Zimling en Boer maken in oefenduel eerste speelminuten voor Ajax

Niki Zimling en Diederik Boer hebben dinsdagmiddag hun eerste speelminuten in het shirt van Ajax gemaakt. De middenvelder en doelman kwamen in de slotfase van de zomerse transfermarkt naar Amsterdam en deden op De Toekomst mee in een besloten oefenwedstrijd tegen SC Cambuur. Dit duel eindigde door doelpunten van Queensy Menig en Erik Bakker in een 1-1 gelijkspel.

Zimling werd vorige week maandag gehuurd van FSV Mainz 05, terwijl Boer een dag eerder al werd overgenomen van PEC Zwolle. Het duo begon dinsdag in de basis tegen Cambuur en speelde de eerste helft mee. Boer hield mede dankzij een aantal uitstekende reddingen de nul en werd ook nog een keer geholpen door Zimling, die een bal van de doellijn kopte.

Dat gebeurde acht minuten voor rust; een minuut later kwam Ajax uit een counter op voorsprong via Menig. Ajax speelde in de eerste helft met bijna alleen maar spelers van het eerste elftal en na de thee nam Jong Ajax het over. Dit team leek de 1-0 voorsprong over de streep te trekken, maar in de slotminuut kreeg Ajax nog een strafschop tegen, die werd benut door Bakker.

1
2

Zegt wellicht niet zoveel dit allemaal, maar leuk dat ze minuten hebben gemaakt.

Valt me wel op dat Jong Ajax niet zo heel sterk is, ondanks dat er toch een aantal 'grote' namen inspelen.

9 september 2014 om 15:35

ajax 1

9 september 2014 om 15:41

Jij bent vast de lolbroek in huis jongen jij verdient een pluimpje voor deze uitermate jolige opmerking

9 september 2014 om 15:42

@maxitaxi

Lezen... Na de rust namen de spelers van Jong Ajax het over.

9 september 2014 om 15:44

Dan heeft hij het toch goed? Ajax 1 stond nl 0-0 en Jong Ajax scoorde nog... Echter Jong Ajax speelde vorige week tegen Achilles met een haast Ajax 1 waardige selectie en wist dat te verliezen...

Nee, foutje, Ajax 1 stond 1-0 en Ajax 2 kreeg 1-1... Maar omdat Menig scoorde leek dat zo

9 september 2014 om 15:49

Dat heeft Maxitaxi toch gelijk.

Ajax 1 moest alle zeilen bij zetten om doelpunten te voorkomen. En tweede helft werd er pas gescoord door een jong ajax speler uit een counter.

Menig speelde met de jongens van Ajax 1 mee, in de eerste helft. In de tweede helft toen er louter Jong Ajax spelers meededen ging het weer eens fout.

Die wedstrijd tegen Achilles moeten ze zich voor de rest van het seizoen voor schamen.

9 september 2014 om 15:50

Ajax 1 ging met 1-0 de rust in....(overigens veel met wisselspelers en talent voorin maar oké) Jong Ajax verloor de 2e helft tegen de verhouding in met 0-1... 1-1 als uitslag.

Opstelling Ajax 1ste helft: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Viergever; Serero, Zimling, Duarte; Muric, Menig, Becker.

Opstelling Ajax 2e helft:leeuwenburgh, Noordhoff, Mirani, Denswil, Van Koesveld; Bakker, Boccara, El Hasnaoui; Muric (60. Acolatse), Hendriks, Menig (80. Vissie).

Nog een keer lezen dan bekkerz..

Dat is waar bakkerz, maar we moeten niet de rode kaart vergeten. Zonder de rode kaart hadden ze gewoon met 2 - 1 gewonnen. Jong Ajax krijgt schrikbarend veel rode kaarten.

"dat gebeurde acht minuten voor rust; een minuut later kwam Ajax uit een counter op voorsprong via Menig"

uit deze zin blijkt volgens mij dat "ajax 1" scoorde, maar dat er de eerste helft niet alleen maar met ajax 1 spelers werd gespeeld.

9 september 2014 om 16:05

4 spelers van ajax 1. Dus 1e helf zeker geen ajax 1.

9 september 2014 om 17:09

Ja ik ben de grootste lolbroek thuis

9 september 2014 om 19:06

Hoe speelde Muric? Ben echt benieuwd naar hem.

dat weet ik niet

Mooi nieuws dat deze 2 spelers hun debuut hebben gemaakt voor Ajax, Boer zal weinig spelen in de eredivisie maar hij zal verwacht ik wel keepen in het bekertoernooi. Ik hoop dat Zimling de nieuwe echte leider op het middenveld wordt, Zimling is een echte balafpakker en die ontbreken er bij Ajax.

1-1 tegen ajax is niet verkeerd, ook spelen lang niet alle basisklanten. (overigens speelden bij ons ook veel reserves)

Cambuur:
zeinstra, macintosh, dijkstra, slijngard, janzen, schootstra,vd streek,steblecki, schokker,barto, de ridder.

Ajax:

Opstelling Ajax 2e helft: Leeuwenburgh, Noordhoff, Mirani, Denswil, Van Koesveld; Bakker, Boccara, El Hasnaoui; Muric (60. Acolatse), Hendriks, Menig (80. Vissie).

Een compleet 'b-elftal' van cambuur dus. Cambuur na aankomend weekend 2de?

9 september 2014 om 16:00

Ik ben benieuwd hoe Steblecki het deed. Cambuur heeft met v/d Streek, Slijngaard en de Ridder toch leuke spelers achter de hand.

9 september 2014 om 16:24

Klopt, alleen De ridder, vd streek, steblecki en slijngaard zouden potentiele basisklanten zijn. Wat ik op basis van trainingen tot zover heb gezien. (En je gaat niet iemand kopen als cambuur zijnde voor de bank -steblecki-)

De twee 'top' aankopen. Die gaan voor Ajax t verschil maken dit jaar! Overmars bedankt voor dit prachtige wanbeleid.
Afca Ajax bank....

9 september 2014 om 15:52

Ik heb er nog alle vertrouwen in. FDB heeft gewoon gelijk als hij stelt dat alleen Daley is vertrokken. Zimling kan net zoals Schone (die afgelopen seizoen de kar heeft getrokken) verrassen.

9 september 2014 om 15:59

Dus Vermeer speelt nog voor Ajax?

9 september 2014 om 16:40

Stiekum wel, maar daar komen ze in R'dam pas volgend weekend achter

9 september 2014 om 19:21

Van de basis bedoeld hij natuurlijk. Weet je zelf ook wel, maar ff lekker zeiken is cool enzo.

9 september 2014 om 15:54

Als ik de berichtgeving over Zimling lees, moet deze 2de keus toch wel bijzonder goed zijn. Aan de hand van de berichten schat ik in dat Blind snel vergeten zal worden, haha.

Het sportieve failissement van Ajax wordt meer en meer voelbaar. Zimling en Boer is toch van een andere orde dan Blind en Vermeer.

Boer is zonder dollen een van de betere keepers van de eredivisie. Uitstekende redding in huis en kan goed meevoetballen

9 september 2014 om 16:39

Ach ach ach, Wat wil je dan? Boer is een hele goede stabiele keeper en is onze 2e keeper, perfecte keuze.

Overmars doet geen gekke dingen en maakt niet dezelfde fouten uit het verleden, door zomaar lukraak te gaan kopen.

Zimling is een prima speler voor de breedte en iemand die er bovenop zit.
Het aanjagen is Ajax nou eenmaal met deze jonge ploeg niet goed in.

Dus voor dit moment is dit de juiste beslissing.

9 september 2014 om 17:08

Dus jij denkt dat de boer met de selectie van 6jaar geleden geen kampioen was geworden? Was toch beduidend een selectie met meer kwaliteit dan wat er nu op het veld staat

9 september 2014 om 18:11

Uuuuh ja maar je vergeet dat de overige ploegen ook stukken beter waren. Met name Twente was zeer goed.

9 september 2014 om 18:10

Hahahah voor Vermeer zijn transfer was hij nog een clown en nu opeens is hij 1 van de betere doelmannen. Ik denk dat Boer echt niet zoveel minder is hoor. Zeker weten wel qua katachtige reflexen, maar in de lucht is hij gewoon beter.

Blind was volgens velen niet Ajacied ook een prutser eerste klas. Wat 17.5 miljoen wel niet kan doen zeg.

Hoe kan er nou gezegd worden dat er alleen maar Ajax 1 spelers speelde..de hele voorhoede is jong ajax, Duarte komt te kort voor ajax 1, denswil en vd hoorn spelen bij jong ajax en en Boer is de reserve keeper..

Ajax 1 speler ben je wel erg snel tegenwoordig.

Cambuur trouwens ook met een absolute B ploeg , matig resultaat van Ajax.... Dat je zelfs met een voetbalgrootheid als Zimling niet weet te winnen.

9 september 2014 om 16:12

Grappig dat de kranten allemaal vermelden dat Ajax de tweede helft met Jong Ajax speelde maar je ziet nergens dat Cambuur met alleen maar reserves speelde.

9 september 2014 om 21:18

Ajax beetje verdedigen he.

Ben benieuwd hoelang het nog gaat duren tot de mannen bij Ajax inzien dat spelers als Van Rhijn, Van der Hoorn, Zimling, Duarte, Serero, Siggy etc. Ajax onwaardig zijn.

9 september 2014 om 16:48

Zozo we schrijven Zimling al af na 1 wedstrijd knap hoor, Zimling zou ook niet mijn eerste keuze zijn geweest maar goed ik beoordeel hem wel na min 5 wedstrijden.

Negatieve Ajax supporters zijn weer duidelijk aanwezig !!

10 september 2014 om 16:33

Ik hoef hem niet eens gezien te hebben. Is toch geen Ajax speler man

Wat grappig dat er wel benoemd wordt dat ajax de tweede helft met het jong team speelt terwijl cambuur zon beetje de hele wedstrijd met reserves speelde.

En Cambuur speelde ook met een B-elftal. Prima prestatie van Ajax, toch?? Dat wordt weer genieten a.s. vrijdag. Zou Heracles nog wel durven te komen na deze uitslag?? Ajax in ieder geval op de goede weg: een puntje thuis tegen Cambuur B is mooi meegenomen....

Toch jammer dat er nergens word vermeld dat Cambuur ook met een half B elftal speelde..eerste helft speelde er niemand mee die tot nu in de basis heeft gestaan.. Dus een prima resultaat van Cambuur!