Matig Graafschap blijft in spoor van topclubs, Emmen evenaart clubrecord

De Graafschap speelde zaterdagavond bepaald niet groots tegen Achilles’29, maar de Gelderse derby leverde dankzij Karim Tarfi en Vlatko Lazic wel een 2-0 zege op. De Achterhoekers zetten daarmee een goede reeks voort; het was de vierde overwinning in de laatste vijf Jupiler League-duels. FC Emmen speelde tegen MVV Maastricht een groot gedeelte van de wedstrijd tegen tien man en de thuisploeg profiteerde optimaal van die overtalsituatie; de teller stokte in Emmen pas bij 6-0.

/

De Graafschap - Achilles’29 2-0
De Graafschap slaagde er op de eigen Vijverberg zeker in de eerste helft niet in om de supporters te vermaken. Tegen het als vijftiende geklasseerde Achilles waren drie punten voor het team van coach Jan Vreman noodzakelijk om te blijven aanhaken bij de concurrenten in de top van de ranglijst, maar na 45 slaapverwekkende minuten was 0-0 een logische ruststand. In de tweede helft kwamen de Superboeren toch op voorsprong: na een uur nam Tarfi met een knappe vrije trap de 1-0 voor zijn rekening. Diep in blessuretijd maakte Lazic er uit een counter nog 2-0 van.

/

FC Emmen - MVV Maastricht 6-0
Middenmoter Emmen pakte zaterdagmiddag al kinderlijk eenvoudig drie punten tegen MVV en meldde zich daarmee in de subtop van de Eerste divisie. Het elftal van trainer Joop Gall stond bij rust al met 3-0 voor en scoorde na de onderbreking nog eens drie keer; de 6-0 overwinning betekende een evenaring van het clubrecord. Jurjan Mannes opende de score, waarna Dalian Maatsen van MVV rood kreeg en Roland Bergkamp via een benutte penalty voor 2-0 zorgde. Bergkamp tekende ook voor de 3-0, en na rust kwam met dank aan Said Bakkati en tweemaal Cas Peters de eindstand op het scorebord.

Zie je De Graafschap dit seizoen als een serieuze kandidaat voor promotie?