Jackson Martínez redt punt voor FC Porto, Athletic Club onderuit

Jackson Martínez heeft FC Porto voor een nederlaag behoed. De Portugezen keken op bezoek bij Shakhar Donetsk tegen een 2-0 achterstand aan, maar door twee late doelpunten van de Colombiaan hielden Bruno Martins Indi en co nog een punt aan de Champions League-groepswedstrijd over. BATE Borisov was in eigen huis te sterk voor Athletic Club: 2-1.

/

Shakhtar Donetsk - FC Porto 2-2
Porto won twee weken geleden met liefst 6-0 van BATE Borisov en Yacine Brahimi was toen met een hattrick de grote man. De middenvelder uit Algerije vertolkte dinsdag opnieuw een hoofdrol, maar zal daar dit keer minder blij mee zijn geweest. Brahimi miste namelijk een strafschop en daardoor bleef Porto bij rust op een doelpuntloze stand steken. De bezoekers waren de bovenliggende partij in Lviv, al kreeg Shakhtar Donetsk ook een aantal heel aardige mogelijkheden. In de tweede helft ging Porto weer op zoek naar een doelpunt, maar men kreeg er na 52 minuten juist eentje tegen.

Óliver Torres gaf de bal zomaar weg en daardoor kon Alex Texeira het openingsdoelpunt verzorgen. Julen Lopetegui bracht onder anderen Jackson na 65 minuten in de ploeg, maar veel leek dat niet uit te halen, want vier minuten voor tijd counterde Shakhtar via Luiz Adriano naar een 2-0 voorsprong. De Oekraïeners leken de zege dan ook binnen te hebben, maar Jackson besloot anders: Cha Cha Cha benutte een strafschop en herstelde na 94 minuten na voorbereidend werk van Cristian Tello het evenwicht.

/

BATE Borisov - Athletic Club 2-1
Aritz Aduriz was verantwoordelijk voor het eerste Champions League-doelpunt van Athletic sinds Julen Guerrero in 1998, maar het leverde de Basken geen punten op. De eindstand stond na één helft spelen al op het scorebord. Denis Polyakov kopte bij een hoekschop de 1-0 tegen de touwen en Aleksandr Karnitsky liet Gorka Iraizoz vier minuten voor rust kansloos en zorgde voor de margeverdubbeling. Aduriz zorgde even later na voorbereidend werk van Iker Muniain voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Athletic ondanks talloze aanvallen dus niet meer.