Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Engeland stelt ondanks mijlpaal Rooney teleur tegen Noorwegen

Laatste update:

Engeland kende een waardeloos WK 2014 in Brazilië en heeft in de eerste vriendschappelijke wedstrijd ná dat toernooi ook geen nieuwe fans geworven. The Three Lions speelden een zwakke partij tegen Noorwegen, maar boekten wel een 1-0 overwinning. Wayne Rooney, die voor het eerst als vaste aanvoerder speelde, benutte in de tweede helft een strafschop tegen de Noren. De overwinning was echter ook het enige positieve voor de Engelsen aan het duel.

/

In aanloop naar de oefeninterland bekritiseerde Vegard Forren van Noorwegen diezelfde Rooney. “Hij is wat mollig”, zei de verdediger plagend over de Engelse spits. Rooney antwoordde op de best denkbare manier, maar het verbloemde wel dat Engeland niet zo best voor de dag kwam. Voor krap 40.000 toeschouwers op Wembley (het laagste aantal sinds zeven jaar) zakte het thuisland na een aardig begin gauw weer in. Een mooi één-tweetje van Daniel Sturridge en Raheem Sterling werd goed afgeweerd.

Halverwege de eerste helft kwam er een echt goede mogelijkheid. Sterling vond op fraaie wijze club- en landgenoot Sturridge had de pech dat doelman Orjan Nyland er net op tijd bij was. Vervolgens werd het ronduit zwak wat Engeland liet zien, al moet gezegd dat ook de tegenstander niet kwam opdraven om er iets van te maken. Het enige dat Noorwegen produceerde was een succesloze afstandspoging van Tarik Elyounoussi.

/

Na rust kabbelde de ontmoeting op dezelfde manier voort, tot er twintig minuten voor tijd eindelijk wat leven in de brouwerij kwam. Omar Elabdellaoui haalde Sterling naar de grond en moest dat bekopen met een strafschop. Rooney zette zich achter de bal en ramde die onhoudbaar in het doel: zijn 41ste doelpunt als international en daarmee meer dan Michael Owen er maakte. Kort daarop maakte hij plaats voor Danny Welbeck, van wie hij maandag afscheid nam als teamgenoot bij Manchester United.

Met de naar Arsenal vertrokken aanvaller in het veld slaagde Engeland er evenwel niet in de score naar een hoger niveau te tillen. Bondscoach Roy Hodgson bracht in de laatste fase nog Calum Chambers, Phil Jagielka en Rickie Lambert binnen de lijnen, maar veel haalde het niet uit. Aanstaande maandag speelt Engeland de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks en dan is Zwitserland de tegenstander. Het zal een stuk beter moeten dan tegen de Noren, wil men de campagne aftrappen met drie punten.

Pakt Engeland maandag de winst tegen Zwitserland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterling weer de uitblinker, whats new?

3 september 2014 om 23:08

dat chambers gedebuteerd is.

3 september 2014 om 23:17

Vergeet Delph niet .

3 september 2014 om 23:30

Sorry, maar ik denk dat Chambers iets meer toekomst heeft bij Engeland dan Delph, kan aan mij liggen?

3 september 2014 om 23:40

Is ook zeker zo, maar omdat dat de 2 spelers waren die hebben gedebuteerd, zei ik het even.

4 september 2014 om 16:56

Dus bij elk topic ga je Sterling weer ophemelen? Weten het wel.

3 september 2014 om 23:03

Nee, hij is de gehele wedstrijd aan de kant gebleven.

De beste competitie ter wereld, maar met het nationale elftal gaat het niet meer goedkomen als de clubeigenaren alleen maar toppers blijven kopen en niet investeren in Engels talent. Precies het tegenovergestelde als bij ons.

3 september 2014 om 23:17

Veel Engelse clubs kopen niet alleen buitenlandse toppers maar ook buitenlandse talenten; zie bijvoorbeeld Chelsea of Arsenal. Die kopen veel jonge talenten uit Frankrijk, Belgie en soms ook Spanje. Hoe vaak hebben we de afgelopen jaren wel niet gezien dat een Engelse topclub de zoveelste talent uit de jeugdopleiding van Psv, Feyenoord of Ajax oppikt?

Dat je een keer een mindere generatie hebt kan natuurlijk en dat het probeert te compenseren met talenten van buitenaf maar ik krijg nu niet de indruk dat de Engelse topclubs daar bewust mee bezig zijn.

3 september 2014 om 23:40

Eehm, nee.

Kijk even bij Arsenal: Op dit moment in de selectie: Chambers, Gibbs, Wilshere, Walcott, Oxlade, Wellbeck. De laatste 4 zijn international, de eerste twee semi-international, waarbij wel gezegd mag worden dat Chambers gewoon a-international van Engeland gaat worden. En in de jeugd van Arsenal lopen op het moment ook een paar gigantische Engelse talenten, Sheaf (van WHU overgekomen afgelopen zomer, Willock, Crowley (vorig jaar van Aston Villa overgekomen), en dan nog een aantal spelers zoals Jebb, Akpom, Hayden en Iwobi die het zouden kunnen gaan maken.

United heeft spelers als Rooney, Carrick, Jones en Smalling, niet verkeerd, Liverpool heeft ook een gigantisch aantal Engelse spelers onder contract, en daar gaat de komende jaren ook zeker nog wel wat doorbreken, denk bij United aan Wilson, bij Liverpool aan spelers als Sinclair, Ojo, Rossiter en Ibe.

3 september 2014 om 23:53

Uhm... ja,

In de eerste plaats is Arsenal, of beter gezegd, was Arsenal niet te vergelijken met de meeste andere PL-clubs omdat ze nauwelijks gevestigde spelers kochten, maar juist talenten binnenhaalden en die ook daadwerkelijk lieten doorbreken. Daar lijken ze inmiddels mee gestopt te zijn, na dik 100 miljoen aan aankopen deze zomer... Dat daar toevallig ook twee Britten tussen zaten is niet het gevolg van een duidelijke strategie of beleid, maar eerder toeval. Hoe dan ook zijn de kansen voor eigen talent om door te breken weer behoorlijk afgenomen.

Datzelfde geldt voor vrijwel alle andere clubs in de PL. In het lijstje van de 20 clubs die het meeste geld uitgegeven hebben aan transfers deze zomer stonden wéér voornamelijk Britse clubs, en écht niet alleen Chelsea en Man City, maar zelfs Hull en Qpr! Doorstroomkansen in de PL zijn zo goed als 0...

Dan kunnen fans wel blijven brullen dat er gigantische Engelse talenten bij de clubs rondlopen,... dat hoor ik al jaren, steeds weer fantastische lijstjes vol prachtige namen.... over 5 jaren vinden we daar bijna niemand van terug in de PL en de spelers die we wél terug gaan zien blijken vreemd genoeg het niveau waterdrager bij een middenmoter niet te overstijgen...

Feit is dat al jaren lang geen enkele Engelse speler enige indruk heeft gemaakt op internationaal niveau. Geen enkele Engelse speler sinds Rooney is beslissend geweest voor een grote club in Europese competities. Steeds weer wordt het volgende talent gehypt en steeds weer lopen wij als makke schapen achter die hype aan en steeds weer vallen die spelers door de mand.

3 september 2014 om 23:57

Je weet nooit hoe die spelers zich allemaal gaan ontwikkelen, laat ze eerst maar eens in de competitie voetballen voordat je ze toekomstige internationals noemt..

4 september 2014 om 02:12

En hoeveel van die buitenlandse talenten redden t bij chelsea 1 op 10??

3 september 2014 om 23:30

Kan er eerlijk gezegd alleen maar vrolijk van worden dat zij in ieder geval hun eigen nationaal elftal de nek omdraaien, kleine genoegdoening voor het feit dat ze onze clubs de vernieling in brengen...

3 september 2014 om 23:33

Een schrale troost inderdaad

4 september 2014 om 02:57

De beste competitie ter wereld, of de leukste? Het best bekeken en betaald, maar dat zegt niks over de kwaliteit van de club's. Het aantal finale plaatsen in de CL van Real, AC Milaan en Bayern (34) overtreft de totale Engelse inbreng (19), zelfs Real en Barcelona halen dat (20).

Danny Welbeck man of the match!

3 september 2014 om 23:06

? Ben je nu serieus of?

3 september 2014 om 23:26

Staat een sterretje achter zijn naam.

3 september 2014 om 23:07

Mag hopen dat je sarcastisch bent?

3 september 2014 om 23:08

correctie: Lord Welbeck.

3 september 2014 om 23:19

Volgens mij kunnen Gooners nog steeds niet bevatten dat hij nu in The Emirates te bewonderen zal zijn

Ik vind die Jordan Henderson toch wel een heerlijke speler om naar te kijken hoor.. Af en toe is hij heel even de weg kwijt maar dan daarna rijgt hij de passjes weer aan elkaar. In mijn ogen de natuurlijke opvolger van Gerrard. Die bal die hij gaf op Sterling tegen Southampton was van absolute wereldklasse als je erbij bedenkt dat het ook nog zijn verkeerde been was.

3 september 2014 om 23:15

Haha ja

3 september 2014 om 23:16

Sterling. Wat een geweldenaar!

Wishere en The Ox krijgen best hoge cijfers ivm de rest. Ze speelden dus naar hun niveau neem ik aan.

Miskijkende titel 😜 Engeland stelt altijd teleur, dus dit was wel te verwachten.

Merk dat ik met veel genoegen lees dat die gehypte Britten voor de zoveelste keer met de voeten op aarde gezet zijn... misschien moeten de mensen die alles wat door een Brits "talent" gedaan wordt als "absolute wereldklasse" of als "geweldig" omschrijven zich toch eens achter de oren krabben en nadenken waarom al deze zogenaamde supertalenten nooit een fatsoenlijke pot lijken te kunnen spelen.

3 september 2014 om 23:53

Omdat Engelse coaches gewoon complete nitwitten zijn die niks van voetbal snappen. Wordt zelfs in Engeland heel erg veel over geklaagd. Zowel in de Premier League als in de jeugdopleidingen (zowel clubgebonden als zelfstandige) loopt weinig kennis rond. Net als op veel amateurclubs. Niet voor niets hebben Engelse topclubs in de Premier League vrijwel altijd buitenlanders als trainer en als er al een keer een Brit fatsoenlijk presteert in Engeland als manager is het een Schot, Welshman of (Noord-) Ier. Mijns inziens de twee grootste managers uit het verleden in Engeland zijn beiden Schots, namelijk Ferguson en Bill Shankly. De enige Engelse managers die echt fatsoenlijk hebben gepresteerd zijn Matt Busby en Bob Paisley. Maar bij de eerste werd voetbal alleen maar uitgezonden op de radio en Bob Paisley heeft mijns inziens vooral ontzettend kunnen teren op het fantastische werk van Shankly. Shankly wordt op Anfield niet voor niets veel meer geëerd dan Paisley. Dat is zowel buiten het stadion (shankly gate en standbeeld) als in het museum erg goed te merken. Verder hoort Sir Bobby Robson uiteraard een vermelding te krijgen. Maar die stond meer bekend om zijn charisma dan om zijn inzicht.

Conclusie van mijn verhaal: In Engeland loopt in de breedte gewoon veel te weinig kennis rond om het maximale uit talent te halen. Vooral op grassroots level. Niet voor niets heeft de succesvolle generatie van oud United spelers (nevilles, Scholes, Butt, Giggs) een amateurclub opgekocht om hun eigen jeugdopleiding te beginnen.

3 september 2014 om 23:58

Wat wil je hier nou precies mee zeggen? Dat die geweldige Britten wél goed zouden kunnen voetballen met een niet-Britse trainer aan het roer? Sven-Göran Eriksen of Capello anyone? Was ook geen succes hoor...
En ook bij hun teams zijn de Britten die de mannen die het verschil maken... ze hobbelen leuk mee en trekken de aandacht van de media, maar zijn zeker niet de spelers die keer op keer beslissend zijn (voor zover ze überhaupt mee mogen spelen).
Als je wil zeggen dat Britten best aardig zouden moeten kunnen spelen, mochten ze vanuit de jeugd beter opgeleid worden en in de PL ook eens een keer een kans krijgen (in plaats van het leegkopen van andere competities), dan ben ik het daar natuurlijk mee eens, er is niet aan de Britten waardoor ze niet zouden kunnen voetballen, ze zorgen er echt helemaal zelf voor dat ze voorlopig alleen maar matige spelers afleveren...

4 september 2014 om 00:10

Onder Capello en Eriksen haalden ze tenminste de knockoutfases nog weleens. En die topclubs die buitenlandse spelers opkopen staan ook vrijwel allemaal onder leiding van buitenlandse eigenaren en investeerders. Eigenlijk vrijwel de hele Premier League. De Engelsen wilden wel, maar kwamen er hbegin/halfjaren 90 achter dat ze zowel financieel als sportief gezien achter gingen lopen op Italië en Spanje. Ze hebben toen de Premier League volledig geprivatiseerd en buitenlandse investeerders toe laten treden, in plaats van dat ze zelf in de leer gingen om meer kennis op te doen over voetbal. Ik hoop dat we in Nederland dat nooit laten gebeuren, al zijn Vitesse (jordania/chelsea), Twente (portugese investeringsmaatschappij) en ADO (chinese eigenaren) er recente voorbeelden van dat ook in Nederland buitenlanders blijkbaar zomaar een club (al dan niet gedeeltelijk) in handeb kunnen krijgen. Ik vind dat een kwalijke zaak.

Vond Rooney erg matig spelen, buiten z'n benutte penalty weinig goed gedaan.

Makkelijk om te zeggen dat Engeland een waardeloos WK speelde terwijl ze speelde in de poule des doods. Engeland verbaasde me eigenlijk wel met hun spel tijdens het WK. Ze verdienen meer dan die opmerking.

Matige wedstrijd van Engeland zeg, had meer van hun verwacht.

Ik vond Rooney, Chamberlain en Baines toch wel tegenvallen op het veld.
Hogdson moet niet met 4-4-2 systeem spelen maar met 4-3-3.
De spelers die sowieso in de basis horen zijn Sterling, Sturridge, Henderson, Wilshere, Hart en Cahill.

4 september 2014 om 12:14

Hierbij nog een opstelling met de spelers die in mijn ogen de basis elftal vormen voor het Ek.

Hart: spreek voor zich, weinig concurrentie helaas.
Johnson: ik weet niet hoe goed Stones is maar ik dacht dat hij centrale verdediger was en kan geen andere spelers bedenken, Clyne misschien?
Chambers: hoe hij afgelopen wedstrijden heeft gespeeld bij Arsenal als central verdediger is zeer knap en verbaas mij hoe sterk hij is in de opbouw. Je kan ook voor Smalling of Jones kiezen maar gezien de wedstrijd van gisteren vond ik de opbouw van de centrale verdedigers toch wel zwak.
Cahill: de enige ervarende centrale verdediger, dus die moet je sowieso laten spelen ondanks z'n fout gisteren waar King wel had kunnen scoren.
Shaw: kwestie van smaak, al zie ik liever Gibbs spelen maar die kerel is helaas blessuregevoelig en ik ben geen fan van Baines, gisteren viel hij tegen.
Barkley: hij moet sowieso spelen op het middenveld, ben echt fan van zijn manier van voetballen
Henderson: hij hoort zeker in de basis, een zekerheid op het middenveld en deed z'n taken goed als controlorend/verdedigend middenvelder.
Wilshere: Ben groot fan van hem en vind dat hij altijd moet spelen, hij deed gisteren goed en gaf veel goeie passen en is een van de weinige middenvelders die naar voren wilt voetballen door met risicovolle passen.
Sturrdige: ook hij is een zekerheid voorin en hoort altijd te spelen, je kan hem in de spits zetten maar ik denk dat hij op z'n best is als hij vanaf rechts komt.
Welbeck: ik zie liever hem spelen in de spits dan Rooney, maar tis afhankelijk van de vorm van Rooney. Gisteren viel ie tegen terwijl Welbeck al veel dreigender en meer kansen had gecreeerd dan Rooney.
Sterling: hij moet net als Sturridge altijd spelen en die twee begrijpen elkaar uitstekend, paar mooie een-twee gezien van hun en hem moet je in vrije rol laten spelen als linksbuiten/nummer 10.

Wel heeft Engeland net als Frankrijk in de toekomst een luxe probleem als het om centrale verdedigers gaat.

Hart
Johnson
Chambers
Cahill
Shaw
Barkley
Henderson
Wilshere
Sturridge
Welbeck
Sterling

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren