Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

KNVB roept prominenten bijeen voor congres over Nederlands voetbal

Laatste update:

De huidige staat van het Nederlandse (club)voetbal baart de KNVB zorgen. Eredivisieclubs spelen in Europa al jaren geen rol van betekenis meer en het huidige seizoen biedt weinig hoop op een verbetering van die situatie. Het is voor de voetbalbond aanleiding om een congres te organiseren, dat plaats zal vinden op 15 december. Daar zullen diverse voetbalprominenten uit binnen- en buitenland gevraagd worden hun visie te geven.

/

"Het gaat om de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal met als centrale vraag: Waar zijn we nu en waar willen we naartoe?", vertelt een woordvoerder van de KNVB aan NUsport. Al voor het WK in Brazilië, waar Oranje knap derde werd, lag het in de planning van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen om een dergelijk initiatief te ontplooien.

Vorige week toonden de Nederlandse vertegenwoordigers in Europa wederom aan dat er veel werk te verrichten is. Ajax was kansloos tegen Barcelona, terwijl Feyenoord een pijnlijke nederlaag leed bij het Kroatische Rijeka (3-1). PSV leek de eer te gaan redden, maar gaf in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen tegen Panathinaikos. FC Twente, FC Groningen en PEC Zwolle sneuvelden zelfs al in de voorrondes van de Europa League.

Denk jij dat een dergelijk congres zijn vruchten zal afwerpen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knvb moet de know-how zelf in huis als voetbal instituut van Nederland. Maar omdat erbij de Knvb alleen maar konte likkers lopen is er totaal geen kennis meer bij de Knvb. De gasten moeten gewoon opstappen en het laten aan de mensen die over de echte kennis bezitten.

28 oktober 2014 om 22:33

Mooi gezegd Derksen!

goedzo , wij zijn Nederland en moeten altijd vooruit lopen op de rest . prima beslissing !

Bobo's in apepakken.

Tsja er was ook een congres over de toekomst van het Nederlandse voetbal. Toen besloot men dat de Hollandse school de enige wijze was waarop we succes konden boeken. Alle kopstukken waren aanwezig. En wat doet Van Gaal? Bus parkeren in 5-3-2.

28 oktober 2014 om 21:00

En wie boekte er als enigste internationaal succes met een selectie die zich nu via de Hollandse school niet eens kan plaatsen voor een EK? Weg met die Hollandse school die 20 jaar geleden voor het laatst succes heeft gehad, in een tijd waar trainers nog rustig een sigaar rookten in de dugout. Vernieuwen dat moeten we en niet teveel voorop willen lopen met de financiële plaatjes. Ook moet het mogelijk worden op topatleten op jongere leeftijd vast te leggen net zoals in Engeland. Dan blijven ook de echte toppers hier totdat ze echt ontwikkeld zijn op ons hoogste niveau en daarna veel geld opleveren ipv de lachwekkende vergoedingen van 3/4 ton die wel nu steeds krijgen.

28 oktober 2014 om 21:10

Jij piept wel anders als we betonvoetbal spelen en niets meer zijn dan een gruis muisje dat al blij mag zijn met het meedoen aan een eindtoernooi.

29 oktober 2014 om 11:15

Basistechniek is bij sommige spelers echt matig. Laatst zag ik Bruma een bal veroveren en ging met de bal naar voren. Hij had helemaal niemand in de buurt die druk.zette op hem. En dan voel je hem al aankomen. Hij liep zelf de bal over de zijlijn! Hoe kan je zo slecht zijn? Of aannames doe mijlenver van je voet springt, terwijl je de bal wilt aannemen. Sightorsson is daar een goed voorbeeld van. Als ik zag hoe goed de techniek was van spelers van Ajax en andere Nederlandse clubs in tijd van 1995. Zelfs mijn aanname is nog beter dan die van Sightorsson en ik speel niet eens betaald voetbal. Pak eens een bal in je vrije tijd en doe wat aan je techniek zou ik zeggen. Peter van Vossen had vroeger een super techniek. Als hij twintig jaar later was geboren, dan was het niet goed gekomen. Kijk een naar Barçelona. Hoe El Haddadi zo makkelijk de bal bij zich kan houden, terwijl hij net komt kijken. Je zou je bijna schamen voor onze competitie. Spelers die op hun 25e nog steeds niet fatsoenlijk een bal kunnen aannemen.

29 oktober 2014 om 15:52

Tsja ik weet niet precies hoe het er vroeger aan toe ging. Misschien dat het een geromantiseerd beeld is van die tijd, sowieso zullen er toen vast ook wel stomme fouten gemaakt zijn hoor.

Wat wel een feit is: vroeger voetbalde de jeugd meer in hun vrije tijd. Nu zit iedereen naar een beeldscherm, mogelijk Fifa te spelen. Of zo'n congres daar iets aan kan veranderen betwijfel ik. Ouders moeten gewoon een bal kopen voor hun kinderen.

Er is niets dat de Knvb kan doen om het niveau op te krikken.
Het enige dat ze kunnen doen is bij de Uefa en andere competities te gaan lobbyen om wijzigingen in de regels waardoor clubs verplicht worden om x aantal spelers uit het eigen land in in het veld te hebben.

29 oktober 2014 om 01:05

Daarvoor moet je niet eens bij de Uefa en andere competities gaan lobby'en, want die mogen dat niet eens eisen.

Daarvoor moet je bij de Europese unie zijn. Die verbieden momenteel zo'n regel vanwege het EU-recht op vrij verkeer van werknemers.

Héhé....... eindelijk gaan ze in zien dat het niveau van de Eredivisie met de dag zwakker wordt!

Een zeer belangrijke discussie die zeker in mijn ogen meer aandacht mag krijgen, als allereerst die stomme regels dat spelers bij de EU een bepaald loon moeten verdienen, dit zorgt ervoor dat wij geen braziliaanse talenten snel zullen opleiden omdat het risico veels te groot is.

Ten tweede wordt het erg moeilijk om weer aan te gaan sluiten bij de grote landen, dit komt omdat als het op financiën komt er wel streng wordt gekeken naar het beleid die clubs voeren, in het buitenland krijgen ze daar nog net niet de vrije hand in. Overigens doen we dit in Nederland gewoon prima!

Hoop echt dat we weer een rol van betekenis gaan krijgen, Knvb kan dit vergemakkelijken door bepaalde regels te gaan aanpassen onder voorbehoud, echter moet de rest van hogere hand komen en dat zie ik niet zo snel gebeuren helaas.

Sukkels zijn het, jaren - jaren geleden zijn er al meerdere mensen die de noodklok binnen de Knvb hebben geluid over de algemene ontwikkelingen van het Nederlandse voetbal maar toen wisten de heertjes het allemaal zo goed, Feyenoord won de Uefa Cup, Ajax en PSV haalden vlak achter elkaar de laatste rondes van de Champions League, het EK in eigen land was tot de halve finale bereikt.

Anticiperen is beter dan reageren om maar in de voetbaltermijnen te blijven, dit gaat jaren kosten.

Het is goed dat het probleem onderkent wordt.
De aanpak wordt een hele klus. Want wat doen we precies fout?
We hebben het elke keer over het geld, maar goed spelers blijven allemaal mensen en er zijn natuurlijk kwaliteitsverschillen, neemt niet weg dat we wel degelijk de spelers hebben die iets kunnen bereiken.
Misschien moeten we vanuit de overheid iets gaan bewerkstelligen om de boel naar een hoger plan te tillen?

Nederlandse clubs moeten goed kijken naar wat er in Portugal gebeurt clubs als Porto, Benfica en Sporting kopen Jonge talenten in Zuid-Amerika voor 5 tot15 miljoen en laten ze niet voor minder dan 40 miljoen gaan. Dat kan alleen als de salarissen in Nederland omhoog gaan want met een max van 1miljoen komt er geen hond. Zo liep Ajax Eto'o ook mis. PSV en Ajax kunnen zo de nieuwe Ronaldo/romario ontdekken maar als je zo gierig op je centen let dan zal het er nooit van komen.

Als je geld wilt maken moet je investeren het kan niet anders!

28 oktober 2014 om 21:22

Ben het met je eens dat hogere salarissen noodzakelijk zijn maar het is Door de regelgeving eigenlijk onmogelijk. Je mag als Nederlandse club maar 60 procent van je omzet besteden aan salarissen.

28 oktober 2014 om 21:48

Dan moeten de regels wordrn aangepast! De Eredivisie word elk jaar maar slechter en slechter en als er niks gebeurd word het zo'n nietszeggende competitie als in Zwitserland ofso. Landen als Rusland, Oekraïne en Turkije gaan ons inhalen of staan al boven ons qua niveau en het word alleen maar erger.

29 oktober 2014 om 01:08

Dat is niet eens een echte regel, maar slechts een aanbeveling. Er zijn genoeg Nederlandse clubs die een hoger percentage uit geven.

29 oktober 2014 om 01:12

Die Portugese topclubs hebben dan ook wel meer te besteden. Bovendien verkopen die clubs weldegelijk voor minder. Er zijn slechts enkele spelers die voor meer verkocht worden in Portugal, de meesten gaan voor aanzienlijk minder.

Bovendien: een groot deel van die bedragen gaan niet eens naar de Portugese clubs, maar naar 'third party owners'. Daardoor kan er ook voor hoger bedragen gekocht worden, want de clubs betalen daar maar een klein deel van. Zo'n constructie is in Nederland echter verboden en gaat bovendien ook hoogstwaarschijnlijk verboden worden door de Uefa en de Fifa.

Daarnaast kun je in Nederland ook geen 40 miljoen voor spelers krijgen. Geen enkele buitenlandse club die dat wil betalen en als een club minder betaald en de club weigert mee te werken, kunnen ze voor de rechter om medewerking vragen, want een aanzienlijke sportieve of financiële verbetering is al reden om een gereduceerd transferbedrag bedingen, dat vaak veel lager ligt dan wat de club anders kan krijgen.

29 oktober 2014 om 10:13

Dat is gewoon onzin elk jaar verkoopt een club als Porto wel een speler voor 40miljoen of meer ook zonder zo'n third party. Zeggen spelers als Falcao, Hullk, Witsel, James en laatst Mangala jou niks? Dit kunnen Nederlandse clubs ook maar ze zijn te laf om te investeren.

Het is heel simpel Knvb:
- laat de clubs maar schulden maken, laat ze maar een vermogen aan spelerssalarissen betalen, dan komen de betere spelers wel;
- jonge speler die hier hun opleiding hebben genoten mogen pas op hun 22 jarige leeftijd vertrekken
- dun de eredivisie uit tot max. 12 clubs en laat de beste 4 clubs aan het eind van de competitie play-offs spelen tegen de beste 3 van België, 2 van Denemarken, 3 van Zweden en 1 van Noorwegen en 1 van Schotland. Je zou een halve competitie van 7 wedstrijden kunnen spelen en daarna de Europese tickets kunnen verdelen.

28 oktober 2014 om 21:18

Wat schieten de Nederlandse clubs daar mee op behalve dat het extra belasting is na de reguliere competitie... tevens levert het qua geld niks op.

En het is Knvb, geen Kevb(europees) het is de Eredivisie niet de Benedezwenorschot League.

28 oktober 2014 om 21:29

Kun je rekenen of moet ik je het voordoen! 12 clubs is 22 wedstrijden, vervolgens nog play-offs met 7 wedstrijden, dus totaal 29 wedstrijden, hoezo extra belasting! Let een op ......

28 oktober 2014 om 22:04

Constant heen en weer vliegen.(kost ook nog eens wat)
Ging mij er meer om dat waarom wij als competitie...waar geld zo belangrijk is vervolgens het risico moeten lopen dat een club... uit Noorwegen met de laatste ticket aan de haal gaat.

Geld staat gelijk aan je prestaties(mits het uitgegeven word)
En de Eredivisie indunnen is al helemaal onzin, totaal oneerlijk tegenover de andere clubs.

En dat 1e mag je achterwege laten, ja ik kan rekenen, ben alleen niet altijd even scherp... vooral als je de hele dag gewerkt heb.

Nou, wanneer en waar moet ik mij melden?

De KNVB moet het voetbal meer en beter verkopen, daar hebben NL'se clubs het meest profijt van. Opleiding en trainers zijn echt goed hier maar KNVB en clubs buiten dit gewoon te weinig uit.

Bijvoorbeeld zelf de tv rechten kopen en verkopen, ook in het buitenland? Of competitie opzet wijzigen. Onder eerste divisie de amateurs opdelen in 4 regio's en die via playoffs laten promoveren. Dus nog betere doorstroom van onderen.

Zomaar 2 gedachten die in mij op komen.

Misschien aantrekkelijker maken voor buitenlandse investeerders (sjeiks) zodat ze topspelers hierheen kunnen halen.

Ten eerste de teams verplichten op gras te gaan spelen in de eredivisie, voor clubs die het niet kunnen betalen helpen ze mee.

Ten tweede bij elke club in nederland de jeugdopleidingen beter maken vergelijkbaar met die van dortmund dan binnen 10 jaar schiet het niveau omhoog

Hopelijk gaan de Nederlandse clubs nog veel erger keihard onderuit in de komende Europese wedstrijden.

Dan pas zal het de bobo's dagen dat zo'n Beneliga toch nog zo geen slecht idee is.

Om mijn bescheiden mening te geven:

Waar ik mij grotendeels zorgen over maak is de fysieke en mentale achterstand die we hebben op landen zoals Duitsland, Engeland, Italië, etc.
Het lijkt mij geen verkeerd idee als niet enkel de Knvb, maar ook andere belangrijke sportbonden in NL eveneens samen gaan zitten met het Ministerie van Onderwijs. Lichamelijke Opvoeding is in Nederland op school echt een achtergesteld fenomeen geworden met niet enkel sportieve achterstanden maar ook stijging in obesitas gevallen onder kinderen en tieners.
Ik denk als de intensiviteit op onderwijsniveau omhoog gaat qua lesuren erin en ook een breder topsport-opleidingsklimaat ontwikkeld word, Nederland in de toekomst grote stappen kan maken.
Er zijn veel sporten waar wij goed in zijn, en zelfs toonaangevend zijn. Het is belangrijk dat wij dit blijven en dat wij ons blijven verbeteren.
En niet zoals de Knvb enkele jaren geleden deed, allerlei landen en clubs uitnodigen om te zien hoe goed wij wel niet zijn met opleiden om vervolgens stil te staan in onze eigen doorontwikkeling.

En specifiek op het voetbal gericht, is het van belang dat er in alle geledingen de juiste mensen zitten en op democratische wijze. Niet het aanstellen van vriendjes, maar mensen met ervaring en kennis in hun vakgebied.
Het instellen van een vast speelsysteem binnen alle Knvb elftallen, een trainingsbeleid zodat talenten per elftal stappen blijven maken en blijven leren. Niet alleen technisch en tactisch, maar ook fysiek en mentaal.
Persoonlijk denk ik dat daar de winst in te behalen valt.

Maar dit is slechts mijn bescheiden mening.

28 oktober 2014 om 22:15

stofwolk,

Het klopt wel dat de conditie van de jeugd een stuk minder is tov vroeger. Maar dat is in de andere landen ook zo. Ook daar hebben ze weinig uren lichamelijke opvoeding op school en een Playstation thuis.

Maar waarom zou de overheid, via de scholen, het allemaal moeten oplossen?

Wij, de ouders, wij kunnen onze kinderen ook van de computer sleuren en zacht dwingen om buiten te spelen.

28 oktober 2014 om 22:22

Ik kan niet oordelen over thuissituaties, maar het is wel een feit dat L.o. uren gedaald zijn de afgelopen jaren. Ik zeg ook niet dat de overheid het moet oplossen.
Ik bedoel dat ze de handen ineen moeten slaan en dit een uitgelezen kans kan zijn om juist initiatief te nemen binnen dit kader.

Overigens hebben landen als Engeland en Duitsland een veel ruimere invulling van L.o. dan wij en is er veel meer competitieverband tussen scholen en colleges onderling.
Om nog maar te zwijgen van de Amerikaanse sportcultuur.

29 oktober 2014 om 08:23

stofwolk,

Ik zou de Amerikanen nu nét niet als lichtend voorbeeld aanduiden.

17,3 procent van de Amerikaanse kinderen en adolescenten is zwaarlijvig.
Da's beduidend meer als bij ons. Ze doen dus toch iets 'verkeerd'.

De Amerikaanse overheid heeft gewoon veel aandacht voor de jonge potentiële superatleten. Die worden wel verwend. M.i. niet de juiste aanpak. Bijna 1 kind op 5 is te dik daar.

De overheid kan wel ingrijpen door infrastructuur te voorzien waardoor jongeren meer kunnen bewegen. Alle jongeren en niet alleen de superatleten.

Dan kan gaan van het aanleggen en bouwen van parkjes en sportfaciliteiten, of het subsidiëren van jeugdcoaches voor allerlei sporten.

Ook kan ze sensibiliseren om ouders te motiveren hun kinderen meer buiten te jagen.

Ik heb er geen zicht op hoe het in Nederland is, maar tijdens de schoolvakanties zijn de wegen hier 's morgens bijna verlaten. Bijna nergens heb je files. Die 'wonderbaarlijk' weer wel verschijnen wanneer de scholen terug openen.

Mijn kinderen moeten met de fiets naar school. Verplicht. Ik breng ze zelden en als ik het wel eens doe, dan zie ik honderden auto's met ouders aanschuiven aan de schoolpoort om hun kind af te halen of te brengen.

Dat was in 'mijn' tijd niet zo. Iedereen ging met de fiets of te voet.

Nu redeneren ouders 'kom, ik breng je wel met de auto, want de fiets is te gevaarlijk', niet beseffend dat ze zelf bijdragen tot dat 'gevaar'.

Daar kan de overheid echt wel ingrijpen.

Nu we als competitie break-even draaien moet de Eredivisie weer gaan groeien in status en aanzien zodat bijvoorbeeld verstandige profs zoals Guardado toch voor een Nederlandse club kiezen.

Er wordt door Cruyf en adapten, geopteerd voor opleiden van de jeugd maar in mijn beleving zijn we daar al sterk in. Om als opleidingsland betere resultaten te boeken moet in ieder geval het minimale non-EU jeugdsalaris afgeschaft worden en het minimale non-EU salaris verlaagd. Hierdoor kunnen bv. weer Braziliaanse talenten komen en kan je verwachten dat non-EU spelers nog steeds echt een toegevoegde waarde zijn.

Verplichte pensioen-afdrage voor buitenlanders afschaffen zodat het netto-salaris omhoog gaat.

Verder moet de Knvb zich bij de Uefa nog sterker maken voor Ffp, Third-Party-Ownership en zo. Nederland staat er dan (samen met Duitsland) relatief zeer gunstig voor alhoewel de transerinkomsten ook zullen afnemen. Uefa kan bv. extra plaatsen geven aan landen die voldoen aan FFP (net zoals gebeurd met Fairplay). Overigens heeft de Uefa goede club laatst al eens beloont met €250.000 uit de boete-pot van Ffp.

Vanuit zowel de EU als Uefa kan je ook een steeds verdere gelijktrekking van fiscale zaken verwachten, wat ook nooit ongunstig voor Nederland zal zijn.

Maar het meeste verantwoording ligt bij de club-bestuurders. Zij moeten eens goed naar de successen van FC Basel, Redbull Salzburg en bv. Apoel Nicosia kijken. Dit zijn clubs die wel Europees succes boeken vanuit een kleine competitie.

Met het afschaffen van de crisis-tax gaat onze top 5 er ook €2 miljoen per jaar op vooruit.

Kunstgrasvelden in de eredivisie verbieden en de scheidsrechters moeten mannelijker voetbal toestaan. Dan wordt het al snel beter

opbokken met die hollandse school. voetbal ontwikkelt zich voortdurend, en daar moet je in mee gaan. we hoeven geen ouderwetse stijlen die slechts voor een niche werken, we moeten mee met modern voetbal

Er worden gewoon te weinig kinderen geboren in Nederland en dat aantal zal alleen maar dalen met de aanhoudende financiële zorgen. Er zijn bijna geen grote autochtone gezinnen (+4 kinderen) meer en het aantal één ouder kinderen neemt alleen maar toe, wat natuurlijk niet bijdraagt aan een gezonde basis voor de kinderen om een sport te kunnen beoefenen.

Het is verstandiger om een gezin niet verder te laten groeien dan met twee kinderen of minder. Meer kinderen zorgt gemiddeld gezien voor te veel financiële problemen en we leven tegenwoordig in een land waar beide ouders dienen te werken. Dit is onherstelbaar. De autochtone bevolking wordt verkleind door aanhoudende financiële problemen in combinatie met massa immigratie. Ondanks dat voetbal een wereldwijde volkssport is komt dit niet echt tot uiting bij onze allochtonen. Marokkanen en Turken, misschien wel de grootste voetballiefhebber in ons land, hebben zo weinig binding met de Nederlandse Staat, dat zij in een periode van ruim 40 jaar echt belachelijk weinig goede voetballers hebben voortgebracht. Dat terwijl deze groepen heer en meester zijn op diezelfde pleintjes waar veel van onze grootste voetballers hun eerste kunstjes hebben vertoond.

Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat juist deze groepen de meeste alleenstaande ouders hebben en niet een gezonde basis hebben om hun favoriete sport te kunnen beoefenen, in combinatie met scholing wat zowel sportief als menselijk goed is voor de ontwikkeling. Minder kinderen, minder grote autochtone gezinnen en allochtonen die vaak door één ouder opgevoed worden en geen binding hebben met dit land, is door de oorzaak (overheid) verdoemd om toe te kijken naar het uiteindelijk gevolg (minder goede voetballers). Dit is onherstelbaar.

De Knvb kan hier weinig aan doen en dit staat ook geheel los van de financiële situaties waarin onze clubs zich bevinden. Wij kunnen nou eenmaal niet concurreren met het buitenland wat voornamelijk voortkomt uit televisie inkomsten en dat we commercieel een te klein land zijn. Wat de Nederlandse clubs nu moeten doen is zoveel mogelijk spelers verkopen en het kapitaal in het buitenland juist naar ons land trekken. Deze zomer hebben we meer spelers verkocht dan dat er aan TV inkomsten verdeeld wordt. Met dit geld moeten we onze clubs laten groeien en dus investeren in de jeugdopleidingen en stadions. Op deze manier kunnen we in ieder geval vooruit kijken in plaats van stilstaan en niet begrijpen waarom onze Nederlandse clubs niets meer voorstellen in Europa.

Gelukkig is het nog altijd 11 tegen 11, dus zoveel goede voetballers hoeven er niet geboren te worden in Nederland, maar aangezien er 60.000 minder kinderen worden geboren ten aanzien van de jaren 70, dan weet je wel dat het aanbod hard daalt en nog dalende is. Voetbal zal nooit meer verdwijnen, maar de naoorlogse Nederlandse samenleving gaat een langzame en pijnlijke nederlaag tegemoet. Het is uitgesloten dat de grootste sport in ons land hiervan niet de gevolgen zal voelen.

Het ergste is misschien nog wel dat één allochtoonse baltovenaar misschien genoeg is om nog wat tegengas te geven. Een rolmodel voor zowel de autochtone als allochtone mensen in dit land die schittert in ons prachtig Oranje tenue. Dit is al meermaals voorgekomen in de geschiedenis van het voetbal, dat één iemand een land met zoveel verschillen kan samensmelten. Verbroederd door het voetbal.

De Knvb heeft één grote fout gemaakt en dat is het verkrachten van het zaalvoetbal. De jeugd van allochtone komaf in Nederland hadden veel eerder de zaal in gemoeten worden en moeten spelen tegen jeugd-zaalvoetbalteams van professionele clubs (wat dus lange tijd niet mogelijk was en volgens mij zit de Knvb nog steeds in een soort van testfase op dit moment). Vanuit daar hadden ze de beste voetballers moeten ondersteunen met onderwijs en veel van deze jongens moeten laten doorstromen naar het veldvoetbal. Ik durf te wedden dat dit ook te sprake komt tijdens deze congres, maar dat de Knvb huivert bij de gedachte van zaalvoetbal.

Nou....eindelijk dan maar toch....werd keer tijd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren