Vitesse toont vormbehoud en stoomt in Brabant op naar subtop

Vitesse was met tien punten uit vier wedstrijden in vorm en de interlandbreak lijkt daar geen verandering in te hebben gebracht. Willem II was zaterdagavond niet bij machte om de bezoekers in Tilburg af te stoppen. Davy Pröpper, terug van een blessure en terug in de basis, tekende al snel voor de openingstreffer en Bertrand Traoré maakte er in de slotminuut van de eerste helft 0-2 van. Na rust deed Ben Sahar wat terug, maar in de slotfase besliste Denys Oliynyk het duel door er 1-3 van te maken. Abiola Dauda zorgde vervolgens ook nog voor de 1-4.

/

Vitesse scoorde tijdens de laatste twee competitieduels liefst twaalf keer en ging daar ook in het Koning Willem II Stadion mee verder, nog binnen het kwartier. Over geluk hadden de Arnhemmers daarbij overigens niet te klagen; het afstandsschot van Pröpper werd door het been van een tegenstander van richting veranderd en liet daardoor keeper Kostas Lamprou kansloos, 0-1. De ploeg van trainer Peter Bosz was ook sterker van start gegaan dan Willem II, maar de Tricolores lieten zich zeker niet onbetuigd en kwamen een paar keer dicht bij de gelijkmaker.

Spits Samuel Armenteros kwam net tekort om een voorzet van Mitchell Dijks binnen te glijden, vleugelaanvaller Terell Ondaan liet zich zien en de grootste kans was nog wel voor Ali Messaoud. De middenvelder dook alleen voor Piet Velthuizen op, maar schoot weinig overtuigend in en gaf de doelman van Vitesse zodoende de gelegenheid om met zijn voet redding te brengen. Op slag van rust kreeg Willem II daarvoor de rekening gepresenteerd, want na een bijzonder fraaie Arnhemse aanval nam Traoré op aangeven van Kelvin Leerdam de 0-2 voor zijn rekening.

/

Het elftal van coach Jurgen Streppel had na de hervatting even wat tijd nodig om de draad weer op te pakken, maar na een minuut of tien in de tweede helft brachten de Tilburgers de spanning helemaal terug. Frank van der Struijk bemoeide zich tegen zijn ex-club met de aanval, bezorgde de bal bij Armenteros en na een prachtige actie stelde hij Sahar in staat om de 1-2 achter Velthuizen te prikken. De Brabanders gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar moesten in hun enthousiasme wel oppassen dat de marge niet weer op twee werd gebracht door Vitesse. Dat gebeurde bijna, toen een gevaarlijk afstandsschot van Dauda gekeerd werd door Lamprou en de Griekse goalie even later werd bijgestaan door Robbie Haemhouts, die een bal van de doellijn haalde.

Ook Marko Vejinovic was dicht bij de 1-3, maar zijn vrije trap belandde op de lat. Willem II bleef zodoende in leven en had uit een corner op gelijke hoogte kunnen komen, maar invaller Bruno Andrade zag ploeggenoot Sahar over het hoofd en schoot voorlangs. Met nog een paar minuten op de klok werd het via Oliynyk en Dauda alsnog 1-3 en zelfs 1-4, en dus staat Vitesse in ieder geval voor even gedeeld vijfde.

Denk je dat Vitesse dit seizoen mee gaat doen in de top van de Eredivisie?

1
2

Dik verdiende overwinning voor Vitesse, tot aan de 1-2 de controle gehad en het slotoffensief van Willem II uiteindelijk ook gewoon afgestraft. Wel weer onnodig in de problemen gekomen, want de wedstrijd was allang in het slot te gooien. In ieder geval goed nieuws dat er weer vier ballen in het mandje liggen, wat het totaal op 14 brengt in de afgelopen 3 wedstrijden.

Over Vink zal ik maar zwijgen, die kan beter een ander beroep gaan uitoefenen.

18 oktober 2014 om 20:31

Dik verdiend? Eerste helft was Vitesse duidelijk beter dat klopt, maar de tweede helft was het alsmaar zoeken voor ze en hadden ze het uitermate moeilijk met ons team.

18 oktober 2014 om 20:32

Ja, de overwinning was verdiend. De uitslag misschien niet helemaal, maar over 90 minuten heeft Vitesse beter gevoetbald en meer kansen gecreëerd. Dan verdien je het om te winnen.

19 oktober 2014 om 01:37

Even een kleine, positieve verbetering: een totaal van 16 in de laatste 3 wedstrijden!

19 oktober 2014 om 03:38

Dit verdiend?! nog niet bijna.. het verschil in deze wedstrijd is dat vitesse efficiënter omging met de kansen.. gelijkspel was op zn minst op z'n plaats geweest

19 oktober 2014 om 09:39

Enige vorm van objectiviteit is hier ver te zoeken. Vitesse is 10 minuten in de problemen geweest na de 1-2

19 oktober 2014 om 12:05

Dik verdiend vind ik een terechte opmerking.
De hele eerste helft van Vitesse oppermachtig
De tweede helft begon Vitesse ook als de betere, pas na de 1-2 kwam Willem II in de wedstrijd en golfde het spel op en neer (met de grootste kansen voor Vitesse). In de slotfase (laatste 3 minuten) was Vitesse ook weer de betere.

Dik verdiend lijkt me dus.

Dat Vitesse effectiënter om ging met de kansen viel ook wel mee. Ga maar eens kijken hoeveel procent van de kansen raak waren:
Willem II: 1 van de 7 raak, oftewel 14,3
Vitesse: 4 van de 22 raak, oftewel 18,2

Dat ontloopt elkaar dus niet zo veel. Vitesse was helemaal niet efficiënt.

19 oktober 2014 om 13:22

Dik verdiend is overdreven. Vitesse was de betere en ik was verbaasd hoe ze steeds weer voetballend de oplossing zochten om er uit te komen zelfs toen ze onder druk stonden in de 2e helft.
Het was dus terecht dat Vitesse deze wedstrijd wint maar dik verdiend? Nee dat niet

Toch weer jammer dit, 1-4 is sowieso niet een terechte uitslag. Als Armenteros of andrade (weet ff niet wie t was) de bal beter voorgeeft in plaats van te schieten dan was het 2-2 en dan had er waarschijnlijk meer in gezeten .

Ook is het weer mooi dat willem 2 altijd blijft aanvallen en niet alleen maar achteruitloopt.

18 oktober 2014 om 20:27

Het was volgens mij Andrade.

18 oktober 2014 om 20:33

Klopt, maar aan de andere kant kun je natuurlijk ook zeggen dat als Vitesse al die kansen daarvoor had afgemaakt.... (en ook die strafschop had gekregen, want Pröpper werd weldegelijk gehaakt in de 16)

De kansenverhouding (7-22) zegt namelijk al heel veel natuurlijk.

Geflatteerde uitslag, Vitesse had het met name in de 2e helft moeilijk met Willem 2. Daarvoor verdient Willem 2 complimenten. Maar al met al vind ik dat Vitesse terecht gewonnen heeft, zeker met de 1e helft in ogenschouw.

Vitesse blijft toch een aparte ploeg. In balbezit absoluut één van de beste teams in de Eredivisie maar tegelijkertijd verdedigend heel zwak.

18 oktober 2014 om 20:26

Dat is voetbal

Jammer dat andrade Sahar niet ziet anders was het 2-2 en denk ik een hele andere wedstrijd.

Jammer.zeer geflatteerde uitslag.

18 oktober 2014 om 20:41

Krijg je het er wel uit dat het verdiend was of is die haat bij jou echt totaal verblindend?

Geflatteerde zege Vitesse. Vink was voor beide partijen een drama. En qua voetbal viel het wel wat tegen. Als Andrade die bal gewoon breed legt op Sahar dan is het 2-2 i.p.v. 1-3 en zelfs 1-4. Gelukkig krijg je nu achtereenvolgens Heracles Cambuur ADO Dordt en Excelsior. Minstens 9 punten moet je daar wel pakken. Come on Tricolores!

18 oktober 2014 om 20:39

Terecht wel, maar laatste 5 minuten 2x scoren is toch ietwat geflatteerd vind je niet ?

18 oktober 2014 om 20:53

Zeker dat het veel eerder had kunnen gebeuren maar je snapt natuurlijk wel dat je ook niet echt vrolijk wordt van 2 goals in de laatste 5 minuten..

Tweede helft was lastig maar gezien het aantal kansen was het niet eens geflateerd, twee keer lat en goede reddingen Lamprou.

18 oktober 2014 om 20:34

Lamprou kan ook best goed keepen. Mensen lullen allemaal met elkaar mee wat betreft zijn lengte, maar dat heeft hem alleen tegen PSV opgebroken, en dat komt waarschijnlijk nog veel meer door zijn zenuwen. Voor de rest is hij gewoon een degelijke keeper

Vitesse twee keer zo gevaarlijk en 2 x zoveel kansen als Willem II. Misschien iets geflatteerd maar zeker een terechte overwinning..

18 oktober 2014 om 20:36

Schoten Willem II: 7
Schoten Vitesse: 22

Volgens mij is dat zelfs iets meer dan 3x zo veel.

18 oktober 2014 om 21:02

Het was toch ook gewoon geflatteerd. Doet er niks aan af dat de overwinning voor Vitesse wel gewoon terecht is.

18 oktober 2014 om 21:36

Kansen tellen niet mee op de ranglijst, goals wel. Op een gegeven moment hing de 2-2 in de lucht ondanks dat Vitesse de hele wedstrijd de betere was. Als het dan uiteindelijk 1-4 wordt dan is dat iets geflatteerd. (zeg ik als Vitesse supporter)

heerlijke overwinning met franky two fingers in de neus!
iets wat geflatteerd,maar zeker verdiend en een keurige vijfde plaats op dit moment.
onze verdediging blijft toch onze achilleshiel!
dat moet echt beter,anders kunnen we de strijd om de bovenste plaatsen in de eredivisie niet volhouden.

Toen vitesse de vierde goal maakte zag ik Vink een juichbeweging maken? Heeft iemand dat ook op tv gezien. Ben net terug uit stadion. Rare actie van Vink. Uitslag geflatteerd overwinning wel terecht.

Vink is en blijft een drama. Vitesseterecht gewonnen. Toch siert het Willem 2 dat het aanvallend voetbal speelt.

Vanavond een heel erg goede ploeg aan het werk gezien in het Koning Willem II stadion. Ongelofelijk hoe goed Vitesse is in de omschakeling en hoe snel ze dan met 3/4 spelers voor het doel staan. Beste ploeg die ik tot dusver tegen Willem II gezien heb.

Verdiende overwinning voor Vitesse. Willem II kwam in een mindere fase weer iets dichterbij, maar de beste kansen bleven voor Vitesse. Zeker geen geflatteerde uitslag, beetje meer scherpte voor beide goals en het had maar zo 2-8 kunnen worden.

Getver getver getver. Dat kun je toch niet maken als speler wat die van de hijden doet, zomaar het veld inlopen.
Dan kun je als speler bij de cornet achter de doellijn van de tegenstander gaan staan en zodra er een lange bal komt loop je het veld in (dus geen buitenspel). Enorm onsportief van Vitesse ik hoop dat peter bosz hem op zn donder geeft. En die scheidsrechter kan terug naar de hoofd klasse.

18 oktober 2014 om 23:18

Bij de cornet, moet weg*

19 oktober 2014 om 00:47

Je snapt toch wel dat het niet de speler, maar de arbitrage is die bepaalt wanneer een speler het veld weer in mag na een blessurebehandeling? Van der Heijden wilde graag het veld in en omdat Vink het toeliet viel het op zijn plaats. Je kan Van der Heijden dan moeilijk verwijten dat hij daar gebruik van maakt.

19 oktober 2014 om 12:13

Zelfs in de samenvatting kun je duidelijk zien dat Vink het sein aan vd Heijden geeft, voordat hij het veld weer betreedt. Misschien moet je eerst naar de situatie kijken voordat je reageert. Dus de rest van je betoog kan ook weg.

edit: behalve je laatste zin, als Vink zijn werk goed had gedaan had die Vitesse een penalty gegeven.

Vitesse had het na de 1-2 toch wel moeilijk. Ondanks dat ze zelf ook kansen kregen had het zomaar 2-2 kunnen worden. Het tijdrekken en de reactie van Veldhuizen bij de 1-3 was alleszeggend. Niettemin is de overwinning verdient, maar makkelijk was het niet, 1-4 is dus wel degelijk geflatteerd. Overigens zal Vitesse met dit spel een serieuze uitdager van PSV en Ajax worden.

19 oktober 2014 om 09:18

Bij Piet zegt dat niet zoveel. Die rekt zelfs nog tijd als Vitesse met 1-0 achter staat. Verder ben ik het met je eens dat de uitslag geflatteerd is, maar in mijn ogen komt dat vooral omdat Vitesse zelf weer veel kansen laat liggen. Ze hadden al eerder de 3-0 kunnen maken. Nu kreeg Willem II toch weer de kans om zelf in de wedstrijd de komen. Als je naar de kansen kijkt is het niet geflatteerd, maar omdat Willem II zelf 2 goede kansen kreeg op de gelijkmaker vind ik het wel weer geflatteerd.in de tweede helft had Vitesse het met vlagen behoorlijk lastig.

Overigens vind ik Willem II qua voetbal een grote vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van het jaar dat ze degradeerde. Op deze manier vind ik de club een toevoeging voor de Eredivisie. Al met al een topavond gehad gisteren.

Terechte overwinning maatbeker iets geflatteerde. Ben ben echt blij om te zien hoe willem II weer leeft. En dat ze gewoon. Mee voetbalde en bepaalde fases niks onder deden voor bittere. Maar vanavond hèb ik wel gezien.dit is de beste ploeg. Em wij gaan echt nog hoge ogen gooien. Tburg tillen o die

19 oktober 2014 om 08:53

The autocorrect is strong in this o e...

Mooi, zijn ze ook weer met hun voetjes op de grond daar in Tilburg.

19 oktober 2014 om 15:41

Nou...we zijn echt niet gaan zweven of zo hoor...handhaven is nog steeds het streven. Tilburgers
zijn er niet echt de types naar om met de neus in lucht te gaan lopen.

19 oktober 2014 om 23:52

Willem II zie ik zich wel handhaven. Vond het erg knap hoe ze in de tweede helft een tijd lang met Vitesse konden meevoetballen, want de Arnhemmers zijn toch (met afstand) de best voetballende ploeg in de Eredivisie momenteel. Leverde een hele mooie tweede helft op. Heb echt genoten van de wedstrijd.

Vitesse was de terechte winnaar. Knap van Willem II hoe ze zich terug knokken in de wedstrijd.
Degelijke ploeg die echt nog wel punten gaan pakken als ze zo spelen.