Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

West Ham United blijft verrassen en klopt ook Manchester City

Chelsea krijgt zondag de kans om uit te lopen op belangrijkste achtervolger Manchester City. De regerend landskampioen kwam zaterdagmiddag al in actie tegen West Ham United, dat opvallend goed aan het seizoen is begonnen en ook the Citizens wist te verrassen. West Ham won met 2-1 van het sterrenensemble uit Manchester en heeft nu zestien punten: slechts een minder dan de tegenstander van zaterdag. City kan later deze middag op de ranglijst worden ingehaald door het Southampton van Ronald Koeman, dat om 16.00 uur thuis tegen Stoke City speelt.

/

Manuel Pellegrini zal balen, bijvoorbeeld van wat Sergio Agüero liet zien op Upton Park. El Kun was vorige week nog goed voor vier doelpunten tegen Tottenham Hotspur, maar zaterdag had hij duidelijk zijn dag niet. Agüero was nog wel verantwoordelijk voor de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd, in de tweede minuut, maar zijn schot kon worden gekeerd door Adrián. City viel in het restant van de eerste helft erg tegen en zorgde eigenlijk alleen via vrije trappen voor enig gevaar. West Ham kreeg de beste kansen en kwam na twintig minuten op voorsprong, dankzij uitstekend voorbereidend werk van Enner Valencia. De Ecuadoriaan werd vrijgespeeld door Alex Song en gaf Morgan Amalfitano een niet te missen kans.

City moest in de achtervolging, maar West Ham bleef de bovenliggende partij. Stewart Downing kwam nog het dichtst bij de verdubbeling van de marge, maar zijn kopbal ging net over, en ook wat andere mogelijkheden leverden niet de 2-0 op. Kort voor rust kreeg City uit het niets een grote kans op de gelijkmaker, maar Agüero kreeg de bal van dichtbij niet in het doel, waardoor West Ham met een verdiende voorsprong ging rusten. In de tweede helft bleef de thuisploeg druk zetten en na een 'rabona-pass' van Song kon Downing scoren, maar zijn schot ging net naast het doel van Joe Hart.

/

Diafra Sakho en Valencia werden ook nog gevaarlijk namens West Ham, maar het tweede doelpunt bleef uit. City kwam vervolgens beter in de wedstrijd en kreeg grote kansen op de gelijkmaker, waarbij de grootste mogelijkheid voor Agüero was. De Argentijn leek simpel te kunnen binnenschieten, maar mikte net te hoog, waardoor de bal de lat raakte en West Ham met de schrik vrijkwam. De 1-1 leek niet lang uit te kunnen blijven, maar bij een tegenaanval kwam West Ham een kwartier voor tijd op 2-0. De doellijntechnologie was nodig om te bewijzen dat Hart de kopbal van Sakho achter de doellijn wegsloeg.

Dankzij een magisch moment van David Silva deed City snel na de goal van Sakho (alweer zijn zesde van het seizoen) wat terug. De kleine Spanjaard dribbelde het vijandige strafschopgebied in en vond ruimte voor een schot, die schitterend in de verre hoek binnen viel. De druk op het doel van West Ham werd nu nog verder opgevoerd en de verdediging van de thuisploeg zag er een aantal keer onzeker uit. Stevan Jovetic kwam in blessuretijd nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gepakt door Adrián, die even later een afstandsschot van Aleksander Kolarov net naast zag gaan. De voorsprong van West Ham bleef staan en City leed zodoende zijn eerste uitnederlaag van dit seizoen. Mocht Chelsea zondag weten te winnen van Manchester United, dan groeit de voorsprong op City naar acht punten.

Denk je dat Manchester City nog kampioen kan worden?

1
2

Ach we speelden niet slecht. Credits aan West Ham.

Kolarov moet altijd spelen, Clichy zuigt.
Touré begon zich gaandeweg te realiseren dat hij zich meer moest inzetten om iets te kunnen bereiken.

25 oktober 2014 om 16:03

Dzeko kan voortaan maar beter als supersub spelen. Zie liever Jovetic op het veld.

Nu hopen dat Chelsea morgen wint!

25 oktober 2014 om 16:07

Heb er alle vertrouwen in!

25 oktober 2014 om 16:08

Als ik de poll moet geloven maakt het toch niks meer uit haha

25 oktober 2014 om 16:11

Ook het eerste wat ik dacht, winnen we dan is het kampioenschap al bijna binnen met nu al 8 punten voorsprong

25 oktober 2014 om 18:26

Na een kwart van de wedstrijden? Chelsea's traditionele november dip komt er nog aan...
Maar dit weekend kan nog licht tegenvallen, niet meer erg. Dat is inderdaad wel zo.
Hoop wel dat Mourinho voor de winst speelt, niet op een punt

25 oktober 2014 om 16:17

Proficiat, die Song kon volgens velen nimmer voetballen na zijn passage bij Barcelona, wel die zou bij het huidige Arsenal perfect inpassen met zijn power en dynamiek.

25 oktober 2014 om 17:03

Dat riep ik ook een paar x maar de arsenalfans hier riepen dat ze m niet terug hoefde. Nou kijk eens aan speelt een puik seizoen tot nu toe

25 oktober 2014 om 17:55

Hoef hem nogsteeds niet terug hoor. Is beter als wat we nu hebben maar verzaakt verdedigend te vaak. Ik zie liever een echte topper komen of dan maar een subtopper. Dat is nog altijd beter dan Song in verdedigend opzicht. Aanvallend is hij prima.

25 oktober 2014 om 16:50

Een westham fan?! Die had ik nog niet gezien op vz :P Maar top voor jou en voor mij dat city punten heb laten liggen hihi

wat een onpasseerbaar middenveld heeft west ham toch met noble song en kouyate!

25 oktober 2014 om 15:44

Amalfitano heeft ook geweldig gespeeld.

Het wordt ook erg lastig als Aguero vanaf 2 meter op de lat schiet. Zulke kansen moeten er toch echt in. Gefeliciteerd West Ham supporters. Prachtige overwinning !

25 oktober 2014 om 15:48

Dankje

Prachtige overwinning! Motm Alex Song. Wat speelde die weer formidabel! Wel enigszins geluk gehad met 3x het houtwerk. Come on you irons!

We kunnen Chelsea dan nu ook inmiddels wel feliciteren met het kampioenschap. De rest laat het helaas compleet afweten.

25 oktober 2014 om 16:51

Het seizoen is nog maar net bezig... We zijn niet nu al kampioen..

Prima resultaat zo voor chelsea met het oog op morgen. Maar eerlijk is eerlijk een zwaar onterechte overwinning. Maar als je de kansen niet afmaakt krijg je dit.
Verder leuk voor whu maar die gaan nog een grote val maken. Verder een heel matig team, maar ontzettend sterke aanvallers.

25 oktober 2014 om 16:16

Zwaar onterecht? Op basis van de 2de helft misschien, maar de eerste helft was WHU gewoon stukken beter. Dit is een terechte uitslag, vooral als je beseft dat Kompany altijd zijn 2de geel had moeten krijgen deze wedstrijd, Sakho en Valencia hebben die verdedigers van City alle hoeken van het veld laten zien in de eerste helft.

wat betreft het "matige" team van Whu, je kan er niet verder van af zitten, ze hebben juist een van de betere selecties van de BPL dit jaar. Als ze nu nog 2 klasse Cv's halen dan eindigen ze top 6.

25 oktober 2014 om 16:49

Nou verder vanaf? Dit whu gaat nog een val maken. De eerste helft waren ze beter, maar alles bij elkaar incl kansen had city meer verdient. Verder was de eerste gele kaar van Kompany onterecht. Dus dat compenseerd zich weer dacht ik dan....

Goede uitslag... Ik hoop dat wij vanaf morgen aan de inhaalsaag kunnen beginnen

Wat een geweldige wedstrijd was dit zeg en hoe West Ham verdedigt, dat is gewoon van uitzonderlijke kwaliteit. Sakho blijft maar scoren geweldige spits denk dat hij het nog wel verder gaat schoppen dan West Ham. Upton Park gaan niet veel ploegen winnen denk alleen Chelsea, wat een overwinning. Denk in 10 jaar wel de beste elftal van West Ham denk dat ze zeker in de top 7 gaan eindigen als ze zo door blijven gaan.

25 oktober 2014 om 15:50

Als zo zo door blijven gaan, dan eindigen zij in de top 4..lijkt me onwssn. Een 7e plek is ook een achievement natuurlijk.

25 oktober 2014 om 15:53

Top 4 is te hoog gegrepen denk, je hebt nog Liverpool Manchester United Arsenal die meer kwaliteit hebben maar als team speelt West Ham gewoon veel beter dan alle 3. Het seizoen is nog ver, ik ben blij als ze in de top 7 eindigen en dat moet lukken. Hoop echt op Europees voetbal en dan over 2 jaar naar het nieuwe stadion. West Ham is stappen aan het maken en Song, Cresswell, Jenkinson, Sakho, Amalfitano, Valencia, Kouyate en Sakho zijn allemaal versterkingen meer dan dat zelfs. Alleen jammer is dat ze Diame hebben verkocht.

25 oktober 2014 om 16:18

Wat moet je met een ongemotiveerde Diame als je Kouyaté en Song voor die posities hebt? alleen centraal achterin is het soms triestig met Collins en Reid (al speelt die laatste uitstekend dit seizoen)

25 oktober 2014 om 17:05

Je had ook Kouyate achterin zetten en Diame gewoon op het middenveld vind jammer dat die weg is en zeker als je ziet hoe die speelt bij Hull City met vertrouwen en maakt veel doelpunten. Een van de belangrijkste spelers bij Hull City.

Shit man, als Utd fan zou ik hier blij mee moeten zijn maar ALS we morgen verliezen van Chelsea, dan gaat het heel erg moeilijk worden volgende week tegen City, die willen nu koste wat het kost wel winnen. Dat willen ze sowieso maar nu hebben ze al 1 CL wedstrijd gelijk gespeeld terwijl ze die makkelijk hadden kunnen winnen en vandaag verloren... ook wordt het verschil tussen City en Chelsea steeds groter.

25 oktober 2014 om 17:22

Dat kan zeker het geval zijn maar dan ook puur op psychologisch vlak. Ik vind zelf dat we nog te vroeg in het seizoen zitten om maar enige waarde te hechten aan gaten van 3, 4 of meer punten want met oog op het drukke schema in december kan dat heel snel veranderen.

Naast Southampton blijft Westham verrassen. Zit best wat kwaliteit in het team en alles valt samen dit jaar. De selectie is niet breed dus het is maar zien hoe lang ze het volhouden.

Prachtige goal door Silva.

Heerlijke pot gezien met een strijdend West Ham, verdiende ook de overwinning. Collins trouwens met een bijna achteloze tackle in de 16 je moet het maar durven!

West Ham speelde geweldig. City in de eerste helft slordig en een aantal spelers haalden hun niveau niet. West Ham had het in de eerste helft al kunnen beslissen, maar maakte de kansen niet af. City maakte in de tweede helft een paar wissels die heel veel impact hadden. West Ham stopt ook met druk zetten, waardoor City veel meer kansen creëerden. Vanaf City's perspectief had te wedstrijd heel anders geworden als Aguero die enorme kans niet had gemist. Maar dat valt van West Ham ook te zetten.

Dzeko, Clichy en Mangala waren niet al te best vandaag. En wat Song bij West Ham doet, dat snapt ook niemand. Die had een "grotere" club kunnen krijgen. Want het blijft een hele goede speler. Aan City's kant speelde Silva weer goed. Hij scoorde ook een prachtige solo goal.

Heerlijke wedstrijd. Eerste keer dit seizoen dat ik een wedstrijd van West Ham heb gezien. Er gaan zeker meer wedstrijden volgen.

Spannende wedstrijd en een knappe prestatie van WH. Ze hadden de wedstrijd al moeten finishen in de eerste helft. Maar goed City had deze wedstrijd ook gewoon kunnen winnen, op basis van de kansen in de tweede helft.

Goed resultaat voor Cfc. Nu nog winnen van Utd en kan men Champagne beginnen te kopen.

Wat een passie en strijdlust bij West Ham. Song, Collins en doelman Adrian waren geweldig.

Wat een heerlijk potje.
Ik hoop dat alle nederlandse verdedigers gekeken hebben naar collins vandaag.
Ongelooflijk , die brak liever een been dan dat de gelijkmaker viel.
Collins van beroep verdediger , dan hoef je dus niet perse te kunnen voetballen.

West ham geknokt voor wat het waard is en met wat geluk een prachtig resultaat.

25 oktober 2014 om 15:56

Precies de tijd is aangekomen dat er een Nederlandse leerschool komt voor te leren verdedigen i.p.v. alleen maar mee te voetballen en opkomen. Verdedigen is zoals de definitie aangeeft een actie die je moet ondernemen om een aanval af te slaan. Niet om zelf te gaan aanvallen (of maak ik nou zelf een tactische blunder?). Gewoon verdedigen niets anders. Zo sterk zijn we niet achterin dus niet allemaal stoer lopen doen met het aanvallen, gewoon verdedigen niks meer niks minder.

Chelsea wordt kampioen. De andere clubs geven te veel weg en Southampton heeft een te krappe selectie om haar reeks het hele seizoen vol te houden.
West Ham doet het geweldig. Big Sam begint eindelijk te presteren, nadat hij flink wat geld heeft uitgegeven aan te dure spelers. Extra leuk dat de relatief goedkope Sakho dan geweldig presteert.

Er zijn weinig verdedigers in de Premier League met grote ballen als die van Collins. Wat een idiote en risicovolle tackles gezien, gelukkig heeft hij de match gewonnen.

Nu morgen Chelsea winnen van Manutd en we staan 8 punten voor City. Mocht de puntenverschil zo blijven begin van 2015 mogen we toch zeggen dat Chelsea kampioen word.

25 oktober 2014 om 15:57

Dat noem ik geen idiote tackles, dat zijn risico's die je neemt in zo een wedstrijd en hij verdedigde als een beest net als Alexandre Song die voor mij de Motm was. Collins speelde geweldig en in zulke wedstrijden moet je zo spelen, anders krijg je er zeker 3 tegen. Heb liever dat ze zo verdedigen dan dat je geen risico's neemt en de wedstrijd verliest. Dit is nou hoe je moet verdedigen en met je kansen moet omgaan.

Diaf! Ha. Ik volgde deze man al toen hij nog in de Championnat National speelde. Toen al een geweldige spits. Maakt echt reuzesprongen. Volgend seizoen naar een vaste subtopper in de PL zou mooi zijn.

25 oktober 2014 om 15:59

West Ham United is gewoon een vaste subtopper in de Premier League.

25 oktober 2014 om 17:57

Klopt. Als ze europees voetbal halen zou dat echt geweldig zijn. Hopelijk kunnen ze dit vast houden en volgend seizoen op de zelfde wijze doorgaan.

Fysiek ook zeer sterk alleen moet Song

Zonde! Was wel terecht hoor, nu maar hopen dat Chelsea punten laat liggen, anders loopt Chelsea wel erg uit

song wat een tank
is weer helemaal opgebloeid zo te zien na die matige seizoenen bij barca

Vinden de engelse hun competitie nu ook heel erg slecht?

Kouyate heeft zijn overgang van Anderlecht naar West Ham United zeer goed verteerd.
Was bij Anderlecht met voorsprong de beste verdediger en hij trek deze lijn door bij West Ham United.
Heeft nog geen mindere wedstrijd gespeeld in de PL , doe zo voort man.

Ik hoor dat Song het naar behoren deed vandaag, die gast had afgelopen zomer op z'n minst naar een Spurs moeten gaan of zelfs Arsenal die daar perfect op de CM past. Wat een bargain is Song toch geweest. Die Sakho trouwens blijft maar verrassen, misschien gaat hij wel een Michu-esque seizoen tegemoet en komt hij wel in de buurt van 15-20 goals als hij deze vorm vasthoudt.

Hopelijk dient deze nederlaag van City ook als extra motivatie voor Chelsea om te winnen morgen ook al krijgen ze het nog lastiger op OT, zou toch wel mooi meegenomen zijn zo'n voorsprong van 8 punten.

waarom krijgt Silva zo'n laag cijfer?? Die was hartstikke goed, ondanks dat City verloor, zeker veel teletekst stemmers.