Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente blijft ongeslagen: ‘Dit was de enige manier om Ajax te bestrijden’

Na afloop van de krachtmeting tegen Ajax (1-1) bleef bij Alfred Schreuder het gevoel van een goede eerste helft en een mindere tweede helft hangen. Uiteindelijk was FC Twente niet meer bij machte om druk te blijven zetten en vertrokken de bezoekers met een punt richting Amsterdam. De club uit Enschede heeft dit seizoen hoe dan ook nog geen enkele nederlaag geleden.

Schreuder zag zeker in het eerste half uur ‘positieve agressie’ bij FC Twente. “We wilden Ajax niet het spel van achteruit laten maken, waardoor we vroeg moesten doorschuiven. Daardoor moeten zij de lange bal spelen en dan kan het heel snel open liggen in de omschakeling. Daarna zag je dat Ajax wat meer grip begon te krijgen.” Schreuder zag voor rust aankomen dat Ajax sterker werd, mede omdat het gewenste spel van zijn ploeg heel veel kracht vergt.

“Dit was de enige manier om Ajax te bestrijden. In de tweede helft hadden we niet meer de kracht om vol druk te zetten”, stelt Schreuder via de officiële kanalen van FC Twente. “Ze gingen van kant naar kant spelen en dat mag niet. Daarin moeten we nog een heel grote stap maken. We hadden veel balverlies in de tweede helft en Ajax had veel meer grip.” Volgens Schreuder heeft zijn ploeg topwedstrijden als zaterdagavond nodig om zich te ontwikkelen. "Uiteindelijk ben ik niet echt tevreden, maar de 1-1 is een terechte uitslag. Er is nog werk aan de winkel. We zijn nog niet goed genoeg om van Ajax te winnen."

FC Twente verdiende een overwinning

1
2

Vind het inderdaad wel een terechte uitslag. 1e helft was voor Twente, 2e helft voor Ajax. Had liever gezien dat de 3 punten meegingen naar Amsterdam maar het had ook zo maar slechter kunnen aflopen.

19 oktober 2014 om 02:59

Denk dat voor Ajax het geluk was dat Corona met een blessure naar de kant moest want vond Corona toch erg gevaarlijk elke keer.

19 oktober 2014 om 10:05

Met paal en lat had ook Twente niet veel te klagen bij vrouwe Fortuna.

19 oktober 2014 om 10:18

Ja voor het zelfde geld waren die 1 meter over gegaan.

Ik blijf erbij dat Schreuder een goede trainer is voor dit Twente, hij laat ze wel voetballen. Ook vorig seizoen was Twente een goed voetballende ploeg. Alleen vergeten sommigen hier dat Twente niet een ploeg is die altijd het spel maakt, maar zich ook kan beperken tot counters wanneer mogelijk. Het enige wat Schreuder beter kan doen is Stevens nu maar eens proberen op doel. Marsman heeft zijn goede momenten, maar krijgt ook elke wedstrijd een doelpunt tegen

19 oktober 2014 om 00:17

Marsman is echt een verschrikkelijke keeper, moet toch wel iets beter te vinden zijn.

19 oktober 2014 om 00:40

Dat zou je denken inderdaad. Ik denk dat Stevens Marsman uitstekend kan vervangen. Daarna staan Bednarek en Plattel over wie ik ook niet enorm zeker ben. Maar in de jeugd loop ook nog Dronkers rond, en dat schijnt een enorm talent te zijn. Marsman als tweede keeper lijkt me een uitstekende positie voor hem

19 oktober 2014 om 02:42

Dronkers zit al bij (jong) Vitesse

19 oktober 2014 om 14:57

Dronkers bedoelde ik inderdaad niet. Hij heet Drommel

19 oktober 2014 om 00:37

Klopt maar ik snap niet waarom het er goed uit ziet met ballen naar voren tot de 1-0. Dan gaan ze altijd achter uit lopen en maken ze vaak grote fouten achterin. Maar inderdaad Stevens moet toch wel een keer in het veld komen zeg... Marsman is en blijft een ongelooflijke grabbelaar.

Die doelpunten kun je hem niet aanrekenen in elk geval sommige. De verdediging maakt ook wel vaak fouten waardoor er een doelpunt komt.

19 oktober 2014 om 00:48

Ik kan me iets voorstellen dat je als team na een doelpunt toch iets rustiger aan gaat doen. Twente was tot die goal veel beter. Toen die goal eenmaal viel, hebben ze denk ik bedacht van dat hun doel bereikt was. Het ligt denk ik een beetje mentaal dus. Ik schat Schreuder en zijn assistenten dusdanig inteilligent in, dat daar een oplossing voor gevonden zal worden

19 oktober 2014 om 12:12

@gofct
Vind je dat echt jah? Ook als je dat al week aan week niet voldoende punten oplevert? Van mij mogen ze eerst voor de 2-0 gaan eer ze dat doen.
Want dat denken ze altijd en die gedachte kost ons meestal 2 punten

19 oktober 2014 om 07:29

Met z'n wisselbeleid etc?? Ik vind het slecht dat schreuder het team nog geen 1 wedstrijd 90 minuten heeft kunnen motiveren om vol gas te gaan!! Hij houd zo vast aan zijn systeem marsman mokthar die totaal niks toevoegen zie liever dan de jeugd op de vleugel dan hem

19 oktober 2014 om 08:52

Je kunt niet 90 minuten vol gas zoals bijv. de 1e helft dan is het hele elftal nog 60 minuten kapot. Wat ik wel vind is je kunt wel rustiger aan doen, maar wel met meer drang naar voren en in ieder geval een bal goed aanspelen, want 2e helft heb ik weer verschrikkelijke pasen gezien

19 oktober 2014 om 12:14

Helemaal mee eens fct-lars...je kunt idd wel rustiger aan doen,ma je moet wel blijven voetballen

Veel kracht vergt . Wel triest dat zulke profs het dan al zo vroeg opgeven. Zelfs een voorsprong gaf geen vertrouwen. Erg triest. Heb ff druk gezet en daarna blijven hangen op eigen helft. Erg vreemd.

19 oktober 2014 om 00:27

Ik denk dat je je erin vergist hoeveel kracht het kost om 90 minuten lang druk te zetten op een tegenstander die het positiespel erg goed beheerst. Er komt een moment dat er 3 spelers zijn die het niet meer kunnen belopen, en dit is om even een voorbeeld te geven, na een uur. Dan kan je ze of alle 3 wisselen maar heb je geen wissels meer, of je gaat met minder druk spelen. Blijf je wel met die 3 spelers druk uit oefenen gaan ze moeten verzaken en loop je sowieso in het mes.

Dat zeg hij nu net ^^.
90 minuten tuurlijk dat houd niemand vol. Maar de 1-0 viel en meteen was het druk zetten en vooruit spelen voorbij. Die 1-0 viel al in 20 minuten... Het kan toch niet vreemd zijn dat maakt niet uit tegen wie er bij een voorsprong naar achteren gelopen wordt. Dit heeft niks met krachten te maken, de verantwoordelijke moet er eens goed van langs krijgen zodat dit blijft voor komen.

19 oktober 2014 om 19:42

na de 1- 0 had Ajax een tijdje het betere spel, maar twente herpakte zich weer voor de rust.

Ik denk Ajax het tegen de kleine ploegen moeilijk krijgen. Die zijn wat minder verwend en zullen naar aanleiding van de wedstrijd in de Kuip volop druk zetten. Ik denk dat dat hun de nek gaat kosten. FC Twente zie ik daarentegen wel als titelkandidaat, met name door de aanwezigheid van de beste middenveld zodra Guitierrez weer beschikbaar is. PSV en FC Twente zullen het dit jaar denk ik uitvechten.

5 minuten naar de 1-0 was het al wel duidelijk dat het een gelijkspel zou worden. Het is inderdaad zo dat je niet de hele wedstrijd druk kunt zetten. Maar ik denk ook niet dat het na 20 minuten al voorbij is. Als nog 1-1 tegen Ajax is een mooie en terechte uitslag.

Nog steeds ongeslagen Yea!!! Heb er alleen niet veel aan 5de met 15 punten.. 3 wedstrijden gewonnen en 6 gelijk... Dat is het zelfde als 5 winnen en 4 verliezen. Tussen "nummer 1" PSV en "nummer 2" Ajax zitten 4 punten. Tussen de "nummer 2" Ajax en de "nummer 11" Willem 2 zitten 5 punten..

Zou Ajax 1 wedstrijd verliezen kunnen ze van de 2de naar de 8ste plek zakken. Dat is gewoon erg dat er zo weinig verschil tussen zit.

19 oktober 2014 om 03:04

Het was een wedstrijd die Twente eventueel kon winnen maar met het uitvallen van Corona werd Twente wel een stukje minder.\vond Corona vandaag in de eerste helft toch een puike wedstrijd spelen.

19 oktober 2014 om 11:10

Het bewijst ook gewoon waar het de 4 wedstrijden aan lag. Kusk/mokthar komt gewoon te kort ten opzichte van miyachi/corona. En dat kun je ook weer zien in de 2e helft gisteren kusk en mokthar brengen te weinig

19 oktober 2014 om 14:55

echt ongelovelijk ja dat je na 9 wedstrijden 6 keer gelijk hebt gespeeld. Zo jammer, en vaak is het zo dat twente na een 1-0 voorsprong terug gaat zakken en dat maakt veel kapot. Doodzonde, maar gelukkig tegen ajax nog een puntje.

Dit is nu waarom ik twente een warm hart toedraag als een ajacied, ze willen winnen en zullen ook er alles voor doen, maar op een mooie en gewone manier en met een goede agressieve manier en ze zijn ook in staat om aan te geven dat ze nog niet in staat zijn om ajax te verslaan. Dit vindt ik dus niet, als ze zo speelde als in de eerste helft of de kracht wat beter verdeelde, kunnen ook zij winnen van ons ajax

19 oktober 2014 om 19:41

Nou... Jolano. Juist de agressiviteit mist Twente de afgelopen 1,5 seizoen. Erg stom dat ze zich dit wel één helft kunnen laten zien tegen Ajax, maar tegen de andere clubs niet.

21 oktober 2014 om 18:17

ajax brengt altijd wat los bij de tegenstander, maar ben het niet helemaal eens met je, ze spelen wel met agrassiviteit alleen het volhouden er van is niet altijd haalbaar.

22 oktober 2014 om 19:27

Klopt. Elke wedstrijd zie je het heel even bij Twente.

Dit Twente heeft echt een groot structureel probleem. Elke wedstrijd voetbalt Twente heel goed in het begin waarvan ik het gevoel krijg dat ze wel gaan winnen, maar het laatste half uur stopt iedereen met lopen en jagen. Dat het spel van de 1e 20 minuten kracht kost snap ik maar om nou volledig weg te zakken rond de 60e minuut is raar. Misschien moet schreuder wat meer looptrainingen gaan geven en minder statische techniek oefeningen. Het voetballende deel gaat heel aardig bij Twente maar als je geen enkele wedstrijd kan uitspelen heb je daar niks aan.

Overigens moet mohktar gewoon afgeschreven worden, kan het niveau totaal niet aan. En dan is het zeker jammer als dat ten koste gaat van een toptalent als eghan. Voor kusk ziet het er ook niet goed uit maar die geef ik nog wel even de tijd.

19 oktober 2014 om 14:56

na de goal was het al afgelopen, ligt er gewoon aan dat schreuder na een voorsprong wil gaan verdedigen.

Twente moet slimmer met de conditie omgaan.

1.laat Mokotjo niet telkens tussen de verdedigers zakken om op te bouwen. Dat kan Bjelland ook en die staat daar toch. Op het moment van zijn krampaanval had Mokotjo er al 12 km opzitten.

2.temporiseer slimmer. Speel de bal naar een flank en speel dan terug. Tegenstander moet zich verplatsen en jijzelf niet.

3.ik zie te vaak spelers van Twente binnen 4 tot 5 meter. Leuk om elkaar te steunen en driehoekjes te maken op de vierkante meter, maar het is niet effectief genoeg en kost extra kracht.

4.laat Castaignos iets minder hard werken. Hij was uitgepierd aan het eind van de wedstrijd. Vond Veltman trouwens goed spelen tegen Luc.

Schreuder haalt in de rust Corona eruit. Nota bene de beste speler op het veld en een plaag voor de Ajax verdediging. Het wedstrijdbeeld veranderde daardoor totaal na rust. Geluk dat Twente niet heeft verloren maar dat ze niet hebben gewonnen daarvan is Schreuder toch echt de oorzaak. Wat een aanfluiting zeg.

19 oktober 2014 om 13:23

Corona was geblesseerd. Hij moest er wel af. Niettemin heeft Schreuder met Mokthar en Kusk, Twente vleugellam gemaakt. Gooi dan ons tienertalent ould-chihk erin

19 oktober 2014 om 15:34

En Engelaar was ook onbegrijpelijk. Ziyech was wel op, maar Twente snakte naar een dartelende en snelle Eghan

FC Twente moet eens ophouden met het achteruit gaan lopen na een 1-0 voorsprong. Zo roep je het onheil zelf over je af. Dan mag je nog van geluk spreken dat Ajax totaal niet in de wedstrijd zat, want anders verlies je hem ook nog.