden. Die ijzersterke conditieslagen kwamen tot uiting, telkens in het laatste kwartier van elke wedstrijd, waarin de meeste ploegen dan finaal van de mat werden gespeeld. Dit zal dan ook hoogstwaarschijnlijk een flink onderdeel uitmaken van Boessen's training. Op dat vlak zal de ploeg die hij traint dan ook sowieso een streepje voor hebben op andere ploegen. Ploegmentaliteit en saamhorigheid erbij kweken en verschaft Wil een ideale basis om vandaar uit verder te werken aan techniek en samenspel. Hetgeen overal zal werken voor hem. Boessen, een vechter en een klasbak 1e klas !

8 november 2014 om 11:56

Ben ik helemaal met je eens. Je zag in het Fortuna van de afgelopen jaar, de voetballer Boessen terug en dan doel ik met name op de mentaliteit. Iets wat ik bij het huidige Fortuna echt mis.

Goed verhaal, zeer weinig foutjes ontdekt. Een paar typfoutjes, maar dat zegt natuurlijk niks over je Nederlandse taalskills. Ook inhoudelijk goed, heb wel het idee net iets bijgeleerd te hebben. Vind alleen je slotzin niet zo sterk. Het is logisch dat niet elke goede voetballer een goede trainer is. Door dit voorbeeld te noemen voeg je naar mijn idee niet veel toe hieraan. Maar nogmaals, je kan tevreden zijn

Aardig stuk, een keer iets over een andere club.

Leuke CE die ik met veel plezier heb gelezen. Niet al te veel foutjes en je hebt een aangename schrijfstijl. Ik hoop nog meer van je te lezen in de toekomst

Klasse stuk. 100% met je eens als trouwe Fortuna fan sinds 1980.

Conclusie is treffend over oudvoetballers en zeker ook naar Boessen toe. Doet het uitstekend bij Top.

Vlot geschreven, leest lekker. Een eigen mening (hoewel niet super verrassend, maar toch) en duidelijk dat je een hoop van de club afweet.

Prima artikel,goed geschreven en met de inhoud ben ik het volledig eens.

Prima stuk medefortunees. Binnen 3 maanden waren we in het veld weer terug bij af. Alles wat in de afgelopen 3 jaar is opgebouwd is in 3 maanden weer afgebroken. En dat mag Van Vossen zich aanrekenen. Boessen zal toch echt bij zichzelf denken 'i told you so'.

goed stuk, ook heel interessant omdat het een keer geen bekende club is!
graag had ik als inleiding wat meer achtergrond info gewild over de club, mar verder prima!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Perr SchuursVerdediger00
Wessel DammersVerdediger00
Kai HeeringsVerdediger00
Christopher BraunVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Donderdag 21 juni
Javier Pastore gaat naar AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren