Paris SG kan in aanloop naar duel met Barcelona opnieuw niet winnen

/

Paris Saint-Germain is voor de vierde keer dit seizoen niet verder gekomen dan een gelijkspel in de Ligue 1. De regerend landskampioen speelde een fletse wedstrijd tegen Toulouse en nam genoeg met een 1-1 eindstand. De bekritiseerde Laurent Blanc zal zijn manschappen nu klaar moeten stomen voor de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag tegen Barcelona.

PSG won afgelopen woensdag met 0-2 van SM Caen en hoopte die zege een passend vervolg te geven tegen Toulouse, maar het ging al gauw mis in Stadium Municipal. Serge Aurier, de vervanger van Gregory van der Wiel, gaf een hopeloze terugspeelbal op zijn doelman en daardoor kon Wissam Ben Yedder tussenbeide komen en voor de 1-0 zorgen. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg en Aleksandar Pesic had de marge moeten verdubbelen, maar hij mikte een rebound naast het vijandelijke doel.

/

Trainer Blanc sprak zijn spelers tijdens de drinkpauze toe en er vielen ogenschijnlijk harde woorden, want doelman Salvatore Sirigu viel zijn trainer met veel misbaar in de rede. Direct na die onderbreking kwamen de Parijzenaars plotsklaps op gelijke hoogte: Jean-Christophe Bahebeck, de vervanger van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, schoot na een snel genomen vrije trap van Marco Verratti diagonaal raak. Die goal gaf PSG vertrouwen, want men speelde in het tweede kwart al een stuk beter.

In de tweede helft hadden beide partijen moeite om tot kansen te komen. Twintig minuten voor tijd was Toulouse wel dicht bij de 2-1, maar er werd niet meer gescoord in Zuid-Frankrijk. Blanc voerde na 73 minuten nog een driedubbele wissel door, maar die mutaties haalden dus ook niets uit. Onder anderen Edinson Cavani, die de hele wedstrijd niet in stelling kon worden gebracht door zijn ploeggenoten, werd naar de kant gehaald en zijn gezicht stond op onweer. Gregory van der Wiel bleef de hele wedstrijd aan de kant.

Denk jij dat Paris Saint-Germain kampioen wordt?