FC Dordrecht laat Go Ahead langer wachten op eerste seizoenszege

Go Ahead Eagles en FC Dordrecht stonden in mei 2013 in de play-offs om promotie tegenover elkaar en in de twee wedstrijden vielen negen doelpunten (3-3 en 3-0). De supporters die zaterdagavond naar De Adelaarshorst kwamen hoopten opnieuw veel goals te zien, maar werden niet op hun wenken bediend: het treffen tussen Go Ahead en Dordrecht eindigde zoals hij begonnen was, 0-0 dus. Daar mochten de bezoekers het meest gelukkig mee zijn, want Dordrecht stond in de tweede helft behoorlijk onder druk. Go Ahead blijft wachten op de eerste zege van het seizoen.

/

Wedstrijden die in een doelpuntloos gelijkspel eindigen zijn vaak saai, maar daar was hier geen sprake van: Go Ahead en Dordrecht maakten er in Deventer een leuke wedstrijd van. Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken, wat zorgde voor een aantal fraaie momenten en kansen voor beide doelen. Dordrecht begon sterk, maar het ontbrak aan een goede voorzet en de eerste mogelijkheid was voor Go Ahead-spits Alex Schalk, die de bal echter recht in de handen van Filip Kurto schoot. De keeper voorkwam even later met de nodige moeite dat Marnix Kolder kon koppen.

Aan de overkant was de eerste goede kans voor Joris van Overeem, die met een knappe slalom het vijandelijke strafschopgebied in dribbelde, maar zijn goede actie afrondde met een schot dat ver over ging. Deniz Türüc (namens Go Ahead) en Giovanni Korte (namens FC Dordrecht) vermaakten de toeschouwers hierna nog met spectaculaire hoogstandjes, maar ook deze momenten leverden geen doelpunt op. Mart Lieder schoot net naast en de kopbal van Schalk belandde ook niet tussen de palen, waardoor de twee ploegen in evenwicht gingen rusten.

/

Een gelijke stand bij rust gaf de verhoudingen uit de eerste helft goed weer, want Go Ahead en Dordrecht deden nauwelijks voor elkaar onder. De wedstrijd kon na de thee dan ook nog alle kanten op en in de eerste minuut van het tweede bedrijf kreeg Lesley de Sa direct een goede kans om Go Ahead op voorsprong te zetten, maar na geklungel in de defensie van Dordrecht schoot hij de bal net naast. Aan de overkant vond Schalk Kurto op zijn pad: de keeper keerde de inzet van de Go Ahead-aanvaller met zijn benen.

Go Ahead zette een tandje bij en Dordrecht had het moeilijk in de tweede helft. De bezoekers werden naar achteren gedrukt en Peter van Ooijen beproefde zijn geluk, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Kurto. De keeper hield Dordrecht ook op de been bij een grote kans van Kolder en had geluk dat Jules Reimerink te lang treuzelde, toen hij alleen op het vijandelijke doel af ging maar uiteindelijk toch nog van de bal werd gegleden door Jeffrey Fortes. De beste kans was tien minuten voor tijd voor Schalk, maar hij wist een heerlijke voorzet van Jop van der Linden niet binnen te glijden, en Kolder kopte even later nog net naast. Dordrecht hield dus stand en nam een punt (het vierde punt van dit seizoen) mee naar huis.