Heerlijke doelpunten van Muntari en Honda bieden Milan uitkomst

AC Milan is zaterdag voor het eerst sinds 14 september als winnaar van het veld gestapt. De ploeg van Filippo Inzaghi zegevierde met 2-0 over een stug Chievo, na een nederlaag tegen Juventus en remises tegen Empoli en Cesena. Sulley Muntari en Keisuke Honda namen de doelpunten van de Noord-Italianen voor hun rekening. Door de overwinning komt Milan op vier punten van Juventus en AS Roma, die echter een wedstrijd minder hebben gespeeld.

/

In de eerste helft oogde Milan het gevaarlijkst, vroeg Chievo om een strafschop, maar er vielen geen doelpunten. Alex maakte in het strafschopgebied een charge op de voet van Maxi López, maar de dienstdoende arbitrage weigerde om naar de stip te wijzen. Hoewel Milan voor rust tot zes keer probeerde om een doelpunt te maken, verdween niet één inzet tussen de palen. De beste mogelijkheden waren voor Jérémy Menez, Honda en Fernando Torres, maar Francesco Bardi zag alle pogingen van i Rossoneri naast of over zijn doel gaan.

Na de onderbreking kwam Chievo onder druk te staan en zag Cristiano Biraghi zich al in de eerste minuten genoodzaakt om in de doelmond redding te brengen. In de 55e minuut knalde Muntari het team van Inzaghi aan de leiding. Een voorzet vanaf rechts van Honda werd door Chievo niet goed weggewerkt en de middenvelder plaatste het leer met een volley hoog in het doel: 1-0. Milan zette meer druk, had diverse kansen op een tweede doelpunt, maar slaagde er maar niet in om Bardi nog een keer te passeren. Het was uiteindelijk Honda die in de 78e minuut uit een mooie vrije trap de 2-0 op het scorebord zette.