Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Déjà vu De Boer in Enschede: ‘Leek op situatie met Ronaldo en Davids’

In een wedstrijd met twee gezichten slaagde Ajax er zaterdagavond niet in FC Twente de eerste competitienederlaag toe te brengen. De krachtmeting in De Grolsch Veste eindigde onbeslist (1-1), na een goed eerste bedrijf voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder en een tweede helft waarin de bezoekers uit Amsterdam domineerden.

Ajax leek in Enschede met 1-0 onderuit te gaan, maar Kolbeinn Sighthórsson schoot de ploeg van Frank de Boer te hulp. Al struikelend maakte de IJslander met de punt van zijn voet de belangrijke gelijkmaker. Een moment waarbij De Boer moest terugdenken aan de halve finale van het WK van 1998, waarin het Nederlands elftal na strafschoppen verloor van Brazilië.

“Het leek op de situatie met Ronaldo en Edgar Davids achter hem. Toen rolde de bal net naast. Deze rolde er gelukkig net wel in”, vertelde De Boer in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester vond Ajax, over de gehele wedstrijd gezien, de betere ploeg. “De eerste helft maakten we veel fouten maar we herstelden ons vrij aardig. De tweede helft hadden we echter goede kansen en hadden we misschien wel meer verdiend.”

Wie eindigt dit seizoen hoger?

1
2

Verdiend gelijkspel. Ajax de eerste helft de mindere, in de tweede helft was FC Twente zwak.

Zelfde interview als vorig jaar. Weer een onterechte constatering van de boer. Heel nl ziet dat het een terecht gelijkspel is behalve frank. twente verzuimde de 2/0 te maken in de eerste helft. zo kun je alles wel doodredeneren. Eerste helft had ajax niets in te brengen en twente de tweede niet. ach ja je moet toch wat zelfvertrouwen uitstralen wanneer je naar barca moet. Wat een zwetsverhaal weer van de boer.

18 oktober 2014 om 23:47

Ach Ajax had ook prima kansen om te scoren in de eerste helft. In de tweede helft was Ajax veruit de betere en kregen ze meer kansen dan Twente in de eerste helft. Ook had Twente in de 2e helft helemaal niets meer te vertellen. Als er 1 ploeg had moeten winnen was het Ajax wel.

19 oktober 2014 om 00:32

Toni, ga nu geen onzin uitkramen. Een gelijkspel was het maximaal haalbare, maar jij en De Boer hebben natuurlijk weer een andere wedstrijd gezien. De Boer blijft hameren op fouten die er uit moeten want dan had je de wedstrijd gewonnen. De Boer vergeet te melden dat de fouten structureel zijn en dat zijn spelers al twee jaar dezelfde fouten maken. De Boer lult na een wanprestatie van Ajax een lantaarnpaal nog in bloei met 25 graden vorst.

19 oktober 2014 om 00:38

Blijkbaar ben ik niet de enige. Zie namelijk nog meer mensen hier die het mij eens zijn. Maar jou mening is natuurlijk direct weer een feit meneertje ? Zoals je dat bij elke discussie probeert te hebben.

Qua kansen was Ajax gewoon dik in het voordeel. Twente was slechts een half uurtje beter. Dat is tegenwoordig voldoende om een gelijkspel te verdienen?? Laat me niet lachen zeg. Twente wachtte gewoon op de fouten van Ajax en deed zelf niets. Puur reactie voetbal. Tweede helft speelde Ajax Twente helemaal scheel en hadden ze niets meer te vertellen. Dus nogmaals er was maar 1 ploeg die de winst verdiende.

19 oktober 2014 om 00:41

Als er een ploeg de overwinning verdiende was het Ajax. Ajax was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg.

19 oktober 2014 om 00:45

ja je moet wel eens mazzel hebben, al waren dat schot op de lat en pasl erin gegaan had ajax echt wel de 3 punten kunnen pakken, maar dat was helaas niet t geval. Gelukkig scoorde sighi weer een keer

19 oktober 2014 om 01:39

Zwakke argumenten. Ajax werd in de eerste helft kleurenblind getikt door Twente en was niet in staat om het spel te maken. Ik prijs me gelukkig dat ik geen blinde supporter van Ajax ben en genuanceerd naar het spelletje kijk.

19 oktober 2014 om 02:02

Hahahah gelukkig hebben we ook een cabaretier hier! Het enige dat Twente heeft gedaan is tot aan de goal van corona op fouten van Ajax geloerd. Daarna was Ajax de betere en de tweede helft was het enkel Ajax. Ook als je de kansverhoudingen bekijkt verdiende Ajax meer. Daar heb je geen eens een bril voor nodig.

Misschien ben jij meer het type dat vind dat reactievoetbal iemand kleurenblind spelen is. Maar zulke onzin heb ik nog niet eerder gehoord eerlijk gezegd. En dan slechts tot 1 kans komen is al helemaal erg dramatisch. Oftewel Ajax verdiende meer dan Twente.

19 oktober 2014 om 03:11

Nou Toni9 als Twente het in de eerste helft kwa kansen het afmaakt is het voor de rust gewoon een 0 of 3 dus dat je vind dat Ajax als enige de winst had moeten hebben ben je wel erg tegen Twente.
Denk dat dat beide tevreden mogen zijn met een gelijk spel.
En als je dan toch over een winnaar wilt hebben dan zou Twente moeten zijn op basis van de eerste helft want dan had Ajax misschien wel met 3-0 achter de rust in gegaan.

En als je rejalisties bent zet je ff je Ajax bril af en geef je eerlijk commentaar.

19 oktober 2014 om 10:58

Kleurenblind getikt nog wel @ Petterson1963.

Zo dominant als Ajax @ de tweede helft speelde was Twente echt niet in de eerste helft.
Wat Twente goed deed was Ajax tot aan de 16 geen kans geven. Voor de rest kwam ook Twente sporadisch in de 16 van Ajax. Het viel allemaal reuze mee en zoals gewoonlijk wordt het weer groter gemaakt dan het is.
Twente was helemaal niet goed gisteren echter was Ajax gewoon bagger.
1-1 vind ik overigens terecht. Het zal wat zijn als je na zo een slechte eerste helft als Ajax zijnde nog gewoon wint. Winnen zat er overigens ook gewoon dik in gezien de kansenverhouding @ de tweede helft.

19 oktober 2014 om 12:00

@gfourty

Op basis van welke kansen praat je over 3-0 bij rust?? Ajax had in de eerste helft ook kansen. In de tweede helft Twente helemaal geen. Zo dominant als Ajax de tweede helft was, is Twente nooit geweest.

18 oktober 2014 om 23:49

Naja als je puur naar doelkansen kijkt,dan heeft hij natuurlijk een punt. Die waren namelijk wel in het voordeel van Ajax. Maarja eerste helft was Ajax inderdaad nog zwakker dan Twente. En tweede helft was Twente nog zwakker dan Ajax. Gewoon over geheel vrij bedroevende wedstrijd, die geen winnaar verdiende uiteindelijk.

19 oktober 2014 om 03:14

Als je naar de doel kansen kijkt had Ajax voor rust ook zo met 3-0 achter kunnen rusten maar dat vergeten jullie Ajax supporters volgens mij.
En dan word het een hele andere wedstrijd.

19 oktober 2014 om 04:53

Dan heb je een redelijk selectief beeld, want ook Ajax heeft goede kansen gehad in de eerste helft. En in de tweede helft ballen op de paal en lat, tsja.

19 oktober 2014 om 09:23

gfourty.

Dat valt dus reuze mee he. Twente was de eerste helft beter maar creeerde helemaal niet zoveel. Denk dan ook dat je de betere partij zijn verwart met daadwerkelijk kansen creeeren. Foxsport statistieken geven aan: 2 schoten op doel voor Twente tegenover 6 schoten op doel voor Ajax. Met 2 schoten op doel over de gehele wedstrijd voor Twente, had Ajax bij rust dus nooit met 3-0 achter kunnen staan. Als je niet op doel schiet kan je namelijk niet scoren

Eigenlijk wel grappig, je 'beschuldigd' Ajacieden ervan niet objectief te kunnen kijken op basis van de eerste helft, maar lijkt eerder zelf een vrij subjectief beeld te hebben.

18 oktober 2014 om 23:51

Je hebt helemaal gelijk pik. Word er gek van. Die 4 kampioenschappen verbloemen gewoon de slechte resultaten. Frank coacht gewoon alles dood. Niemand durft een steekpass te geven omdat ze bang zijn dat als ie slecht is ze er de volgende wesstrijd langs staan. En spelers als veltman en sigthorsson houd ie de hand boven t hoofd. El ghazi uit bij az bijvoorbeel. Eerst was zoiets prachtig en onde de boer krijg je op je flikker. Alle flair en creativiteit eruit. Betaal me al jaren scheel aan seizoenskaarten en nl uit en eu uitwedstrijden. Het word tijd dat wij als supporters eens beloond worden

18 oktober 2014 om 23:58

Ik begrijp niet waarom jullie Frank de Boer iedere keer afkraken. Als jullie die trainer niet hadden vraag ik me af of jullie 4x kampioen waren geworden.

19 oktober 2014 om 00:20

De ene keer krijgt de Boer kritiek omdat hij mensen teveel krediet zou geven. Nu weer omdat mensen blijkbaar te weinig krediet voelen. Het is nooit goed. Misschien is het probleem gewoon dat hij ieder jaar een matiger selectie voor zijn neus krijgt dan het jaar ervoor...?

19 oktober 2014 om 00:29

Is die matige selectie ook niet deels zijn schuld? Hij vindt de selectie tock elke keer goed? Elk jaar "beter" worden? Feit is dat hij in die 4 kampioensjaren minder punten heeft gehaald dan Jol dat deed het jaar ervoor. Dat de rest nu ook zo veel punten laat liggen, heeft niks met de goede prestaties van Ajax te maken.

Het eerste jaar van de Boer was het knap, daarna steeds minder..

19 oktober 2014 om 00:42

Haha 4 kampioenschappen is juist het resultaat.

19 oktober 2014 om 02:52

De goal kwam ook niet na een steekpass !?

18 oktober 2014 om 23:54

Vind dat de Boer wel een klein beetje gelijk heeft. In de eerste helft was Twente in het begin beter maar Ajax was enorm slecht in balbezit. Je kunt dat ook de verdienste van Twente noemen. Maar de 1-0 mag nooit zo vallen.

19 oktober 2014 om 02:59

De boer heeft helemaal geen gelijk .. Toen Ajax zo wreed verloor van Madrid in de CL , zat i ook al zo slap te zeiken alsof Ajax de wedstrijd tegen Madrid ff kon winnen hahaa wat heb ik vet gelachen zeg.. De reserve bank van Madrid was zelfs sterker dan heel de eredivisie .. 4 keer kampioen van de armoede!!!!!!

19 oktober 2014 om 04:57

Haha waarom haal je er nou weer een andere wedstrijd bij, iets te diep in het glaasje gekeken? Wel makkelijk ook om Real Madrid (koopverslaafde, in de schulden gestoken club, die elk jaar weer enorm veel aankopen doen) te vergelijken met Ajax (de gezondste club in het internationale voetbal qua financiën en een club die voor de jeugd gaat). Overigens heb ik ook een keer een wedstrijd tegen Real gezien die ze letterlijk kado kregen van de scheidsrechter. Maar die zal je wel gemist hebben .

Overigens vind ik dat De Boer wel een punt heeft. Ajax heeft in de tweede helft ook de paal en de lat nog geraakt, dat heb ik Twente niet zien doen.

Maar ik kan wel leven met een punt, Twente heeft een sterk team en Twente-uit is toch een van de zwaardere wedstrijden van het seizoen.

19 oktober 2014 om 00:07

Van welke kansen dan? Dit "zwetsverhaal" is vanuit ajax perspectief een logische beredenering, zette Twente nou zo goed druk? Of maakte Ajax veel slordige fouten? Door de tweede vraag te beantwoorden, krijg je antwoord op de eerste. Maar ik snap dat heel Nl credits wilt zien voor Twente.. op de goal na, alleen gevaarlijk geweest met toevallige kansen.

19 oktober 2014 om 00:13

Twente speelde helemaal niet zo goed die eerste helft, ze wachten op foutjes van Ajax maar namen zelf nauwelijks initiatief en creeerden weinig.
De tweede helft was Ajax heer en meester tot de 80e minuut en mag Twente blij zijn dat het maar 1 tegengoal krijgt.
De laatste tien minuten kan het weer beide kanten op.

19 oktober 2014 om 03:04

@fct1981 ik ben t deels met je eens. Ajax was niet de beterein dw eerste helft maar ze probeerden het. Ajax was wel de betere in de twee maar ze waren niet goed genoeg. Twente... Twente heeft t niet eens geprobeerd

19 oktober 2014 om 20:14

Twente speelde, na de 1 - 0, met de staart tussen de benen.
Voor mij was het onbegrijpelijk dat er niet doorgedrukt werd, de angst regeerde echter..
Het is volstrekte onzin om hier te verklaren dat Ajax eventueel onverdiend zou hebben gewonnen, ik geloof dat Twente in de 2e helft 2 keer over de middenlijn geweest is.
Angsthazenvoetbal.

Eerste helft Had ajax werkelijk niks te vertellen.

19 oktober 2014 om 00:00

De tweede helft was Ajax de betere.

19 oktober 2014 om 00:15

Ajax niks te vertellen? Je bedoelt dat Twente inzakte en wachtte op de foute pass van een Ajacied? Want zelf initiatief nemen zat er niet bij bij Twente, ik heb geen enkele aanval gezien die van achteruit opgebouwd werd en waar een kans uit kwam.

19 oktober 2014 om 03:10

@merijnajax,

Ikheb toch echt de hele eerste helft een aanvallend spelend Twente gezien, en het was juist ajax die in de eerste helft reactievoetbal speelde, maar volgens mij zien alle ajacieden een andere wedstrijd, 2de helft was ajax beter omdat Twente voor de zoveeelste keer dit seizoen, Inkakt na een voorsprong en dat de tegenstander laat komen, dus was de 2de helft een kopie van de eerste alleen met nu ajax meer aanvallende intenties.

maar in de eerste helft werd ajax bij tijd en wijle helemaal zoek gespeeld met flisend spel, maar dat jammer genoeg nog niet op de cruciale plekken, maar twente komt er aan, dit elftal herbergt zoveel talent, als dat echt gaat lopen zoals het kan, dan gaan we nog mooie dingen zien, verder verdiende deze wedstrijd geen winnaar, dus kun je schrijven wat je wil, 1-1 terechte uitslag, alhoewel ik vond dat het doelpunt van sigtorsen riekte naar buitenspel.

Toch gek;ajax had zeker 2-3 kaarten moeten hebben, maar aan het eind hebben beide ploegen 1 kaart. In de tweede helft werd er een paar keer een overtreding gemaakt door Ajax (vasthouden o.a.) en toen werd er niet gefloten.

19 oktober 2014 om 00:04

Poehoe als die drama queen vn een castagnos gelijk gaat liggen als er tegen em aan geblazen wordt dan kan je wel voor alles geel gaan geven, meer gele kaarten waren niet nodig in een sportieve wedstrijd..

Veltman had de hele wedstrijd hande en vieren nodig om Castaignos het voetballen onmogelijk te maken. Die is veel te lang in bescherming genomen door Van Boekel. Ook een schop op Ziyech werd niet eens een overtreding voor gefloten. 2-3x werd een counter van Twente onderbroken door een overtreding van Ajax, en hield Van Boekel de kaarten op zak.

19 oktober 2014 om 02:54

Castaignos had juist eerder geel moeten krijgen voor vasthouden wat ie constant deed.. Had t gewoon lastig met Veltman

19 oktober 2014 om 03:19

Correct en geen woord gelogen.
Ben het erg met je eens.
Kwa kaarten is Ajax wel gematst.

19 oktober 2014 om 00:30

Kan met herinneren dat Mokotjo Serero onder de fout liep en daardoor een veelbelovende aanval onderbrak. Volgens mij de enige kaart die niet gegeven is. Voor de rest floot van Boekel goed. Had gelukkig tijdig door dat Castaignos per definitie geen vrije val verdiend omdat wat hij doet niets met voetbal te maken heeft. Een beetje stoempen in de spits. En zodra de bal

19 oktober 2014 om 00:31

Hm. Het laatste gedeelte klopt niet helemaal. De samenvatting daarvan is: fluit niet voor Luc Castaignos, het is een duikelaar

Af en toe vind ik dat de boer wel hele rare wedstrijdanalyses heeft.
Hij vind mij iets te vaak dat ze de betere ploeg waren en verdienden te winnen terwijl dat totaal niet zo is.

En dan nog even dit : ik weet niet precies hoe die puntentelling tot stand komt maar dat cijfer voor veltman is lachwekkend.
Stond als een juffrouw te verdedigen bij die goal en draaide zijn kont naar de bal toe , terwijl als hij zich breed maakt dat schot er nooit in kan.

19 oktober 2014 om 00:12

ben ik met je eens. in potentie heeft ajax de beste ploeg. maar twente en psv zijn nu verder dan ajax. dat is mijn mening.

19 oktober 2014 om 03:21

Potver eindelijk iemand die het wel goed ziet.
Ben zelf voor Twente maar in mijn ogen is dit wel 1 van de minder ploegen die Ajax gehad heeft.

Af en toe zeg maar gerust na elke wedstrijd zelfs toen tegen salzburg (wat een vernedering beide wedstrijden) hij denkt dat de kijkers achterlijk zijn,nou mooi niet Frank

19 oktober 2014 om 05:02

Haha Cruijf jongen, praat nou geen onzin. Ik heb De Boer na de wedstrijden tegen Salzburg echt niet horen zeggen dat ze het verdient hadden om te winnen.

Na die eerste afslachting thuis, is Ajax met een veredeld B-team alsnog daar ten onder gegaan met 1-3. Tsja, shit happens. Die 0-3 had je toch al nooit meer goed kunnen maken en het kampioenschap moest nog binnengesleept worden.

Ik snap niet zo goed dat mensen alleen maar altijd die wedstrijd van Salzburg naar voren halen. Die gasten hadden gewoon een heel goed team en Ajax speelde niet goed. Kan gebeuren toch?

19 oktober 2014 om 00:16

Frank kijkt wat verder dan het scorebord. Veltman speelde overigens prima, was verreweg de beste verdediger van de avond van beide zijdes.

19 oktober 2014 om 00:24

dat zegt dan meteen genoeg over de hele defensie..
Moisander en viergever in geen velde of wege te bekennen en veltman die er als een bange wezel zijn erwten in trekt.
Heb je hem zien "verdedigen" bij die 1-0?

Zo angstig draaien ze er ook van weg bij de f-jes

De Boer is een baas en durft gewoon te zeggen wat hij vindt. En niet van die bange en terughoudende teksten. Vind wel dat hij gelijk heeft. Twente anticipeerde op de fouten van Ajax en zo creeerden ze kansen. Twente begon wel uitstekend alleen profiteerden ze ook van Ajax fouten. Maar heb wel kunnen genieten van deze wedstrijd.

19 oktober 2014 om 00:18

Ja maar de publieke opinie vindt het leuk om te schrijven dat Ajax van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Ik heb smakelijk gelachen om de analyse van Jan van Halst in de rust die stelde dat Twente op het middenveld heer en meester was. Toch maar 1 kansje gecreeerd uit een fout van Ajax.

19 oktober 2014 om 00:23

haha en dan durven ajacieden te beweren dat ze niet arrogant zijn..dus alle goede dingen van twente komen door fouten van ajax, en alle goede dingen van ajax komen omdat ajax zo goed is? Dat is opeens niet door foute pases aant twentse kant bijvoorbeeld? oke dan.

19 oktober 2014 om 00:35

De spaarzame kansen die Twente heeft gehad kwamen niet voort uit superieur samenspel of dynamiek in het spel. Dus nee, Twente heeft voetballend veel te weinig laten zien om ontevreden te zijn met een punt.

19 oktober 2014 om 01:28

Nee gbobo want Ajax was de ploeg die de bal had. Tweede helft heeft Twente totaal de bal niet gehad dus kon het ook geen fouten maken aan de bal. Iets verder kijken dan het scorebord graag.

19 oktober 2014 om 03:16

@meijnafca,

Sjonge dan heeft die jan van halst er gelukkig wel meer kijk op dan jou, jouw analyze van de eerste helft is compleet scheef, vanaf de eerste minuut tot de 20ste minuut heeft ajax de bal 3 x gehad, man man man, wie speelde er nu vol op de aanval eerste helft, zeker niet ajax, totaal niets gecreëert en dan nog wil jij hier met droge ogen beweren dat het anders is.

19 oktober 2014 om 09:25

Sorry hoor maar ajax kwam in de eerste helft maar 1 keer in de buurt van het twentse doel. Leuk dat ze na de eerste 20 minuten even de bal mochten hebben van twente, maar wat hebben ze er nou mee gedaan dan precies? Beetje op de eigen helft heen en weer pasen. Je bent net als de boer, ja we hadden de bal dus we waren beter..man man man

Ik vind dat Frank de Boer morgen ontslagen worden omdat hij na elke wedstrijd leugens loopt te verkondigen en dat past niet bi een club die bij de top van nederland wil blijven en een keer in de cl wil overwinteren.

19 oktober 2014 om 12:07

Cruijf10

Ik denk dat werkelijk niemand het iets boeit wat jij vindt. Aangezien je anti-Ajax bent, en dit probeert te verbloemen met de (verkeerd geschreven) naam van een Ajax legende.

On:
1-1 terechte uitslag, maar begrijp De Boer wel. Kijk je puur naar kansen, dan had Ajax zeker moeten winnen.

Gezien het spelbeeld, eerste helft domineerde Twente en had Ajax werkelijk waar niets in te brengen. En gezien die eerste helft was een overwinning teveel van het goede geweest.

Ajax heeft de, op papier, moeilijkste wedstrijden nu gehad, en kunnen zich voorbereiden op de "inhaalrace".

In de 1e helft maakten de Ajacieden teveel fouten. Net zoals De Boer. Hoe lang mag Moisander nog schutteren ? Bij de 1-0 was hij niet in het centrum te bekennen. ... Verder pusht hij als aanvoerder ook niet naar voren toe. Het is en blijft een slappeling, jammer dat De Boer hem nog steeds handhaaft ondanks een aflopend contract. ..

19 oktober 2014 om 01:10

Bogarde, wat denk jezelf? Viergever werd aangetrokken als vervanger van Niklas Moisander maar presteert waarschijnlijk nog slechter dan Niklas Moisander. Wat mij opvalt is dat al die zogenaamde techniektrainers geen enkele speler beter maken. Cruyff had een hele grote bek en was van mening dat de Club geleid moest worden door oud voetballers. Stam werd met veel tromgeroffel binnen gehaald maar de Ajax verdedigers zijn er niet beter door geworden.

19 oktober 2014 om 07:28

Wanneer heeft Viergever als LCV gespeeld dan ? Hij wordt ingezet als verdedigende middenvelder (en daarvoor mist hij handelingssnelheid) of als linksback (en dan komt hij snelheid te kort).

Dus stel hem eens een keer op als Lcv. Maar liever zie ik daar Denswill staan. Een groot talent, die we achteloos transfervrij laten vertrekken, dankzij De Boer....

Verder eens met je; we missen progressie. Ondanks de beste technische staf die we hebben. En verder is de spelopvatting allesbehalve des Ajax. In de gehele eerste helft niet één keer gevaarlijk geweest. Ongelofelijk dit trage spel onder De Boer !

Sommige mensen snappen niet dat frank de boer een topprestatie heeft geleverd en blijven dus maar zeiken.... die mensen gaan het nooit begrijpen..helaas weten ze niet dat ajax de laatste vier jaar niet de beste selectie had qua spelers en door frank de boer kampioen is geworden.. doe aub niet alsof die het spelletje niet begrijpt en als een zoutzak het voetbal er uit haalt... sommige mensen zijn nepsupporters en hebben geen idee wat de boer allemaal heeft geflikt met zo'n op papier zwakke selectie.. kansloze reacties van sommige mensen zonder enige verstand van voetbal.. beste trainer van de eredivisie op dit moment en zal komende jaren een echt topteam coachen.. misschien wel barca... ik gun het hem van harte!!!

19 oktober 2014 om 01:23

barca, lul niet zo dom. Ajax had drie jaar geleden een prima selectie met spelers als Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, De Jong, Janssen, Blind en Vermeer. Onder De Boer kijken we al drie jaar naar voetbal zonder lef, bluf en de bekende Amsterdamse arrogantie!

19 oktober 2014 om 02:20

Petersson als je niks snapt zeg dan ook niks. Denk je dat het aan De Boer ligt dat het tempo meestal op slowmo lijkt? Denk je dat het aan De Boer ligt dat er veels te weinige steekpasses gegeven worden en dat er alleen maar verkeerde keuzes gemaakt worden? NEE, NATUURLIJK NIET! Het ligt aan de spelers die niks durven en bang zijn balverlies te lijden. Frank kan er helemaal niets aan doen.

19 oktober 2014 om 07:33

Echt onzin Gentleman23 !

Het spel onder De Boer is vooral het spel van het collectief. Veel balbezit, veel controle, maar heel weinig gevaar, geen diepgang, geen vleugels. Natuurlijk zijn we trots dat De Boer 4x op een rij kampioen is geworden. Maar het spel is allesbehalve aanvallend en sprankelend. En als je weleens in het stadion kom, dan hoor je het gemor meer en meer. Dit is niet het spel, wat we van Ajax kennen en wat wij als supporters graag willen zien.

We hebben een hele uitgebreide technische staf, maar we zien heel erg weinig progressie !

Tja je moet de Boer nageven dat hij zijn verhaaltjes goed voor elkaar heeft
Ik zag hem schrijven de eerste helft
Daarom heeft hij de eerste helft ook niet helemaal meegekregen
Maar hij kan slechts zeggen met de wedstrijd tegen Barcelona in het vooruitzicht, dat ze totaal niet goed hebben gespeeld de eerste helft, dat is slecht voor het zelfvertrouwen
maar hebben ze de tweede helft nu zoveel kansen gehad, vraag ik me af
Beide heren in de studio vonden trouwens dat Twente heer en meester was de eerste helft
Maar die moet je niet serieus nemen, want die zijn daar voor hun centjes
Frank neem je als Ajacied natuurlijk altijd serieus,
Andere meningen tellen niet wat dan is het volgens de Ajax aanhang een hetze
Omdat volgens hun heeeel Nederland Ajax slecht wil zien voetballen
Nou ik niet hoor, ik ben dinsdag weer voor Ajax
Ik bv neem Alfred niet serieus, want anders had Twente vanavond de drie punten wel in eigen huis gehouden
Ajax had echt niets in te brengen de eerste helft.
Dat kwam omdat de Tukkers er direct volop kletsten
En juist daar hebben de Amsterdammers moeite mee, en gaan ze fouten maken
Dus hoe kwam het dat ze fouten maakten Frank, juist omdat ze onder druk werden gezet
Waardoor er veel balverlies was
En hoe kwam het dat Ajax de tweede helft overwicht had?
Doordat Twente in zakte en fouten maakte, vooral aan de rechterkant bij Martina
Dus dat is de ware analyse
En Frank al is het moeilijk toegeven, maar het is wel de realiteit

19 oktober 2014 om 03:23

@rijvers.

100% perfecte analyse, jammer dat de meeste ajacieden niet objectief kijken hier, en gewoon de boer napraten ( wishful thinking) ook ik ben zeker voor ajax als ze tegen barca spelen, ik geef ze weinig kans maar toch, Barcelona heeft nu gewoon de punten nodig en zal niet als vorig jaar met de rem erop spelen.

19 oktober 2014 om 05:10

Ik vind niet dat Ajax niets in te brengen had in de eerste helft. Ik heb een paar prima aanvallen gezien. Dat Twente de betere partij was, betwist ik niet.

Overigens vind ik een puntendeling meer dan terecht, maar Ajax heeft in de tweede helft toch ook de lat en de paal geraakt. Daarnaast waren er een paar erg gevaarlijke aanvallen, die heb ik van Twente bijna niet meer gezien. Vandaar dat De Boer op meer gehoopt had denk ik.

Ook is het zo dat Ajax de bal veel beter liet rondgaan in de tweede helft en daardoor moest Twente juist naar achteren.

Dat je dan weer jouw eigen analyse als 'de ware' ziet, vind ik dan weer een beetje vreemd.

19 oktober 2014 om 09:13

@rijvers, juiste analyse over Twente dat inzakte 2e helft. Maar ik zie hier allemaal FCT supporters die kritiek leveren op dat inzakken en ik wil daar wel een kanttekeneing bij plaatsen. Die supporters doen namelijk alsof dat een bewuste keuze was van FCT en alsof ze best druk hadden kunnen blijven zetten. Onzin. De strijdwijze van FCT kostte veel kracht, FCT was gewoon leeg de tweede helft. Dat betekent dat die 1-1 totaal verdiend was, FCT mist de kwaliteit om 90 minuten druk te zetten. Dat geldt voor de meeste ploegen overigens, dat druk zetten kost teveel kracht, alleen F'noord kon dat 90 minuten lang maar die moesten het een paar dagen later bekopen met een nederlaag in Deventer die ze nog wel eens heel duur kan komen te staan want de concurrentie om Europacup plaatsen is moordend.

Het is een terechte uitslag!! Alleen jammer dat er altijd mensen zijn die door alleen door een Ajax bril kijken! Twente was in de eerste helft duidelijk de betere en Ajax in de 2de!! Wees allebei tevreden met een punt nu en kijk naar volgende week dan moet je er weer staan jn de competitie .

19 oktober 2014 om 09:59

Ik kan prima leven met een gelijkspel, maar feit blijft dat Ajax qua doelpogingen de sterkste was gisteravond. Ajax heeft in principe geen schijn van kans dinsdag, maar ik hoop dat ze in ieder geval met een enorme dosis lef spelen en er een wedstrijd van maken.

Ik kan best leven met een gelijk spel. Twente begon heel sterk en combineerde goed op het middenveld. Dat leidde tot de goal en 2 gevaarlijke situaties waaruit een kans had kunen ontstaan, als de laatste pass op maaat was geweest.

In de tweede helft was Ajax een stuk beter. Paal, lat en uiteindlijk de gelijkmaker. Aangezien wedstrijden in de tweede helft beslist worden vind ik het niet zo gek dat de Boer vindt dat er meer in zat voor Ajax. Maar 1-1 is geen onterechte uitslag.

Ik ben benieuwd hoe Ajax het dit seizoen doet in en tegen Barcelona. Een punt zit er normaal gesproken natuurlijk niet in, maar ik hoop dat ze voetballend een beetje overeind blijven.

Laten we hopen dat barca geen spaan heel laat van dit ajax. Normaal gesproken zijn we allemaal voor de Nederlandse clubs in Europa. Met deze zwetsverhalen van de boer hoop je gewoon op een 8 0 voor barca.

19 oktober 2014 om 11:51

Zwetsverhalen, je bedoeld uitstekende analyse. Eerste helft van Ajax was matig maar Ajax was de tweede helft de bovenliggende partij met op het einde nog vele kansen om de overwinning te pakken. Jullie eigen trainer had overig dezelfde analyse.