SC Cambuur laat door laat tegendoelpunt na ‘best of the rest’ te worden

SC Cambuur na elf wedstrijden in de Eredivisie in de absolute top van de ranglijst, wie had dat voorafgaand aan het seizoen gedacht? Trainer Henk de Jong bokst het voor elkaar met zijn ploeg. Zondag leek SC Cambuur zelfs op weg ‘best of the rest’ te worden achter de traditionele top drie (PSV, Ajax, Feyenoord). Door een late tegengoal van Willem II werd het echter 1-1, waardoor SC Cambuur toch niet klom naar plek vier in de rangschikking.

/

SC Cambuur verrast in de Eredivisie met uitstekend spel en ook tegen Willem II deed de ploeg van trainer De Jong het weer prima. De noorderlingen hadden in het eerste kwartier meer balbezit dan de thuisploeg en het resulteerde in een levensgrote kans. Etiënne Reijnen kon vrij inkoppen, maar de verdediger werkte de bal recht op keeper Kostas Lamprou af. Ook Daniël de Ridder en Sander van de Streek kregen kleine mogelijkheden; steeds lag Lamprou in de weg.

Willem II speelde bijzonder weinig klaar in het eerste bedrijf en de Tilburgers wisten dat er na rust uit een ander vaatje getapt moest worden. Dat gebeurde ook. Voor het eerst werd Leonard Nienhuis echt getest, toen Ben Sahar net tekort kwam op een voorzet van Terell Ondaan. Het spel golfde vervolgens op en neer met kansen aan beide kanten, maar het werd er niet per se beter op. Door slordigheden van beide ploegen werden de keepers niet in verlegenheid gebracht.

/

SC Cambuur werd naarmate de tweede helft vorderde weer sterker en Albert Rusnák moest het (weer) doen voor de ploeg van De Jong. De van Manchester City gehuurde aanvaller werd aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en hij schoot de bal uiterst koel tegen de touwen. Willem II ging in de slotfase nog op zoek naar een gelijkmaker en kreeg die, tegen de verhouding in, ook nog. Het gebeurde in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

Samuel Armenteros werkte de bal in de blessuretijd van de krachtmeting over de lijn en daarmee schoot het bezoekende SC Cambuur zichzelf ernstig in de voet. De club had dus kunnen klimmen naar plek vier op de ranglijst en de wedstrijd had voor rust beslist moeten zijn. Omdat het team van De Jong dat naliet, kon het in de absolute slotfase nog gelijk worden.

Staat SC Cambuur aan het einde van de rit ook in de top zes?