Valencia slaat toe bij corners en profiteert van nederlaag Barcelona

Valencia is in het eigen Mestalla nog foutloos in dit seizoen. De ploeg van Nuno won zaterdagavond met 3-1 van Elche en heeft nu uit vijf thuisduels in de Primera División vijftien punten gehaald. Opvallend was dat alle doelpunten van de wedstrijd gemaakt werden uit hoekschoppen. Valencia profiteert met de overwinning van de nederlaag die Barcelona leed in el Clásico en heeft nu nog twee punten minder dan de koploper. Elche blijft onder de degradatiestreep staan.

/

Vorige week verloor Valencia van Deportivo La Coruña en los Che hadden in eigen huis dan ook wat goed te maken. Dat lukte, dankzij de corners van Pablo Piatti. In de dertiende minuut vond de kleine Argentijn vanaf de linkerkant Shkodran Mustafi (1-0) en vijf minuten later nam Piatti ook de hoekschop vanaf rechts, die werd binnengewerkt door Daniel Parejo. Elche had maar weinig te vertellen en Valencia zat dan ook vroeg in de wedstrijd op rozen.

De thuisploeg kreeg mogelijkheden om verder uit te lopen, maar scoorde pas een kwartier na rust weer: opnieuw uit een hoekschop. Ditmaal was het geen speler van Valencia die op het scorebord verscheen, maar David Rodríguez Lombán (overigens ex-Valencia), die de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. In de slotseconden kon Jonathas de eer nog redden voor Elche, dat volgende week Espanyol op bezoek krijgt. Voor Valencia wacht het uitduel bij Villarreal.

Denk je dat Valencia dit seizoen Champions League-voetbal kan halen?