Heerlijk doelpunt wordt Chelsea bijna fataal, Schalke gaat onderuit

Chelsea heeft woensdagavond het weerzien met NK Maribor niet in winst kunnen omzetten. Op Stamford Bridge werd het liefst 6-0 voor de Londenaren, maar in Slovenië moest het team van manager José Mourinho genoegen nemen met een remise. Sporting Portugal was tegelijkertijd te sterk voor Schalke 04 en zodoende kan het in de komende weken nog alle kanten op in Groep 5. Het verschil tussen koploper Chelsea en nummer laatst Maribor bedraagt vijf punten; Schalke en Sporting hebben respectievelijk vijf en vier punten.

/

NK Maribor - Chelsea 1-1
Hoewel Chelsea in de eerste helft de betere ploeg was en diverse malen uitzicht op de 0-1 had, vielen er geen doelpunten in de eerste 45 minuten. Kurt Zouma kopte op aangeven van Luis Filipe maar net boven de kruising en een van richting veranderd schot van Didier Drogba was een prooi voor Jasmin Handanovic. De doelman van Maribor werd daarna opnieuw aan het werk gezet na een vrije trap van de Ivoriaan. De ploeg van Mourinho bleef tot aan de rust druk zetten op de defensie van de Slovenen, die echter tot aan de rust stand hielden.

Na de onderbreking maakten Diego Costa en Oscar hun opwachting, maar het doelpunt viel na enkele minuten juist aan de andere kant van het veld. Petr Cech was kansloos op een heerlijke indraaiende inzet van Agim Ibraimi: 1-0. Het duel ging op en neer, met goede kansen voor beide teams. Luka Zahovic slaagde erin om van een paar meter afstand over het doel van Cech te schieten en ook een inzet van Diego Costa had een beter einde verdiend. De druk van Chelsea resulteerde in de 73e minuut in de 1-1: John Terry kopte door na een corner en Matic werkte het leer over de lijn. Een knotsgekke slotfase leverde geen winnaar op, ondanks een hoeveelheid aan kansen. Eden Hazard miste bovendien een strafschop, na een charge van Handanovic op de Belg. Hazard nam de elfmetertrap zelf en zag hoe de doelman zijn intenties raadde.

/

Sporting Portugal - Schalke 04 4-2
In het eerste kwartier opteerden beide teams voor afwachtend voetbal, leunend op een compacte defensie. Een eigen doelpunt van Islam Slimani brak de ban. Uit een vrije trap van Dennis Aogo was het niet Maxim Chopou-Moting maar Slimani die het leer met het hoofd achter Rui Patricio kopte: 0-1. Schalke verdedigde uitstekend in het eerste half uur; toch slaagde Sporting erin om de tussenstand te nivelleren. Uit een vrije trap van Adrien Silva kopte Mouhamadou-Naby Sarr de bal langs Ralf Fährmann: 1-1. Het zelfvertrouwen van Sporting groeide, Schalke maakte plots een weifelende indruk achterin, maar het team van Di Matteo bleef overeind.

In de tweede helft gaf Schalke de wedstrijd uit handen. Nani kreeg op links alle tijd en ruimte en had oog voor Jefferson, die het leer in het strafschopgebied op zijn beurt mocht controleren en met rechts achter Fährmann schoot: 2-1. Schalke kwam daarna wat beter in de wedstrijd, maar het was Sporting dat twintig minuten voor tijd op 3-1 kwam. Na een heerlijke individuele actie van André Carrillo stond Nani geheel vrij in het strafschopgebied van Schalke en verscheen het derde doelpunt van os Leoes op het scorebord. In de slotminuten vielen nog twee treffers: een knal van Aogo betekende de 3-2 en na Duits balverlies maakte Slimani er 4-2 van.