Paris Saint-Germain buigt dankzij invallers achterstand om op kunstgras

/

Paris Saint-Germain heeft voor de derde keer op rij een wedstrijd in de Ligue 1 winnend afgesloten. Het team van Laurent Blanc speelde in de tweede helft aanmerkelijk beter en poetste daardoor een 1-0 achterstand tegen Lorient weg: 1-2. De achterstand op Olympique Marseille bedraagt nu nog maar één punt, al heeft de koploper nog een wedstrijd te goed.

PSG kon niet beschikken over onder anderen Zlatan Ibrahimovic en men serveerde in de eerste helft slappe koffie. De kampioen was weinig creatief en loste maar één serieus schot op het doel van Lorient; al vroeg in de wedstrijd was Lucas Moura dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd over het doel getikt door Benjamin Lecomte. Een fractie eerder was Lorient overigens al gevaarlijk geweest met een schot van Jordan Ayew, maar doelman Salvatore Sirigu voorkwam met zijn benen de 1-0. De thuisploeg speelde bij vlagen alleraardigst voetbal en kwam kort voor rust dan ook verdiend op voorsprong.

/

Ayew gaf de bal op het kunstgras van het Stade du Moustoir mee aan Raphaël Guerreiro en de twintigjarige linksback schoot vanuit een moeilijke hoek raak: 1-0. PSG deed in de rust vermoedelijk inspiratie op, want men begon de tweede helft uitstekend. Lecomte keerde echter een schot van Javier Pastore, verrichte daarna twee geweldige reddingen bij een hoekschop en Edinson Cavani kwam centimeters te kort om de bal nog binnen te kunnen koppen. De Uruguayaan vond het doel na een uur spelen wel, want toen frommelde hij de bal na een passje van Thiago Motta van dichtbij over de doellijn: 1-1.

De Parijzenaars gingen steeds beter spelen en invaller Jean-Christophe Bahebeck bezorgde hen uiteindelijk een overwinning. Het jonge aanvalstalent werd in de diepte weggestuurd door Marco Verratti, een andere invaller, en schoof de bal vanuit een moeilijke positie in het doel. Die voorsprong gaf PSG niet meer uit handen en men is nu al sinds 7 mei (Stade Rennes, 1-2) ongeslagen in de nationale competitie. Komende woensdag komt APOEL Nicosia in het Prinsenpark op bezoek.