SC Heerenveen geeft voorsprong weg en grijpt naast koppositie

SC Heerenveen is tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Als de Friezen zaterdagavond hadden gewonnen van Willem II, dan waren zij in ieder geval voor één nacht de koploper van de Eredivisie geweest, maar zij gaven een 0-1 voorsprong in Tilburg helemaal uit handen: 2-1. Terell Ondaan bezorgde Willem II drie minuten voor tijd het volle pond.

/

Met veertien punten uit zeven wedstrijden beleeft Heerenveen zijn beste competitiestart sinds het seizoen 2003/04, toen men na zeven speelronden op vijftien punten stond. De Friezen voegden zaterdag echter geen enkel punt aan dat totaal toe en in de eerste helft ging het al niet van harte met het team van Dwight Lodeweges. Hoewel er weinig serieuze kansen werden gecreëerd, kwam Willem II wel iets dreigender voor de dag. De eerste kans was na een kwartier ook voor de thuisploeg, maar Mitchell Dijks ging net onder een hoekschop van Stijn Wuytens door.

Mark Uth liet na zeventien minuten van zich spreken, toen hij van een meter of twintig naast schoot. De Duitser had acht minuten voor de onderbreking de 0-1 moeten maken, maar hij vergat een fout van Terell Ondaan af te straffen doordat hij recht op doelman Kostas Lamprou mikte. Even later, na 41 minuten, opende Uth wél de score. Doke Schmidt onderschepte een counter van Willem II en lanceerde Daley Sinkgraven en op aangeven van het talent schoof Uth de bal in het doel: 0-1. Willem II speelde niet slecht, maar kon de weg naar het doel maar moeilijk vinden.

/

Dat was in de tweede helft niet anders en het team van Jurgen Streppel had geluk dat men na een uur niet tegen een dubbele achterstand hoefde aan te kijken. Luciano Slagveer stond na een goede dribbel oog in oog met Lamprou, maar de keeper keerde het zwakke schot van de aanvaller. Na die grote mogelijkheid leek Willem II wakker geschud, want men ging nadrukkelijker op de aanval spelen en kwam ook tot een aantal kansen. Onder anderen Samuel Armenteros en Robbie Haemhouts stuitten echter op Kristoffer Nordfeldt. De keeper moest zich een kwartier voor tijd wel gewonnen geven.

Ali Messaoud legde van ver aan en zijn vrije trap viel via een medespeler zomaar in het doel van Nordfeldt: 1-1. Willem II rook bloed en ging op jacht naar de winnende treffer. Nordfeldt moest handelend optreden op een volley van Bruno Andrade en moest drie minuten voor tijd nog een tweede doelpunt slikken. Na een passje van Andrade knalde Ondaan de bal hard in de korte hoek en zorgde hij dus voor een sensatie in het Koning Willem II stadion. De promovendus staat nu met twaalf punten op de achtste plaats, terwijl Heerenveen drie plaatsen hoger staat.

Denk jij dat Willem II in het linkerrijtje eindigt?

1
2

Je ziet het aankomen.. Zelf meer dan 100% kansen missen dan weet je dat die aan de andere kant zal vallen. Ik zeg niet dat het onverdiend is dat Willem ll gewonnen heeft want met veel inzet en enthousiasme verdienden ze zeker een punt. 3 is misschien wat teveel van het goede, maar dat is voetbal.

4 oktober 2014 om 21:52

Niet stressen. Dit hoort er bij. Heerenveen presteert nu al boven verwachting. Ze zullen zeker meedoen met play-offs of miss hien wel beter. Gun het W2 wel. Symphatieke ploeg, symphatieke treiner.

5 oktober 2014 om 00:26

Als een homofiel

5 oktober 2014 om 09:13

Die herken jij natuurlijk als de beste

5 oktober 2014 om 20:00

Ja daar heb ik een neus voor, ik bespeur bij jou ook lichte trekjes

Heerenveen in mijn optiek terecht verloren.
Ze hadden de kansen op de 0-2 en 0-3. Als die ballen er dan niet ingaan, gaan ze er aan de andere kant wel in.

Ze hebben nu twee weken om de kop weer omhoog te krijgen voor de derby!
Ben er in ieder geval bij!

4 oktober 2014 om 21:54

Je kan het ook de verdediging aanrekenen. Als je de kansen op 0-2 mist moet je achterin wel stabiel houden. Dus eigenlijk ligt het aan de verdedigers. Maar hoe dan ook is het knap van W2. Gun het ze wel. Symphatieke ploeg, symphatieke treiner.

5 oktober 2014 om 11:07

Gentleman23, mag ik vragen hoe je een dood spelmoment de verdediging aan kan rekenen op het moment dat een bal van richting wordt veranderd? Ook de tweede goal was vrij snel na een ingooi en dus een dood spelmoment. Dat heeft met scherpte te maken. Verdediging stond goed en met name de eerste goal was ongelukkig. Hierdoor neemt de wedstrijd een hele andere wending.

Verdiende overwinning van Willem II ze hebben leuke spelers ik zie niet degraderen dit seizoen en Ondaan doet het ook goed ik hoop dat hij volgend jaar naar AZ gaat.

4 oktober 2014 om 21:58

Ondaan is echt een baltovenaar. Hoopt dat ie hierna na een mooie club gaat. Maar dan zou het wel jammer zijn voor W2 om zo'n rasvoetballer niet meer in hun team te hebben. We zullen zien. Feit blijft wel dat W2 het verdiend heeft. Symphatieke ploeg, symphatieke treiner.

Mooi voor Willem 2. Hopelijk blijven ze in de eredivisie.

Ik vind het ook een terechte nederlaag. Als je zelf 60 minuten lang de wedstrijd onder controle hebt, enkele 100% kansen mist en na de (ietwat gelukkige) 1-1 compleet door het ijs zakt, en daarna kans op kans weggeeft, dan verdien je geen 3 punten. Man wat deed dat laatste half uur een pijn aan de ogen zeg.

Nu Cambuur, dat zich ontzettend goed profileert momenteel.

4 oktober 2014 om 22:01

Kan gebeuren. Ze hebben laten zien dat ze kunnen voetballen . Wel moeten ze hiervan leren dat ze een voorsprong vast moeten kunnen houden ook al loopt het slecht . En ook ben je de bovenliggende partij. Maar W2 heeft het wel zelf afgedwongen, en dat is knap. Symphatieke ploeg, symphatieke treiner.

5 oktober 2014 om 00:29

Jezus man...vind jij w2 sympathiek of zo...

Geweldige sfeer weer en een terechte overwinning op basis van de tweede helft. Eerste helft ging gelijk op en weinig weggegeven. Tweede helft kun je ook 2/3-0 achter komen, maar dat gebeurt niet. Daarna door strijdlust en positiespel toch een verdiende overwinning. Dit seizoen nog geen wedstrijd helemaal weggespeeld, prachtprestatie!

4 oktober 2014 om 21:49

En dan te bedenken dat je tegen PSV Groningen Utrecht en GAE niet eens allemaal had moeten verliezen, want bij elke pot was er telkens minstens een punt verdiend

Klopt! Het feit dat we ook dit seizoen niet veel scheidsrechterlijke beslissingen meehebben speelt ook weer een grote rol. Uit GAE onterechte rode kaart, uit Groningen pingel(s) onthouden. Tegen Utrecht geef je het helaas op het laatst weg en PSV heb je pech met de rode kaart en de blunder van Lamprou. Ik heb er vertrouwen in voor de komende wedstrijden iig!

4 oktober 2014 om 22:03

Sluit me helemaal aan bij jouw bericht. Moet zeker goed komen. Plek 12/13 zou toch wel moeten lukken. Forza Tricolores

Terechte overwinning. Heerenveen had vrij weinig in te brengen terwijl bij ons de kansen er pas op het laatst in gingen. Kamphuis was een drama, gaf inconsequent kaarten en was het van begin tot eind kwijt had ik het idee.

Jammer voor Heerenveen, had het ze wel gegund!

Ik ben er echt ziek van. Willem 2 had eerste deel van tweede helft niks in te brengen, klaar voor de slacht. Publiek daar geloofde er niet meer in, je krijgt kans op kans. Maar wederom verprutst Slagveer alle kansen die er komen. Haal alsjeblieft een fatsoenlijke rechtsbuiten Vonk

4 oktober 2014 om 23:38

Snap dat je er ziek van bent maar Willem II was gewoon gelijk aan Heerenveen en had ook genoeg kansen vriend

5 oktober 2014 om 00:30

Ja inderdaad, ik denk dat hij een andere wedstrijd heeft gezien als ons

5 oktober 2014 om 00:39

Misschien heb ik mijn blauw-witte bril nog op, maar In die fase had je wel kansen waarin zelfs de verslaggever zei dat H'veen dicteerde. Maar ik baal gewoon dat we niet in de top drie staan wat wel had gemoeten en de tokkies ook nog boven ons staan.

5 oktober 2014 om 00:59

Publiek geloofde er niet meer in maar ging toch achter het team staan. Toen het publiek weer op stoom kwam ging het op het veld ook weer goed. Zou het van Buijs mooi vinden als die zijn ongelijk toegeeft met zn stilburg.

Ik vind het zo jammer dat Ondaan niet bij Ajax is gebleven. Ik vraag me af waarom want aan zijn kwaliteiten kan het niet hebben gelegen. Heerlijke voetballer.

5 oktober 2014 om 01:02

Mooi he. Ik hoop dat Willem II hem gauw langer vast legt desnoods met aardig wat meer salaris zodat je hem straks voor de hoofdprijs weg kan doen.

Onverdiend is het zeker niet dat Willem II de punten in eigen huis houdt.
Met een jong team dat onervaren is ga je dit soort dingen krijgen. Als je dan ook niet echt een top bank hebt wordt het helemaal lastig. Is niet voor het eerst dat Heerenveen zoveel kansen mist in een wedstrijd.

Het is en blijft de eredivisie dat is wel duidelijk.

Blijft zonde dat Heerenveen nog steeds zo'n wisselvallige ploeg is die nooit eens de weg naar de top van de Eredivisie bereikt. Pakweg tien jaar geleden was het al hetzelfde verhaal en daarin is helaas niets veranderd. Structureel voor de bovenste plaatsen strijden is niet realistisch, maar als je bv kijkt naar het recente kampioenschap van AZ, dan had ik hoop dat Heerenveen ook eens een keer een seizoen zo boven zichzelf kon uitstijgen.

Dan win je de ene week dikverdiend van PSV met goed spel, wordt die overwinning een week later alweer teniet gedaan door zo'n nederlaag... Doodzonde

Man man dit is precies waarom ik de Eredivisie steeds minder interessant vind. De ene week winnen ze van PSV en de andere week verliezen ze van Willem II. Zo is het al jaren eigenlijk.

Pluspunt is dat men wel technisch en verzorgd voetbal wil spelen, daar kijk ik graag naar. Co Adriaanse pleit jammer genoeg voor een directere stijl, je zal zien dat je daar op de lange termijn niets mee opschiet. We zijn nu goed aan het voetballen en uiteraard werkt een lange bal soms ook prima. Maar ga jij maar lekker "op z'n Engels" voetballen met Utrecht.

5 oktober 2014 om 15:24

Vind je de Premier League ook steeds minder interessant omdat bijvoorbeeld United wint van Everton maar wel verliest van Leicester? Nee dan is het opeens een wereldcompetitie zeker?

5 oktober 2014 om 15:26

Ach man waarom zeg je dat nou weer. Nu weet ik al wie er gaat winnen als ik de samenvattingen vanavond bekijk bij Match of the Day.

En om je vraag te beantwoorden: in de Premier League zijn dat echt uitzonderingen. Ja iedereen kan van elkaar winnen omdat het een sterke competitie is. Maar in de Eredivisie is er echt geen peil meer op te trekken.