Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar begint met goal, sterk debuut voor Beerens en Schieber

Het seizoen 2014/15 in de Bundesliga werd vrijdagavond geopend door Bayern München en VfL Wolfsburg. Zaterdag kwamen de meeste andere clubs ook in actie. Schalke 04 ging daarbij meteen onderuit in de uitwedstrijd bij Hannover 96, terwijl Hamburger SV bleef steken op een gelijkspel. Julian Schieber beleefde een droomdebuut bij Hertha BSC, met twee doelpunten tegen Werder Bremen. De eerste maakte hij op aangeven van een andere debutant, Roy Beerens. Eintracht Frankfurt en TSG Hoffenheim startten beiden met een zege.

/

Hannover 96 - Schalke 04 2-1
Klaas-Jan Huntelaar maakte voor het derde seizoen op rij een doelpunt in de eerste wedstrijd van het seizoen van zijn club Schalke 04. De Oranje-spits brak de score vroeg in de tweede helft open, door een pass van Eric-Maxim Choupo-Moting binnen te tikken. De man van de assist kreeg zelf de kans op de 0-2, maar die joeg hij over. Daarna nam de thuisclub het heft in handen en door een schot in de benedenhoek van Edgar Prib en een fraaie binnengedraaid schot van Joselu verkreeg Hannover 96 ineens de voorsprong. Schalke deed zijn best nog terug te komen, maar daar slaagde het niet in.

/

1.FC Köln - Hamburger SV 0-0
Rafael van der Vaart begon in de basis bij HSV, dat de laatste zeven wedstrijden van het vorige seizoen in Duitsland niet wist te winnen. De Nederlandse Kapitän trok al binnen een kwartier een pijnlijk gezicht en leek enkelklachten te hebben, maar speelde gewoon door. Grote kansen kwamen er niet in het eerste bedrijf en na rust hield het eveneens niet over. Marcel Risse waagde een keer een poging, maar werd onderweg dwarsgezeten door keeper René Adler. De vijftigduizend betalende fans in Keulen zagen geen doelpunten in het restant. HSV ontvangt volgende week thuis promovendus SC Paderborn.

/

Hertha BSC - Werder Bremen 2-2
De eerste kans van het seizoen in Berlijn werd meteen verzilverd tot het eerste doelpunt. Zomeraanwinst Roy Beerens, die AZ achterliet voor een avontuur in Duitsland, zette voor vanaf links en Julian Schieber kopte de bal tegen de touwen: 1-0. Ook de tweede goal van Hertha kwam op naam van Schieber, overgekomen van Borussia Dortmund. Vrijwel meteen na rust tekende hij voor de 2-0. Werder deed snel iets terug via Assani Lukimya en kreeg Berlijn stil toen Franco Di Santo binnen twee minuten ook nog eens voor een gelijke tussenstand (2-2) zorgde. John Heitinga speelde, net als Beerens en Eljero Elia overigens, de gehele wedstrijd.

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1-0
De bezoekers maakten in de eerste helft veel fouten, terwijl de thuisploeg gewoon een prima wedstrijd speelde. De 1-0 ruststand was dan ook allesbehalve onterecht. Haris Seferovic, die op het WK namens Zwitserland nog de winnende maakte in het duel met Ecuador, werkte na een kwartier een rebound binnen voor de 1-0. Een minuut of tien na rust was Nelson Valdez met een kopbal dichtbij verdubbeling van de marge. Sluitpost Roman Bürki van SC Freiburg verrichtte echter een uitstekende redding en voorkwam een grotere achterstand van zijn ploeg. In de slotfase zetten de bezoekers wel wat aan, maar daardoor kwam er meer ruimte voor Eintracht Frankfurt. Het is dat Johannes Flum een grote kans om zeep hielp, anders was het alsnog 2-0 geworden.

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2-0
FC Augsburg, dat speelde met Paul Verhaegh als rechtsachter, gaf de wedstrijd in twee dolle minuten voor rust helemaal weg. Na iets meer dan een halfuur tekende Ádám Szalai voor de openingstreffer, door een rebound in het net te werken. Nog geen twee minuten later profiteerde Tarik Elyounoussi (ex-sc Heerenveen) van goed werk van Roberto Firminio en tekende hij met een laag schot door het midden voor de 2-0. FC Augsburg kwam er geen moment door: de thuisploeg had alles onder controle en wekte geen moment de indruk de voorsprong nog uit handen te geven.

Is Julian Schieber te vroeg afgeschreven door Borussia Dortmund?