Lazio komt top vijf binnen, Benítez en Mazzarri halen opgelucht adem

Lazio heeft zondagavond de vierde overwinning op rij geboekt. De Romeinen waren met 2-1 te sterk voor Torino en klimmen daardoor over AC Milan heen en staan nu vijfde in de Serie A. Milan komt later deze zondagavond nog wel in actie, tegen Fiorentina. Rafael Benítez en Walter Mazzarri konden opgelucht ademhalen: de coaches staan onder druk, maar Napoli won met ruime cijfers van Hellas Verona (6-2) en Internazionale boekte een 0-1 overwinning bij Cesena.

/

Lazio - Torino 2-1
Stefan de Vrij stond weer in de basis bij Lazio, maar Edson Braafheid zat op de bank en zou daar ook de hele wedstrijd blijven zitten. Vanaf die positie zag de linksback zijn ploeg goed beginnen: Antonio Candreva kreeg al in de vijfde minuut een goede kans om Lazio op voorsprong te brengen, maar hij vond Torino-doelman Jean-François Gillet op zijn pad. De keeper had tien minuten later geen antwoord op de vrije trap van Lucas Biglia, die Lazio met een fraaie inzet op voorsprong bracht. Voor de Argentijnse middenvelder betekende dit zijn eerste goal van het seizoen.

Lazio bleef na de openingstreffer de bovenliggende partij en kreeg in de eerste helft nog kansen via Candreva en Filip Djordjevic, maar Gillet hield Torino op de been. De bezoekers lieten voor de thee niet veel zien, maar kwamen kort na rust toch op gelijke hoogte, toen Alexander Farnerud uit de rebound de 1-1 kon binnenschieten. Lazio besloot echter om niet bij de pakken neer te gaan zitten en Candreva zorgde al voor gevaar, voordat Miroslav Klose de voorsprong voor de thuisploeg herstelde. Torino probeerde in het restant nog wel wat terug te doen, maar de defensie van Lazio (met De Vrij negentig minuten binnen de lijnen) gaf geen krimp.

/

Napoli - Hellas Verona 6-2
De Italiaanse media claimen dat Benítez nog drie wedstrijden de tijd heeft om zijn baan te redden en dat de duels met Hellas, Atalanta en AS Roma gewonnen moeten worden. Eerstgenoemde ploeg werd zondag in ieder geval aan de zegekar gebonden en dat was mede te danken aan Marek Hamsik en Gonzalo Higuaín, die eindelijk hun eerste goals van dit seizoen maakten. Laatstgenoemde maakte zelfs een hattrick en Hamsik maakte met twee doelpunten de openingstreffer van Emil Hallfredsson, die al in de openingsminuut trefzeker was met een volley, ongedaan. Kort voor rust schoot Hamsik de gelijkmaker binnen en tien minuten na rust maakte hij uit een rebound ook de 2-1. Napoli leek op rozen te zitten, maar Hellas gaf zich niet zomaar gewonnen.

De bezoekers kwamen ruim twintig minuten voor tijd langszij door een prachtig doelpunt van Nicolás López, die het strafschopgebied in dribbelde en de bal met links in de korte hoek ramde. De vreugde bij de jonge Uruguayaan was enorm, maar slechts van korte duur, want twee minuten later zette Higuaín Napoli alweer op 3-2. Hellas kwam vervolgens opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging achter voor een hoekschop, en uit een counter maakte José Callejón de 4-2. Hierna ging het snel: Higuaín maakte na goed werk van Raúl Albiol de 5-2 en leek even hierna al zijn hattrick compleet te maken, maar zijn derde doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Callejón raakte kort voor tijd de paal en even daarna maakte Higuaín alsnog zijn derde, door een door Dries Mertens verdiende strafschop te verzilveren: 6-2.

/

Cesena - Internazionale 0-1
Bij Napoli staat Benítez onder druk, maar bij Internazionale zit Mazzarri niet veel steviger op zijn stoel. De 0-1 overwinning bij Cesena was dan ook meer dan welkom: Mauro Icardi maakte na een halfuur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd, door een strafschop te benutten. Deze penalty was veroorzaakt door Cesena-doelman Nicola Leali, die de doorgebroken Rodrigo Palacio had neergehaald en een directe rode kaart kreeg. Cesena moest dus met tien man op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar in de tweede helft nog een grote kans voor, maar Samir Handanovic hield Emmanuel Cascione met een geweldige redding van het scoren af. Hugo Campagnaro dacht Inter nog op 0-2 te zetten, maar zijn goal werd afgekeurd, waardoor Icardi de matchwinner werd.

Denk je dat Lazio in de top vier kan eindigen?