Beerens met eerste goal in Bundesliga belangrijk voor winnend Hertha

Hertha BSC heeft zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. Met dank aan een dubbelslag van Salomon Kalou en een doelpunt van Roy Beerens was de ploeg van Jos Luhukay met 3-2 te sterk voor VfB Stuttgart, dat net als de hoofdstedelingen maar net boven de degradatiestreep in de Bundesliga stond. Hertha klimt nu naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

/

Stuttgart begon beter aan de wedstrijd in het Olympisch Stadion en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Moritz Leitner schoot de bal na een pass van rechtsachter Florian Klein in het doel, maar die 1-0 kon Stuttgart niet verdedigen. Na een kwart wedstrijd herstelde Kalou het evenwicht door een strafschop te benutten en na 65 minuten was de Ivoriaanse ex-Feyenoorder verantwoordelijk voor de 2-1 door na een mooie kapbeweging te scoren.

Beerens, die net als John Heitinga in de basis stond, maakte een kwartier voor tijd zijn eerste doelpunt in de Bundesliga door een voorzet van Änis Ben-Hatira af te ronden: 3-1. Stuttgart kwam via een eigen goal van Sandro Wagner nog terug tot 3-2, maar een punt zat er voor de bezoekers van Armin Veh niet in.