Sprookje Southampton duurt voort, Arsenal wint weer in Engeland

Southampton blijft verbazen in de Premier League: na de nederlaag van Manchester City stijgt het team van trainer Ronald Koeman naar de tweede plaats. Stoke City werd zaterdagmiddag met 1-0 verslagen. Arsenal won met 0-2 van Sunderland en komt daardoor op gelijke hoogte met Liverpool; die ploeg kwam thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Hull City. West Bromwich Albion en Crystal Palace hielden elkaar in evenwicht: 2-2.

/

Southampton - Stoke City 1-0
Het sprookje van de gebroeders Ronald en Erwin Koeman duurt voort. Tegen Stoke, waar Erik Pieters in de basis stond als linksback en Oussama Assaidi inviel, was het topscorer Graziano Pellè die de openingstreffer voorbereidde. De Italiaanse spits schoot na iets meer dan een half uur op de paal, waarna Sadio Mané op knappe wijze de rebound voor zijn rekening nam en de 1-0 scoorde. In de tweede helft was Pellè zelf dicht bij de 2-0 na een heerlijke pass van Dusan Tadic, maar trof zijn kopbal slechts de lat. Omdat de gasten in het St Mary’s Stadium echter evenmin tot scoren kwamen was de treffer van Mané voldoende om achter Chelsea (dat zondag op bezoek gaat bij Manchester United) op te schuiven naar de positie van runner-up.

/

Sunderland - Arsenal 0-2
Arsenal won al drie competitiewedstrijden op rij niet meer en wist dus wat het te doen stond, op bezoek in het hoge noorden van Engeland. Goed was het niet wat de bezoekers uit Londen lieten zien, maar een inschattingsfout van Wes Brown kwam uitstekend van pas. De verdediger van Sunderland, dat vorige week nog werd gekleineerd bij Southampton, vergiste zich in Alexis Sánchez en moest vervolgens toezien hoe de sterspeler van Arsenal met de bal aan de wandel ging en doelman Vito Mannone fraaie verschalkte. Onverdiend was die voorsprong ook niet, aangezien de thuisploeg in de eerste helft helemaal niks klaarspeelde in de voorste regionen.

Na rust kwam daar verandering in. Sunderland leek aan te voelen dat er iets te halen viel en zocht een aantal keer gevaarlijk de aanval. Zo stuitte Jack Rodwell op Wojciech Szczesny en moest ook Sebastian Larsson na een goede schietkans zijn meerdere erkennen in de doelman van the Gunners. Al met al was het teleurstellend wat Arsenal daar tegenover stelde, maar de 0-1 van voor rust werd uiteindelijk zonder al te veel moeite in stand gehouden. In de absolute slotfase mocht Alexis zelfs nog een tweede duit in het zakje doen. De Chileen kon wederom profiteren van een fout achterin en tekende voor de 0-2 eindstand.

/

Liverpool - Hull City 0-0
Het was niet bijster veel, wat Liverpool en Hull City tijdens de eerste 45 minuten lieten zien op Anfield. De thuisploeg leek nog beduusd van de kansloze nederlaag op eigen veld, woensdag tegen Real Madrid in de Champions League, terwijl de als elfde geklasseerde gasten niet de behoefte voelden om vol op de aanval te spelen tegen the Reds. Het was dan ook geen verrassing dat er halverwege een 0-0 tussenstand op het scorebord stond. Liverpool was de bovenliggende partij, maar tot veel grote, uitgespeelde kansen leidde dat ook in de tweede helft niet. Spits Mario Balotelli claimde in de slotfase nog een penalty, maar zijn verzoek werd niet gehonoreerd en dus bleef het in Liverpoool bij 0-0.

/

West Bromwich Albion - Crystal Palace 2-2
Crystal Palace leek zichzelf in het 'degradatieduel' met West Bromwich Albion wat lucht te verschaffen. De ploeg uit Londen kende een uitstekende eerste helft en stond bij rust op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na een kwartier spelen had Brede Hangeland met een intikker voor de 0-1 gezorgd, waarna Mile Jedinak op slag van rust uit een strafschop voor de 0-2 tekende. Victor Anichebe maakte de wedstrijd met een rake kopstoot, zes minuten na de hervatting, weer spannend, maar the Baggies leken er niet meer in te slagen om de comeback te completeren. Diep in blessuretijd redde Saido Berahino met een rake strafschop echter alsnog een punt voor de thuisploeg.

Denk je dat Southampton zich in de top kan handhaven?