Di Matteo ziet Huntelaar niet weer scoren en is ongeslagen status kwijt

Roberto Di Matteo is in zijn derde wedstrijd als coach van Schalke 04 zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. Na overwinningen op Hertha BSC en Sporting Portugal, beiden met een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, werd er zaterdag met 1-0 verloren van Bayer Leverkusen. Hakan Calhanoglu was met een fraai binnengeschoten vrije trap de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

/

De overwinning van Bayer was verdiend, maar niet erg overtuigend. Di Matteo kreeg bij Chelsea de kritiek dat hij te vaak 'de bus voor het doel parkeerde' en liet Schalke op bezoek in Leverkusen ook erg verdedigend spelen. De gasten toonden nauwelijks aanvallende intenties en als zij er eens uitkwamen, dan was dat via een lange bal op Huntelaar. Die had in de eerste helft niet zoveel te vertellen, maar Bayer deed het niet veel beter. De thuisploeg kreeg mogelijkheden via Calhanoglu en Stefan Kiessling, maar veel viel er niet te genieten in de BayArena.

Acht minuten na rust kwam Bayer dankzij de individuele klasse van Calhanoglu toch op voorsprong. De middenvelder mocht van ongeveer twintig meter afstand aanleggen voor een vrije trap en plaatste de bal fraai in de bovenhoek, buiten het bereik van de kansloze Ralf Fährmann. Dit doelpunt deed de wedstrijd goed: op aangeven van Calhanoglu maakte Karim Bellarabi bijna meteen na de openingstreffer de 2-0, maar zijn schot ging rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Schalke moest door de achterstand meer risico's nemen en kwam zowaar wat beter in de wedstrijd. Julian Draxler schoot vanuit de tweede lijn over en twintig minuten voor tijd kreeg Huntelaar een grote kans, maar op het moment dat hij wilde schieten werd hij nog net achterhaald door een tegenstander. In de slotfase mocht Schalke het nog met een man meer proberen, omdat Tin Jedvaj vijf minuten voor tijd een directe rode kaart pakte na een harde overtreding op Jan Kirchhof, maar de gelijkmaker zat er ondanks een slotoffensief niet in. Het bleef bij 1-0 en Bayer stijgt dankzij deze overwinning naar de vierde plaats in de Bundesliga. Schalke staat zeer teleurstellend twaalfde.

Denk je dat Roberto Di Matteo de juiste man is voor Schalke 04?