Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Of ik dan gefaald heb als trainer, dat mogen anderen invullen’

Laatste update:

Jong Oranje neemt niet deel aan het EK Onder-21 van volgend jaar in Tsjechië en kan daardoor ook de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, een jaar later, op de buik schrijven. Adrie Koster weigert in ieder geval om zelf af te treden als bondscoach van de beloften, ook al won hij als opvolger van Albert Stuivenberg niet één van zijn vier eerste interlands.

/

Het selectiebeleid van Koster zorgde voor veel vraagtekens, maar de trainer zelf is zich van geen kwaad bewust. “Er is geen enkele twijfel bij mij dat ik dit of dat anders had moeten doen. Dus nee, absoluut niet. We hebben alles weloverwogen met elkaar besloten.” Koster benadrukt in De Telegraaf dat Jong Portugal, het obstakel in de play-offs, gewoon een een heel goed team is. “We zijn tot het gaatje gegaan, maar zij bleken helaas wel beter.”

Koster erkent dat de resultaten niet datgene zijn geworden wat hij ervan verwacht had. “Maar in die play-offduels hebben we in mijn ogen wel het maximale eruit gehaald. We hebben niet gehaald wat we graag wilden. Het is niet gelukt. Maar of ik dan gefaald heb als trainer, dat mogen anderen invullen. We gaan het binnenkort met z'n allen evalueren bij de bond.”

Adrie Koster heeft gefaald als bondscoach van Jong Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond het indertijd bij Club Brugge een aangename man. Every Inch a gentleman.

Toen hij er trainer was, had Club het beste positiespel van de competitie. Toch wanneer ze balbezit hadden, zonder bal leek het nergens op. Al bij al liet hij ze toch leuk voetballen, veel leuker dan wat de trainers nadien er van brachten en dit terwijl die over beter materiaal mochten beschikken.

Maar zoals overal zal hij ook bij Jong Oranje afgerekend worden op het resultaat. Dat is niet zo goed, dus gaat de wat primitievere mens ervan uit dat het wél aan de trainer moet liggen. Zelden hoor ik zeggen: "hey, onze selectie is niet zo sterk". Het idee alleen al.

16 oktober 2014 om 08:48

In potentie is de selectie (als de juiste mensen worden geselecteerd) sterk genoeg om zich te kwalificeren. Er zijn in Europa landen genoeg waar de spelers van Jong Oranje direct in het eerste nationale elftal mee zouden draaien. Ook landen die doorgaans gewoon op Ek's aanwezig zijn.

Hendrix, Ondaan, el-Ghazi, Manu, Maher, John, Rekik,willems, Kongolo, Hahn, Ebicilio, Brenet. Dat zijn echt spelers die op een jeugd-EK thuishoren. En eigenlijk geldt dat ook voor spelers als Vilhena, Boetïus en Locadia ook al zijn ze niet in vorm.

Koster heeft gewoon keihard gefaald. Kijk maar naar de resultaten van zijn voorgangers.

16 oktober 2014 om 09:44

Je vergeet de meest talentvolle van allemaal: ziyech.

16 oktober 2014 om 08:49

Klopt dat de selectie niet zo sterk was: hij liet Vilhena, Ziyech en Boëtius bewust thuis.

Kostyer is hier zonder meer voor verantwoordelijk, als je zo'n reeks van Stuivenberg zo weet te verpesten, dan kan je niets anders dan de hand in eigen boezem steken. Hij zal wel blijven zitten voor de premie, maar het zou onvoorstelbaar zijn als Koster aanbleef als trainer.

16 oktober 2014 om 09:03

Baardgrasmus,

Maar misschien had hij wel zo zijn redenen om ze thuis te laten?
Net iets minder fit? Misschien lagen ze minder goed in de groep?
Misschien paste ze minder goed in de visie die hij over voetbal heeft?
Misschien vond hij in eer en geweten dat er anderen op dat moment beter waren?

Achteraf is het altijd makkelijk praten, dan zegt iedereen hij had dit of dat moeten doen wanneer men verloren heeft.

Als een ploeg wint, dan heet het dat de trainer over een goede selectie beschikt. Wanneer men verliest, dan kent de trainer er niks van.

Hondenstiel, dat trainer zijn. Je krijgt zelden een waardering die correct is.

16 oktober 2014 om 09:08

Als trainer ben je verantwoordelijk voor het eindresultaat. Dat weet je als je er aan begint. Als je een ploeg overneemt die met een prima reeks bezig is en je verliest vervolgens alles(!!) vanaf het moment dat je de baan aanneemt.... Nou ja, do your math.

En mensen hebben niet achteraf commentaar. Iedereen kon zien dat het selectiebeleid nergens op sloeg. Spelers die onder een andere trainer essentieel waren voor het team, zouden onder Koster ineens niet meer in het team passen?

Sympathiek hoor, dat je het opneemt voor Koster. Maar enige realiteitszin zou je sieren.

16 oktober 2014 om 09:19

Je bent politiek verantwoordelijk, maar niet verantwoordelijk. Dat zijn de spelers immers.

Ik heb Koster bij Brugge zelden rare dingen weten doen, ik ga er vanuit dat hij zijn beroep wel kent. Wil niet zeggen dat hij vrij van fouten en zonden is, maar wie is dat wel?

Vroeger was het beter misschien. Vroeger was alles beter, ook de toekomst. Maar vroeger is vroeger, nu is nu.

Portugal heeft ook een sterk team met spelers die al wat meer volwassen zijn. Fysiek en wellicht ook mentaal. Als je 'kinderen' tegen 'volwassenen' laat spelen, dan winnen die laatste meestal.

Men doet ook precies of de inbreng van de trainer is 50 procent of zo. Dat is echt niet zo. Tenzij je een regelrechte beunhaas voor de groep zet. Eentje die op zijn CV heeft staan dat hij met Dordrecht de Champions League heeft gewonnen in Football Manager.

Maar ik denk niet dat Koster zo'n CV heeft.

16 oktober 2014 om 09:25

Ik denk inderdaad dat Koster ook bij Football Manager nog nooit een CL heeft gewonnen.

De inbreng van een trainer is geen 50%, in die zin dat een ploeg zonder trainer niet 50% minder presteert dan een ploeg met trainer.

In zekere zin is een ploeg met een slechte trainer meer dan 50% minder dan een ploeg met een goede trainer, simpelweg omdat een slecht passende trainer meer kapot maakt dan dat hij toevoegt.

Ik zeg niet dat Koster een slechte trainer is, ik zeg wel dat de match tussen Koster en Jong-Oranje (aantoonbaar!) slecht is.

16 oktober 2014 om 09:27

Ik kan je moeilijk volgen. Maar Koster bepaalt wie er spelen voor Jong Oranje, dus als hij bepaalde spelers thuislaat, spelers die tot de beste van hun lichting behoren, dan moet je daarna niet gaan klagen over te weinig kwaliteit. Met Vilhena, Boëtius, Locadia en Ziyech laat je bijna 250 eredivisie wedstrijden thuis. Dat mag je doen, maar als je daarna snoeihard onderuit gaat dan ben je wel verantwoordelijk.

Je hebt het over vroeger en nu, het wordt me niet helemaal duidelijk wat je precies bedoelt, maar Koster is maar 4 wedstrijden aan het roer geweest. Hij was de opvolger van Stuivenberg die nu bij Manchester United zit, en die had Nederland onder 21 tot deze zomer onder zijn hoede. Koster heeft er dus in recordtempo een puinzooi van gemaakt, vroeger en nu heeft daar niks mee te maken. Het zijn dezelfde spelers, dezelfde lichting.

16 oktober 2014 om 09:36

Baardgrasmus,

Zijn het ook dezelfde tegenstanders? Misschien had Oranje 'vroeger' wat meer geluk met de tegenstanders?

En hoe kan je nu in godsnaam al trainers gaan afserveren na 4 wedstrijden?

Als Jong Oranje in een landelijke competitie zou spelen, dan zou men dus de trainer al willen buiten gooien na 3 weken of zo?

Alex Ferguson was in zijn eerste jaar een ramp met Man United. Hij lag bijna buiten ook.

Ik denk niet dat ze er spijt van hebben, dat ze dit alsnog niet gedaan hebben.

Maar u wil een trainer na 4 wedstrijden dus laten gaan. Echt?

16 oktober 2014 om 09:48

Laten we er, ondanks je sympathieke pogingen, over ophouden. Koster is een waardeloze coach. Altijd al geweest: offensief vrij redelijk, organisatorisch op amateurniveau. Dat is al jaren zijn gebrek, hij had überhaupt nooit aangesteld moeten worden.

16 oktober 2014 om 09:53

Iedereenkomt. Waarom heb je het steeds over vroeger? Stuivenberg zat t/m afgelopen zomer bij jong Oranje als coach en was tot dusverre in de kwalificatiepoule prima op weg om zich te kwalificeren, met het aanwezige materiaal. Dat Koster vervolgens niet meer kan winnen van jong georgie en jong slowakije, dat kan je hem toch wel aanrekenen. Van jong georgie werd uit nota bene nog met 0-6 gewonnen en thuis gaan ze ineens onderuit, toch heel frappant. Door die 2 dramatische uitslagen kwam Nl in de playoff tegen een relatief sterk Portugal, waar ze inderdaad van kunnen verliezen.

16 oktober 2014 om 09:53

Goed dat je het vraagt: Het waren twee keer dezelfde tegenstanders te weten Jong Slowakije en Jong Georgië. Onder Stuivenberg werd Georgië uit met 6-0 verslagen, onder Koster werd er thuis met 0-1 verloren. Tegen Slowakije speelden ze onder Stuivenberg uit 2-2, maar werd er onder Koster thuis met 0-1 verloren. Een punt had over beide wedstrijden voldoende geweest, maar Koster verloor ze dus beide. Op basis waarvan zou je in vredesnaam Koster laten zitten? Omdat het zielig is om hem te ontslaan na vier wedstrijden? Hij passeerden verschillende grote talenten op basis van één wedstrijd, maar voor hem zelf zouden andere regels moeten gelden? Dat Koster het goed heeft gedaan in België zegt me niet zo veel, daar doen en deden Dennis van Wijk en Aad de Mos het ook goed.

16 oktober 2014 om 09:56

Gnabry#,

Daar hebben wel meer trainers van de Hollandse school last van.

Offensief geweldig, de rest wat minder. Maar daarom zijn ze niet slecht.

Ik vind het altijd geweldig hoe snel mensen trainers afserveren en dan enkel en alleen nog omwille van het resultaat. De weg naar dat resultaat is eigenlijk veel belangrijker. Maar die kent u niet, die wil u niet weten.

Daum, was in Brugge een held voor de meeste supporters. Hij won veel.

Dat het met achterhaald betonvoetbal was, echt lelijk om te zien en véél geluk (hij grossierde in 1-0 en 0-1 overwinningen die hij stuk voor stuk ook kon verliezen), dat willen ze niet weten, noch zien.

Herman Brood en Henny Vrienten zongen al eens eerder:

Als je wint, heb je vrienden
Rijen dik, echte vrienden
Als je wint, nooit meer eenzaam
Zolang je wint

16 oktober 2014 om 10:00

Baardgrasmus,

Dus de trainer die straks met Nederland, de grote jongens dan, tegen Spanje verliest, kent er niks van?

Statistiek en begrippen zoals statistisch niet-significant, het is voor velen een wondere wereld ver van hun bed.

16 oktober 2014 om 10:10

Nou, toevallig voor mij niet iedereen komt, ik heb een academische achtergrond en ben bekend met statistiek. Kom maar eens op met jouw visie op Kosters prestatie en laat daar wat van die hoge school statistiek op los, het schijnt voor jouw gesneden koek te zijn, dus ik ben benieuwd.

16 oktober 2014 om 10:37

Baardgrasmus,

Mooi dat u een academische achtergrond heeft.

Maar waarom gebruikt u dan niet-academische argumenten?

Zoals de vorige trainer won wel met 6-0 en de huidige verliest.
Of de huidige heeft na slechts 4 wedstrijden er een puinhoop (want verloren) van gemaakt?

Als u nu eerlijk bent, en dat bent u, dan weet u dat het statisch gezien foute aannames zijn.

Ik geloof best dat u er meer rationeel over kan nadenken, maar zoals de meeste mensen, en oh ja ik doe dat ook soms hoor, bekijkt u het allemaal te emotioneel. Zo emotioneel zelfs, dat uw academische achtergrond op de achtergrond geraakt.

Ik heb Koster 2 jaar bij Club Brugge bezig gezien. Dat heeft op zijn minst het voordeel dat ik hem kan beoordelen over een langere periode. Ik heb zelden een mening over een trainer die ergens 4 wedstrijden aan de slag is.

Mijn idee over Koster staat al in reactie #1: beleefd, vriendelijk, liet zijn ploeg goed voetballen maar minder wanneer ze de bal niet hadden.

Ik vond hem altijd eerlijk in zijn analyses achteraf, zocht nooit naar excuses zoals 'de scheids floot de wedstrijd stuk', maar was nooit hard. Noch voor zijn eigen ploeg, noch voor die van de tegenstander.

Hij was héél populair onder de eigen supporters, ook al haalde hij de doelstelling 'kampioen worden' niet. Ook zij hebben weer het voordeel dat ze hem hebben beoordeeld over een lange periode en niet over 4 wedstrijden.

En na Club Brugge zou die goede mens er plots niets meer van kunnen? Het kan altijd plausibel zijn, maar toch redelijk onwaarschijnlijk.

16 oktober 2014 om 11:03

Nou, iedereen komt, ik weet niet of het een grap is, of dat de ironie u volledig is ontgaan, maar wat u mij verwijt, geen academische argumenten (in welk opzicht dan?), daar gaat u vervolgens zelf nog eens dik overheen. Bovendien wacht ik nog steeds op de statische analyse waarmee u schermde in het begin. Waar blijft die? Of scharen we de indruk die u van Koster heeft gekregen (beleefd, eerlijk, nooit hard, populair onder eigen supporters, een goed mens) hier als waarden waar we een analyse op los kunnen laten? Het zijn immers nogal subjectieve eigenschappen die u beschouwt, én waar u waardes aan toekent naar eigen inzicht. Weinig academisch dunkt mij.

Overigens kennen wij in Nederland Koster al sinds 1990 als hoofdcoach, die twee jaar die u heeft gehad om hem te beschouwen is in vergelijk met zijn carrière in Nederland nogal kort. Alleszins geen representatieve sample, om het speciaal voor jou een beetje statistisch te houden . Dus toe, iedereen komt, voor de dag met die statische analyse waaruit blijkt dat Koster een prima trainer is, ik ben er zeer benieuwd naar.

16 oktober 2014 om 11:13

@ iedereen komt.

Nou wordt ie helemaal mooi. Jij geeft zelf de voorzet door je af te vragen of de vorige trainer tegen dezelfde ploegen beter heeft gepresteerd. Dan blijkt dat zo te zijn en dan is dat ineens niet meer relevant?

Houdt toch op met je pogingen om Koster te verdedigen. Koster staat voor leuk (maar ook een beetje dom en naïef) aanvallend voetbal. De tweede wedstrijd tegen Portugal was daarin volledig representatief voor zijn hele ouvre. Qua spelersmateriaal doet Oranje gewoon niet onder voor Jong-Portugal, maar ze verliezen door tactische wanprestaties gewoon 2x redelijk kansloos. En dan hebben we het nog niet over de wedstrijden tegen ploegen die Jong-Oranje met de poten aan elkaar gebonden nog had moeten winnen.

Als je als trainer tegen Jong-Slowakije en Jong-Georgië niet 1 puntje kan pakken met het materiaal dat voorhanden is, dan ben je niet de juiste man op die plek.

16 oktober 2014 om 11:16

Baardgrasmus,

Dat is het hem net. Het is gewoon simpel: 4 wedstrijden, daar kan je geen statistiek uit trekken.

Ik kan op basis van dat, statistisch niet bewijzen dat hij het goed deed. Ik doe dat dus ook niet.
Net zoals jij niet statistisch kunt bewijzen dat hij slecht is. Maar je doet het dus wel.

Beetje raar, dat je hier rondom heen probeert te fietsen.

16 oktober 2014 om 11:20

Hoppa!,

De vorige trainer heeft toch niet tegen Portugal gespeeld?

En dan schieten er nog 2 wedstrijden over om iemand zijn hoofd al dan niet op het kapblok te leggen. Toch wel een beetje streng, me dunkt.

Naïef en aanvallend die Koster? Zoals bijna alle Nederlandse trainers dus.

Maar het is wel meestal leuk om naar te kijken.

16 oktober 2014 om 11:30

Dat kan je wel doen iedereen komt, ik sta op het punt om naar een computer te lopen met Spss (al kan het ook makkelijker) om het alsnog te gaan doen. Ware het niet dat jij met statistiek aan kwam zetten en dat daarmee de bewijslast bij jou ligt. Als iets niet significant is (en welk significantieniveau wil je gebruiken?) dan kan je dat heel makkelijk aantonen Iedereen komt, dus laat dat maar eens zien. En zeg niet dat ik eromheen probeer te fietsen, ik heb nooit statistiek willen gebruiken om Koster te beoordelen, daarvoor heb ik tijdens de wedstrijden onder zijn leiding genoeg gezien. En ik krijg steeds meer de indruk dat dat laatste niet voor jou geldt.

16 oktober 2014 om 11:40

Baardgrasmus,

Maar dat doet u nét wel.

Nogmaals:

De vorige trainer won wel met 6-0 en de huidige verliest.
Of de huidige heeft na slechts 4 wedstrijden er een puinhoop (want verloren) van gemaakt.

Dat is samengevat wat u zegt.

Dat is statistiek gebruiken, alleen een vorm van 'statistiek' die flutbladen ook wel eens bovenhalen.

Er zijn gewoon te weinig samples om het toeval uit te sluiten. U weet dat, daar twijfel ik niet aan. Maar waarom doet u het dan alsnog en blijft u volhouden dat het wel kan?

Dat is zoals 1 keer een muntje opgooien, die toevallig op de munt zijde neerkomt en dan concluderen dat het altijd munt moet zijn.

16 oktober 2014 om 11:46

Nee, dat is wat ik antwoord op uw vraag van 9.36 ik citeer: "baardgrasmus,

Zijn het ook dezelfde tegenstanders? Misschien had Oranje 'vroeger' wat meer geluk met de tegenstanders?"

Daarop heb ik geantwoord dat twee wedstrijden hetzelfde waren qua tegenstander en dat beide uitslagen minder waren. Vervolgens kwam u met statistiek aanzetten, ik heb daar helemaal niets aan verbonden. Als u goed had gelezen had u gezien dat mijn bezwaren zich met name richten op het selectiebeleid van Koster en ik kan er aan toevoegen dat het spel ook dramatisch was. Statistiek, nee daar kwam u zelf mee aanzetten iedereen komt, dat kan iedereen hier gewoon teruglezen.

16 oktober 2014 om 11:57

Baardgrasmus,

Uw woorden lieverd:

" Onder Stuivenberg werd Georgië uit met 6-0 verslagen, onder Koster werd er thuis met 0-1 verloren. Tegen Slowakije speelden ze onder Stuivenberg uit 2-2, maar werd er onder Koster thuis met 0-1 verloren. Een punt had over beide wedstrijden voldoende geweest, maar Koster verloor ze dus beide. Op basis waarvan zou je in vredesnaam Koster laten zitten? Omdat het zielig is om hem te ontslaan na vier wedstrijden? "

U poneert héél duidelijk dat de ene trainer wel won en de andere niet tegen dezelfde ploegen en dit over 2 wedstrijden.

Voor u het bewijs dat Koster niet goed is.

U poneert ook héél duidelijk dat hij 4 wedstrijden achter de rug met dat team heeft.

Ja, u doet daar aan statistiek. Onmiskenbaar. Neen, dat kan u niet. Enfin, ja, dat kan wel. Eentje met een grote foutmarge, zo groot dat ze geen waarde meer heeft.

Maar ik vind het wel schattig dat u probeert achteruit te wandelen met vol in de aanval te gaan.

U weet drommels goed dat u daar een denkfout heeft gemaakt. Dat is geen verwijt, iedereen maakt die wel eens, ik trouwens ook.

16 oktober 2014 om 12:09

Nee niet voor mij het bewijs, je leest bijzonder selectief, om niet te zeggen slecht. Ga eens terug naar mijn eerste bijdrage, mijn bezwaar gaat vooral om het niet oproepen van grote spelers. Een bezwaar dat ik al bij het bekend worden van de selectie verschillende malen heb geuit.

Jij bedient je van statistiek door te stellen dat je na vier wedstrijden geen conclusies mag trekken, ik vind dat als je zo slecht speelt, je grootste talenten niet oproept en twee eindtoernooien verpest dat je dan de zak verdient. Dat Koster hier slechts vier wedstrijden voor nodig had doet in mijn ogen niet eens zo zeer ter zake, al maakt het de situatie voor Koster er niet beter op. Iedereen komt, zeg eens eerlijk waar baseer je het laten zitten van Koster eigenlijk op? Doe je dat omdat hij slechts vier wedstrijdjes heeft mogen leiden? Doe je dit omdat het zo'n toffe peer bij Brugge was? Of doe je dit omdat je de wedstrijden niet zo erbarmelijk vond als velen hier? Ik vraag me ondertussen zelfs af, heb je de wedstrijden eigenlijk wel gezien?

16 oktober 2014 om 13:18

Baardgrasmus,

U gebruikt statistiek om te 'bewijzen' dat ie slecht bezig is.

Als ik dat dan benoem als statistiek, wat het onmiskenbaar ook is, dan moet ik niet plots gaan bewijzen met statistiek dat hij wél goed bezig is.

Dat kan ook niet, je kan niet via statistiek betrouwbaar gaan bewijzen of hij goed of slecht bezig is wanneer er maar 4 wedstrijden afgewerkt zijn.

Ik gebruik geen statistiek om te stellen dat je na 4 wedstrijden geen conclusies mag trekken. Wel is dat gewoon één van de grondregels dat je voldoende 'samples' moet gebruiken om tot een betrouwbaar oordeel te komen.

En die zijn er dus niet.

Nogmaals, u weet niet waarom hij de grootste talenten niet heeft opgeroepen.

Ik trouwens ook niet.

Wij hebben, bij Gent, een paar weken geleden Yassine El Ghanassy ontslagen. Nochtans een groot talent, die al zéér mooie dingen heeft laten zien, potentieel een transferwaarde heeft van 3 a 4 miljoen. De buitenwereld denkt vast dat ze bij Gent gek zijn.

Maar toch ligt ie eruit en volgens mij terecht. Hij verziekte de groep en hard. Dat kost je meer dan die transferwaarde van El Ghanassy.

Ik zeg niet dat die Nederlandse talenten ook de groep aan het verzieken waren, ik zeg gewoon dat het een plausibele redenen kan zijn. En er zijn nog tig andere goede redenen om je beste mensen toch niet mee te nemen.

Waarom Koster toch moeten blijven? Ah simpel, 2 redenen:

a) inderdaad, dat mag duidelijk zijn, na 4 wedstrijden beoordeel je niemand.
b) bewezen verdiensten in het verleden.

Als men in het gewone bedrijfsleven zo snel mensen zouden ontslaan, dan zijn er voortdurend 6 miljoen Nederlanders op zoek naar werk.

Gelukkig zijn ze daar meestal iets rationeler en hebben ze ook meer geduld. Meestal toch.

16 oktober 2014 om 13:23

Ik baseer zijn prestaties op zijn selectiebeleid, het dramatische veldspel en uiteindelijk de resultaten: vier nederlagen in vier wedstrijden. Ik heb geen enkele statistische analyse, al dan niet significant, nodig om dat te onderbouwen.

Maar je negeert telkens een punt, en ik zou graag zien dat je daar eens op ingaat, wat vond jij van de wedstrijden onder Koster bij Jong Oranje? Want ik heb je wel over zijn periode bij Brugge gehoord, maar nog niks over de meest recente wedstrijden van Jong Oranje.

16 oktober 2014 om 14:45

Baardgrasmus,

Da's duidelijk. Het resultaat was niet goed, ook de kwaliteit was niet in orde.

Maar het is een beetje kort door de bocht om na 4 wedstrijden al dit op conto van de trainer te schuiven.

Maar geduld is geen deugd meer in 2014. Het moet nu en het moet knallen.

4 wedstrijden, vier, en men wil van Koster een loser maken die hij duidelijk niet is.

16 oktober 2014 om 14:57

Als je die vier wedstrijden daadwerkelijk hebt gekeken (en je merkt, ik geloof daar niet veel van gezien je commentaar) dan zal je hebben gezien dat het volledig los zand was geworden, los zand van een spelersgroep die tot dan toe prima presteerde. Ik vind het mooi dat je zo'n fan bent van Koster, en hem enorm veel kwaliteiten toedicht, maar met Jong Oranje heeft hij gefaald.

Geduld is alleen een deugd als je er een goede reden voor hebt, bijvoorbeeld dat het beter zal gaan in de toekomst. Die indruk heeft Koster niet gewekt. In dit geval zou wachten met ontslag door de Knvb eerder op inertie of lethargie duiden dan op zoiets deugdzaams als geduld.

16 oktober 2014 om 15:38

Ik ben niet noodzakelijk fan van Koster, ik ben wel fan van trainers meer krediet te geven dan 4 wedstrijden.

16 oktober 2014 om 15:46

Ach ja, sommige trainers verdienen dat ook zeker. Maar er zijn ook trainers die slechts 4 wedstrijden nodig hebben om aan te tonen dat ze niet de juiste man zijn voor de klus. Voor een nationaal team, zeker in deze cruciale fase van de kwalificatie, heb je niet de tijd om te bouwen, dan tellen enkel de resultaten.

16 oktober 2014 om 10:53

Koster is zeker ene gentleman. En wellicht ook iemand die systemen in een ploeg kan slijpen. Ik heb hem bij Willem II gezien en daar deed hij het ook vrij aardig. Ik denk dat hij echter niet geschikt is voor deze functie, waar je spelers maar eens in de zoveel tijd ziet en het er meer om gaat ze met beleving het veld in te sturen. Dat je verliest van Portugal is geen schande, dat je de thuiswedstrijden tegen Slovenie en Georgie verliest (het team had 1 punt nodig uit deze 2 wedstrijden om zich te kwalificeren!) dat is wel heel belabberd.

16 oktober 2014 om 11:09

pprins,

Dat kan natuurlijk wel. Je hebt trainers die héél goed zijn bij clubs en minder bij landenteams en omgekeerd.

Maar hier zijn er gewoon te weinig wedstrijden om een oordeel te vellen. Zoals je zelf al aangeeft: Portugal heeft een goede ploeg, daar van verliezen is bijna normaal.

Bij die andere 2 wedstrijden zal ie wel zijn pech hebben gehad. En de stress van 'moeten' zal de ploeg ook wel geen goed gedaan hebben.

Wat wél zeker is, er zijn te weinig wedstrijden om hem nu al te beoordelen. Dat kunnen we pas na een wedstrijd of 20 a 30.

Als hij die ook allemaal zou verliezen, dan is er een gerede kans dat hij niet de juiste man voor die specifieke ploeg is.

16 oktober 2014 om 11:19

Ja, maar hoe lang doe je over een reeks van 20 á 30 interlands met Jong Oranje? Ik meen dat Leroy Fer en Arnold Bruggink de meeste interlands hebben voor Jong Oranje, beiden 31 maal. Verwachten dat een bondscoach 20 á 30 wedstrijden de tijd krijgt is absurd. Zeker als hij de eerste vier allemaal verliest.

16 oktober 2014 om 11:34

Baardgrasmus,

Sinds januari 2013 hebben ze zo'n 14 a 15 wedstrijden, incluis de oefenwedstrijden afgewerkt. Op 2 jaar kom je aan ongeveer 20 wedstrijden.

Lijkt me voldoende om iemand te evalueren. Bij de jeugd ploegen zou dat winnen ook niet zo belangrijk mogen zijn.

Bij Anderlecht speelt de jeugd al een tijdje in 352. Ze hebben de visie dat ze zo misschien meer wedstrijden verliezen, maar dat ze spelers in die opstelling dwingen om na te denken, oplossingen te zoeken. Waardoor ze later betere voetballers zijn wanneer het om de echte knikkers gaat. Of die visie juist is, daar laat ik me niet over uit. Wat ik wel meeneem, is dat het resultaat bij de jeugd niet heilig mag zijn.

U kan bij de jeugd ook allemaal opgeschoten beertjes neerzetten achteraan, jongens die al een volwassen lengte en breedte hebben. Je zal dan wel meer winnen, maar vraag is of je hierdoor betere voetballers 'maakt'.

16 oktober 2014 om 11:38

Ja, we hebben het hier over de kwalificatie voor het EK en de Olympische Spelen voor een nationaal team. Dat vergelijken met hoe de jeugd van Anderlecht speelt slaat nergens op, bij clubteams staat individuele ontwikkeling voorop, bij nationale teams wil je zo veel mogelijk eindtoernooien spelen zodat de jeugd zich daar (al dan niet individueel) kan ontwikkelen.

16 oktober 2014 om 11:49

Baardgrasmus

Die clubs spelen ook kampioenschappen, bekers en werken internationale competities af.

Bij de meeste clubs is het resultaat daar ook heilig hoor.

Dat is m.i. een fout vertrekpunt. Het doel moet zijn: betere voetballers afleveren. Dat is niet gecorreleerd met het resultaat.

En neen, ik zie geen verschil met landenteams. Ook daar moet het doel zijn om spelers af te leveren die later van nut kunnen zijn bij de grote mensen.

Ook bij de jeugdige nationale elftallen gaat het om de ontwikkeling en ervaring. Of daar zou het toch om moeten draaien. Ook daar kan je op resultaat spelen door gespierde reuzen achteraan neer te zetten. Je zal dan, misschien, minder goals binnenkrijgen, vraag is of je hier later nog veel aan hebt wanneer gestalte en spierkracht minder een rol spelen?

16 oktober 2014 om 12:04

Ja, dat is een bekende tegenstelling, maar in Nederland spelen de jeugdteams (clubs) doorgaans niet met de fysiek sterke spelers, de nadruk ligt altijd meer (misschien zelfs te veel) op technisch en tactisch vlak. Overigens doet bijvoorbeeld Feyenoord zelden mee aan de internationale toernooien omdat die zelf een traject hebben om spelers te ontwikkelen. Dus de resultaten doen daar al helemaal niet ter zake. Om het nog sterker te vertellen, in Nederland doen zelfs belofteteams mee in de Jupiler League voor de weerstand. Deze teams kunnen niet promoveren en geen periodekampioen worden, ze doen enkel mee voor de weerstand bij jonge spelers.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat Oranje nu is uitgeschakeld voor het EK en de Olympische spelen. Daar speel je tegen alle grote landen en kan je nota bene een echte Olympische medaille winnen. In de kwalificatie was Jong Slowakije het grootste land.

Wil je nu beweren dat Koster expres mindere spelers opstelde in vier beslissende wedstrijden (waar in de eerste twee een punt volstond) om ze zo meer weerstand te kunnen laten opbouwen omdat dat goed is voor de individuele ontwikkeling? Dat meen je toch niet he? Want de marginale ontwikkeling in die potjes tegen Georgië en Slowakije valt natuurlijk in het niet bij het spelen van een eindtoernooi en een OS.

16 oktober 2014 om 12:23

Over het algemeen ben ik ook niet voor om te snel te oordelen. Maar als je voorganger (stuivenberg) de ploeg zo heeft afgeleverd dat je nog maar 1 puntje hoeft te halen in 2 thuiswedstrijden tegen zwakke landen en je haalt dat niet....hmmm.

Betekent nu wel dat het team niet naar het EK en niet naar de OS gaat. Hoewel je kunt afvragen hoe dramatisch dat nu werkelijk is...het zou extra internationale ervaring betekenen, daarentegen staat nu wat extra rust, wat op jonge leeftijd ook helemaal geen kwaad kan. Zeker een OS in Rio tussen 2 seizoenen in lijkt me erg zwaar.

Ik denk dat Koster inderdaad een goede clubcoach is, zeker voor een team in opbouw, maar dat hij deze jonge "vedetten" niet echt kan raken. En van Pi-Air als coach heb ik al helemaal geen hoge pet op.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Hiddink. Geef je hem de tijd? We dreigen wel in een cyclus te komen als Belgie dat zat (door zware kwallificatiepoules ontbreken op toernooien) als we de neergang op de Fifa-ranking niet snel stoppen.

16 oktober 2014 om 12:59

Baardgrasmus,

Dat is misschien niet plezierig die uitschakeling, maar het is niet het einde van de wereld. Je kan dat gedeeltelijk al opvangen met internationale oefenwedstrijden en dat zullen ze wel doen. En neen, is niet hetzelfde qua inzet, stress, beleving etc.

Het gros van die jongens zijn ook nog maar kinderen. Als je ze helemaal wil kapotmaken, beoordeel ze dan maar overdreven streng.

Kijk, het hoeft trouwens voor de latere ontwikkeling ook niet slecht te zijn dat ze dit meemaken.

U kan er vergif op nemen dat er een aantal nu in een soort sportieve depressie zullen komen en zich zullen laten gaan. Die dra zelfs gewoon in de anonimiteit verdwijnen.

Maar een aantal zal nét een tandje beginnen bijsteken en uitgroeien tot waardevolle elementen voor het 'echte' nationale team over een paar jaar.

Neen, ik geloof niet dat Koster opzettelijk 'mindere' spelers heeft opgesteld. Ik denk dat ie in eer geweten de beste heeft opgesteld volgens zijn visie.

Hij weet ook meer dan u en ik. Wij weten relatief weinig tot niks over die spelers. Hoe is hun inzet op training? Hoe staat het met hun conditie? Hoe liggen ze in de groep? Wie heeft er last van kleine blessures?

Wij weten dat niet. Koster wel.

16 oktober 2014 om 13:03

pprins,

Mja, het kan toch gebeuren hoor. Het is niet de eerste goede trainer die dit meemaakt.

Heeft u Louis van Gaal ook afgebrand na zijn 4 eerste wedstrijden bij Man United?

Ja, tuurlijk geef je Koster en Guus tijd. Het zou kunnen dat het nationale elftal in een situatie terecht komt als de Belgen een paar jaar terug.

Maar ik denk het niet. Dit Nederland is in vergelijking met de Belgen toen, waaaaaay beter. Man, die waren slecht, niet te doen. lol

En als het al zou gebeuren, dan zal het van korte duur zijn. Vergeet niet dat Nederland zo'n 6 a 7 miljoen inwoners meer telt. Da's al een grotere vijver waar je uit kunt vissen. Ook gaat er nog steeds meer geld in het Nederlandse voetbal om en in het bijzonder naar de jeugd.

Dus komt wel goed en snel.

16 oktober 2014 om 13:11

Ken je de situatie wel? Want je schuift nu mij een strenge beoordeling in de schoenen, terwijl Koster zijn grootste talenten Ziyech, Boëtius en Vilhena na twee wedstrijden al slachtofferde en ze vervolgens niet mee liet doen in de play-offs waarvoor zij de hele regulier kwalificatiereeks hadden doorgelopen. Dat vind ik hard beoordelen. Ik neem de spelers niets kwalijk, het is Koster die hier blaam treft met vreemde keuzes en een bijzonder selectiebeleid. Heb je de wedstrijden gezien van Jong Oranje onder Koster? Die waren toch dramatisch, waar zag jij aanknopingspunten in die wedstrijden waarop je baseert dat Koster zou moeten blijven zitten? Want daar ben ik wel benieuwd naar, wat vond jij, iedereen komt, van de wedstrijden van Jong Oranje onder Koster?

16 oktober 2014 om 14:37

Baardgrasmus,

Het selectiebeleid is altijd vreemd en slecht als je verliest.

Louis pakte veel mensen mee van de Eredivisie. Als er niet werd gewonnen, dan had hij het ook te horen gekregen. Nu viel het resultaat mee, dus zwijgen de mensen.

Louis is ook niet goed begonnen met Man United. Een absolute topploeg die net 200 miljoen heeft uitgegeven.

Trainer ontslaan dan maar?

Of ga je hem wel nog wat krediet geven?

Ik geloof u zo ook wel dat de wedstrijden onder Koster niet mooi waren en de resultaten zijn ook bekend. Maar dan nog, dan nog ligt dat niet noodzakelijk aan de trainer.

Zie maar weer naar Louis bij Man United.

Weet u, voetbal is voor een groot deel een mentale sport. Zit het goed en fris in het hoofd, dan hebben ze vertrouwen, durven ze meer, zetten net hun voetje sneller, trainen net iets pittiger.

En wat kan dat verstoren? Nederlagen. Als je er een serie hebt, 3 of 4 is genoeg dan begint dat te spelen. Dan komen ze op de mat met het idee van " we gaan toch niet weer verliezen". En dan ben je al half verloren.

Been bij Genk deed het niet onaardig. Vorig seizoen 17 wedstrijden ongeslagen. Niet niks met een club die het 4de grootste budget had op dat moment.

En plots beginnen die te verliezen en blijven die verliezen. Been is al weg, maar 2 trainers later is het nog altijd niet in orde daar.

Daar hebben ze dus wel gehoor aan de meute gegeven die altijd de trainer weg wil wanneer de resultaten niet lopen zoals verwacht. Het helpt zelden en alvast niet bij Genk.

Complete waanzin is het eigenlijk.

Guy Roux is 44 jaar trainer geweest bij AJ Auxerre. Heeft er enorm veel successen mee gekend maar heeft er ook wel eens een tijdje mee 'gefaald'.

Wees maar gerust dat ie vast ook wel eens 4 keer na elkaar heeft verloren.

Mensen zoals u, zouden die mens dan ontslaan.

Ik krijg het er eerlijk gezegd van op mijn heupen. lol

Het is event politiek, werken zonder visie, leven in de waan van de dag. Een beetje eigen des tijds.

Je stelt een visie op, zoekt een trainer die daar bij past en dan laat je die vooral even doen. Ook als er mislukkingen onderweg gebeuren. Want die zijn inherent aan het voetbal. Niet alle clubs kunnen winnen, er is altijd een verliezer. En zelfs clubs en ploegen die veel winnen, kunnen ook een slechte reeks neerzetten of bepaalde doelstellingen niet halen.

Na slechts 4 wedstrijden een gediplomeerde trainer ontslaan, iemand die elders al bewezen heeft dat hij het kan, dat is gewoon grotesk.

16 oktober 2014 om 15:07

Ja, u kan zich blijven uitspreken in algemeenheden over geduld, de kans geven etc. Maar het gaat hier om een specifiek geval. In het algemeen kan je een trainer een tijdje zijn gang laten gaan, zeker bij een club, maar bij een nationaal team gelden er andere regels. Immers speel je eens in de zoveel tijd een wedstrijd, vier wedstrijden op rij verliezen kan zomaar neerkomen op vier maanden geen wedstrijd winnen. Er is geen clubtrainer die dat overleeft.

Het is leuk dat u zich uitlaat over een generiek beeld hoe men met een trainer dient om te gaan, maar dat neemt nog niet weg dat elk individueel geval weer anders ligt. En als je in Nederland niet slaagt met Jong Oranje om je te kwalificeren, terwijl je voorganger er geen moeite mee heeft, dan wordt er over je geoordeeld. En daarnaast, u heeft het over Koster die zich zo bewezen heeft, maar ik denk dat hij er dan beter op staat in België dan in Nederland. In Nederland is het nou niet echt een trainer met een grote naam, ik geloof ook niet dat zijn aanstelling nou met zoveel gejuich werd ontvangen. In Nederland lopen een hoop betere trainers rond, zoveel zelfs dat we ze al naar minder bedeelde landen aan het exporteren zijn.

16 oktober 2014 om 16:47

Baardgrasmus,

Het is geen naam zoals Guus, Dick of Louis. Maar moet dat dan?

Moet je bij absolute topclubs en landen gezeten hebben voor u een goed trainer bent?

Vanuit mijn herinnering, en ik kan verkeerd zitten, heeft Koster toch ook promoties afgedwongen en bekerfinales gehaald?

Een faaltrainer kan dat niet of hij moet over onmetelijke budgetten beschikken. En dat was bij Koster volgens mij niet het geval.

Een EK niet halen met Jong Oranje is ook geen groot drama. Er keek toch al geen kat, financieel valt het al mee. En zoals eerder gezegd, hoeft het voor de ontwikkeling van de spelers ook niet nefast te zijn.

Met een titelkandidaat 12de of zo eindigen in de competitie heeft financieel veel grotere gevolgen.

En daar zijn grotere namen als Koster wel al in geslaagd om dit te presteren.

Nee, want als je zelf opstapt, dan krijg je geen oprotpremie. Ik zou ook lekker blijven zitten.

Maar ben dan in ieder geval vent genoeg om aan te geven dat je misschien ongelukkige keuzes hebt gemaakt. Echt niet te geloven überhaupt dat zo'n kerel op zo'n positie terecht komt. Snel oprotten en Kalezic invliegen.

16 oktober 2014 om 08:56

In welk opzicht is Kalezic beter dan?

16 oktober 2014 om 09:03

Kalezic laat zijn spelers stuk voor stuk met 100% bezieling spelen. Heeft bij Jong-PSV bovendien laten zien dat hij een jonge ploeg zeer volwassen kan laten spelen, zeker in de wedstrijden die er toe doen.

En bij Jong-PSV staat, zeker gelet op het gebrek aan kwaliteit achterin, de verdediging uitstekend. Zo'n beetje elke verdediger met kwaliteiten is de afgelopen 2 jaar uit Jong-PSV vertrokken en aangevuld tot en met tweede keus uit de A-jeugd. En toch staat het behoorlijk stevig.

Maar het belangrijkste is dat de spelers hem accepteren, zich gedragen zoals dat hoort en voor hem door het vuur gaan. Kalezic heeft de discipline teruggebracht bij Jong-PSV.

16 oktober 2014 om 09:08

Ach dat vind ik eerlijk gezegd enigszins overdreven als je ziet dat Jong Ajax bijvoorbeeld 8e staat en Jong PSV 14e. Verschil in punten is dan klein, maar de supercoach zoals jij hem presenteert is wat overdreven. Wat dat betreft zou je dus ook het Ajaxduo kunnen doorschuiven. Al spelen bij Jong Ajax wel altijd spelers van het eerste mee natuurlijk. Daarnaast is van enige discipline bij Ajax ook weinig sprake met al die rode kaarten.. Maar ja... Jaapie wil de beuk erin

16 oktober 2014 om 09:20

Als je kijkt naar vorig seizoen, toen stond Jong-PSV gewoon prima te spelen met voornamelijk A-jeugd enwerden ze de beste 'jong', inclusief periode winst. Kalezic heeft toen wonderen verricht. Dit seizoen staan ze er gewoon ook weer en tonen ze ongelooflijke veerkracht.

Bij PSV spelen ook nauwelijks spelers uit de A-selectie mee, dus de vergelijking met Jong-Ajax is eigenlijk helemaal fout. En inderdaad, de discipline bij Jong-Ajax is zeer matig. Niet alleen qua kaarten, maar het zijn vooral 11 spelers die een one-man-show opvoeren. Eerlijk gezegd vind ik het onbegrijpelijk dat daar niet wordt ingegrepen.

Alles wat bij het grote Ajax belangrijk is en voorop staat, wordt bij Jong-Ajax genegeerd. Misschien zit daar een idee achter in het kader van individuele ontwikkeling, maar ik vind het onbegrijpelijk.

16 oktober 2014 om 09:55

Ach, jong PSV had vorig jaar 4 punten meer dan Jong Ajax aan het eind van de rit. Dat kwam omdat Jong Ajax op een gegeven moment 9 keer achter elkaar verloor. Tweede seizeoenshelft hebben ze dat goed gemaakt door ook de periodetitel op een haar na mis te lopen.

Daarnaast moest Fonsje werken met ontzettend veel middelmaat. Vermeij, Martina, Wang en noem ze maar op. Die komen nog te kort voor de Jupiler League en desondanks heeft Fonsje het toch aardig gedaan. Hij had maar een paar potentiële Ajax1 spelers en dat waren Tete, Bazoer, Andersen, Riedewald (?) en VD Hart. De rest was in principe gewoon pure middelmaat. Natuurlijk kreeg hij wel eens wat spelers van Ajax 1, maar in principe moest hij het altijd met middelmaat doen. Het is daarom ook niet gek dat alleen Andersen de stap van Jong Ajax naar een basisplaats in 1 heeft kunnen maken. Zoals Lesly de Sa heeft vorig jaar wel meer dan 20 wedstrijden gespeeld, maar die is gewoon niet goed genoeg. Het was gewoon allemaal middelmaat

Dit zegt heel veel over de mens koster. Als je zelf nu nog niet inziet dat je gefaald hebt, dan ben je totaal ongeschikt als hoofdcoach. Heel snel wegwezen met deze man.
Maar ook dit is weer beslissing van van oostveen en de td van knvb. Ook die twee moeten verantwoordelijjlkheid nemen voor huidige wantoestand. Of denkt van oostveen dat baantje voorzitter alleen maar bestaat uit uitreiken van schalen??

16 oktober 2014 om 09:09

En op basis van wat kan je oordelen dat hij gefaald heeft?

Sta jij misschien naast hem op het veld en heb je een kwantitatieve en kwalitatieve analyse gemaakt van hem en voldoende andere trainers?

Was jij erbij tijdens zijn tactische besprekingen? Heb je geanalyseerd hoe hij het bracht naar zijn spelers en hoe zij het oppikten? Heb je zijn oefenstof geëvalueerd? Weet je hoe hij coacht en motiveert?

Of kijk je gewoon naar het scorebord om te bepalen of een trainer al dan niet een faal is?

16 oktober 2014 om 09:22

Op basis van resultaat. Wij hadden maar 1 puntje nodig tegen Jong Georgië en Jong Slowakije maar daarin heeft hij gefaald. Schande trouwens.

En ook op basis van zijn selectiebeleid.

16 oktober 2014 om 09:25

Hiddink en Koster hebben allebei gefaald enerzijds om dat Hiddink , Klaassen , Clasie ,veldman liever op de bank of tribune zet bij Oranje dan ze te geven aan Koster want ze mochten gezien de leeftijd nog in jong oranje spelen en Koster omdat hij spelers thuis laat die gewoon in de basis staan bij hun club en gewoon goed presteren , want nu krijg je de situatie dat de kans bestaat dat zowel oranje als jong oranje niet naar de EK gaan en jong oranje is al uitgeschakeld voor zowel EK als olympische spelen tel uit je winst en is het in mijn ogen falen en niet zo'n beetje ook .

16 oktober 2014 om 09:32

rbn_,

Het scorebord dus. Wel er zijn slechte trainers die kampioen worden en hele goede die degraderen.

16 oktober 2014 om 09:40

Klopt, maar daarom heeft hij nog wel gefaald.

16 oktober 2014 om 09:48

rbn_,

Neen, dat heeft hij niet. Toch niet noodzakelijk.

Je kan alles doen wat je moet doen als coach en toch verliezen. Zelfs 4 keer na elkaar.

Dat komt omdat in voetbal toeval en geluk een grote rol speelt. Een klein team wint al eens van een groot. Dat is iets wat je véél minder ziet in andere sporten en daarom is voetbal wellicht ook zo leuk.

Maar verliezen, zelfs 4 keer, wil niet noodzakelijk zeggen dat de trainer gefaald heeft.

16 oktober 2014 om 10:13

Wat een onzin. Bij zijn aanstelling had hij als doelstelling om ervoor te zorgen dat Jong Oranje zou kwalificeren voor het EK. 1 puntje uit 2 wedstrijden. Dat was zijn doelstelling en op één of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om de doelstelling niet te behalen.

Uit wonnen wij nog met 6-0 van Jong Georgië en Koster verliest thuis van Jong Georgië met 0-1. Echt bizar slecht.

Zijn doelstelling niet behaald terwijl dat normaal gesproken een makkie zou zijn, verkeerde selectiebeleid, matig voetbal (positiespel). Volgens mij kan je dan concluderen dat hij gewoon gefaald heeft.

16 oktober 2014 om 10:46

rbn_,

Een opinie, een opinie eh!, onzin vinden omdat het de uwe niet is, dat is pas onzin. Hooguit mag u feiten die fout zijn weergeven onzin noemen en dan nog. Ook in dat geval kan je er beleefd op wijzen dat het fout is en hoe het dan wel moet zijn.

Maar een opinie, die is nooit onzin. Ook de uwe niet.

Bovendien, u kan zoveel doelstellingen hebben als u wil. In het voetbal kan je niks bestellen.

Het wil t-o-t-a-a-l niks zeggen dat de vorige trainer wint met 6-0 en de huidige verliest van dezelfde ploeg.

Dat zegt nu eens niks. Je hebt zo van die dagen dat een ploeg, elke ploeg eens serieus afgaat.

Ajax, naar Nederlandse normen, toch een mooie, grote en sterke ploeg, toch?

En wat deden ze tijdens de laatste bekerfinale? Afgaan. Als een gieter.

Dat kan gebeuren, dat zijn zo van die rariteiten die het voetbal kruiden.

16 oktober 2014 om 10:57

Doelstelling van Koster was een realistische doelstelling. Als je dat niet haalt, dan heb je gewoon gefaald. En vooral de wijze waarop is echt een schande. Tegen Slowakije en Georgië moeten wij eigenlijk 6 punten pakken. Uiteindelijk is het 0 punten geworden. Een schande, vooral als je kwaliteit met elkaar gaat vergelijken. Jij begint dan over hoe onvoorspelbaar en mooi de voetballerij is maar dat maakt mij niet uit. Nederland had gewoon minimaal 1 punt moeten pakken, dat hebben zij niet gedaan en Koster is daarvoor verantwoordelijk.

Dat wij van Portugal verloren was te verwachten en dat vind ik niet zo'n ramp want zij hebben een geweldig team. Maar vooral de eerste 2 wedstrijden waren rampzalig en ik vond zijn selectiebeleid slecht maar dat vond denk ik iedereen.

Nogmaals: Hij heeft zijn doelstelling niet behaald terwijl het realistisch was dus heeft hij in mijn ogen gefaald.

En je begint over Ajax maar dat is 1 wedstrijd. Nederland had 2 wedstrijden om 1 punt te sprokkelen en dat is niet gelukt. Een off-day was het dus ook niet.

16 oktober 2014 om 12:03

rbn_,

Dus in 1 wedstrijd mag je 'falen'. In 2 niet?

Toch wel héél streng, niet?

U gaat er ook zomaar vanuit de men 'moet' winnen van 'maar' Slowakije en Georgië.

Dit terwijl bij de jeugd de kwaliteit van een team zeer snel kan veranderen. In positieve en negatieve zin.

U kan op een bepaald moment afgetekend winnen van een tegenstander bij de jeugd en een half jaar later het omgekeerde meemaken.

Dat kan omdat de tegenstander in tussentijd misschien meer progressie heeft gemaakt of toevallig betere jeugdspelers heeft ontdekt.

16 oktober 2014 om 12:28

Ik geef alleen aan dat een off-day een keer mogelijk is. Dat is 1 wedstrijd. Vaak zoals in de CL dan trekken de betere ploegen het wel recht in de tweede wedstrijd want dan komt de kwaliteit boven drijven. Bij Jong Oranje was het niet zo terwijl wij kwalitatief gewoon een stuk sterker zijn. Wij hadden dus gewoon moeten winnen, zo simpel is het.

- Koster had als doelstelling plaatsen voor het Ek.
- Koster heeft zoals bekend raar gehandeld qua selectiebeleid
- Koster heeft er helaas niet voor kunnen zorgen dat wij fatsoenlijk positiespel konden spelen.
- Koster statistieken: Winst: 0, Gelijkspel: 0, Verlies: 4.
- Doelsaldo onder Koster: Voor: 4, Tegen: 9

Uitslagen onder Koster:
Jong Oranje 0-1 Jong Georgië
Jong Oranje 0-1 Jong Slowakije
Jong Oranje 0-2 Jong Portugal
Jong Portugal 5-4 Jong Oranje

Eindstand:
Jong Slowakije 17 punten
Jong Oranje 16 punten
Jong Schotland 11 punten
Jong Georgië 11 punten
Jong Luxemburg 1 punt

Mijn conclusie is dus dat Koster heeft gefaald. Wat is jouw conclusie eigenlijk?

16 oktober 2014 om 13:25

rbn_,

Portugal, dat vindt iedereen normaal dat je daar van verliest.

Schieten dus nog 2 wedstrijden over. En ja, dan kan het gebeuren dat het fout afloopt omdat het maar 2 wedstrijden zijn.

Mijn conclusie? Dat het qua resultaat niet prettig is natuurlijk, maar dat het niet noodzakelijk aan de trainer ligt. Gebrek aan kwaliteit, meer kwaliteit bij de tegenstand en gewoon domme pech zijn wellicht betere verklaringen.

16 oktober 2014 om 09:16

Ik ben het met je eens dat er rond de aanstellingen hier en daar foute beslissingen zijn genomen. Maar dat is niet waar ik van Oostveen op wil afrekenen. Ik vind het veel storender dat de Knvb geen enkele visie uitstraalt over de toekomst van het Nederlandse voetbal in Europa.

Het enige wat ze doen is een beetje zeiken op Blatter en praten over een 3e divisie, terwijl we nauwelijks genoeg kwaliteit hebben om 1 divisie ooglijk te krijgen.

Wat gaan wij doen om onze jeugdopleidingen te ondersteunen?
Hoe vinden wij dat onze nationale elftallen moeten spelen?
Hoe belangrijk vinden wij deelname aan de Olympische spelen voor Jong-Oranje en moet het grote Oranje daar misschien voor wijken?

Hoe kun je na het gigantisch falen jezelf nog niets verwijten en zeggen dat je het precies weer zo zou doen? Onbegrijpelijk...

16 oktober 2014 om 09:50

Omdat het best kan dat je niks te verwijten valt.

Ik neem ook al eens een beslissing die nadien fout bleek te zijn en waarvan ik achteraf zeg "mocht ik het kunnen overdoen, ik zou dezelfde beslissing nemen".

16 oktober 2014 om 10:24

Niks te verwijten vallen oke... maar als ik faal (voor bijvoorbeeld een toets) dan is het heel naïef om te zeggen dat ik het de volgende keer precies zo zou doen, aangezien het geen succes bleek te zijn. Dan zal ik toch in mijn aanpak naar de toets toe iets anders moeten doen lijkt me..?

16 oktober 2014 om 10:57

Dat hangt er van af.

Als u er geen klop voor gedaan hebt en u faalt op uw toets, dan moet u niet zeggen dat u volgende keer er weer niks voor zult doen. De oorzaak van de faal is hier duidelijk: u heeft er te weinig voor gedaan.

Maar het kan zeker dat u wél uw best gedaan hebt, maar dat u toch faalde. Ze vroegen nét dat ene dingetje dat u niet goed heeft bestudeerd en toevallig stonden er veel punten op. Of u maakt in een uitvoerig antwoord al een fout in den beginne, waarna alle argumenten er na ook fout zijn.

In dat geval moet u niet noodzakelijk alles omgooien. Falen af en toe, hoort bij het leven. Soms ligt dat aan externe dingen, soms gewoon aan pech.

Ook al komt een beetje geluk zeker ook kijken bij een toets, maar toch véél minder dan bij een voetbalwedstrijd. Bovendien ben je bij die laatste afhankelijk van wat anderen doen.

Als Koster in de weken voor de wedstrijden tot stukken in de nacht op café zat, niet met zijn beroep bezig was, niet kwam opdagen tijdens de trainingen of flagrante beroepsfouten zou gemaakt hebben zoals een spits in de goal zetten, dan moet Koster geen excuses zoeken. De faal lag dan in zijn kamp.

Maar ik ga er vanuit dat Koster dit niet gedaan heeft.

Zo presteren en dan toch geen enkele twijfel hebben.

'the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.'

Het is lastig om kritisch te zijn op jezelf. Als je na vier nederlagen in vier wedstrijden nog steeds niet kritisch op jezelf durft te zijn dan ben je gewoon niet geschikt.

Dag Koster bedankt voor het falen! Ik zie in Roy Makaay, Ernst Faber of Ronald de Boer geschikte kandidaten om Koster op te volgen.

Verliezen van Portugal a la....maar van Slowakije en Georgie....dan heb je toch wel alle schijn tegen je.

Jong Oranje speelde erg slecht, maar of dit aan de trainer ligt weet ik niet zeker. Ik vind dat er (helaas) weinig jonge getalenteerde Nederlandse voetballers rondlopen (op een paar uitzonderingen na).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren