Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Touré bevrijdt Manchester City uit knellende houdgreep van Aston Villa

Manchester City heeft zaterdagavond met pijn en moeite drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. Het team van Manuel Pellegrini speelde een moeizame wedstrijd tegen Aston Villa, maar Yaya Touré brak in de slotfase de score met zijn eerste Premier League-doelpunt in 617 minuten open en Sergio Agüero bepaalde de eindstand op 0-2 in Birmingham.

/

City was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar de tegenstander verweerde zich kranig en daardoor kwam de regerend landskampioen amper tot grote kansen op Villa Park. Na tien minuten werden the Citizens wel echt gevaarlijk: een van richting veranderde poging van Aleksander Kolarov trof het houtwerk. Doelman Brad Guzan werd nauwelijks op de proef gesteld, ondanks dat Kolarov, James Milner, Edin Dzeko en Agüero in het restant van het eerste bedrijf nog enkele mogelijkheden kregen. Het was veelzeggend dat City voor rust geen enkele keer tussen de palen mikte.

In de eerste minuut van de tweede helft raakten de blauwhemden voor de tweede keer het aluminium: Agüero werd vrijgespeeld door Milner en mikte het leder tegen de paal. Villa vermaakte het thuispubliek door in het eerste kwartier na rust brutaal de aanval te zoeken en het City bijzonder lastig te maken. Onder anderen Fabian Delph kreeg een goede kans, maar de dribbelaar kon niet genoeg kracht achter een kopbal zetten. Hoewel City niet overtuigend speelde, bleef men wel prikken. David Silva krulde een vrije trap over en Guzan ving een kopbal van Eliaquim Mangala uit een hoekschop klemvast en hield ook invaller Frank Lampard van scoren af.

De druk op het doel Villa nam echter toe en de bekritiseerde Touré schonk zijn elftal de drie punten. Na 82 minuten pakte hij met een dribbel wat meters om de bal vervolgens met zijn linker in de korte hoek te plaatsen: 0-1. Agüero maakte er twee minuten voor tijd ook nog 0-2 van, door na een pass van Milner hard binnen te schieten. City heeft nu vier van de zes competitiewedstrijden van dit seizoen gewonnen en staat in ieder geval voor één nacht met veertien punten op de tweede plaats van de Premier League. Het Villa van Ron Vlaar en Leandro Bacuna leed zijn derde nederlaag op rij.